Autocamper Australien | Lej autocamper i Australien

Send rejseforespørgsel

Australien

Autocamper

  Tryghed

  Personligt rejsebureau

  Hjælp på rejsen døgnet rundt

  Konkurrencedygtige priser

  Over 30 års rejseerfaring

Autocamper

Rejs med autocamper i Australien – dét er frihed på fire hjul

Vælger du at rejse rundt i Australien med en autocamper, får du den ultimative frihed. Du vælger selv tempoet, og kan selv bestemme, hvor du vil køre hen. Kør Australien tynd i autocamper.

Oplev østkysten hvor der er gode muligheder for at slappe af ved stranden, dykke ved Great Barrier Reef eller surfe på de store bølger.

Du kan også køre ind i landet og opleve outbacken helt tæt på. Outbacken er betegnelsen for australske regioner, som ligger langt væk fra civilisationen. Midt inde i landet finder du Australiens røde hjerte, Ayers Rock. Her kan du opleve solopgangen fra din camper og høre interessante beretninger om aboriginernes helligdom.

Generel information vedrørende ferie i autocamper i Australien

Australien har et omfattende netværk af campingpladser – både på de støvede landeveje og tæt på byerne. Du finder både moderne campingpladser med alle tænkelige faciliteter, og de mere “primitive” pladser ved nationalparker eller langs kysten. Vi har samlet nogle af dine muligheder her:

Holiday Parks og Campingpladser

Der findes mange campingpladser rundt i Australien. Her får du formentlig de bedste faciliteter stillet til rådighed. Big 4 Holiday Parks er en kæde, der har over 180 campingpladser rundt omkring i Australien.

På campingpladserne kan du bo til en relativ fornuftig pris. Campingpladserne er oftest beliggende tæt ved søer eller strande. Du har mulighed for at koble camperen til strøm, og desuden vil du have adgang til både fælles køkken og bad. Derudover er der opholdsrum, hvor du kan spise, se TV og hygge dig. Mange Holiday Parks har legepladser, opvarmede swimmingpools, trampoliner og grillområder. Leje af cykler, kanoer og både er også muligt. Disse campingpladser er ideelle for familier.

Nationalparker

De fleste nationalparker har områder, der er afsat til camping. Det er ofte i de større parker, hvor der skal betales et indgangsgebyr, mens mindre parker har gratis adgang.

I nogle af parkerne er det gratis at campere, når du først har betalt indgangsgebyret til parken, hvorimod der er andre parker, som kræver betaling per person eller per nat. Det fantastiske ved at campere i nationalparker er, at du bor i det fri, og vil opleve en fredelig og rolig atmosfære i parken. Desuden er det også billigere end almindelige campingpladser. Ofte kan du selv vælge, hvor du vil campere i nationalparkerne. Når du camperer i det fri har du direkte adgang til surfing, dykning, gåture i bushen og meget mere.

Vær opmærksom på, at nationalparker ofte ikke tilbyder mulighed for at lade bilen op med strøm.

Freedom camping

Hver stat og område i Australien har forskellige regler omkring camping på restepladser og landeveje. Det er vigtigt, at du kun smider toilet og spildevand ud i godkendte “dumpstations”. Der er strenge regler omkring camping i det fri, så vær opmærksom på skiltningen, så du er sikker på, hvor det er tilladt at campere.

Begreber og betegnelser

Når du skal booke en campingplads, vil du støde på disse begreber:

  • Full hook-up: Her er der inkluderet vand, elektricitet, tv og kloak
  • Water and electricity: Her er der inkluderet vand og el

For børnefamilier anbefaler vi “full hook-up”, da du så er dækket helt ind.

Betalingsveje

Hvis du køre rundt i Queensland, New South Wales eller Victoria, vil du opleve, at du skal betale et gebyr for at køre videre. Når du køre rundt i en lejet autocamper, er du ansvarlig for at gebyret bliver betalt. Derfor er det en god ide, at du er bevidst om, hvilke veje det drejer sig om, inden du rejser til Australien. Du kan læse mere om det her.

Alder på chaufføren

For at køre en autocamper tilrådes det, at du får lavet et internationalt kørekort, som kan købes på borgerservice (husk pasfoto). Minimum alderen for at køre i Australien er 21 år. Husk at du altid skal køre i den venstre vejbane i Australien. Desuden er det vigtigt, at du kører med sikkerhedssele, og altid har dit kørekort.

Bagage

Vi anbefaler, at du pakker i bløde tasker istedet for kufferter, da bløde tasker fylder mindre og er nemmere at opbevare i autocamperens skabe.

OBS! DANexplore tager forbehold for eventuelle ændringer i ovenstående oplysninger.

Få hjælp til at sammensætte en (realistisk) rejseplan

Ring til os på 86 40 88 44 – det er helt uforpligtende – eller send en rejseforespørgsel via formularen nedenfor og vi viser dig, hvordan din drømmerejse i autocamper til Australien kan se ud.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud fra en af vores rejsekonsulenter.
Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.