Det bedste af New Zealand fra nord til syd

Længde: 23 dage / 20 nætter  •  Priser fra kr. 24.145,-

Kør-selv ferie i New Zealand med nationalparker, hyggelige byer og vinområder

Denne kør-selv ferie i New Zealand er for dig, der elsker en udendørs ferie i smukke naturområder.

Glæd dig til at opleve mange af New Zealands absolutte højdepunkter:

  • Bay of Islands hvor du fx kan snorkle, svømme med delfiner eller gå ture
  • Boblende mudderpøle, dampende kilder og aktive gejsere i Rotorua
  • Maori kultur
  • Tongariro National Park som har lagt kulisse til Ringenes Herre
  • Wellingtons hyggelige havnefront, grønne bakker og stejle skråninger
  • Franz Josef gletjseren
  • Milford Sound i Fiordland National Park
  • Otago-halvøen udenfor Dunedin

Læs om mere om rejsen i dag-til-dag beskrivelsen nedenfor.

OBS! Dag-til-dag beskrivelsen kan skræddersyes efter behov samt bruges som ruteforslag til en rundrejse i New Zealand i autocamper.

Kontakt os og få et tilbud på din rejse til New Zealand her

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
23 dage / 20 nætter
Start:
Auckland
Højdepunkter:

Rotorua – Tongariro National Park – Franz Josef – Mt. Cook – Queenstown

Slut:
Christchurch
Priser fra:
DKK 24.145,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark

Rejsen mod New Zealand påbegyndes!

Dag 2: Ankomst Auckland

Velkommen til Auckland!

Ved ankomsten til Auckland hentes lejebilen i lufthavnen og herefter går turen til hotellet i byen. Stræk benene ovenpå den lange flyrejse og gå en tur i Auckland. Oplev den hyggelige og livlige atmosfære omkring Lorne og Queen Street eller gå en tur ved Americas Cup Village og havnefronten.

Dag 3: Auckland - Bay of Islands (220 km.)

Subtropisk klima, hvide strande og små øer i vente

I dag går turen videre fra Auckland, men ønsker du en dag eller to mere i Auckland, er det muligt at forlænge opholdet.

Dagen starter med at køre nordpå, mod Bay of Islands. Fremme i Bay of Islands finder du hvide sandstrande og et utal af små øer i det blå hav ud for kysten. Klimaet på den nordlige del af Nordøen er subtropisk, så de næste dages oplevelser foregår i behagelige temperaturer.

Dag 4: Bay of Islands

Snorkling, svøm med delfiner eller tag på vandreture

En hel dag til at udforske Bay of Islands på egen hånd. Der er mange ting at se og opleve i området som f.eks. at snorkle, svømme med delfiner eller gå på opdagelse i det historiske område.

Det var her, i byen Waitangi nord for Paihia, at maorierne og Storbritannien underskrev Waitangi-traktaten i 1840.

Dag 5: Bay of Islands - Coromandel Peninsula (375 km.)

Køretid i smukke omgivelser

Turen går nu sydpå mod Coromandal halvøen – endnu en naturskøn perle på Nordøen.

Dag 6: Coromandel Peninsula

Kystlinje med hvide sandstrande

Du har en hel dag til at nyde de smukke omgivelser på Coromandal. Gå på opdagelse i naturen og oplev den spektakulære kystlinje og de hvide sandstrande, der findes her.

Dag 7: Coromandal Peninsula - Rotorua (180 km.)

Rotorua – En af nordøens store attraktioner

Turen går nu videre mod syd og den friske havluft skiftes ud med en hel anderledes og måske knap så velduftende oplevelse. Efter en flot køretur ankommer du til Rotorua, en af Nordøens helt store attraktioner.

Boblende mudderpøle, dampende kilder og aktive gejsere

Der er meget høj termisk aktivitet i Rotoura, så i og omkring byen, kan du opleve de forunderlige landskaber, som den termiske aktivitet har skabt. Her er boblende mudderpøle, dampende varme kilder og gejsere, der sender søjler af kogende vand flere meter op i luften. Det er fascinerende at opleve jordens kræfter så tæt på, men naturkræfterne bliver også udnyttet på bedste vis, så flere steder i byen kan du nyde godt af spabade og wellness behandlinger, alle baseret på områdets varme undergrund.

Dag 8: Rotoura

Se en 30 meter høj søjle af vand skyde op i luften

Du har hele dagen til at se nærmere på Rotorua og omegn, og de naturfænomener der gør byen så særlig. Besøg f.eks. Whakarewarewa Geothermal Valley, som du finder lige udenfor Rotoura. Her ligger Te Puia,Maori Arts & Crafts Institute, med traditionel kunst og håndværk. Det er også her du finder områdets berømthed, Pohutu-gejseren, som 20 gange i døgnet sender en 30 meter høj søjle af varm vand op i luften.

Dag 9: Rotorua - Tongariro National Park (150 km.)

Nationalparken der har lagt kulisse til Ringenes Herre filmene

Du lægger nu Rotoura bag dig og kører atter sydpå, denne gang mod Tongariro National Park. Inden du når så langt, bør du dog gøre stop ved Lake Taupo, New Zealands største sø, som ligger på vejen. Tongariro National Park domineres af de tre aktive vulkaner Ruapehu, Ngauruhoe og Tongariro, og parkens rå natur har også lagt kulisse til flere scener i “Ringenes Herre” filmene.

Et af de bedste vandreområder i New Zealand

Området er også kendt som et af de bedste vandreområder i New Zealand, så har du mod på at snøre vandreskoene, venter der fantastiske udsigter oppe i højderne.

Alternativt kan du købe en helikopter-sightseeingtur, der tager dig op over de aktive vulkankratere og de omkringliggende blå krater-søer.

Dag 10: Tongariro National Park - Wellington (330 km.)

Velkommen til Wellington

Der tages afsked med naturen for en stund, og kursen sættes nu mod New Zealands hyggelige hovedstad, Wellington.

Havnemiljø, grønne bakker og skråninger

Wellington ligger fantastisk smukt. Byen er omgivet af en pragtfuld havn, grønne bakker og stejle skråninger bebygget med smukke victorianske huse. Byen er stolt af at være kunst- og kulturcenter, og den byder på et rigt udvalg af restauranter, caféer og et aktivt natteliv.

Historiske oplevelser på nationalmuseet

Selve bymidten er lille og nem at overskue til fods. Kig f.eks. forbi havnefronten, men glem ikke Wellingtons absolut største attraktion: Te Papa Tongarewa, som er New Zealands nationalmuseum og et must for alle besøgende. Museet huses i en supermoderne, højteknologisk bygning, der rummer rigtig meget interessant information om landets natur, kultur og historie.

Dag 11: Wellington - Picton - Nelson (sejlads + ca. 130 km.)

Velkommen ombord på færgen til Sydøen!

Tiden er kommet til at tage afsked med Nordøen og fortsætte videre til Sydøen. Fra Wellington afgår færgen mod Picton på Sydøen.

Se indsejlingen fra dækket

Overfarten tager cirka tre timer og specielt den sidste time, under indsejlingen gennem Queen Charlotte Sound er værd at tilbringe på dækket.

Fra Picton kører du langs nordkysten med de gyldne sandstrande til kunstnerbyen, Nelson.

Dag 12: Nelson - Hokitika (340 km.)

Pandekage-klipper

Turen går nu videre over mod vestkysten. Du kører gennem Paparoa National Park, hvor du finder rå klippekyst og dybe kløfter. Det anbefales at gøre stop ved Punakaiki Pancake Rocks, de særprægede “pandekage” klipper, som til forveksling ligner stabler af pandekager.

Dag 13: Hokitika - Franz Josef (135 km.)

Landets mest imponerende gletsjere

Du fortsætter ad den tyndt befolkede vestkyst gennem rå og bjergrige kystlandskaber frem til Franz Josef gletsjeren. Af Sydøens mere end 60 gletsjere er Franz Josef Glacier og Fox Glacier de to mest imponerende.

Guidet vandretur ved Franz Josef

Området lokker med fantastiske vandreture ved (ikke på!) Franz Josef og langs Waiho River. Efter en endt vandretur er der mulighed for en afslappende stund i Franz Josef Hot Pools.

Dag 14: Franz Josef - Wanaka (285 km.)

Køretur ind i landet

Turen går nu fra kysten og ind i landet igen. Du kører gennem smukke landskaber over Haast Pass, inden vejen snor sig gennem Aspiring National Park. Som turen skrider frem, vil du opleve, at landskaberne bliver mindre frodige, men dog ikke mindre imponerende. Den sidste del af turen køres langs søerne Lake Wanaka og Hawea, inden du er fremme i byen Wanaka, som er målet for dagens køretur.

Dag 15: Wanaka - Queenstown (115 km.)

Queenstown, New Zealands action-hovedstad

Dagen byder på en kortere køretur mod syd til Queenstown, også kendt som New Zealands action-hovedstad. Her er der mulighed for at prøve kræfter med bungee jump, river rafting eller noget helt tredje.

Dag 16: Queenstown

Jetboat tur på Shotover River

Du er ikke landet i New Zealands action-hovedstad for ingenting. Vil du prøve kræfter med en tempofyldt action oplevelse, så tag på en jetboat tur på Shotover River.

Resten af dagen kan bruges på at opsøge endnu mere action eller bare en afslappende dag, hvor du kigger nærmere på Queenstown og omegn.

Dag 17: Queenstown - Te Anau (170 km.)

En stjernehimmel af lysende glowworms

Du lægger nu Queenstown bag dig og kører langs Lake Wakatipu via Kingston. Dagens køretur er en flot tur med søer og høje bjerge frem mod Te Anau. Fremme i Te Anau anbefales en tur til Glowworm Caves, hvor lysende Sankt-Hans orme oplyser de mørke grotter og henleder tankerne til en mørk nattehimmel med lysende stjerner.

Dag 18: Te Anau

Sejltur mellem skovklædte skråninger med små vandfald og sneklædte bjerge

En dag til at opleve Te Anau og omegn. Det anbefales dog ikke at blive i byen, men i stedet er en sejltur på Milford Sound i Fiordland National Park et must. Sejlturen på fjorden foregår mellem skovklædte skråninger med små vandfald og med høje sneklædte bjerge i baggrunden – en eventyrlig kulisse du ikke må gå glip af.

Husk, at bestille Milford Sound sejlturen hjemmefra, så du ikke kører forgæves.

Dag 19: Te Anau - Dunedin (300 km.)

Kongealbatrossen og den guløjede pingvin

Natur byttes endnu engang ud med by og byliv for en stund. I dag kører du til universitetsbyen Dunedin. Lige udenfor Dunedin finder du Otago-halvøen, hvor du blandt andet kan opleve kolonier af Kongealbatrossen og den meget sjældne guløjede pingvin.

Ønsker du at blive i byen, kan du for eksempel prøve kræfter med verdens stejleste gade, Baldwin Street eller blot nyde bylivet i denne charmerende by med skotsk islæt.

Dag 20: Dunedin - Mt. Cook (325 km.)

New Zealands højeste bjerge

I dag venter endnu en af turens absolutte højdepunkter forude. Mount Cook er med sine 3.754 meter New Zealands højeste bjerg. Mount Cook National Park er et yndet udflugtsmål for bjergbestigere, vandrere og naturelskere.

Dag 21: Mt. Cook - Christchurch (330 km.)

Sightseeing i Christchurch

Turen er så småt ved at være ved vejs ende, og du mangler bare den sidste køretur over Canterbury sletten frem til Christchurch.

Nyd eftermiddagen i Christchurch med shopping, sightseeing eller en tur i en af byens mange parker og grønne oaser.

Dag 22: Afrejse Christchurch

God hjemrejse!

Tid til afsked med New Zealand for denne gang. Bilen afleveres i lufthavnen.

Dag 23: Hjemkomst Danmark

Hjemme igen efter en længere flyrejse

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn i samme værelse*
24.145,-
Pris pr. pers. ved 4 personer i samme værelse*
29.090,-
Pris pr. pers. ved 2 personer i samme værelse
30.555,-
*To værelser kan forekomme
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Auckland/Christchurch t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
21 dages billeje (se detaljer herunder)
20 overnatninger på hotel
Færgebillet fra Wellington til Picton
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
GPS i udlejningsbilen
Overnatningsteder
Antal
Auckland1
Bay of Islands2
Coromandel Peninsula2
Rotorua2
Tongariro National Park2
Wellington 1
Nelson1
Hokitika1
Franz Josef1
Wanaka1
Queenstown2
Te Anau2
Dunedin1
Mount Cook1
Christchurch1
Info om billeje
v/2 pers: Kategori Toyota Corolla manuel eller lignende (større bil kan tilkøbes)
v/4 pers: Kategori Toyota Camry eller lignende (større bil kan tilkøbes)
Fri kilometer
Ekstra chauffør
Alle skatter
Ansvarsforsikring på bil og ansvarsforsikring overfor 3. part
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Janni og se hvor i verden, hun har rejst

Janni Brodersen

Rejsekonsulent - Aarhus

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Mille og se hvor i verden hun har rejst

Mille Kjeldal Raun

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent - Randers

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.