Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev
Island

Rejser til Island

En rejse til Island byder bl.a. på unikke geologiske naturvidundere og helt enestående landskaber

I Nordatlanten blot 3½ times direkte flyvning fra København ligger Island placeret. Søger du imponerende landskaber, rå natur, hyggelige byer og mægtige vulkaner, vil en rejse til Island ikke være forgæves. Island gemmer på mange naturskatte i form af aktive vulkaner, gletsjere, vandfald, gejsere, dybe fjorde og lava-landskaber så langt øjet rækker.

Hver årstid sin charme…

Takket være Golfstrømmen, kan Island, trods sin placering mellem den tempererede og polare klimazone, betragtes som en helårsdestination. Somrene er lune med ca. 15 grader og vintrene er milde med max. nogle få minusgrader.

Rejser du til Island i sommermånederne belønnes du med ”varme” temperaturer og lange dage med midnatssol, mens vintermånederne belønner de besøgende med muligheden for at opleve nordlyset på nattehimlen. Nedbør er der mest af i vinterhalvåret, men vinden snydes ingen for, da det generelt blæser en del på Island. Så når kufferten skal pakkes, skal der tages forbehold for både uventet og omskifteligt vejr.

Golden Circle

Island har mange attraktioner og de tre, som udgør Golden Circle, er et must!

Thingvellir National Park

Hvor Europa møder Nordamerika… Nationalparken, som du finder ca. 40 kilometer øst for Reykjavik, ligger placeret over stedet, hvor den nordamerikanske og den eurasiske kontinentplade mødes og danner en dyb kløft i landskabet. De to tektoniske plader er stadig i bevægelse og brudlinjen øges med ca. to centimeter om året. Dette geologiske vidunder af en nationalpark er da også helt fortjent at finde UNESCO’s liste over verdens naturarv.

Gullfoss

Gullfoss vandfaldet er i sandhed et imponerende syn og en af Islands allerstørste attraktioner, hvilket ikke er uden grund. Det 32 meter høje vandfald med to trin passeres af over 100 m3 vand i sekundet. Det buldrende vandfald kan opleves fra de omkringliggende stier samt udsigtsplatforme. Gullfoss finder du ca. to timers kørsel øst for Reykjavik.

Geysir

Et af Islands mest spektakulære geotermiske områder. Her mødes du af spruttende gejsere, varmekilder og boblende mudderpøle tilsat en ”duft” af svovl, som det nu hører den slags områder til. Geysir og Strokkur er navnene på de to gejsere der er at finde i Haukadalur. Geysir springer kun nogle få gange i døgnet, mens den noget mere aktive, Strokkur, kan opleves flere gange i timen.

Kør-selv på Island

Det er relativt nemt finde rund og komme rundt på Island, hvad enten ferien foregår i bil eller camper. Det velfungerende vejnet er meget simpelt og undervejs vil du blive belønnet med flotte udsigter, imponerende landskaber og masser af muligheder for at gøre stop og mulighed for at udforske landskaberne til fods i dit helt eget tempo. Afsæt derfor god tid til at komme fra A til B, så du får det hele med undervejs, hvad enten der er de enorme gletsjere, aktive vulkaner, høje vandfald, lava-landskaber, vindblæste kyststrækninger eller hyggelige landsbyer.

Læs også om rejser til Norge ELLER rejser til Færøerne her

Reykjavik, Islands hovedstad

Islands hovedstad og største by, som med sine godt 150.000 indbyggere (inkl. forstæder) udgør ca. halvdelen af Islands samlede befolkning. Reykjavik har, hvad man forbinder med en hver anden storby, både restauranter og caféer, god shopping af både design og brugskunst samt cocktailbarer og natteliv. Desuden er der rig mulighed for at opleve forskellige arrangementer, koncerter og forskellige festivaller.

At denne moderne storby befinder sig på Island fornægter sig dog ikke, du kan sagtens fornemme stemningen og charmen fra en nordatlantisk fiskerby.

Den Blå Lagune

De varme og mineralholdige saltvandslaguner, som er omgivet af sorte lavasten og sorte sandstrande er et yndet udflugtsmål for mange besøgende der rejser til Island. Fra Reykjavik by er der ca. 50 km., men fra lufthavnen i Keflavik er der blot en kort køretur, hvilket gør det til et oplagt stop på vej til eller fra lufthavnen.

Dyrelivet på Island

De islandske heste er naturligvis svære at komme uden om, når du rejser rundt på Island. De små langhåret og robuste heste er ofte at spotte i store flokke i landskaberne og på fjeldende, når du kører rundt. Vil du opleve naturen på islandsk manér, kan der arrangeres ture på hesteryg af få timers eller flere dages varighed.

Hvaler er der rigtig mange af omkring Island og det er der året rundt! Årstiden bestemmer, hvilke hvalarter du kan opleve og hvornår på døgnet turene finder sted, men hvalsafari og den store oplevelse det er, er altid en mulighed på Island.

Udover heste og hvaler, byder Island også på fuglefjelde med bl.a. søpapegøjer, flokke af islandske får og vil du på fisketur, kan der også arrangeres ture med forskellige former for fiskeri.

Få hjælp til at planlægge din rejse til Island i dag

Ring til os på 86 40 88 44 – det er helt uforpligtende – eller send en rejseforespørgsel via formularen nedenfor.

Bestil et tilbud på din rejse til Island her

Vi glæder os til at vise dig, hvordan din drømmerejse til Island kan se ud.

  Tryghed

  Personligt rejsebureau

  Hjælp på rejsen døgnet rundt

  Konkurrencedygtige priser

  Over 30 års rejseerfaring

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.

Gratis rejsetilbud (Blå content row)
Nyhedsbrev