Autocamper i Australien

Rejs med autocamper i Australien – dét er frihed på fire hjul

At rejse rundt i Australien med en autocamper – eller motorhome, som de også kaldes – kan sammenlignes med at rejse rundt med dit hus på ryggen.

Nuvel, det er en smule mere primitivt, men ikke desto mindre, så følger både dit køkken, bad og seng dig, hvor end du kører hen. Det betyder, at du kan stoppe (næsten) hvor og hvornår det passer dig – uanset om du er træt eller sulten eller bare trænger til at komme ud og strække benene.

Se også, hvilke ruter og hvad du kan opleve på en kør-selv ferie i Australien her

Udvalgte oplevelser til dig, der vil rejse med autocamper i Australien

På vores rejseblog har vi samlet de bedste kør-selv og storbytips samt naturoplevelser til dig, der vil opleve både det kendte, ukendte og lidt usete Australien.

Glæd dig fx til at opleve Australiens øst- og vestkyst, hvor du kan campere lige ud til stranden, dykke ved Great Barrier Reef, surfe på de store bølger og nyde en ægte australsk Barbie (australsk slang for barbeque).

Du kan også køre ind i landet og opleve den berømte australske outback. Outback er betegnelsen for australske regioner, som ligger langt væk fra civilisationen. Det er også i outbacken, at du finder Australiens røde hjerte, Ayers Rock. Her kan du opleve spektakulære solop- og nedgange fra din camper og høre aboriginerne fortælle om deres kultur og historie.

Bestil et tilbud på din rejse til Australien her

Holiday Parks og campingpladser i Australien

Australien har et omfattende netværk af campingpladser – både på de støvede landeveje og tæt på byerne.

Du finder både moderne campingpladser med alle tænkelige faciliteter, og de mere “primitive” pladser ved nationalparker eller langs kysten. Vi har samlet nogle af dine muligheder her.

Big 4 Holiday Parks er en kæde med over 180 campingpladser rundt omkring i Australien.

Campingpladserne er oftest beliggende tæt ved søer eller strande. Du har mulighed for at koble camperen til strøm, og desuden vil du have adgang til både fælles køkken og bad. Derudover er der opholdsrum, hvor du kan spise, se TV og hygge dig.

Mange Holiday Parks har legepladser, opvarmede swimmingpools, trampoliner og grillområder. Leje af cykler, kanoer og både er også muligt. Disse campingpladser er ideelle for familier.

Nationalparker

De fleste nationalparker har camping-områder. I de større parker skal du ofte betale et indgangsgebyr, mens mindre parker har gratis adgang.

I nogle nationalparker er det gratis at campere, når du først har betalt indgangsgebyret, hvorimod andre parker kræver betaling per person eller per nat.

Det fantastiske ved at campere i nationalparker er, at du bor i det fri, midt i fredelige og rolige omgivelser. Desuden er det også billigere end almindelige campingpladser. Når du camperer i det fri, har du direkte adgang til surfing, dykning, gåture i bushen og meget mere.

Freedom camping

Hver region i Australien har sine regler vedrørende camping i det fri, fx på rastepladser og landeveje. Vær derfor ekstra opmærksom på skiltningen når du parkerer, så du er sikker på, at det er tilladt at campere.

OBS! Det er vigtigt, at du kun smider toilet- og spildevand ud i godkendte “dumpstations”.

Nyttige begreber til dig, der vil leje en autocamper i Australien 

Når du skal booke en campingplads, vil du støde på disse begreber:

  • Full hook-up: Her er der inkluderet vand, elektricitet, tv og kloak
  • Water and electricity: Her er der inkluderet vand og el

For børnefamilier anbefaler vi “full hook-up”, da du så er dækket helt ind.

Betalingsveje

Når du kører rundt i Queensland, New South Wales eller Victoria, vil du opleve, at du skal betale et gebyr for at køre videre. Det er fx på motorveje, broer eller tunneller.

Når du lejer en autocamper, er du ansvarlig for at gebyret bliver betalt. Derfor er det en god ide, at du er bevidst om, hvilke veje det drejer sig om, inden du rejser til Australien. Du kan læse mere om det her.

Alder på chaufføren

Det anbefales at medbringe et internationalt kørekort, når du skal køre i autocamper i Australien. Et international kørekort kan købes på borgerservice (husk pasfoto). For de fleste autocampere er minimumalderen 21 år.

Husk at du skal køre i venstre vejbane i Australien. Desuden er det vigtigt, at du kører med sikkerhedssele, og altid har dit kørekort på dig.

Bagage

Vi anbefaler, at du pakker i bløde tasker i stedet for kufferter, da bløde tasker fylder mindre og er nemmere at opbevare i autocamperens skabe.

OBS! DANexplore tager forbehold for eventuelle ændringer i ovenstående oplysninger.

Få hjælp til at sammensætte din rejse med autocamper i Australien

Ring til os på 86 40 88 44 – det er helt uforpligtende – eller send en rejseforespørgsel via formularen nedenfor og vi viser dig, hvordan din drømmerejse i autocamper til Australien kan se ud.

Vi glæder os til at høre fra dig!

  Tryghed

  Personligt rejsebureau

  Hjælp på rejsen døgnet rundt

  Konkurrencedygtige priser

  Over 30 års rejseerfaring

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.