Få et tilbud på din rejse

Canada

Motorhome

  Tryghed

  Personligt rejsebureau

  Hjælp på rejsen døgnet rundt

  Konkurrencedygtige priser

  Over 30 års rejseerfaring

Motorhome

Rejs med motorhome i Canada og kom tæt på den vilde natur.

Udforsk Canadas smukke og enestående natur i et rummeligt motorhome – alene Canadian Rockies er hele rejsen værd.

Canada ligger i Nordamerika, og strækker sig fra Atlanterhavet i øst til Stillehavet i vest. Arealmæssigt er Canada verdens næststørste land, men der findes kun bybebyggelse i syd.

Hvor end du rejser hen i dit motorhome, vil der være imponerende natur omkring dig.

Fra sneklædte bjergtoppe, bjergsøer og brusende floder til vandfald og tætte granskove. Du er måske også heldig at spotte sortbjørnen, den brune bjørn, bæveren, den amerikanske bison, ulven, pumaen, rådyr, elge og rensdyr.

Oplev også storbyens puls i Toronto, Vancouver og Montreal, der byder på både kulturelle og kulinariske oplevelser. Canadierne elsker deres mad, så besøg en lokal restaurant og smag på noget af deres velsmagende mad, som for eksempel østers eller ost.

Generel information om at rejse med motorhome i Canada

I Canada kan du campere flere forskellige steder – lige fra de meget moderne campingpladser til de noget mere primitive (men meget ofte smukt beliggende) state parks. Vi har samlet nogle af mulighederne her:

Privatejede eller “kæde-campingpladser”

En god “camping-kæde” i Canada er KOA (“Kampground of America”). Her får du formentlig de bedste faciliteter stillet til rådighed. På flere af KOA’s campingpladser kan du få vasket tøj, der er internetforbindelse og ofte en swimming pool. Der er selvfølgelig altid mulighed for “full hook-up” (se forklaring herunder). Derudover ligger KOA ofte centralt placeret i storbyerne, og det er som oftest også her, det er dyrest at bo.

På de mange privatejede campingpladser oplever du ofte en lidt mere hyggelig og intim stemning, og faciliteterne er for det meste gode (eller helt i top). Enkelte steder kan dog forekomme dyre set i forhold til beliggenhed og kvalitet.
Link: KOA

Nationalparker og provincial parks

De fleste nationalparker og provincial parks har områder, der er afsat til camping. Der er ofte brusere, toiletter, udendørsgrill og picnic områder. Disse steder er smukke og fredelige steder at overnatte, men du skal være opmærksom på at nationalparker ofte ikke tilbyder mulighed for at lade bilen op med strøm. Vi anbefaler, at du booker forud, for at sikre din campingplads, især i travle feriesæsoner. På nedenstående link ser du de nationalparker i Canada, hvor du kan campere.
Link: Nationalpark

Campering på rastepladser og lignende

I hver enkelt stat er der som oftest udformet nogle love, som forbyder at campere på den ene side af vejen nær byer, men udenfor byer og på store landarealer er det oftest tilladt.

Campingbegreber og betegnelser du skal kende

Når du skal booke en campingplads, vil du støde på disse begreber:

  • Full hook-up: Her er der inkluderet vand, elektricitet, tv og kloak
  • Water and electricity: Her er der inkluderet vand og el

Til børnefamilier anbefaler vi “full hook-up”, da du så er dækket helt ind.

Hos både Cruise Canada, CanaDream og Fraserway er det standard, at du kan leje sengetøj, køkkengrej m.v. Se hvad det inkluderer her:

  • The personal kit: Sovepose eller dyne, pudebetræk, lagen, badehåndklæde, vaskeklud og viskestykke. Alt skal returneres når du afslutter turen.
  • The Vehicle Provisioning kit: Lommelygte, oplukker, kost, spatel, madlavningsske- oggaffel, kaffekopper, tallerkener, suppeskåle, sølvtøj, tekedel, dørslag, skål, potter og pander Alt skal returneres når du afslutter turen.

Betalingsveje i Canada

Canada har et stort netværk af motor- og betalingsveje.

“Trans Canadian Highway” går fra østkysten til vestkysten i Canada.

Betalingsvej 407 “Express Toll Route” (ETR) er verdens første fuldt elektroniske betalingsvej der går fra øst til vest lige nord for Toronto. Der er ingen betaling på vejen, da elektroniske poster måler hvor langt man har kørt på vejen. Derefter sendes automatisk en regning med posten.

Andre steder vil der være betalingssteder, hvor du skal holde ind og betale en vejafgift.

Bemærk at Canada er et tosproget land, og i Quebec området kan du forvente, at vejskilte er på fransk. Hastighedsbegrænsningerne varierer afhængigt af region, så husk at være opmærksom på skiltene, så du ikke får en unødvendig bøde.

Alder på chaufføren og international kørekort

For at køre et motorhome eller en autocamper anbefaler vi, at du får lavet et internationalt kørekort. Et internationalt kørekort kan købes hos borgerservice (husk pasfoto).

Minimumalderen for at køre i Canada er 21. Det er desuden påkrævet, at du har haft dit kørekort i mindst et år, for at leje et motorhome i Canada.

Det anbefales at du har kørekort og alle udlejningspapirer med dig overalt.

“HAZMATS” – undgå bøder

Vær meget opmærksom på, at der kan være restriktioner i.f.t. kørsel gennem tunneller og over broer med “HAZMATS” (farligt gods). Nogle steder er det FORBUDT at medbringe (camping) gasflasker gennem tunnelerne. Bøderne er store, så pas på.

Derfor er det en god idé at pakke “blød” bagage

Når du rejser med motorhome i Canada anbefaler vi, at du pakker i bløde tasker istedet for kufferter. Bløde tasker fylder mindre og er nemmere at opbevare i motorhomets skabe.

Husk også at tage højde for hvor meget bagage du vil medbringe på rejsen, når du booker dit motorhome. På regnvejrsdage eller når I samles om måltiderne, skal der være plads til både dig, dine medrejsende og al jeres bagage inde i campingvognen.

OBS! DANexplore tager forbehold for eventuelle ændringer i ovenstående oplysninger.

Få hjælp til at sammensætte en (realistisk) rejseplan

Ring til os på 86 40 88 44 – det er helt uforpligtende – eller send en rejseforespørgsel via formularen nedenfor og vi viser dig, hvordan din drømmerejse i motorhome kan se ud.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.