Få et tilbud på din rejse

Rundrejse til Blues-musikkens USA | 27. april – 10. maj 2022

Længde: 14 dage / 12 overnatninger  •  Priser fra kr. 28.875,-

Rundrejse i USA for fuld (blues) musik!

Fantastisk rundrejse i musikkens USA fra 27. april – 10. maj 2022 – med verdensberømt musikfestival i New Orleans og besøg i legendernes Memphis samt bluesens vugge – staten Mississippi!

Turens rejseleder, Peter Astrup, er manden bag den berømte Djurs Bluesland Festival og internationalt anerkendte bluesfestival “Blues Heaven“, som hvert år afholdes i Frederikshavn. Desuden har den danske musikverden hædret Peter Astrup med ildsjælprisen “Årets Hoochie Coochie Man” ved Danish Music Awards – en pris der gives til en person, der har gjort noget særligt for bluesmusikken i Danmark. I Peters tilfælde gennem mere end 30 år.

Gå i Robert Johnson, B.B. King og Elvis’ fodspor, når vi bl.a. besøger Sun Studios, B.B. King-museet og Graceland. Desuden lægger vi også vejen forbi nogle af de mest legendariske jazz- og bluesklubber i Bourbon Street og Frenchmans Street i New Orleans samt Beale Street i Memphis.

Vi skal også med på den største musikfestival, New Orleans Jazz & Heritage Festival samt deltage i den største blues-happening i Memphis, prisuddelingen ”Blues Music Awards”. De mest berømte blues attraktioner i Mississippi, Clarksdale og Indianola skal naturligvis også besøges.

Kort sagt, en musikalsk rejse gennem tiden, fyldt med de vigtigste inspirationskilder til udviklingen af nutidens musik!

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
14 dage / 12 nætter
Start:
Danmark
Højdepunkter:

New Orleans – New Orleans Jazz and Heritage Festival – McComb – Baton Rouge – Clarksdale – Memphis

Slut:
Danmark
Priser fra:
DKK 28.875,-
Dag-til-dag
Dag 1 - onsdag 27/4: Danmark – New Orleans

Ved ankomsten i New Orleans er der arrangeret transfer til hotellet. Vi mødes om aftenen, hvor turens program bliver gennemgået. Vores hotel de første 3 nætter har central beliggenhed i New Orleans.

Overnatning: Magnolia Hotel New Orleans

Dag 2 - torsdag 28/4: New Orleans

Efter morgenmaden tager vi en kort tur til Det Franske Kvarter, inden bussen kører os til New Orleans Jazz & Heritage Festival, som åbner kl. 11.

Festivalen blev grundlagt i 1970 og fik hurtig status, som den vigtigste musikfestival i USA. Med mere end 300.000 besøgende er den i den absolutte top blandt festivaler og har derfor ofte flere verdensnavne på plakaten. I 2019 kunne man bl.a. høre store navne som Santana, Earth Wind & Fire, Chaka Khan og Doobie Brothers.
Bemærk, en 2-dages festivalbillet er inkluderet i rejsens pris.

Musikprogrammet for 2020 er endnu ikke offentliggjort, men der er garanti for en helt unik musikalsk oplevelse. Festivalen har hele 13 scener, hvor den største har plads til hele 70.000 tilhører. Vi følges rundt på festivalen, men der er også mulighed for at opleve festivalen på egen hånd, hvis det foretrækkes.

Festivalen lukker kl. 19. Vi mødes ved hovedindgangen (hvor vi kom ind) kl. 19:30 og fortsætter herefter ud i New Orleans gader, hvor flere musikalske oplevelser venter på byens mange spillesteder. Specielt kan nævnes Frenchmans Street hvor meget af den bedste musik findes.

Overnatning: Magnolia Hotel New Orleans

Dag 3 - fredag 29/4: New Orleans

En hel dag på Jazz & Heritage Festivalen, hvor der vil være rig mulighed for at opleve festivalen og høre musikken på egen hånd. Hold godt øje med nedenstående link, hvor programmet løbende offentliggøres – begyndende marts 2020. http://www.nojazzfest.com/home

Overnatning: Magnolia Hotel New Orleans

Dag 4 - lørdag 30/4: New Orleans

Dagen er fri til egne arrangementer. Tilbring evt. en dag mere på festivalen eller udforsk New Orleans og omegn på egen hånd.

Overnatning: Magnolia Hotel New Orleans

Dag 5 - søndag 1/5: New Orleans - McComb

Efter morgenmad på hotellet køres der nordpå mod staten Mississippi, til Gospel Brunch og til andre historiske seværdigheder i området.

Overnatning: Hampton Inn & Suites McComb

Dag 6 - mandag 2/5: McComb - Baton Rouge

I dag skal vi bl.a. besøge Teddy’s Juke Joint i Zachary, lidt nord for Baton Rouge og andre seværdigheder i området. Baton Rouge har gennem de seneste 100 år været et knudepunket for Louisiana blues og hvor bl.a. Buddy Guy startede sin karriere.

Overnatning: Hampton Inn & Suites Downtown Baton Rouge

Dag 7 - tirsdag 3/5: Baton Rouge - Clarksdale

Dagens rute bringer os forbi fødestederne for nogle af blusens absolutte legender, bl.a. Robert Johnson i Hazlehurst. Vi lægger desuden vejen forbi Blue Front Café i Bentonia, før vi ankommer til Indianola, en lille by med ca. 8.000 indbyggere.

Indianola er byen, hvor det hele startede for B.B. King og der findes derfor også et B.B. King Museum, som vi skal besøge. Specielt efter hans død er dette museum blevet “must see” for hele verdens blues-entusiaster.

Efterfølgende sætter vi kursen mod byen, Leland, hvor vi skal besøge Highway 61 Blues Museum.

Sidst på eftermiddagen går turen mod Clarksdale, som er blevet bluesmusikkens arnested. Vi skal bo 2 nætter på et af USAs mest særprægede hoteller, Shack Up Inn. Om aftenen står den på live musik på en af Clarksdales mange juke joints.

Overnatning: Shack Up Inn

Dag 8 - onsdag 4/5: Clarksdale

Vi spiser frokost på Morgan Freemans, Ground Zero Blues Club, som er et absolut must! Efterfølgende går turen til både Bluesberry Cafe og Red’s Blues Joint, endnu to af Clarksdales legendariske spillesteder. Resten af dagen tilbringer vi i og omkring Clarksdale, hvor også Delta Blues Museum skal besøges. Her fortælles blueshistorien, vi kommer bag musikken og historien om de mange blueslegender og deres oprindelsessteder.
Aftenen byder på endnu mere live musik.

Overnatning: Shack Up Inn

Dag 9 - torsdag 5/5: Clarksdale - Memphis

Efter morgenmaden kører vi igen nordpå mod Memphis, Tennessee.

Vi indlogeres for de næste 2 nætter på et centralt beliggende hotel nær den berømte musikgade Beale Street.

Om aftenen venter Blues Music Awards, hvor alle verdens bedste musikere samles til den store årlige musikprisuddeling. Der er middag inkluderet.

Overnatning: Comfort Inn Memphis Downtown

Dag 10 - fredag 6/5: Memphis

Formiddagen er til fri disposition, men det anbefales f.eks. at besøge The National Civil Rights Museum. Vi skal selvfølgelig besøge King of Rock n’Roll, Elvis Presley’s hjem, Graceland, hvor vi skal på guidet rundvisning i huset, som rummer en række Elvis-effekter, billeder og film fra hans glorværdige karriere. Vi kommer også forbi Elvis’ gravsted og oplever hans store samling af biler samt evt. andre udstillinger. Fra Graceland kører vi videre til både Sun Studio og Sam Phillips Recording Studio, hvor Rock n’Roll blev født! Også her får vi en guidet rundvisning.

Overnatning: Comfort Inn Memphis Downtown

Dag 11 - lørdag 7/5: Memphis - Clarksdale

Hvert år er der et specielt arrangement på Ground Zero Blues Club, hvor Blues Music Awards nominerede “jammer” i flere timer. Brug eftermiddagen og aftenen i selskab med de talentfulde musikere.

Overnatning: Hampton Inn Clarksdale

Dag 12 - søndag 8/5: Clarksdale - Memphis

Om formiddagen tjekkes der ud af hotellet og vi kører tilbage til Memphis, hvor vi skal besøge Willie Mitchells, Royal Recording Studio, hvor Al Green, O.V. Wright og Booker T. & the M.G.’s indspillede alle de klassikere vi stadig kender i dag. Senere bliver det ”the real deal” når vi skal besøge Wild Bill’s Blues Joint, byens mest autentiske blues klub, som ikke er blevet en turistattraktion, som f.eks. Beale Street er blevet.

Overnatning: Comfort Inn Memphis Downtown

Dag 13 - mandag 9/5: Memphis

Om formiddagen forlader vi hotellet og kører til lufthavnen for at påbegynde hjemrejsen mod Danmark.

Husk, det er muligt at forlænge rejsen i USA, hvis du ønsker det. Forhør dig nærmere vedr. pris.

Dag 14 - tirsdag 10/5: Hjemkomst Danmark

Hjemme igen efter en nat ombord på flyet.

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 personer i samme værelse
28.875,-
Pris pr. person ved 3 personer i samme værelse
25.975,-
Enkeltværelsestillæg pr. person
12.600,-
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - New Orleans/Memphis t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
Lufthavnstransfer i New Orleans og Memphis
12 hotelovernatninger inkl. morgenmad
Bustransport iht. dag-til-dag beskrivelsen
2-dags billet til New Orleans Jazz and Heritage Festival
Entré til B.B. King Museum, Indianola
Entré til Delta Blues Museum, Clarksdale
Premium Seats til Blues Music Awards
Entré og rundvisning på Graceland, Memphis
Ikke inkluderet i prisen
Brunch på Mr. Sipp Gospel i Magnolia (dag 5)
Frokost Ground Zero, Clarksdale (dag 8+11)
Entréer, som ikke er nævnt i dag-til-dag beskrivelsen
Måltider, som ikke er nævnt i dag-til-dag beskrivelsen
Evt. drikkepenge
Afbestillings- og rejseforsikring
Forhåndsgodkendelse til USA (ESTA-registrering - koster USD 14,- pr. rejsende)
Bemærkninger

Der tages forbehold for ændringer i programmet, ligesom prisen er forventet pris (Den forventes at være klar d. 10/9-21)

Bemærk, der kræves et minimum antal tilmeldinger før gennemførelse af rejsen kan garanteres.

Du er velkommen til at kontakte Troels Hedelund på telefon 87 12 49 33 eller email th@danexplore.dk, hvis du har spørgsmål til rejsen.

Overnatningsteder
Antal
New Orleans4
McComb1
Baton Rouge1
Clarksdale3
Memphis3
Din rejsekonsulent

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent