Sydney, Rock ’n Reef

Længde: 20 dage / 17 nætter  •  Priser fra kr. 41.250,-

Oplev Australiens outback, oprindelige folk, nationalparker, koralrev og operahus i én og samme rejse

På denne rejse vil du opleve fire vidt forskellige områder og nationalparker i Australien.

Denne rejse er til dig, der gerne vil opleve Australiens kendte højdepunkter, men også de ukendte og lidt oversete. Oplev uspolerede nationalparker i Australien, og få et unikt indblik i aboriginernes, Australiens oprindelige folk, kultur.

Rejsen starter i Sydney, hvor du har god tid til at udforske byens seværdigheder og den nærliggende Blue Mountains Nationalpark. Herfra går turen til  Ayers Rock, Australiens røde hjerte Uluru, placeret midt i den australske outback omgivet af den karakteristiske rustrøde jord.

De lidt oversete naturperler Kakadu, Litchfield og Kathrine Gorge Nationalpark

Foruden Ayers Rock gemmer delstaten Northern Territory også på tre nationalparker i Australien, som de færreste besøger. Det er naturperlerne Kakadu, Litchfield og Kathrine Gorge Nationalpark. Kakadu Nationalpark er desuden kendt for sine aborigine klippemalerier, og stedet hvor du kan blive klogere på Australiens oprindelige folks kultur og historie.

I Northern Territory overnatter du primært i telt, så du er helt tæt på naturen. Overnatning kan også sagtens være på hotel, hvis du foretrækker det. På dine ture til blandt andet Ayers Rock og Kakadu, Litchfield og Kathrine Gorge Nationalpark, rejser du i følgeskab med en engelsktalende guide.

Rund rejsen af på Great Barrier Reef

Rejsen slutter med fire nætter i den hyggelige ferieby Cairns, der er udgangspunkt for ture til koralrevet Great Barrier Reef og Australiens frodige regnskove.

Kontakt os og få et tilbud på din rejse til Australien her

Få inspiration til hvad du (også) kan opleve i Australien i vores rejseblogindlæg om 9 seværdigheder i Australien her.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
20 dage / 17 nætter
Start:
Sydney
Højdepunkter:

Sydney – Blue Mountains – Alice Springs – Uluru (Ayers Rock) – Alice Springs – Darwin – Cairns

Slut:
Cairns
Priser fra:
DKK 41.250,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark

Turen går nu til Australien

Dag 2: Ankomst Sydney

Velkommen til Sydney!

Ved ankomsten til Sydney tager du på egen hånd ind til dit centralt beliggende hotel for de næste tre nætter. Brug resten af dagen på at slappe af ovenpå flyveturen eller få de første indtryk af denne vidunderlige og smukt beliggende storby.

Dag 3: Sydney

Sightseeing i Sydney

Dagen er fri til udforskning af Sydneys mange muligheder. I flæng kan nævnes Utzons operahuse, Sydney Harbour Bridge, Darling Harbour, den botanisk have, de hyggelige gader i The Rocks samt Circular Quay, hvorfra diverse cruises afgår.

Andre muligheder kunne være det glimrende Sydney Aquarium eller en sejltur til strandforstaden, Manly Beach.

Dag 4: Vandretur i Blue Mountains

En dag i naturens tegn

I dag venter de første indtryk af Australiens legendariske natur. Fra Sydney går turen mod Blue Mountains, som er et stort, bjergrigt naturområde 65 kilometer fra Sydney. Trods beliggenheden nær millionbyen er dyrelivet  rigt og landskaberne ekstremt dramatiske. Ikke mindst ved den berømte klippeformation “De tre søstre”.

Gå på eventyr af afmærkede stisystemer

Du har tre timer til at gå på opdagelse i området, der byder på et velafmærket stisystem. Du for naturligvis udleveret et kort over området. For egen regning kan du også tage en svævebane eller et lille tog gennem området. (F)

Dag 5: Sydney

Lidt mere sightseeing i Sydney

Dagen er til fri disposition, men vi kan anbefale en guidet rundvisning i operahuset. Her får du masser af sjove historier om den unikke bygning og det drama, der udspillede sig under opførelsen. Du får også et kig ind i et par af koncertsalene.

Skulle du få lyst til at opleve det imponerende hus i aktion, kan du købe billetter til en forestilling. Der bliver opført alt fra operaer til klassiske koncerter, skuespil og balletter i forskellige sale.

Dag 6: Sydney - Alice Springs

Stig ombord på dit fly til Alice Springs

Du finder selv vej ud til Sydney lufthavn og flyver til ørkenbyen Alice Springs, hvor du skal bo en enkelt nat før campingturen ind til Uluru (Ayers Rock) begynder.

Ved ankomsten til Alice Spring tager du på egen hånd fra lufthavnen til dit hotel.
 Der er en hel speciel stemning over Alice Springs, der bedst lader sig udforske på gåben.

Dag 7: Alice Springs - Uluru (Ayers Rock)

Besøg på kamelfarm

I dag begynder en spændende tre-dages-tur gennem Australiens ørken. Du bliver hentet på dit hotel og sætter kursen mod Uluru (Ayers Rock). På vejen er der ophold ved en kamelfarm, hvor du mod betaling kan prøve at ride på de hårdføre dyr, der for alvor åbnede ørkenen op for fortidens opdagelsesrejsende.

Guidet tur

Over middag ankommer du til Uluru (Ayers Rock), hvor du kan vælge at komme på en guidet tur i området. Turen tager dig med til forskellige huler, og der fortælles blandt ande om urgamle hulemalerier og områdets rige aboriginal-kultur.

Solnedgang over Ayers Rock

Om aftenen bliver du kørt til udsigtspunktet ved Uluru (Ayers Rock), hvorfra du kan nyde det ikoniske syn af den enorme klippe, der ændrer farve i solnedgangens bløde skær. (F, A)

Dag 8: Uluru (Ayers Rock) - Kings Canyon

En dag med store naturoplevelser

Denne morgen starter turen meget tidligt, da du skal op og se solopgang over Uluru. Efter solopgangen bliver du kørt ud til Kata Tjuta (The Olgas), hvor du skal på en meget spektakulær vandretur mellem de enorme, ovale klippeformationer.

Dernæst fortsætter turen til Kings Creek Station, hvor du overnatter på en permanent teltplads ved en aktiv kamel- og kvægfarm. (M, F, A)

Dag 9: Kings Canyon - Alice Springs

300 klippevægge og “Paradisets Have”

Turen forsætter til Kings Canyon; en kolossal kløft med 300 meter høje, lodrette klippevægge. I bunden af kløften ligger en vidunderlige lille palmeoase midt i de stenede landskaber. Ikke overraskende har oasen fået navnet “Paradisets Have”. Sammen med en guide udforsker du dette unikke områder, der i manges øjne er lige så imponerende som Uluru.

Efter frokosten returneres til Alice Springs, hvor du ankommer sent på eftermiddagen. (M, F)

Dag 10: Alice Springs - Darwin

Velkommen til Darwin

Du sørger selv for at tage en taxa eller shuttle bus ud til lufthavnen, hvor flyet mod Darwin står klar. Ved ankomsten til Darwin tager du også selv en taxa ind til byen, der kun ligger syv kilometer fra lufthavnen.
 Resten af dagen er til fri disposition.

Du har en overnatning i Darwin.

Dag 11: Darwin - Kakadu National Park

Kakadu National Park og saltvandskrokodiller

De næste fire dage byder på en fantastisk campingtur til nogle af de mest fascinerende nationalparker i Northern Territory. Deriblandt Kakadu National Park der er halvt så stor som Danmark. Her skal du blandt andet på et cruise for at kigge efter krokodiller, og der gøres stop ved Ubirr Rock, hvor du vil se velbevarede klippemalerier fra tidernes morgen.

Kom indenfor i dit telt

Sidst på eftermiddagen ankommer du til teltlejren, hvor du skal overnatte i stationære telte med komfortable klapsenge. På pladsen er der fine, moderne bade- og toiletforhold. (F, A)

Dag 12: Kakadu National Park - Kathrine

Turen går til Kathrine

Efter morgenmaden sættes kursen mod Barramundi Gorge eller Gubara (alt efter årstiden), hvor du kan tage en kølende dukkert i søen, eller du kan udforske de nærliggende grotter.

Herfra går turen til det historiske mineområde, Pine Creek, inden dagen slutter ved Edit Falls, der lokker med endnu en forfriskende svømmetur. Denne aften overnatter du i en teltlejr ved Kathrine. (M, F, A)

Dag 13: Kathrine - Litchfield National Park

Floden med sandstensklipper på begge sider

Blandt dagens absolutte højdepunkter er den imponerende kløft, Kathrine Gorge, hvor høje sandstensklipper rejser sig brat mod himlen på begge sider af floden. Du kan selv vælge, hvordan du vil opleve Kathrine Gorge. Det kan gøres på en organiseret sejltur, eller du kan udforske floden på egen hånd i en kano.

Efter frokosten ved Kathrine Gorge går turen til Litchfield Nationalpark, hvor du overnatter. (M, F, A)

Dag 14: Litchfield National Park - Darwin

Klippeområdet med små bassiner

Turen starter ved Florence Falls og fortsætter til det særprægede Buleys Rockhole; et stort klippeområde hvor der gennem årene har dannet sig en masse små bassiner i flere niveauer. Området er meget smukt, så pak ikke badetøjet for langt væk.

Termitboet der huser flere termitter, end der er mennesker på jorden

Vejen tilbage mod Darwin går gennem et barskt landskab med forunderlige termitboer, som tårner sig flere meter i vejret. Det er næsten ubegribeligt, men hvert termitbo er efter sigende beboet af flere termitter, end der er mennesker på jorden. Du er tilbage i Darwin om aftenen, hvor du har en overnatning. (M, F)

Dag 15: Darwin - Cairns

Flyet til Cairns står klar

Så er det tid til at sige farvel til Northern Territory. Du sørger selv for at komme til lufthavnen, hvorfra du flyver til Cairns i det tropiske nordlige Queensland.

Fire nætter i feriebyen, Cairns

Cairns er en charmerende ferieby, hvor The Esplanade ned mod havet byder på mange små hyggelige caféer, butikker, restauranter samt et godt natteliv. Selvom Cairns er en forholdsvis lille by, er den udgangspunkt for et utal af spændende ture og oplevelser.

I Cairns har du fire overnatninger.

Dag 16-17: Cairns

Nyd feriedagene

Dagene er til fri disposition, så du kan prøve nogle af de utallige aktiviteter og ture, der udbydes i Cairns. Prøv f.eks. en tur i luftballon over Cairns og Atherton Tablelands eller en dagstur ud til Great Barrier Reef.
Byens botaniske have er også et besøg værd.

Dag 18: Dagstur til Kuranda med tog, skyrail & krokodille park

Stig ombord på veterantoget

Tidligt om morgenen bliver du hentet på dit hotel og kørt ned til stationen. Her stiger du ombord på et veterantog, der vil føre dig op gennem bjergene til den lille stationsby, Kuranda. Det er bestemt ikke nogen helt almindelig togtur, du har i vente. Undervejs passeres sukkerrørsplantager og ikke mindre end 15 tunneller.

Nogle steder hænger skinnerne næsten på de lodrette klipper, og du kommer tæt forbi vandfaldene Barron Falls og Satoney Creek Falls.

Markedsbyen der er omgivet af regnskov

Kuranda er en hyggelig markedsby omgivet af regnskov, som du udforsker på egen hånd. Turen tilbage til Cairns er lige så spektakulær som togturen. Den foregår med verdens længste svævebane, der fører dig 7,5 kilometer henover regnskovens trætoppe til udkanten af Cairns. Her får du virkelig et indblik i, hvor langt regnskovene strækker sig.

Hartleys Crocodile Adventures

Ved endestationen bliver du hentet og kørt til Hartleys Crocodile Adventures, hvor det næsten er garanteret, at du får store krokodiller at se på helt tæt hold! I parken kan du også møde mange af Australiens øvrige unikke dyr, inden du sidst på eftermiddagen bliver kørt tilbage til hotellet.

Dag 19: Afrejse Cairns

God hjemrejse!

Tiden er kommet til at tage afsked med Cairns. Så du tager mod lufthavnen for at flyve hjem eller videre, hvis du har valgt at forlænge din ferie.

Dag 20: Hjemkomst Danmark

Hjemme igen!

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. pers. ved 2 personer i samme værelse - Standard
41.250,-
Pris pr. pers. ved 2 personer i samme værelse - Upgrade
44.185,-
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Sydney/Cairns t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
Indenrigsflyvninger iht. dag-til-dag beskrivelse
Alle overnatninger
Dagstur til Blue Mountains inkl. frokost (Bushwalk The World Heritage)
3 dage/2 nætters campingsafari til Uluru (Ayers Rock), Kata Tjuta og Kings Canyon, ekskl. park gebyr
4 dage/3 nætters campingtur til Kakadu, Kathrine og Litchfield
Dagstur til Kuranda med tog, skyrail og Hartleys krokodille park
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
Turistvisum til Australien
Evt. billeje
Bemærkninger

Vigtigt:
I visse perioder kan der være minimumsophold (f.eks. 3-5 nætter) på nogle hoteller, samt højere priser grundet messer eller helligdage. Er dette tilfældet, oplyses det ved bekræftelse.

Overnatningsteder
Antal
Sydney4
Alice Springs 2
Uluru (Ayers Rock) 2
Darwin2
Kakadu/Kathrine/Litchfield 3
Cairns4
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Frederikke og se hvor i verden, hun har rejst

Frederikke Olesen

Rejsekonsulent - Aarhus

Læs mere om Janni og se hvor i verden, hun har rejst

Janni Brodersen

Rejsekonsulent - Aarhus

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Kasper og se hvor i verden han har rejst

Kasper Schmidt

Rejsekonsulent - Aarhus

Læs mere om Mille og se hvor i verden hun har rejst

Mille Kjeldal Raun

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent - Randers

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.