Det sydøstlige Australien

Længde: 17 dage / 14 nætter  •  Priser fra kr. 18.200,-

Det sydøstlige Australien på to uger – en kør-selv tur med både tog og bil

To ugers kør-selv tur i det sydøstlige Australien, hvor du kommer rundt med både tog og bil. Ruten starter i Sydney og slutter i Adelaide, og slår også et smut forbi Melbourne undervejs.

Se også, hvordan du kombinerer det sydøstlige Australien med Fiji her

Udover de tre storbyer og de seværdigheder de hver især har at byde på, har en kør-selv tur i det sydøstlige Australien naturligvis mange andre højdepunkter.

Læs mere om rejser til Australien her

Højdepunkter undervejs:

  • På rejsens første kør-selv dag kommer du forbi strandbyen, Torquay og surfparadiset, Bells Beach, hvor surfere fra nær og fjern strømmer til for at fange den perfekte bølge. Senere samme dag passerer du den frodige Great Otway National Park, hvor du finder regnskov, bregner, vandfald og gode vandrestier.
  • Læg vejen forbi Cape Otway og Cape Otway Lightstation på turen mellem Apollo Bay og Warrnambool. Det er måske nok en lille omvej, men sandsynligheden for at spotte vilde koalaer i træerne langs vejen dertil, er særligt gode.
  • Klippeformationerne De 12 Apostle er svære at komme udenom, når turen går ad Great Ocean Road. Parker bilen og gå ad stierne langs kysten, så oplever du det allerbedst!
  • Sidste stop inden Adelaide er byen, Halls Gap, hvor du finder Grampians National Park. Der er afsat en hel dag til at opleve og udforske nationalparken, og det er ikke uden grund! Snør vandrestøvlerne eller lej en mountain bike, der er masser af storslået natur i vente.

Få et tilbud på din rejse til det sydøstlige Australien her

OBS! I rejsens pris er der inkluderet en rundvisning i Operahuset i Sydney samt en en guidet byvandring i det ukendte Melbourne

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
17 dage / 14 nætter
Start:
Sydney
Højdepunkter:

Sydney – Melbourne – Apollo Bay – De 12 Apostle – Halls Gap – Grampians National Park – Adelaide

Slut:
Adelaide
Priser fra:
DKK 18.200,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse fra Danmark

Flyrejsen mod Australien påbegyndes.

Dag 2: Ankomst Sydney

Velkommen til Australien!

Efter en overnatning på flyet er du fremme i Sydney. Fra lufthavnen går turen til hotellet i centrum af byen.

Dag 3-5: Sydney

Tre hele dage til at opleve Sydney og omegn på egen hånd.

Gør sightseeingen nem og bekvem og oplev Sydney fra vandsiden. Ombord på en af “Captain Cook Cruises Hop-on Hop-off” både, kommer du til og forbi mange af byens seværdigheder. Billetten er gyldig i 24 timer og du vælger selv, om du vil stå af båden undervejs eller om du vil læne dig tilbage og nyde en 90 minutters havnerundfart. Du kan du stå af, og naturligvis på igen, når det passer dig.

Operahuset er et must når du besøger Sydney. Oplev Jørn Utzons verdensberømte Operahus på allernærmeste hold på en indendørs rundvisning. Turens guide tager dig med på en rejse gennem operahusets dramatiske historie, fra de første linjer på papir til det færdige varetegn, som stod færdigt i 1973. En fængslede historie om, hvordan den danske arkitekt Jørn Utzon, mod alle odds, fik opført det arkitektoniske mesterværk, der den dag i dag er den mest berømte og anerkendte bygning i Australien.

Sydneys seværdigheder kan opleves på mange måder og en nem, effektiv og hurtig måde at gøre det på, er på cykel. Tag med på cykeltur rundt i Sydney og se de største attraktioner.

Blue Mountains National Park finder du ca. en times kørsel fra Sydney, så vil du en dag ud af byen, er en tur til Blue Mountains værd at overveje.

Dag 6: Sydney – Melbourne

Togrejse fra Sydney til Melbourne

I dag tager du turen fra Sydney til Melbourne med tog. Toget afgår fra Sydneys Central Station og efter ca. 10½ time på skinnerne er du fremme i Melbourne på Southern Cross Station, beliggende centralt i byen.

Dag 7-9: Melbourne

Oplev Melbourne og omegn på tre dage

Melbourne er hovedstad i delstaten Victoria og Australiens næststørste by, så der er meget at se og gøre. Byen er rig på kunst, kultur og spændende arkitektur og er du til sport (og i byen på det rigtige tidspunkt) er det også her der spilles Australia Open i tennis og køres Formel 1, hvert år.

Afsæt en enkelt formiddag til at udforske nogle af Melbournes spændende bydele. I følgeskab med max. syv andre og en lokal guide går turen gennem stemningsfyldte gader, smalle smøger og hyggelige arkader i en del af byen, som turisterne ofte forbigår. Opdag Melbournes skjulte skatte i form af små lokale special- og modebutikker og oplev byens finurlige cafékultur. Undervejs vil der også være fortællinger om Melbournes historiske gader, den moderne street art og arkitekturen der omkranser det hele. Ca. tre timer og to kilometer senere afsluttes turen.

Melbourne er omgivet af storslået natur, et rigt dyreliv og forskellige nationalparker. Så vil du ud af byen for en dag og stifte bekendtskab med naturen der omgiver Melbourne, tilbydes der flere forskellige og anbefalelsesværdige dagsture.

Dag 10: Melbourne – Apollo Bay (ca. 225 km.)

Kør-selv turen påbegyndes

Du afhenter din lejebil i Melbourne først på dagen og sætter nu kursen ad Great Ocean Road mod kystbyen, Apollo Bay. Giv dig god tid til dagens køretur og gør evt. stop i byerne Geelong eller Torquay undervejs.

Havnebyen Geelong, som du finder ca. 75 km. syd for Melbourne er delstaten Victorias næststørste by og efter en gennemgribende modernisering de senere år, er byen i dag et besøg værd, også for turister. Lidt længere mod syd ligger strandbyen, Torquay og surfparadiset, Bells Beach, hvor surfere fra nær og fjern strømmer til. Skal du shoppe surfgrej eller –tøj, er det også stedet at gøre det.

Lige inden du ankommer til Apollo Bay anbefales det at gøre stop i Great Otway National Park, hvor du finder regnskov, bregner, vandfald og gode vandrestier.

Dag 11: Apollo Bay – Warrnambool (ca. 160 km.)

Great Ocean Road og De 12 Apostle

I dag venter en helt fantastisk køretur forude, nemlig ruten på Great Ocean Road, som går forbi klippeformationerne, De 12 Apostle og London Arch – tidligere London Bridge, som kollapsede i 1990.

Men før du når så langt, anbefales det at tage en afstikker til Cape Otway og Cape Otway Lightstation. Vejen dertil er noget ganske særligt og holder du rigtig godt øje, er der meget store chancer for at opleve vilde koalaer i træerne langs vejen. Så kør forsigtigt og pas godt på områdets mange vilde dyr!

Herefter venter de berømte klippeformationer, som du finder i havet ud for kysten. Både De 12 Apostle og London Arch er eroderet i tidens løb og i dag står kun 8 af de 12 Apostle tilbage. Parker bilen og gå ad stierne langs kysten, så får du den bedste udsigt. Ikke to dage på Great Ocean Road er ens, nogle dage er havet roligt og andre er det i oprør, men uanset, er kysten er storslået syn!

Der overnattes i kystbyen, Warrnambool, som bl.a. er en populær yngleplads for hvaler. I månederne juni til september kan giganterne ofte opleves blot 100 meter fra kysten ved Logans Beach.

Dag 12: Warrnambool – Halls Gap (ca. 160 km.)

Halls Gap

Turen går nu ind i landet, mod den lille by, Halls Gap, som ligger placeret i hjertet af den smukke Grampians National Park, ofte omtalt som The Grampians. Det er nu vandreskoene skal findes frem!

Dag 13: Halls Gap/Grampians National Park

Vandreture i Grampians National Park

En hel dag til at udforske Grampians National Park. Der findes et utal af kilometerlange vandrestier og –ruter rundt i nationalparken, som bl.a. byder på storslåede udsigter, et rigt dyreliv og MacKenzie vandfaldet.
The Grampians gemmer også på den største samling af hulemalerier i det sydøstlige Australien, men da de fleste anses for at være hellige, er kun ganske få af den tilgængelige for offentligheden. Af samme årsag står The aboriginals også for store dele af driften af nationalparken.

I Halls Gap by kan der også lejes mountain bikes, hvis du vil lidt længere omkring end du kan nå til fods.

Dag 14: Halls Gap – Adelaide (ca. 500 km.)

Afstandende er store i Australien

Der venter en lang køredag når de ca. 500 kilometer til Adelaide skal tilbagelægges. Der er ikke så meget at se undervejs, men derfor kan køreturen godt være en oplevelse. Du kører gennem vidtstrakte landskaber, hvor du kan møde de kæmpe store road trains (lastbiler) og de imponerende kilometerlange godstog, der fragter gods rundt på det enorme australske kontinent.

Det er også i dag, der er rigtig langt mellem tankstationerne, så det anbefales at tanke benzin når muligheden byder sig, så du ikke løber tør midt i ingenting.

Dag 15: Adelaide

Oplev Adelaide by

En hel dag til at opleve og udforske Adelaide, som er hovedstad i delstaten, South Australia. Adelaide er en charmerende lille storby, men masser af hyggelige gader og et væld af restauranter og caféer.

Besøg byens store marked, Adelaide Central Market. Her sælges friske og lokale råvarer af den højeste kvalitet og uanset om du skal handle eller ej, er markedet et besøg værd. Bemærk, der er lukket søndage og mandage. Læg også vejen forbi Rundle Street, hvis der skal shoppes, her ligger mode- og specialbutikkerne side om side og frister de mange handlende.

Foretrækker du at opholde dig uden for byen og væk fra centrum, kan du besøge forstaden Glenelg, hvor du finder både badestrande og en hyggelig marina. Eller du kan søge ind i landet til vinområdet Barossa Valley, som ligger i Adelaides baghave.

Dag 16: Afrejse Adelaide

Tid til afsked med Australien

Når tid er, går turen til Adelaide lufthavn og hjemrejsen påbegyndes.

Dag 17: Hjemkomst Danmark

Hjemme igen efter en overnatning på flyet.

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn i samme værelse
18.200,-
Pris pr. pers. ved 4 personer i samme værelse
20.465,-
Pris pr. pers. ved 2 personer i samme værelse
23.090,-
BEMÆRK!: Denne tur kan (som alle vores ture) naturligvis indholds- og tidsmæssigt ændres, så den passer til dine behov. Spørg eventuelt en af vores rejsekonsulenter.
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Sydney/Adelaide t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
Alle overnatninger på turistklassehoteller
Guidet rundvisning i Operahuset i Sydney
Togrejse fra Sydney til Melbourne - Economy Class
Guidet byrundtur i Melbourne - Lanes & Arcades
Billeje fra Melbourne til Adelaide - se info. nedenfor
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
Turistvisum til Australien
Overnatningsteder
Antal
Sydney 4
Melbourne4
Apollo Bay1
Warrnambool1
Halls Gap2
Adelaide 2
Info om billeje
v/2 pers: Kategori Standard - VW Jetta automatic eller lignende (større bil kan tilkøbes)
v/4 pers: Kategori Intermediate SUV - Ford Escape automatic eller lignende (større bil kan tilkøbes)
Alle relevante forsikringer
Fri kilometer
Én ekstra chauffør
Alle skatter
Ansvarsforsikring på bil og ansvarsforsikring overfor 3. part
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Frederikke og se hvor i verden, hun har rejst

Frederikke Olesen

Rejsekonsulent - Aarhus

Læs mere om Janni og se hvor i verden, hun har rejst

Janni Brodersen

Rejsekonsulent - Aarhus

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Kasper og se hvor i verden han har rejst

Kasper Schmidt

Rejsekonsulent - Aarhus

Læs mere om Mille og se hvor i verden hun har rejst

Mille Kjeldal Raun

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent - Randers

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.