Oplev Canada i et motorhome

Rejs med motorhome i Canada og bo midt i Canadas vilde natur

Lej et motorhome – eller en autocamper, som de også kaldes – i Canada og glæd dig til at udforske landets imponerende kyst- og landeveje, nationalparker og (stor)byer i dit eget tempo og med dit “hus på ryggen”.

Uanset hvor du befinder dig på en kør-selv ferie i Canada, vil du være omgivet af imponerende natur. Fra sneklædte bjergtoppe, bjergsøer og brusende floder til vandfald og tætte granskove. Måske er du også heldig at spotte sortbjørnen, grizzlybjørnen, ørnen, ulven eller elgen på din vej.

TIP! Rejser du i et motorhome med eget bad og toilet, kan du bo på de mere primitive campingpladser, langt fra alfarvejen, i nationalparker og naturreservater. Husk at reservere din campingplads i god tid, især i højsæsonen!

Læs om Christina og Annes rejse med motorhome i Canada her

Med et motorhome har du friheden til at stoppe og overnatte, hvor og hvornår det passer dig. Du kan også glæde dig over, at hverken køretøj eller kuffert skal pakkes hver dag, for med et motorhome behøver du kun pakke ud én gang.

I Canada finder du desuden mange gode campingpladser tæt på storbyerne.

Det betyder, at en storbyferie i en eller flere af Canadas storbyer sagtens kan lade sig gøre – også når du rejser med motorhome. Besøg for eksempel Vancouver, Toronto og Montreal, som byder på masser af historiske, kulturelle og kulinariske oplevelser.

Bestil et tilbud på et motorhome i Canada her

Praktisk information om at rejse med motorhome i Canada

I Canada kan du campere flere forskellige steder – lige fra de meget moderne campingpladser til de noget mere primitive (men meget ofte smukt beliggende) state parks. Vi har samlet nogle af mulighederne her:

Privatejede eller “kæde-campingpladser”

En god “camping-kæde” i Canada er KOA (“Kampground of America”). Her får du formentlig de bedste faciliteter stillet til rådighed. På flere af KOA’s campingpladser kan du få vasket tøj, der er internetforbindelse og ofte en swimming pool. Der er selvfølgelig altid mulighed for “full hook-up” (se forklaring herunder). Derudover ligger KOA ofte centralt placeret i storbyerne, og det er som oftest også her, det er dyrest at bo.

På de mange privatejede campingpladser oplever du ofte en lidt mere hyggelig og intim stemning, og faciliteterne er for det meste gode (eller helt i top). Enkelte steder kan dog forekomme dyre set i forhold til beliggenhed og kvalitet.
Link: KOA

Nationalparker og provincial parks, hvor du må overnatte med motorhome i Canada

De fleste nationalparker og provincial parks har områder, der er afsat til camping. Der er ofte brusere, toiletter, udendørsgrill og picnic områder. Disse steder er smukke og fredelige steder at overnatte, men du skal være opmærksom på, at nationalparker ofte ikke tilbyder mulighed for at lade bilen op med strøm. Vi anbefaler, at du booker forud, for at sikre din campingplads, især i travle feriesæsoner.

Find de nationalparker i Canada, hvor du kan campere her.

Campering på rastepladser og lignende

I hver enkelt stat er der som oftest udformet nogle love, som forbyder at campere på den ene side af vejen nær byer, men udenfor byer og på store landarealer er det oftest tilladt.

Campingbegreber du skal kende, når du rejser med motorhome i Canada

Når du skal booke en campingplads, vil du støde på disse begreber:

  • Full hook-up: Her er der inkluderet vand, elektricitet, tv og kloak
  • Water and electricity: Her er der inkluderet vand og el

Til børnefamilier anbefaler vi “full hook-up”, da du så er dækket helt ind.

Hos både Cruise Canada, CanaDream og Fraserway er det standard, at du kan leje sengetøj, køkkengrej m.v. Se hvad det inkluderer her:

  • The personal kit: Sovepose eller dyne, pudebetræk, lagen, badehåndklæde, vaskeklud og viskestykke. Alt skal returneres når du afslutter turen.
  • The Vehicle Provisioning kit: Lommelygte, oplukker, kost, spatel, madlavningsske- oggaffel, kaffekopper, tallerkener, suppeskåle, sølvtøj, tekedel, dørslag, skål, potter og pander Alt skal returneres når du afslutter turen.

Betalingsveje i Canada

Canada har et stort netværk af motor- og betalingsveje.

“Trans Canadian Highway” går fra østkysten til vestkysten i Canada.

Betalingsvej 407 “Express Toll Route” (ETR) er verdens første fuldt elektroniske betalingsvej der går fra øst til vest lige nord for Toronto. Der er ingen betaling på vejen, da elektroniske poster måler hvor langt man har kørt på vejen. Derefter sendes automatisk en regning med posten.

Andre steder vil der være betalingssteder, hvor du skal holde ind og betale en vejafgift.

Bemærk at Canada er et tosproget land, og i Quebec området kan du forvente, at vejskilte er på fransk. Hastighedsbegrænsningerne varierer afhængigt af region, så husk at være opmærksom på skiltene, så du ikke får en unødvendig bøde.

Alder på chaufføren og international kørekort

For at køre et motorhome eller en autocamper anbefaler vi, at du får lavet et internationalt kørekort. Et internationalt kørekort kan købes hos borgerservice (husk pasfoto).

Minimumalderen for at køre i Canada er 21. Det er desuden påkrævet, at du har haft dit kørekort i mindst et år, for at leje et motorhome i Canada.

Det anbefales at du har kørekort og alle udlejningspapirer med dig overalt.

“HAZMATS” – undgå bøder

Vær meget opmærksom på, at der kan være restriktioner i.f.t. kørsel gennem tunneller og over broer med “HAZMATS” (farligt gods). Nogle steder er det FORBUDT at medbringe (camping) gasflasker gennem tunnelerne. Bøderne er store, så pas på.

Derfor er det en god idé at pakke “blød” bagage

Når du rejser med motorhome i Canada anbefaler vi, at du pakker i bløde tasker istedet for kufferter. Bløde tasker fylder mindre og er nemmere at opbevare i motorhomets skabe.

Husk også at tage højde for hvor meget bagage du vil medbringe på rejsen, når du booker dit motorhome. På regnvejrsdage eller når I samles om måltiderne, skal der være plads til både dig, dine medrejsende og al jeres bagage inde i campingvognen.

OBS! DANexplore tager forbehold for eventuelle ændringer i ovenstående oplysninger.

Få hjælp til at planlægge din kør-selv ferie i motorhome i dag

Ring til os på 86 40 88 44 – det er helt uforpligtende – eller send en rejseforespørgsel via formularen nedenfor og vi viser dig, hvordan din drømmerejse i motorhome kan se ud.

Vi glæder os til at høre fra dig!

  Tryghed

  Personligt rejsebureau

  Hjælp på rejsen døgnet rundt

  Konkurrencedygtige priser

  Over 30 års rejseerfaring

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.