Kulturrejser til hele verden

Kulturrejser til hele verden

Tag på en rejse hvor kulturelle højdepunkter er nøgleordet. Bliv inspireret af imponerende kunstværker, oplev lokal atmosfære, udforsk paladser og oplev uberørt natur i nationalparker

Hvis du ønsker en ferie med masser af spændende indtryk, skal du tage på en kulturrejse.

Kulturrejser giver en god indsigt i en anden kultur, uanset om det handler om musik, mad, kunst, natur eller noget helt andet. Afhængig af varigheden på din rejse, kan du selv bestemme, hvor mange forskellige steder, du vil besøge og hvor lang tid, du vil bruge hvert sted.

Kulturrejse til Hawaii

En rejse til Hawaii giver dig et unikt indblik i en skøn kultur med en venlig og imødekommende lokalbefolkning. Du kan fx besøge den berømte Waikiki-strand ved hovedstaden Honolulu, hvor du kan opleve USA’s eneste kongelige palads og høre om fascinerende historie, eller du kan besøge berømte Pearl Harbor. Her finder du mindesmærket for slagskibet USS Arizona, der var et af de skibe, der blev ramt under det japanske angreb den 7. december 1941.

Hvis du ønsker at lære mere om Hawaiis kultur og opleve den på nærmeste hold, skal du tage til en tur til Luau, der er Hawaii-betegnelsen for en fest med dejlig mad og optræden med traditionel musik og dans. Du kan desuden opleve den meget varierede natur, der præger øen. Her vil du se vulkaner, som stadig er aktive, hvilket både kan ses, høres og lugtes.

Hos DANexplore anbefaler vi også, at du besøger den nationalhistoriske park, Puuhonua O Honaunau, hvor det er muligt at lære meget mere om den lokale kultur og historie. Kort sagt er der et væld af kulturelle oplevelser på de dejlige øer.

Kulturrejse til USA

USA byder på mange smukke og historiske nationalparker, der emmer af gode historier og masser af smuk natur.

Grand Canyon National Park i Arizona er en storslået oplevelse. Her har både Colorado-floden skåret denne knap 450 km lange, 16 km brede og 1,5 km dybe kløft, der uden tvivl er USA’s mest berømte naturseværdighed.

Zion National Park i Utah blev opdaget af mormonske pionerer i 1850’erne, og den er i sandhed en unik oplevelse. Ikke kun fordi parken var den første amerikanske nationalpark til at bandlyse bilkørsel, men også fordi Zions natur, kulørte variationer, klippeformationer og økologi er noget helt specielt. Det er gratis at køre med parkens shuttlebus gennem Zion. Parken er åben hele året, dog når temperaturen helt op til 40-45 grader om sommeren, hvorimod vintrene er kolde med temperaturer omkring frysepunktet og mulighed for kraftig snefald. Begge dele kan være ganske smukke at opleve, men det er værd at have temperaturen med i overvejelserne, når turen planlægges.

En anden skøn park er Bryce Canyon National Park, som også er beliggende i Utah. Parken er eventyrlig! Kløften fremstår som et amfiteater, hvis særprægede klipper er formet som spir, templer og slotte spiller i alle nuancer af rød, pink, kobber og beige. Paiute-indianerne, der en overgang levede i Bryce, navngav meget betegnende området “Røde klipper der står som mænd i en stålformet kløft”. Oplev dette fantastiske naturfænomen i Utah.

Yosemite National Park i Californien besøges hvert år af mere end 4 millioner mennesker. Du vil se flotte granitklipper, vidunderlige blomstrende enge og imponerende kæmpe fyr, og ikke mindst Nordamerikas højeste vandfald, det over 700 meter høje Yosemite Falls.

Ønsker du at opleve lokal, amerikansk kultur, kan du tage på kør-selv ferie, hvor du fx kører på Route 66 eller du kan fokusere på et specifikt område i USA og udforske det. USA er så anderledes end det, vi er vant til her i Danmark og i Europa generelt, og derfor er et ophold i USA i sig selv en kulturrejse.

Kulturrejse til New Zealand

Du kan næsten ikke komme længere væk, men alligevel virker landet meget vestlige og europæisk. Når du først bevæger dig ud i naturen, er du dog ikke i tvivl om, at du er meget langt væk fra lille Danmark. Her kan du opleve alt fra varme kilder, gejsere, vulkaner for ikke at tale om mægtige fjorde, vinområder og hyggelige byer.

Det er også på New Zealand, at du kan opleve maorierne, som er New Zealands oprindelige befolkning. Det kan du blandt andet opleve på vores tur, hvor du kommer forbi Rotorua. Her kan du tage til maori-aften, hvor du kommer helt tæt på deres traditioner og kultur. Du vil opleve den traditionelle maori-dans, høre historier og få et kæmpe måltid, så du ikke går sulten i seng.

Læs mere om kør-selv ferier, udflugter og krydstogter i New Zealand her

Kulturrejse til Australien

Det er ikke kun i New Zealand, du kan møde den oprindelige befolkning. Også i Australien kan du få et indblik i, hvordan livet er blevet levet, inden freden blev forstyrret. Det var først i 1967, at aboriginerne fik retten til at være ægte beboere i Australien, og først i 1992 ophævede højesteretten idéen om terre nullius – en term, der dækkede over, at landet ikke var ejet af nogen. Dermed fik aboriginerne ejendomsretten tilbage til visse områder.

Mange steder i Australien kan du komme helt tæt på aboriginernes historie, hvilket også er et historisk indblik i Australien. Du kan blandt andet tage til Australian Museum i Sydney eller besøge Kakadu National Par, hvor du på en guidet tur kan se aboriginal kunst på Nourlangie Rock.

Få inspiration til din rejse til Australien her

Kulturrejse til Thailand

Thailand byder på en meget anderledes kultur end de øvrige destinationer. Deres levevis er meget anderledes end i Danmark; du kan blandt andet vælge at rejse nordpå, og se hvordan stammerne lever i bjergene. Her kan du smage på deres interessante specialiteter, se deres kulturvaner og deres meget traditionelle beklædning.

I Thailand er der meget stor forskel på kulturen i henholdsvis nord og syd, og især den sydlige del af Thailand er de senere år blevet meget turistpræget. Ønsker du at opleve Thailands oprindelige kultur, er det derfor det nordlige Thailand eller nogle af Thailands storbyer, du skal vælge at sætte kursen mod.

Vi hjælper dig med at sammensætte din kulturrejse til Thailand. Du kan fx vælge at kombinere afslapningsferie med udflugter eller længerevarende ture, så du på den måde kan vælge kulturoplevelser til i det omfang, du ønsker.

Læs mere om vores udflugter og ture i Thailand her.

Få hjælp til at sammensætte din kulturrejse

Ring til os på 86 40 88 44 – det er helt uforpligtende – eller send en rejseforespørgsel via formularen nedenfor og vi viser dig, hvordan din kulturrejse kan se ud.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.