Rocky Mountains

Længde: 18 dage / 16 nætter  •  Priser fra kr. 15.430,-

Tag på en kør-selv ferie gennem Rocky Mountains og det vilde vesten til hyggelige (bjerg)byer og spektakulære nationalparker

Her er et ruteforslag, der bringer dig tæt på USA’s “Vilde Vesten”, som du kender det fra utallige cowboyfilm. Din Rocky Mountains kør-selv ferie starter og slutter i Denver, og viser dig det bedste af Rocky Mountains området fra sneklædte bjergtinder og bjergsøer til vidtstrakte ørkenlandskaber.

Glæd dig til de varme kilder i Hot Springs, se præsident George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt i Mount Rushmore, bliv klogere på det historiske slag ved Little Bighorn i 1876, og se spruttende gejsere, bøfler og bjørne i Yellowstone National Park. Glæd dig også til de knejsende bjergtinder i Grand Teton National Park og westernbyen Jackson Hole.

Bestil et tilbud på din rejse til USA her

Udvalgte højdepunkter på din Rocky Mountains kør-selv ferie:

  • 2 dage i Denver til at besøge på kunstmuseer, mikrobryggerier, hyggelige markeder og nye et lækkert måltid med udsigt til Rocky Mountains på en af byen mange gode restauranter
  • Rocky Mountains’ snedækkede bjergtinder, dybe søer og imponerende dyreliv
  • Badlands National Parks bizarre stenspir og eroderede bjergformationer
  • Little Bighorn Battlefield National Monument
  • Yellowstones unikke natur med blandt andet gejsere og varme kilder, der er et produkt af områdets udsædvanlige vulkanske aktivitet i undergrunden.
  • Kør ad Teton Park Road og oplev det bedste af Grand Teton National Park. Bjergkæden er en af de mest spektakulære i Rocky Mountains området og strækker sig over mere end 60 kilometer.
  • Westernbyen Jackson Hole

Tip! Den bedste periode at køre gennem Rocky Mountains er fra maj til november. Få også 10 gode idéer til, hvad du kan opleve i Denver her

Få flere ruteforslag til din USA kør-selv ferie her

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
18 dage / 16 nætter
Start:
Denver
Højdepunkter:

Denver – Rocky Mountains – Mount Rushmore – Yellowstone National Park – Grand Teton National Park

Slut:
Denver
Priser fra:
DKK 15.430,-
Dag-til-dag
Dag 1: Ankomst til Denver

Denver – Byen i Rocky Mountains

Ved ankomsten til Denver afhenter du udlejningsbilen og kører til hotellet.

Denver er en moderne storby med en fantastisk beliggenhed i Rocky Mountains. Byen ligger i 1.600 meters højde, og har derfor fået tilnavnet “The Mile High City”.

Dag 2: Denver

Udforsk The Mile High City på egen hånd

Brug dagen på at gå på opdagelse i Denver. Hvis du er ude efter ægte kvalitets cowboystøvler, skjorter og hatte, så kig forbi den historiske Rockmount Wear butik.

Vi kan også anbefale at besøge Larimer Square, hvis victorianske bygninger i dag er omdannet til butikker, vinbarer og de hotteste, kok-ejede restauranter.

Er du kunst- og kulturinteresseret? Så besøg downtown’s Golden Triangle Creative District kendt for sine gallerier, kunst-atelierer og special butikker eller lej en cykel og kør til River North Art District (RiNo) og Art District on Santa Fe.

TIP! Få 10 grunde til at besøge Denver om sommeren her

Dag 3: Denver – Hot Springs (ca. 715 km.)

Velkommen til Rocky Mountain National Park

Turens første køredag byder på en bemærkelsesværdig omvej via Rocky Mountain National Park på vejen mod cowboybyen Cheyenne.

I Rocky Mountain National Park venter der dramatiske bjerglandskaber.

Højdeforskellen er stor igennem parken, så der kan opleves alt fra snedækkede bjergtinder og dybe søer til tætte skove og åbne vidder med vilde blomster.

Dyrelivet er rigt og varieret, så hold godt øje efter både elge, hjorte, bighorn får, prærieulve, oddere og massevis af fugle.

Fuldend turen igennem Rocky Mountain National Park med en køretur ad Trail Ride Road, som skærer sig igennem parken og går for at være en af de smukkeste vejstrækninger i hele USA. Når du passerer Fall River Pass undervejs, foregår det i over 3.700 meters højde, så en anbefalelsesværdig køretur med stor variation venter forude.

Kør gennem prærielandskaber til Hot Springs

Fra Cheyenne går turen mod Hot Springs i South Dakota, kendt for sine varme kilder.

Køreturen går gennem relativt flade prærielandskaber, og lige inden du ankommer til Hot Springs, krydses et lille hjørne af staten Nebraska, så når dagen er omme, har du været i hele tre amerikanske delstater.

Gå tur ad Freedom Trail

Fremme i Hot Springs anbefales det gå en tur ad Freedom Trail, som følger Fall River ved byen. Langs ruten kan der opleves små hyggelige butikker, gallerier, caféer og kaffebarer og restauranter.

Dag 4: Hot Springs – Rapid City (ca. 120 km.)

Fire præsidenter og én høvding

En begivenhedsrig og kort rute venter forude i dag. Dårligt har du lagt Hot Springs bag dig før du kommer til Custer State Park, som er den næststørste af sin slags i USA. Parken er kendt for storslået natur og et stort antal bisonokser, så overvej om der skal bruges lidt ekstra tid her.

Efterfølgende venter fire præsidenter hugget ud i sten ved Mount Rushmore. Oplev George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt, hvis ansigter er foreviget i klipperne.

Læg også vejen forbi Crazy Horse Memorial, hvor en gigantisk bjergskulptur af indianerhøvdingen Crazy Horse er under udførelse, ligeledes hugget ud i et bjerg.

Dag 5: Rapid City – Badlands N. P. – Rapid City (ca. 260 km.)

Rå klippeformationer og vilde dyr

Badlands National Park, nær Rapid City, består af bizarre stenspir og eroderede bjergformationer, og det er ikke svært at se, hvordan parken har fået sit navn.

Følg vejen, The Loop, der går igennem nationalparken. Turen tager ca. en time, men der er masser af muligheder for at gøre stop undervejs og se lidt nærmere på parkens rå og besynderlige klippeformationer. Nationalparken er desuden hjem for mange vilde dyr, så hold godt øje undervejs.

Sidst på dagen, går turen atter til Rapid City, hvor der venter endnu en overnatning.

Dag 6: Rapid City - Sheridan (ca. 450 km.)

Devil’s Tower National Monument

Start dagens længere køretur med at lægge vejen forbi den tidligere lovløse mineby, Deadwood, som ligger i Black Hills. Den lille by eksisterer den dag i dag og kan nu bryste sig af at være national historisk landmærke.

Sæt derefter kursen mod mod Devil’s Tower National Monument.

Den store monolit, som på forunderlig vis stikker op af det ellers flade landskab, blev i særdeleshed kendt med science fiction-klassikeren “Nærkontakt af tredje grad”.

En absolut forunderlig og magisk klippeformation, som kun bliver endnu mere mystisk, når mørket falder på.

Dag 7: Sheridan - Billings (ca. 320 km.)

Historien om kampe mellem Oberstløjtnant Custer og indianerne

Højdepunktet fra dagens køretur fra Sheridan til Billings, er Little Bighorn Battlefield National Monument. Det historiske slag ved Little Boghorn fandt sted den 25. juni 1876, hvor Oberstløjtnant Custer kæmpede og tabte kampen mod Sioux indianerne, anført af høvding Sitting Bull og Crazy Horse.

Natten tilbringes i Billings i staten Montana.

Dag 8: Billings – Helena (ca. 350 km.)

Guldgraverbyen Helena

Turen går i dag til Montanas hovedstad, Helena. Endnu en by som blev grundlagt som guldgraverby i midten af 1800-tallet, hvor der blev gjort enorme guldfund i området.

Den dag i dag vidner flotte historiske bygninger og palæer i bymidten, da også om byens tidlige rigdom og forhistorie.

Helena har i dag ca. 30.000 indbyggere, og omkring centrum og hovedgaden ”Last Chance Gulch” findes små hyggelige butikker, caféer og museer.

Dag 9: Helena – Kalispell (ca. 310 km.)

Kunstnere og kreative sjæle i Kalispell

Ruten går mod nordvest i staten Montana, hvor dagens mål er byen Kalispell. Kalispell blev grundlagt sidst i 1800-tallet i forbindelse med, at jernbanen blev udbygget. Byen har i dag tiltrukket mange kunstnere og kreative sjæle, og rundt i byen findes der mange gallerier, studio’s og butikker med lokal kunst og antikviteter.

Du er dog ikke kommet til Kalispell for at opleve Kalispell alene, nærmeste nabo er nemlig, Glacier National Park, hvor hele næste dag skal tilbringes.

Dag 10: Kalispell – Glacier National Park – Kalispell (ca. 105 km.)

Høje bjergtinder, tætte skove, vandfald og gletjsere

Brug dagen på at udforske og opleve Glacier National Park, som grænser op mod den canadiske grænse mod nord. Du er nu tilbage i Rocky Mountains og nationalparken har det hele, høje bjergtinder, tætte skove, dybe søer, vandfald, brusende floder og gletsjere.

Desuden kan der opleves et rigt og varieret dyreliv i hele parken, så hold godt øje når du bevæger dig rundt.

Efter en dag med naturoplevelser af den hel store skuffe, er der atter overnatning i Kalispell by.

Dag 11: Kalispell – Butte (ca. 390 km.)

Byen mellem to nationalparker

Fra det allernordligste USA, nær grænsen til Canada, går ruten nu sydover ad Highway 93, hvor dagens mål er byen, Butte. Butte ligger mellem Glacier National Park og Yellowstone National Park, som venter i morgen.

På den første del af turen følger du den enorme Flathead Lake, som er den største ferskvandssø vest for Mississippi.

En historisk mineby

Butte er en historisk minebyer, og særligt den gamle og historiske bydel, Historic Uptown, er værd at besøge.

Rundt i byen kan opleves ikke mindre end 4.000 historiske bygninger samt et underjordisk tunnelsystem, som i tidernes morgen blev benyttet til forbudte ”forretninger” som skulle skjules for politiets razziaer.

Dag 12: Butte - Yellowstone National Park (ca. 230 km.)

Yellowstone National Park – Naturkulissen på størrelse med Sjælland

I dag venter et af turens absolutte højdepunkter: Yellowstone National Park.

Her har du to dage til at udforske verdens første nationalpark. Parken, der er lidt større end Sjælland, har noget af det mest afvekslende dyreliv og varierede natur i Nordamerika. Her er der gode chancer for at opleve, naturligvis bisoner, men også elge, gråbjørne og endda ulve.

Dag 13: Yellowstone National Park

Vulkansk undergrund og gejsere

Yellowstone betegnes af geologer som “en tikkende bombe” på grund af den ekstraordinært kraftige vulkanske aktivitet i undergrunden.

Den livlige aktivitet ses tydelig på de mange svovldampende mudderhuller, som findes rundt om i parken. Nationalparkens ubetinget største attraktion er gejseren Old Faithful.

Den skiller sig ud fra parkens øvrige 300 gejsere ved at springe hvert 92. minut, og når den springer, sker det med 30.000 liter kogende vand, der sprøjtes omkring 45 meter op i luften! Udbruddene varer mellem 1½  og 5 minutter.

Dag 14: Yellowstone National Park – Jackson Hole (ca. 195 km.)

Udsigt til snedækkede bjergtinder

Næppe har du lagt Yellowstone bag dig, før endnu en fantastisk nationalpark venter, nemlig Grand Teton National Park.

Nyd udsigten til de ofte snedækkede bjergtinder i Grand Teton bjergkæden, som strækker sig over mere end 60 kilometer og hvor højeste bjerg måler næsten 4.200 meter. En flot kulisse på en stor del af dagens køretur.

Målet for dagens køretur er westernbyen, Jackson Hole. Kig forbi en af byens saloner eller oplev området på en guidet tur, på hesteryg.

Dag 15: Jackson Hole – Rock Springs (ca. 290 km.)

Nyd frokosten i Jackson Hole

Brug evt. lidt mere tid i Jackson Hole inden afgang og besøg området omkring torvet i cemtrum, som er berømt for gode spisesteder og god shopping.

Turen til Rock Springs går bl.a. gennem den smukke Bridger National Forest.

Dag 16: Rock Springs – Fort Collins (ca. 435 km.)

Byen for foden af Rocky Mountains

En længere køretur venter forude i dag.

Sidst på dagen ankommer du til Fort Collins, som er en mindre hyggelig by, beliggende ca. 100 km nord for Denver.

Fort Collins ligger smukt placeret for foden af Rocky Mountains og er bl.a. kendt for god shopping og en hyggelig historisk downtown, så en god anledning til at gøre de sidste indkøb.

Dag 17: Afrejse Denver

God hjemrejse!

Turens sidste dag. Lufthavnen ligger ca. 110 km. fra Fort Collins, så kør afsted i god tid.

Bilen afleveres i lufthavnen inden afgang.

Dag 18: Hjemkomst Danmark

Atter dansk grund under fødderne.

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn i samme værelse
15.430,-
Pris pr. pers. ved 4 personer i samme værelse
16.345,-
Pris pr. pers. ved 2 personer i samme værelse
25.660,-
BEMÆRK!: Denne tur kan (som alle vores ture) naturligvis indholds- og tidsmæssigt ændres, så den passer til dine behov. Spørg eventuelt en af vores rejsekonsulenter.
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Denver t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
Alle overnatninger på standard turistklasse hoteller
17 dages billeje (se detaljer herunder)
Program iflg. dag-til-dag-beskrivelse
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
Eventuelle, lokalt opkrævede "resort fees" på hotellerne
GPS i udlejningsbilen
Forhåndsgodkendelse til USA (ESTA-registrering koster p.t. USD 21,- pr. rejsende)
Overnatningsteder
Antal
Denver2
Hot Springs1
Rapid City2
Sheridan 1
Billings1
Helena1
Kalispell2
Butte1
Yellowstone National Park2
Jackson Hole1
Rock Springs1
Fort Collins1
Info om billeje
v/2 pers: Kategori Toyota RAV4 automatic e.lign. (større bil kan tilkøbes)
v/4 pers: Kategori Dodge Grand Caravan automatic e. lign. (større bil kan tilkøbes)
Alle relevante forsikringer
Fri kilometer
Min. alder 25 år (pristillæg for personer i alderen 21-24 år)
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Janni og se hvor i verden, hun har rejst

Janni Brodersen

Rejsekonsulent - Aarhus

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Kasper og se hvor i verden han har rejst

Kasper Schmidt

Rejsekonsulent - Aarhus

Læs mere om Kristoffer og se hvor i verden han har rejst

Kristoffer Eriksen

Rejsekonsulent - Aarhus

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.