Tilbage til bloggen

Postkort fra Thailand: Fra (næsten) uberørte øer i syd til bjergbyer i nord

Tag med til Koh Ngai, Koh Lipe og den hyggelige bjergby Pai.

Her får du autentiske oplevelser i Thailand, væk fra turiststrømmen

Af Kristoffer Eriksen, rejsekonsulent og Thailand-ekspert

Når dagene bliver mørkere, vejret bliver koldere og kroppen skriger efter D-vitamin. Hvad er så bedre end at rejse til Thailand og slentre på kridhvide sandstrande, snorkle ved de flotteste koralrev og gå på opdagelse i hyggelige bjergbyer?

Læs med og bliv klogere på, hvad jeg mener gør Thailand til et fantastisk rejsemål og hvor du får autentiske oplevelser i Thailand, væk fra turiststrømmen.

3 paradisøer i Andamanhavet

Thailand er en populær destination for mange turister, grundet de fantastiske sandstrande, smilende lokalbefolkning og deres fantastiske mad. Det er dog stadig muligt at finde steder, der ikke er blevet ramt af masseturismen.

På min seneste rejse til Thailand besøgte jeg 3 øer, som hver især havde noget unikt at tilbyde.

Koh Ngai

Allerede ved indsejlingen til Koh Ngai kan jeg ikke lade være med at trække på smilebåndet. Jeg bliver sejlet stille og roligt ind til hotellet i en karakteristiske longtail boat, og øen er som taget ud af et postkort.

Mit hotel ligger direkte på stranden, og den eneste måde at komme derind er at hoppe i det smaragdgrønne vand og gå det sidste stykke. Jeg kan allerede mærke, at jeg slapper mere af. Her er stranden ikke overbefolket af turister – kun palmetræer. Det er dét perfekte sted til afslapning.

Det er Thailand i sin mest uspolerede form. Jeg er vild med det!

Trænger du til at afbræk fra den kridhvide sandstrand, så kan du tage en dagstur til de nærtliggende øer. Her kan jeg anbefale at tage til Emerald Cave på Koh Mook, hvor du svømmer igennem en kalkstenstunnel indtil du kommer til en skjult lagune på den anden side. Sørg for at tage tidligt afsted om morgenen, så der ikke er så mange turister på stedet.

Se hvordan du kombinerer Bangkok, junglesafari og Koh Ngai på en rundrejse i Thailand her

Koh Libong

Turen forsætter længere sydpå til øen Koh Libong. På trods af, at øen er den største i Trang-provinsen, så er den ikke lige så besøgt som sine nærliggende øer. Det første jeg bider mærke i ved ankomst til Koh Libong, er øens utrolige flora og fauna, som slår benene helt væk under mig.

Lige fra indsejling igennem mangroveskoven, som fører ind til byens lille mole, til køreturen til hotellet på en lille brostensbelagt vej, som snor sig igennem det bakkede landskab med tæt grøn bevoksning på begge sider af vejen. Halvejs igennem turen krydser en abefamilie hurtigt vejen for at komme over til gummitræerne på den anden side.

Fisherman Village og søkøer

Jeg låner en cykel på hotellet og begiver mig ud på opdagelse. Overalt på øen, hvor jeg kommer, bliver jeg mødt af smil og vink fra de lokale børn. Jeg gør stop i Fisherman Village, som er et mindre muslimsk samfund, hvor størstedelen af byens befolkning bor. Her nyder jeg en friskfanget fisk til frokost, som er deres vigtigste indtægtskilde.

Har du tid til det, så tag på en udflugt til havet omkring øen, hvor du har den unikke mulighed for at opleve dugongs, også kendt som søkøer.

Koh Lipe

Tæt på grænsen til Malaysia finder du det lille paradis – Koh Lipe. Her er strandene kridhvide og havet azurblåt. Øen befinder sig i en fredet nationalpark, som er omgivet af koralrev, hvilket er et godt udgangspunkt for min yndlings beskæftigelse i Thailand – Dykning.

Er du A-menneske som jeg, så kan du nyde en flot solopgang på Sunrise Beach. Hvis du er en af dem, som går sent i seng, så har du mulighed for at opleve solnedgangen på Sunset Beach.

Med en kold Chang øl i hånden ved Koh Lipes Walking Street reflekterer jeg over den sidste uges oplevelse. Det er stadig muligt at få autentiske oplevelser i Thailand og finde små skønne perle, hvor du kan møde den altid smilende lokalbefolkningen i øjenhøjde.

Nu går rejsen nordpå…

Tag på en unik ø-hop rejse til det oversete Thailand her

Autentiske oplevelser i Thailand: Chiang Mai & Pai for natur – og kulturentusiasterne

Er du ikke til at fordrive tiden på en solseng på stranden, så kan jeg helt klart anbefale en tur til det nordlige Thailand. Nordthailands hovedstad Chiang Mai er en kombination af landsby og storby, og her hersker en hyggelig atmosfære, som jeg brugte et par dage på at gå på opdagelse i.

Chiang Mai – Templer og søndagsmarked

Bag den gamle bymur og voldkrav, finder du Chiang Mais gamle bydel, hvor århundrede gamle templer, moderne butikker og boutique hoteller ligger side om side.

Jeg var så heldig at være i byen på en søndag, hvor det store søndags-marked løber af stablen. Det åbner sidst på eftermiddagen og slutter sidst på aftenen, og her finder du alt fra kunst og tøj til lækre thai-retter. Er du ikke i Chiang Mai henover en weekend, så kan jeg stærk anbefale at besøge ´Night Bazar’.

Læs også: Hvor skal du bo i Thailand – fra storby til junglen og lækre strande.

5 unikke oplevelser i bjergbyen Pai

Min jagt på autentiske oplevelser i Thailand, tog mig på en 5 timer lang køretur til bjergbyen Pai. Mit første indtryk af Pai var, at her var en helt anden afslappet atmosfære, end jeg har oplevet i andre thailandske byer. Sidst på aftenen gik jeg opdagelse i byens gader, hvor små food trucks står side om side og sælger lækre thai specialiteter og små kunstneriske-butikker åbner op.

God karma fra morgenstunden i Pai

Næste morgen, da solen begynder at skinne på rismarkerne og en hane galer i det fjerne, står jeg op for at opleve byens gader, før de andre turister får søvnen ud af øjnene.

Her oplever jeg munkene gå med deres almisseskåle og samle mad. En lokal fortæller mig, at thaierne tror på, at det giver god karma, når du giver mad til munkene. Derfor giver de gladeligt til munkene, når de kommer hen til dem. Jeg køber lidt mad på det nærmeste hjørne og lægger det i munkens almisseskål. Han smiler og takker – for hvem kan ikke bruge lidt god karma.

Har du et par dage i Pai, så kan jeg også varmt anbefale :

1. Solnedgang over Pai Canyon
2. Yun Lai Viewpoint
3. Walking street i Pai
4. Memorial Bridge
5. Den Kinesiske landsby (Santichon)

Bliv klogere på vejret i Thailand her

Skriv et svar