Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev
Tilbage til bloggen

10 grunde til at besøge Denver om sommeren

Glæd dig til koncerter under stjernerne, Denver Beer Trail, stemningsfulde Larimer Square, kunstmuseer, street art og shopping.

Oplevelser i Denver er skrevet og anbefalet af Visit Denver

Denver ligger i delstaten Colorado og for foden af de majestætiske Rocky Mountains. Helt præcist ligger Denver 1,609 meter over havets overfalde, hvilket svarer til nøjagtigt 1 mil – deraf byens kælenavn ‘The Mile High City”.

Denver kan desuden prale af 300 solskinsdage om året, og er en fantastisk by at udforske til fods – og ikke mindst udendøre.

Faktisk behøver du slet ikke bil for at komme rundt i Denver. Toget går direkte fra lufthavnen til Denver Union Station, og herfra er der kun få minutters gang til 16th Street Mall, hvor en gratis shuttlebus kører fra den ene ende af byens centrum til den anden.

I dette blogindlæg får du 10 (sommer)oplevelser i Denver, du ikke vil gå glip af på din kør-selv ferie i USA.

OBS! Besøger du Denver i vinterhalvåret, fx i forbindelse med en skiferie i USA, så har vi også samlet 8 gode grunde til at besøge Denver på din ski- og vinterferie i Colorado.

Find din kør-selv rute i USA her

1. Red Rocks Park & Amphitheatre

Red Rocks Park & Amphitheatre er berømt for sin unikke udendørs scene, omgivet af gigantiske klippeformationer. Om dagen er Red Rocks en gratis bypark med nemme vandrestier og et besøgscenter, der inkluder en Hall of Fame over de kunstnere, der har optrådt her. Legendariske musikere som The Beatles (1964) og U2 (1983) har optrådt her, og i dag spiller nogle af de bedste jazz, rock, pop, bluegrass-musikere deres sommer-koncerter her fra maj til oktober. At se en koncert under stjernerne er en magisk oplevelse. Red Rocks Park ligger 30. minutter vest for downtown Denver.

2. Denver Union Station

Union Station i Denvers downtown samler transport, spisning, shopping og underholdning under ét tag, tæt ved Crawford Hotel. Union Station er et sjovt samlingspunkt for lokale og besøgende. Spis en morgenmads-burrito hos Snooze, drik en øl på Terminal Bar, smag den lokalt dyrkede mad på en af de unikke restauranter, shop lidt eller nyd en cocktail på Cooper Lounge.

Fra Denver International Airport (DEN) tager det kun 37 minutter med direkte tog til Denver Union Station.

3. Denver Beer Trail i Denver

Følg Denver Beer Trail på egen hånd og smag craft beer (mikrobryg), når den er allerbedst i The Mile High City. Besøg de udvalgte bryggerier – de fleste er i gåafstand fra hinanden i downtown området – og prøv alt fra Stouts til Lagers og alle smagene ind i mellem. Denvers craft beer kultur er både kreativ og i fremdrift.

4. Rockmount Ranch Wear

Rockmount Ranch Wear er en historisk butik i hjertet af downtown Denver. Her skabte et sandt western ikon, Jack A. Weil (1901 – 2008), den første cowboyskjorte med trykknapper istedet for de traditionelle knapper, og gjorde westerntøj til en populær og legitim amerikansk mode. Mange filmstjerner og musiklegender klæder sig i Rockmount designs, som alle er med Rockmounts signatur diamant trykknapper og savtakkede brystlommer på. Det er “Papa Jack” Weils barnebarn, Steve Veil, der driver forretningen og holder traditionen i live den dag i dag.

5. Larimer Square

Historiske Larimer Square er Denvers ældste boligområde, og hjem til de første saloons og forretninger i The Mile High City. I dag er de victorianske bygninger omdannet til butikker, vinbarer og de hotteste, kok-ejede restauranter. Hold øje med de blinkende lamper, der hænger tværs over vejen, slap af på en udendørscafé- eller bar, smag den bedste mad tilberedt af lokale kokke eller find unikke designs og accessories i butikkerne.

6. Denver Art Museum

Denver Art Museum har en berømt samling af amerikansk indianer-kunst. Udforsk den dristige og nutidige kunst inden- og udenfor den nye Frederic C. Hamilton bygning, designet af den verdensberømte arkitekt Daniel Libeskind. Museet, som ligger i downtown’s Golden Triangle Creative District, tilbyder gratis adgang den første lørdag i hver måned og er gratis for børn under 18 år året rundt. The Golden Triangle er også kendt for sine gallerier, kunst-atelierer, special butikker og andre museer som fx Clyfford Still Museum og Kirkland Museum of Fine & Decorative Art.

7. History Colorado Center

Gå på opdagelse i Denvers History Colorado Center’s udstillinger om Colorado og det vestlige Rocky Mountains fortid, nutid og fremtid. Prøv også de interaktive udstillinger som fx en virtuel køretur i en ægte Ford Model T, test dine færdigheder på en ski-hop simulator eller detoner dynamit i en hard-rock mine fra 1880’erne.

8. På cykeltur gennem RiNo, Art District on Santa Fe m.fl.

Udforsk The Mile High City på en b-cycle, Denvers innovative cykel-delings-program, og tag cyklen til Denvers kreative kunst-områder, der omgiver byens centrum. Besøg River North Art District (RiNo), der hurtigt er ved at blive et hotspot for kunstnere, madentusiaster (foodies) og designere. Selvom RiNo minder om et industri-kvarter, finder du et utal af farverige vægmalerier i gadebilledet, kunst-gallerier, masser af caféer, bryggerier og innovative restauranter. Du kan også besøge Highlands området, lige nord for downtown, eller Art District on Santa Fe, som huser mere end 100 gallerier, kunst-atelierer og kreative forretninger. Denvers kunst-områder fejrer desuden den første fredag i hver måned med at gallerierne holder sent åbent og inviterer interesserede på ‘Art Walks’.

9. Cherry Creek

I Cherry Creek Shopping Center finder du mere end 160 restauranter og butikker som fx Macy’s, Neiman Marcus, Nordstrom, Abercrombie & Fitch, Levi’s, Michael Kors og Hugo Boss. Klik på www.shopcherrycreek.com/passport og download dit “Passport to Shopping”, som giver rabat til mere end 60 butikker og restauranter. På den anden side af 1st Avenue finder du Cherry Creek North området med dets charmerende gader med træer på hver side.

10. Oplevelser i Denver til spotpris med Denver Attraction Passes

Vil du udforske nogle af Denvers mest fascinerende attraktioner til spotpris? Så køb et Mile High Culture pass eller Denver CityPASS. De kan købes hos Tourist Information Center eller online på www.denverattractionpass.com. Blandt de attraktioner som du kan besøge er Denver Art Museum, Denver Museum of Nature & Science, Clyfford Still Museum, Denver Botanic Gardens, Denver Zoo og mange flere. Gå en tur gennem den frodige oase i Denver Botanic Gardens; bliv klogere på den abstrakte ekspressionist Clyfford Still’s liv og kunstværker, en maler som anses for at være en af de mest indflydelsesrige malere i det 20. århundrede; eller kom så tæt på en T-Rex dinosaur som du tør på Denver Museum of Nature & Science.

2 ruteforslag, der inkluderer oplevelser i Denver på din kør-selv rute i USA

Tag fx et kig på kør-selv ferien Rocky Mountains og California Zephyr.

Skriv et svar