Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev

Værd at vide om billeje i Australien

Forbered på dig på din kør-selv ferie til Australien

Få styr på alt det praktiske inden du lejer en bil i Australien, så du er forberedt på en kør-selv ferie Down Under.

Vi har samlet de oftest stillede spørgsmål om billeje i Australien til dig her.

Hvad skal jeg være opmærksom på INDEN jeg bestiller og kører afsted i min lejebil?

 1. Vær opmærksom på, at hvis du bestiller fly og billeje samlet så er du sikret med pakkerejseloven.
 2. Læs din lejekontrakt grundigt igennem, inden du skriver under. Og hav altid lejepapirerne på dig, når du er ude at køre.
 3. Kontrollér din lejebil for fejl og mangler, inden du forlader udlejningsfirmaet. Tag evt. billeder, hvis bilen har skader, og få udlejeren til at notere skader på lejekontrakten. Sørg også for at få bilen gennemgået, når du afleverer den.
 4. Vær opmærksom på, at det som regel kun er tilladt at køre på asfalterede veje med udlejningsbiler. Hvis du vil køre offroad, bør du overveje at leje en 4WD.
 5. Skal du en tur ud i outbacken, så husk at have rigeligt med benzin på bilen da der er langt mellem tankstationerne.
 6. Det er lovpligtigt at køre med sikkerhedssele på ALLE sæder under kørslen i Australien.
 7. Du skal have et gyldigt credit card når du lejer bil i Australien.

Hvor gammel skal jeg være for at leje bil i Australien?

For at leje bil i Australien skal du være mindst 21 år gammel, men vær opmærksom på, at alder kan variere fra bilkategori og udlejningsfirma.

Du skal også have haft dit danske kørekort i mindst et år. Bilister mellem 18-24 år kan blive påkrævet et ekstra ung-chauffør-gebyr.

Skal jeg have et internationalt kørekort i Australien?

Ja. Det internationale kørekort erstatter ikke dit danske kørekort, så husk også at medbringe dit almindelige kørekort.

Et internationalt kørekort gælder i ét år og koster 25 kr. (2017). Du får dit internationale kørekort i kommunens borgerservice.

Hvordan forbereder jeg mig bedst på venstre kørsel?

Indtil dig på, at trafikmønsteret er væsentligt anderledes når du sætter dig bag rattet på din lejebil i Australien.

 • Sørg for, at du er frisk og veludhvilet
 • Brug 10 min. på at studere dagens køreplan, så du er forberedt på afkørsler, rundkørsler m.m.
 • Undersøg evt. de lokale trafikregler (fartgrænsen er forskellig fra stat til stat i Australien), og hold et vågent øje med andre bilister og fodgængere.
 • Desuden sidder gearstangen i venstre side, og du skal huske at køre venstre om i rundkørsler og overhale højre om.

Dækker min forsikring godt nok?

Vi anbefaler altid den lovpligtige ansvarsforsikring med en selvrisiko på 0 AUD. Selvrisiko betyder, at du hæfter for et beløb, hvis uheldet er ude. Hvis du vil undgå at betale for ubehagelige overraskelser, kan du for et merbeløb vælge at reducere din selvrisiko.

Hvad koster det at leje bil i Australien?

Prisen på billeje varierer fra dag til dag afhængigt af udbud og efterspørgsel. Derfor er det oftest billigere at lejebil, jo tidligere du er ude – men lej ikke bil førend nu har booket dine flybilletter!

Når du lejer bil i Australien skal du også være opmærksom på oneway fees (envejsleje), hvis du fx henter din bil i en by og afleverer den i en anden.

Hvor længe må jeg leje bil i Australien?

Der er som udgangspunkt ikke nogen tidsbegrænsning på billeje i Australien.

Hvilken størrelse bil skal jeg vælge?

Det kommer an på hvor mange børn og voksne I er, og ikke mindst, hvor meget bagage I har med – håndbagage og antal kufferter fylder ofte mere end du tror, og har det med at “vokse” undervejs.

Vi anbefaler, at du vælger en bil, der er nummeret større end du regner med at få brug for. Det er det hele værd især på de lange køreturer, hvor den ekstra plads giver langt større komfort, og fordi bilen bliver dit andet hjem på en roadtrip i Australien.

Er jeg sikker på at få et bestemt bilmærke?

Du kan være sikker på at få en udlejningsbil i den kategori som du vælger udfra en prisliste, men det er svært at få biludlejerne til at garantere leje af en bestemt bilmodel.

Årsagen er, at biludlejerne har så mange forskellige bilmodeller i deres flåde, at en reservation af én bestemt bilmodel vil gøre det svært for dem at få deres ‘bil-kabale’ til at gå op.

Hvad koster det at tilkøbe GPS når jeg lejer bil i Australien?

GPS er en stor hjælp, men kan også være en dyr affære. Afhængigt af udbyder så koster det ca. 10 AUD (2017) pr. dag at leje en GPS.

Et billigere alternativ er at downloade en GPS-app via din mobil eller tablet inden afrejse, eller medbringe din egen (som du selvfølgelig har husket at installere Australien på).

Er der vejskatter i Australien?

Ja. I nogle af de australske territorier skal du betale vejafgift. Vejafgiften er en afgift, der skal betales for et køretøj, før du bruger det på en offentlig vej (motorveje, tunneller og broer). I Australien varierer vejafgiften fra stat til stat.