Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev

California Zephyr

Længde: 24 dage / 22 nætter  •  Priser fra kr. 17.820,-

Rejs med tog og bil fra Chicago til San Francisco gennem bjergpas og til nogle af USAs mest ikoniske storbyer og nationalparker

California Zephyr bliver ofte omtalt som en af Nordamerikas allersmukkeste togstrækninger, som blandt andet krydser Rocky Mountains og Sierra Nevada bjergene undervejs. Det er Amtrak, USAs svar på Intercity-toge, der opererer denne rute, som går fra Chicago til San Francisco. California Zephyr byder på et godt miks af moderne storbyer, et autentisk Amerika, flotte landskaber og enestående naturoplevelser.

Store dele af rejsen foregår med tog, og kombinerer derfor oplevelser og komfort på fineste vis. Kør-selv elementet får du også med, når du springer af og på undervejs. Glæd dig til knejsende bjerge og smukke søer i Rocky Mountain National Park og Yellowstones termiske landskab, hvor gejsere sprutter og bjørne, bisoner og elge går frit omkring. Oplev også den smukke ferskvandssø Lake Taho med bjergene som bagtæppe, San Franciscos ikoniske Golden Gate Bridge og meget, meget mere.

Bestil et tilbud på California Zephyr her

Udvalgte højdepunkter

  • Unikke naturoplevelser i Yellowstone og Rocky Mountain National Park samt Custer State Park
  • Med vinduespladser i toget får du direkte udsigt til Glenwood Canyon, Ruby Canyon og Donner Pass
  • Gå på opdagelse i Denvers hyggelige downtown område, hvor du finder historiske western butikker, hyggelige bogcaféer, markeder og lækre restauranter. Besøg også kunstner-distriktet RiNo eller nyd en koncert under åben himmel i Red Rocks Park & Amphitheatre. Læs også 10 gode grunde til at besøge Denver her.
  • Vandre-, cykel- og kanoture i og omkring fantastiske Lake Tahoe
  • Storbysus i San Francisco med atmosfæriske Fisherman’s Wharf, Golden Gate Bridge og fængselsøen Alcatraz

Tip! Det er muligt at tage flere og længerevarende ophold undervejs på togrejsen. Togrejser i USA er for mange både en nem, fleksibel og afslappet måde at rejse på i landet med de store afstande.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
24 dage / 22 nætter
Start:
Chicago
Højdepunkter:

Chicago – California Zephyr togrejse med Amtrak – Denver – Custer – Yellowstone National Park – Lake Tahoe – San Francisco

Slut:
San Francisco
Priser fra:
DKK 17.820,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark og ankomst Chicago

Velkommen til Chicago

Ved ankomsten til Chicago går turen, på egen hånd, til hotellet med taxa eller offentlig transport. Nyd den første eftermiddag og aften i byen med en gåtur på Michigan Avenue, oplev bylivet og se de imponerende bygninger.

Dag 2: Chicago

Oplev Chicagos imponerende skyline

En hel dag til at udforske Chicago, byen med en fantastisk beliggenhed ved bredden af Lake Michigan. Chicagos imponerende skyline har i mange år været byens varemærke. Èn bygning overskygger dog dem alle, nemlig Willis Tower (tidligere Sears Tower) der med sine mere end 440 meter og 110 etager, rager et godt stykke op over alle de andre bygninger.

Navy Pier

Havnefronten Navy Pier er bestemt også et besøg værd, her er liv og glade dage, specielt i sommerhalvåret. Navy Pier byder på et væld af aktiviteter, forlystelser, underholdning for børn og voksne, museer, restauranter og butikker.

Kom nemt rundt med Hop-On Hop-Off busserne der bl.a. gør stop ved Magnificent Mile, Millennium Park og Old Water Tower.

Dag 3: Tog fra Chicago med Amtrak

Nyd morgenkaffen i Chicago

Morgenstunden og formiddagen er fri til at nyde det sidste af Chicago, inden der skal tjekkes ud af hotellet. Herefter går turen mod togstationen Union Station, centralt beliggende i byen, hvorfra Amtrak toget kører.

Lad togrejsen begynde…

Togturen, som kaldes ”California Zephyr”, følger den historiske rute tværs over USA, fra Chicago til San Francisco. Toget er USA’s svar på Orientekspressen og du kan bl.a. tilbringe togrejsen i loungen, hvor du kan nyde udsigten gennem glastaget fra de behagelige sofaer.

Køretur i komfortable rammer

På denne strækning oplever du første del af togrejsen, nemlig stykket fra Chicago til Denver. Strækningen tager ikke mindre end 17 timer. I dagstimerne er der reserveret siddepladser i en mindre privat kupé, hvor sæderne er placeret på hver side af et stort udsigtsvindue. Når mørket falder på forvandles kupéen til sovekupé med en opredt køjeseng.

Dag 4: Ankomst Denver

Velkommen til Denver

Ved 7-tiden ankommer toget til Denvers Union Station, som er at finde centralt i Denver LoDo (Lower Downtown). I den historiske og stemningsfyldte bydel LoDo, findes flere specialbutikker, gallerier, restauranter, caféer og hyggelige musiksteder.

Dag 5: Denver

Brede boulevarder, hyggelige parker og shopping

Hele dagen er afsat til at opleve ”The Mile High City”, et tilnavn Denver har fået pga. sin fantastiske beliggenhed 1.600 meter (one mile) over havets overflade i Rocky Mountains.

Brug dagen på at opleve den moderne storby med gågaden 16th Street, brede boulevarder og hyggelige parker og naturligvis masser af shopping i et væld af butikker i byens forskellige bydele.

Grønne oplevelser i Denver

Foretrækker du at opleve nogle af Denvers grønne oaser lidt uden for byen er der bl.a. parken City Park, hvor du også finder Denver Zoo eller tag til en af byen tre botaniske haver. Læg evt. også vejen forbi Colorado State Capitol med den guldbelagte kuppel, som er staten Colorados regeringsbygning.

Dag 6: Denver – Custer (ca. 555 km.)

Det vilde vesten og prærielandskaber

Udlejningsbilen afhentes i Denver, og turen går nu nordpå mod byen Custer i staten South Dakota, opkaldt efter Kavaleriofficer George Armstrong Custer, som måske er bedst kendt for nederlaget i det historiske slag ved Little Bighorn i 1876.

Landskabet præges snart af ”det vilde vesten” og prærielandskaber frem til Custer. Historisk set bliver Custer betragtet, som den første amerikanske by grundlagt af europæiske emigranter tilbage i 1875. Nybyggere, pelsjægere og guldgravere indtog byen.

1.300 fritgående bisoner

Custer State Park, som ligger i umiddelbar forbindelse med byen, er en af USA’s største state parks og et must, når du besøger Custer! Her lever omkring 1.300 fritgående bisoner, som frit færdes på de åbne præriearealer. Men Custer State Park byder også på mange aktiviteter som f.eks. fiskeri, kanosejlads, ridning, hiking, rock climbing og guidede jeep safaris.

Dag 7: Custer

Mærk historiens vingesus

Endnu en dag i det vilde vesten. Dagen kan naturligvis tilbringes i Custer og omegn, men mindre end ½ times kørsel fra Custer by findes to af USA’s seværdigheder, som begge bestemt er et besøg værd.

I Black Hills, omkring 5-10 minutters kørsel nord for Custer, finder du et af verdens største menneskeskabte monumenter, nemlig det enorme Crazy Horse Memorial. Crazy Horse tilhørte Sioux-indianerstammen, og var hjernen bag slaget ved Little Bighorn, hvor Kavaleriofficer Custer mistede livet og indianerne trak sig ud som sejrherrer. Selv blev Crazy Horse taget til fange i 1877 og dolket ihjel af en amerikansk soldat.

Præsidenter hugget ud i bjerget

En lille halvtimes kørsel fra Custer by, også i Black Hills, ligger et af USA’s nok mest ikoniske monumenter, Mount Rushmore, med de fire amerikanske præsidenter George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt and Abraham Lincoln hugget ud i bjerget.

Cirka en halv times kørsel mod nord ligger byen Hill City, hvor du på byens museum kan opleve en betydelig samling af forhistoriske dinosaurer, bl.a. STAN, som er en velbevaret 65 millioner år gammel Tyrannosaurus Rex, som er fundet i det østlige Wyoming.

Dag 8: Custer – Sheridan (ca. 340 km.)

Oplev USAs største, åbne kulmine

Stift bekendtskab med endnu en cowboyby, som er lagt ind på ruten for at dele køreturen til Yellowstone National Park op i to. Inden du ankommer til Sheridan passerer du Nordamerikans største åbne kulmine, hvorfra lange kultog fragter kul rundt til hele USA.

Oplev ægte western-stemning i Sheridan

Sheridan er en charmerende lille westernby, hvor det er svært ikke at rende ind i en ægte cowboy i den berømte hovedgade eller på en af byens salooner. Sheridan er en helt særlig lille by, som flere anerkendte magasiner flere gange både har nomineret og kåret for byens helt unikke atmosfære og de naturskønne bjerglandskaber den omgiver sig med.

Slagmarken “Little Bighorn”, hvor Kavaleriofficer Custer led sit nederlag til Sioux-indianerne, ligger omkring en times kørsel fra Sheridan.

Dag 9: Sheridan – Yellowstone National Park (ca. 475 km.)

Yellowstone National Park – et af rejsens højdepunkter

Det er tid til at forlade Sheridan og sætte kurs mod et af turens absolutte højdepunkter, nemlig Yellowstone National Park. Yellowstone er USA’s allerførste nationalpark helt tilbage fra 1872 og er nok stadig den mest unikke af dem alle. Hele Yellowstone National Park udgøres af en såkaldt supervulkan, hvilket udløser den termiske aktivitet, som er med til at gøre parken så unik.

Dag 10-11: Yellowstone National Park

Oplev Yellowstones unikke dyreliv

To hele dage til at se og opleve mere af Yellowstone. Parken er hjemsted for et fantastisk dyreliv og udover bisonokser, lever her bl.a. bjørne, ulve, elge og hjorte, så det er godt at holde øje, når du bevæger dig rundt. Bevæger du dig til fods nær skovområderne, anbefales det at medbringe en bjørnespray.

Vulkansk aktivitet og springende gejser

Den ekstraordinære vulkanske aktivitet i Yellowstones undergrund ses tydeligt på de mange svovldampende mudderhuller, farverige kratersøer og gejsere, som findes rundt i parken. Men nationalparkens ubetinget største attraktion er gejseren Old Faithful. Den skiller sig ud fra parkens øvrige mere end 300 gejsere ved at springe cirka hvert 90. minut, og når den springer, sker det med op til 30.000 liter kogende vand, der skydes 30 – 55 meter op i luften!

Oplev også de spektakulære kalkstensterrasser ved Mammoth Hot Springs og vandfaldende Lower- og Upper Falls, som er at finde i Yellowstones helt egen Grand Canyon.

Dag 12: Yellowstone National Park – Jackson Hole (ca. 200 km.)

Køretur langs Grand Teton bjergkæden

Turen går nu mod syd, og lige syd for Yellowstone finder du Grand Teton National Park. Turen går langs Grand Teton bjergkæden, som danner en flot kulisse til nationalparken. Højeste bjerg, Grand Teton, er næsten 4.200 meter. Parken er væsentlig mindre end Yellowstone, men her er mere plads, og vejene er ikke nær så befærdede. Landskabet er smukt og varieret, og dyrelivet rigt, så afsæt tid til at gøre stop.

Fortsæt til westernbyen Jackson Hole med diligencestation og ridende politi, og hvor cowboys stadig kan opleves i bybilledet og en tur på saloon ikke hører fortiden til.

Dag 13: Jackson Hole – Rock Springs (ca. 285 km.)

Slå lejr for natten i Rock Springs

I dag fortsætter turen sydpå over åbne landskaber mod byen Rock Springs i det sydlige Wyoming. Rock Springs ligger cirka halvvejs mellem Jackson Hole og Denver, og overnatningen er tilføjet for at bryde den lange køretur op i to kortere.

Rock Springs er en mindre multietnisk by, der tidligere tiltrak immigranter af mange nationaliteter, som kom hertil for at arbejde i kulminerne omkring byen.

Dag 14: Rock Springs – Denver (ca. 555 km.)

Køretur til Denver

Der tjekkes ud af hotellet i Rock Springs, og den sidste køretur mod Denver påbegyndes. Ved ankomsten til Denver tjekkes der ind på hotellet og udlejningsbilen afleveres. Nyd den sidste aften i Denver, inden der atter er afrejse næste dags morgen.

Dag 15: Tog fra Denver med Amtrak

Togtur i The Rocky Mountains

I dag pågegyndes en spektakuæær del af togrejsen. Toget forlader Denver fra morgenstunden. Turens første del går over Rocky Mountains i cirka fire kilometers højde. Toget snor sig sikkert op til Moffat Tunnel, som er bygget i 1930’erne. Efter tunnelen starter Colorado-floden, som herefter følges i omkring 300 kilometer.

Undervejs passeres Glenwood Canyon og Ruby Canyon – begge enestående naturoplevelser.

Nyd turen i afslappede omgivelser

Som på sidste togtur er der igen reserveret vinduespladser under hele dagskørslen, så du ikke snydes for udsigten undervejs. Til aften laves kupéen om til sovekupé med opredt køjeseng.

Dag 16: Ankomst Reno

Velkommen til Reno

Toget ankommer til ”Verdens største lille by” Reno i Nevada om morgenen. Reno er Nevadas spilleby nummer to efter Las Vegas, dog i meget mindre størrelsesforhold og langt roligere tempo. Her findes dog stadig store hoteller og masser af kasinoer side om side, og når mørket falder på tændes lysskiltene og neonlysene – ikke helt på niveau med Las Vegas, men det kan nu også have sin charme.

Dag 17: Reno - Lake Tahoe (ca. 95 km.)

Mærk den friske bjergluft ved Lake Tahoe

Det er tid til at forlade Reno. Udlejningsbilen afhentes, og turen går nu sydpå, mod Lake Tahoe. Lake Tahoe ligger i smukke omgivelser i Sierra Nevada-bjergkæden i næsten 1.900 meters højde, på grænsen mellem Nevada og Californien. Ved den store klare sø er bjergluften frisk og du har en smuk udsigt til snedækkede bjerge. Af samme grund er Lake Tahoe et yndet og populært udflugtsmål for amerikanere – men ikke mange turister finder hertil.

Dag 18: Lake Tahoe

Vandreture, kanotur og badning

Nyd en dag i et rigtigt ferieparadis, hvor der tilbydes masser af aktiviteter, men hvor der også er rig mulighed for afslapning. I området er der flere afmærkede stier, hvor du både kan vandre eller cykle i terrænet. Der kan lejes kanoer, hvis en kanotur på den krystalklare sø kunne friste?

Er temperaturene høje nok og ser vandet indbydende ud, er der flere områder ved søen, hvor du kan nyde en afslappende dag ved- og i søen.

Dag 19: Lake Tahoe – Reno (ca. 95 km.)

Turen går tilbage mod Reno

I løbet af dagen går turen atter retur mod Reno, hvor bilen skal afleveres og der overnattes en enkelt nat mere, inden der tages hul på turens sidste etape.
På turen fra Lake Tahoe kan du køre via Virgina City, som er en helt enestående cowboyby med træbeklædte fortove.

Dag 20: Tog Reno – San Francisco med Amtrak

Togtur forbi Casade Mountains

Toget kører fra Reno fra morgenstunden, og dagen igennem køres det sidste stykke mod vestkysten og San Francisco. Første del af turen går fra Reno via Truckee mod Sacramento. Undervejs passeres Donner Pass som er et højtbeliggende og utilgængeligt bjergpas i Cascade Mountains.

Den sidste del at turen går fra Sacramento frem til San Francisco (Oakland) på USA’s vestkyst.

Velkommen til San Fransisco

Om eftermiddagen ankommer toget til San Francisco (Oakland), hvor de næste par dage skal tilbringes.

Dag 21-22: San Francisco

Fisherman’s Wharf, Alcatraz og Chinatown

To hele dage til at nyde og opleve en af USA’s mest populære storbyer. Nyd atmosfæren og den gode stemning på Fisherman’s Wharf, sejl en tur over til fængselsøen Alcatraz (bestil billetter i god tid på www.alcatrazcruises.com) og oplev et af verdens mest berygtede fængsler eller besøg byens travle Chinatown, der summer af liv.

Shopping og sporvogne

Skal der shoppes, gøres det bedst ved Market Street og Union Square lige midt i centrum af byen. Det er nemt at komme rundt til fods i byens centrum, og desuden kan man naturligvis benytte byens berømte sporvogne.

Tag på cykeltur over Golden Gate Bridge

Når du er i San Francisco, kommer du ikke uden om Golden Gate, oplev f.eks. byens ikoniske varetegn Golden Gate Bridge på en cykeltur eller besøg parken med samme navn, Golden Gate Park, byens smukke samlingspunkt.

Mulighederne i San Francisco er mange, og efter to dage i byen vil det stå klart, hvorfor netop San Francisco anses for at være en af USA’s mest populære storbyer.

Dag 23: Afrejse San Francisco

God rejse hjem

Tid til at tage afsked med San Francisco og USA for denne gang og påbegynde hjemrejsen.

Dag 24: Hjemkomst Danmark

Atter dansk grund under fødderne

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn i samme værelse
17.820,-
Pris pr. pers. ved 4 personer i samme værelse
21.515,-
Pris pr. pers. ved 2 personer i samme værelse
30.710,-
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Chicago/San Francisco t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
20 overnatninger på turistklassehoteller
2 overnatninger i Amtrak tog (sovevogn/superliner roomette)
Togrejse fra Chicago til Denver inkl. siddeplads/sovevogn
8 dages billeje Denver t/r
Togrejse fra Denver til Reno inkl. siddeplads/sovevogn
3 dages billeje Reno t/r
Togrejse fra Reno til San Francisco inkl. siddeplads
Program iflg. dag-til-dag-beskrivelse
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
Eventuelle, lokalt opkrævede "resort fees" på hotellerne
GPS i udlejningsbilen
Forhåndsgodkendelse til USA (ESTA-registrering koster p.t. USD 21,- pr. rejsende)
Overnatningsteder
Antal
Chicago2
Tog/Chicago - Denver1
Denver2
Custer2
Sheridan1
Yellowstone 3
Jackson Hole1
Rock Springs1
Denver1
Tog/Denver - Reno1
Reno1
Lake Tahoe2
Reno1
San Francisco3
Info om billeje
Denver t/r: Kategori Dodge Grand Caravan automatic e. lign. (anden bil kan tilkøbes)
Reno t/r: Kategori Dodge Grand Caravan automatic e. lign. (anden bil kan tilkøbes)
Alle relevante forsikringer
Fri kilometer
Én ekstra chauffør
En tankfuld benzin
Min. alder 25 år (pristillæg for personer i alderen 21-24 år)
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent

Læs mere om Kristoffer og se hvor i verden han har rejst

Kristoffer Eriksen

Rejsekonsulent

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.

Gratis rejsetilbud (Blå content row)
Nyhedsbrev