Send rejseforespørgsel

Sydney til Cairns

Længde: 20 dage / 19 nætter  •  Priser fra kr. 12.790,-

Oplev Australiens højdepunkter

Denne tur er oplagt for førstegangsrejsende til Australien. Du oplever landets enorme variation og en række af de højdepunkter, man bare skal se i Australien. Deriblandt Utzons enestående operahus i Sydney, hvor turen starter.

Fra Sydney kører du nordpå i egen bil langs den smukke kyststrækning til tropiske Cairns. Undervejs gøres der stop på Fraser Island, der er verdens største sandø, samt i vinregionen, Hunter Valley. Du oplever også farverige Byron Bay og de vidunderlige tropeøer, The Whitsundays, inden turen slutter ved Great Barrier Reef ud for Queenslands kyst.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
20 dage/19 nætter
Start:
Sydney
Højdepunkter:

Sydney – Blue Mountains – Hunter Valley – Byron Bay – Brisbane – Fraser Island – Carins – Great Barrier Reef

Slut:
Cairns
Priser fra:
DKK 12.790,-
Dag-til-dag
Dag 1: Ankomst til Sydney

Velkommen til Sydney!

Ved ankomsten til Sydney tager du på egen hånd ind til dit centralt beliggende hotel for de næste tre nætter. Brug resten af dagen på at slappe af ovenpå flyveturen eller få de første indtryk af denne vidunderlige og smukt beliggende storby.

Dag 2: Sydney

Sightseeing i Sydney

Dagen er fri til udforskning af Sydneys mange muligheder. I flæng kan nævnes Utzons Operahuse, Sydney Harbour Bridge, Darling Harbour, den botanisk have, de hyggelige gader i The Rocks samt Circular Quay, hvorfra diverse cruises udgår.

Dag 3: Dagstur til Blue Mountains

En dag i naturens tegn

I dag venter de første oplevelser af Australiens legendariske natur. Fra Sydney går turen mod Blue Mountains, som er et stort, bjergrigt naturområde cirka 65 kilometer fra Sydney.

Trods beliggenheden nær millionbyen er landskaberne ekstremt dramatiske, og dyrelivet er rigt. Blandt områdets mest berømte klippeformationer er “De tre søstre”.

Dag 4: Sydney - Hunter Valley (ca. 175 km)

Et døgn i et vin-paradis

Du afhenter din bil om formiddagen, og lægger storbyen bag dig med kurs mod Hunter Valley. Snart er du omgivet af vinmarker og de smukkeste, gamle vingårde, der stammer helt tilbage fra 1860’erne.

Du har en overnatning i Hunter Valley, så der er gode muligheder for besøge et par af vingårdene og smage på den lokale produktion.

Dag 5: Hunter Valley - Coffs Harbour (ca. 415 km)

Byen med det bedste klima i hele Australien

Rejsen fortsætter nordpå via Raymond Terrace mod Forester og Tuncurry. Det er en utrolig smuk strækning, der hen på eftermiddagen fører dig til Coffs Harbour.

Coffs Harbour er en hyggelig kystby, der siges at have det bedste klima i hele Australien. Det siger ikke så lidt, og området er da også et populært turistmål for folk, der kommer for at nyde byens charme samt de nærliggende strande og regnskove.

Dag 6: Coffs Harbour-Byron Bay (ca. 280 km)

Byron Pay – en af østkystens mest trendy byer

Du fortsætter ad kystvejen til Byron Bay, der har udviklet sig til at være en af østkystens mest trendy byer. Ikke mindst blandt surfere, der flokkes hertil for at prøve kræfter med nogle af Australiens bedste surferstrande.

Du har to overnatninger ved Byron Bay.

Dag 7: Byron Bay

Badeferie-steming

Også for ikke-surfere er Byron Bay et hyggeligt bekendtskab med sine gode strande, utallige små butikker og glimrende restauranter.

Her er der tid til lidt afslappende badeferie, inden turen fortsætter nordpå.

Dag 8: Byron Bay - Brisbane (ca. 170 km)

En kort køretur til Brisbane

Dagens strækning til Brisbane er kort, så benyt eventuelt formiddagen på at besøge den spektakulære Lamington National Park, der ligger godt to times kørsel fra Byron Bay. Du har to overnatninger i Brisbane, der er en af Australiens smukkeste storbyer.

Dag 9: Brisbane

En dag i Queenslands hovedstad

Nyd dagen i Brisbane, som er hovedstad i Queensland. Brisbane er en moderne storby med alt, hvad der hører sig til. Byen har en glimrende gågade og et utal af caféer – og som noget helt unikt har byen en meget lækker strandpark i gåafstand fra centrum.

Her kan du bade på den kunstige sandstrand med udsigt til byens moderne højhuse.

Dag 10: Brisbane - Hervey Bay - Fraser Island (ca. 315 km)

Køretur langs Australiens Sunshine Coast

Fra Brisbane kører du op langs Australiens Sunshine Coast. En smuk strækning, hvor du eventuelt kan lægge vejen forbi den verdensberømte krokodillejæger Steve Irwings Australia Zoo.

Et andet bud på et godt stop kunne være Noosa Head. Turen fortsætter videre til Hervey Bay, hvor du parkerer bilen ved River Head og tager færgen over til Fraser Island.

Velkommen til Fraser Island!

Du har to overnatninger på Fraser Island, der byder på helt unikke naturoplevelser.

Dag 11: Fraser Island

Sandøen hvor der vokser regnskov

Efter morgenmaden er det tid til en guidet tur i 4WD rundt på Fraser Island. Her findes ingen jord. Kun det fineste, hvide sand. Men det betyder bestemt ikke, at øen er ren ørken. Her vokser rige tropisk regnskove mellem sandbjergene, og kilometer lange sandstrande stækker sig langs kysterne.

40 ferskvanssøer og et rigt dyreliv

Desuden findes her talrige bække og ikke mindre end 40 smukke ferskvandssøer, der tiltrækker et rigt fugle og dyreliv. Hold bl.a. øje med dingoer, der lever i stort antal på øen.

Undervejs serveres frokost, og om eftermiddagen er du tilbage på resortet. (M, F)

Dag 12: Fraser Island - Rockhampton (ca. 500 km)

En lang dag bag rattet

Efter morgenmaden anbefaler vi, at du tager en morgenfærge tilbage til fastlandet, da der venter en meget lang køretur forude.

Dagens mål er Rockhampton, hvor du har en overnatning. (M)

Dag 13: Rockhampton - Airlie Beach (ca. 480 km)

Airlie Beach i sigte

Dagen byder på endnu en lang køretur nordpå til den livlige og populære ferieby, Airlie Beach. Du har to overnatninger i Airlie Beach.

Dag 14: Airlie Beach

Sejltur blandt billedskønne tropeøer

I dag går turen med katamaran ud til øgruppen The Whitsundays. The Whitsundays er med rette berømt for sine 74 billedskønne tropeøer, der ligger spredt ud i det turkisblå hav.

I løbet af dagen stopper du ved Hamilton Island, hvor du besøger en af verdens absolutte flotteste strande, Whitehaven Beach. (F)

Dag 15: Airlie Beach - Townsville (ca. 300 km)

Townsville og Victoria Bridge

Fra Airlie Beach kører du til Townsville, der ikke er større end, at du sagtens kan opleve den til fods. Kig f.eks. fordi den gamle Victoria Bridge, hvor der findes en del hyggelige restauranter.

I Townsville har du en overnatning.

Dag 16: Townsville - Cairns (ca. 335 km)

Køretur med badestop

På din tur videre nordpå kan du lave et badestop ved Mission Beach, der strækker sig over en 14 kilometer lang kyststrækning.

Ved ankomsten til Cairns afleverer du din bil på bykontoret og finder selv hen til hotellet, hvor du skal bo de næste fire nætter.

Dag 17: Dagstur til Great Barrier Reef

En dag på Great Barrier Reef – Verdens største koralrev

I dag venter endnu et af turens højdepunkter, når du stiger ombord på en stor katamaran, der sejler dig ud til Great Barrier Reef.

Udforsk en underverden af koraler, fisk og havdyr

Katamaranen lægger til ved en stor, flydende platform, der er indrettet med restaurant, borde og toiletter. Herfra har du alle muligheder for at udforske Great Barrier Reefs farvestrålende verden af koraler, fisk og havdyr i alle tænkelige former, størrelser og farver.

Tag en sejltur i en båd med glasbund, så du kan se livet under havoverfladen tørskoet, eller hop i bølgen blå med snorkeludstyr. Mod ekstra betaling er det muligt at dykke.

Hen på eftermiddagen er du tilbage i Cairns. (F)

Dag 18 & 19: Cairns

Nyd ferielivet i Cairns

Dagene er til fri disposition, så du kan nyde de sidste dage med afslapning ved hotellets pool, gøre de sidste indkøb eller tage på dagstur til den tropiske regnskov Daintree ved Cape Tribulation.

Dette er for øvrigt det eneste sted i verden, hvor en regnskov og et koralrev støder op imod hinanden.

Dag 20: Cairns

God hjemrejse!

Turen er ved at være slut. Så du tager mod lufthavnen for at flyve hjem eller videre, hvis du har valgt at forlænge din ferie.

(M: Morgenmad, F: Frokost, A: Aftensmad)

Priser
Fra priser
DKK
Ved 2 personer - Standard
15.445,-
Ved 2 personer - Upgrade
18.990,-
Ved 3 personer - Standard
12.790,-
Inkluderet i prisen
13 dages billeje i en gruppe ICAR inkl. fri kilometer og envejsleje. Se side 6 for betingelser og hvilke ydelser, der er inkluderet i billejen.
19 overnatninger
Dagstur til Blue Mountains
Dagstur på Fraser Island inkl. frokost
Dagscruise til Whitehaven Beach inkl. frokost
Dagstur til Outer Barrier Reef inkl. frokost
Ikke inkluderet i prisen
Flyrejse fra Danmark til Australien
Øvrige måltider
Sygdomsafbestilling samt rejseforsikring
Bemærkninger

Vigtigt:
I visse perioder kan der være minimumsophold (f.eks. 3-5 nætter) på nogle hoteller, samt højere priser grundet messer eller helligdage. Er dette tilfældet, oplyses det ved bekræftelse.

Info om billeje:
* v/2 pers: Kategori Toyota Corolla manuel eller lignende (større bil kan tilkøbes)
* v/3 pers: Kategori Ford Falcon automatic eller lignende (større bil kan tilkøbes)
* Fri kilometer
* Ekstra chauffør
* Alle skatter
* Ansvarsforsikring på bil og ansvarsforsikring overfor 3. part

Overnatningsteder
Antal
Sydney3
Hunter Valley1
Coffs Harbour1
Byron Bay2
Brisbane2
Fraser Island2
Rockhampton1
Airlie Beach2
Townsville1
Cairns4
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Iben og se hvor i verden hun har rejst

Iben Thriege

Rejsekonsulent / Partner

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.