Få et tilbud på din rejse

Borneos natur & dyreliv

Længde: 17 dage / 14 nætter  •  Priser fra kr. 20.210,-

Tag på en cykel-, sejl- og svømmetur du aldrig vil glemme på Borneo, når du besøger nogle af øens mest spektakulære naturområder.

Borneos natur og dyreliv er øens største attraktion, og det forstår vi godt. På denne rundrejse, som starter i Kota Kinabalu, besøger du blandt andet de prægtige naturområder Sepilok og Sukau. Rejsen rundes af med badeferie på Gaya Island.

Rejsens højdepunkter:

  • En unik mountain bike tur til små landsbyer, over hængebroer og gennem flotte landskaber langt fra alfarvej.
  • Kom tæt på de forunderlige og sjældne næseaber i Labuk Bay.
  • Sepilok Orangutang Center, hvis formål er at rehabilitere orangutanger, der af forskellige årsager, ikke er i stand til at klare sig selv i naturen.
  • Bådture i Sukau området, hvor du kan spotte sjældne aber, pygmæelefanter og otte slags næsehornsfugle.
  • Overnatning på Sukau Rainforest Lodge, udnævnt af National Geographic som et af de få udvalgte ”Unique Lodges of the World”.
  • Lækre badestande og unikke dykke- og snorklingmuligheder på Gaya Island.

Bestil et tilbud på din rejse til Borneo her

Læs mere om Borneos natur og dyreliv i dag-til-dag beskrivelsen nedenfor.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
17 dage/14 nætter
Start:
Kota Kinabalu
Højdepunkter:

Kota Kinabalu – Tambunan – Kinabalu Park – Sepilok Orangutang Center – Sukau – Gaya Island

Slut:
Kota Kinabalu
Priser fra:
DKK 20.210,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark

Flyrejsen mod Malaysia påbegyndes.

Dag 2: Ankomst Kota Kinabalu, Borneo

Fra lufthavnen i Kota Kinabalu er der arrangeret transfer til hotellet. Efter check-in er resten af dagen til fri disposition.

Overnatning: Grandis Hotel

Dag 3: Sabah, Borneo

Cykeltur på Mountain Bike i Borneos natur.

Oplev Borneo fra et nyt og spændende perspektiv. Dagens cykeltur giver dig mulighed for at komme tæt på det venlige Dusun samfund. Oplev deres dagligdag og deres kultur, når du cykler gennem landsbyerne. Selv om alle landsbyerne tilhører Dusun samfundet, har hver by sin egen unikke identitet. Denne tur foregår langt fra alfarvej, så det er sandsynligt, at du slet ikke møder andre turister undervejs.

Turen starter fra hotellet, hvorfra der er ca. en times kørsel til cykeludlejningen i Kiulu området. Efter en kort sikkerhedsbriefing og tips til cykelturen, går turen ad en flad rute, gennem små landsbyer, flotte landskaber og over flere hængebroer. Der holdes pause ved et lokalt Dusun hus i Tombung landsbyen, hvor den venlige vært byder velkommen og serverer en let forfriskning. Efterfølgende går turen forbi en gummiplantage og ned til floden, hvor der er frokost og mulighed for en kølig dukkert, inden turen atter går tilbage.

Overnatning: Grandis Hotel

(M,F)

Dag 4: Sabah, Borneo

I dag går turen med guide til Tambunan distriktet, som ligger isoleret fra Sabahs vestkyst pga. de stejle bjerge ved Crocker Range. Fra Kota Kinabalu er der dog adgang via Sunsuron passet i ca. 1.650 meters højde.

Køreturen over Crocker Range tager ca. 1,5 time. Undervejs kan du opleve forskellige landbrug, der bl.a. dyrker ris, ananas, bananer, svampe og orkideer, som også sælges langs vejkanten.

På vejen gøres der stop i landsbyen, Sunsuron Village, hvor du vil opleve nogle lokale seværdigheder og de karakteristiske bambushuse. Afslutningsvis går turen til det flotte Mahua vandfald, hvor det er muligt at tage en kølende dukkert. Sidst på dagen er du fremme ved dit hotel.

Overnatning: Tandarason Resort

(M, F, A)

Dag 5: Kinabalu Park

I Ranau distriktet finder du byen, Kundasang, som ligger for foden af det imponerende Mount Kinabalu på over 4.000 meter. Det er også her du finder Kinabalu Park – et enormt botanisk paradis, som også huser Mount Kinabalu Botaniske Have.

Du besøger i dag Kinabalu Park, hvor den botaniske have venter. Kinabalu Park ligger midt imellem de grønne bakker i Kundasang-højlandet og byder på kølig frisk luft og naturskønne udsigter. Nyd bl.a. udsigten til det ikoniske Mount Kinabalu (4.096 meter over havets overflade), som er det højeste bjerg i Malaysia. Bjerget og nationalparken der omgiver det, er i dag at finde på UNESCOs verdensarvliste.
Sidst på dagen er du fremme på hotellet.

Overnatning: Kinabalu Pine Resort

(M, F, A)

Dag 6: Poring Hot Spring og Sepilok

Der tjekkes ud efter morgenmaden og turen går nu til Poring Hot Spring. Poring Hot Spring er berømt for sine naturlige svovlholdige varme kilder, der siges at have helbredende egenskaber til både smerter og trætte muskler – medbring håndklæde og badetøj, hvis du ønsker at prøve.

Prøv også en tur over Canopy Walkway, som er over 175 meter lang og hænger over 40 meter højt over jorden – hvilket gør det til den højeste hængebro i Sabah. Efterfølgende sættes kursen mod Sepilok og hotellet, en køretur på ca. 3-3,5 time.

Overnatning: Sepilok Nature Resort

(M, F)

Dag 7: Næseaber i Labuk Bay

Efter morgenmaden går turen til Labuk Bay Proboscis Monkey Sanctuary, hvor du kan komme helt tæt på Borneos unikke og sjælende næseaber, når det er fodringstid i reservatet. Næseaben findes kun på Borneo, så en helt unik oplevelse der venter!

Efter besøget køres du tilbage til hotellet og resten af dagen er til disposition.

Overnatning: Sepilok Nature Resort

(M)

Dag 8: Sepilok Orangutang Center & Sukau

En helt særlig dag venter i dag, du skal nemlig opleve endnu flere af Borneos sjældne dyr.

Dagen byder på et besøg i Sepilok Orangutang Center. Centerets formål er at rehabilitere orangutanger, der af forskellige årsager ikke er i stand til at klare sig selv i naturen. På samme tid giver det også centerets besøgende mulighed for at se og opleve orangutangerne i deres naturlige miljø i Borneos skove.

Efter besøget hos orangutangerne fortsætter turen over til naboerne, nemlig solbjørnene, som er verdens mindste bjørn. Her kan du få indsigt i den indsats der gøres for at bevare den sjældne lille bjørn.

Efter frokost køres der til den lille landsby, Sukau, ved Kinabatangan floden.

Eftermiddagen byder på bådtur på Kinabatanganfloden, som er hjemsted for en utrolig koncentration af vilde dyr. Du kan være heldig at spotte nogle af de ti forskellige abearter der findes i Sukau, men området er også hjemsted for Borneos pygmæelefanter og alle otte slags næsehornsfugle, som lever på Borneo, så hold godt øje!

Aftensmaden serveres tilbage på Sukau Rainforest Lodge, som i 2015 blev udnævnt af National Geographic som én af de få udvalgte ”Unique Lodges of the World”.

Overnatning: Sukau Rainforest Lodge

(M, F, A)

Dag 9: Sukau, Kinabatangan River

Dagen starter tidligt ved solopgang med en bådtur ad Kinabatanganfloden til Kelanapsøen, i jagten på mere af områdets utrolige dyreliv. Efter morgenmaden venter en guidet tur på gangbroen, som findes bag lodgen. Eftermiddagen byder på endnu en bådtur.

Overnatning: Sukau Rainforest Lodge (Superior)

(M, F, A)

Dag 10: Sukau - Kota Kinabalu

Efter morgenmaden går turen tilbage til Sandakan, hvor der spises frokost, inden flyet til Kota Kinabalu afgår. Efter endnu en transfer og en sejltur til Gaya Island, tjekkes der ind på resortet.

NB! Ved ophold på Gaya Island Resort opkræver myndighederne et nationalparkgebyr, som betales lokalt. Første nat koster ca. MYR 30,- pr. person og efterfølgende nætter er ca. MYR 20,- pr. person.

Overnatning: Gaya Island Resort

(M, F)

Dag 11-15: Gaya Island Resort

Fem hele dage til at slappe af og nyde de fantastiske omgivelser på egen hånd. Det er muligt at snorkle fra stranden eller dykke i Taman Abdul Rahman Marine Park, gennem resortets dykkercenter.

Overnatning: Gaya Island Resort

(M)

Dag 16: Afrejse Malaysia

I dag sejles der retur til fastlandet, hvorfra hjemrejsen påbegyndes.

(M)

Dag 17: Hjemkomst Danmark

Hjemme igen!

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 personer i dobbeltværelse
20.210,-
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Kota Kinabalu t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
Indenrigsflyvninger iht. dag-til-dag beskrivelse, inkl. gældende skatter og afgifter
Transfers iht. dag-til-dag beskrivelsen
14 overnatninger, inkl. morgenmad
Øvrige måltider iht. dag-til-dag beskrivelse
Udflugter/guider iht. dag-til-dag beskrivelse
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
Drikkepenge
Turistafgift - 10 MYR pr. værelse pr. nat
Evt. lokale afgifter samt bevarelsesafgifter i national- & marineparker
Bemærkninger

Måltider:
M: Morgenmad
F: Frokost
A: Aftensmad

Bemærk! Priserne er baseret på lavsæson, der tages derfor forbehold for prisstigninger.

Overnatningsteder
Antal
Kota Kinabalu2
Tambunan1
Kinabalu Park1
Sepilok2
Sukau2
Gaya Island6
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.