De japanske alper

Længde: 17 dage / 15 nætter  •  Priser fra kr. 18.110,-

Kultur, natur og historie i de japanske alper i kombination med det klassiske Japan

Spændende rundrejse der byder på en perfekt kombination af det klassiske Japan og alpelandet, Japan. Ruten går gennem de japanske alper, som bl.a. krydses via Tateyama Kurobe Alpine Route – en spektakulær ”bjerg-sightseeing” rute der er tilgængelig fra medio april til og med november måned.

Alpine Route, også kaldet Roof of Japan, er en naturskøn og oplevelsesrig 90 kilometers rute, der går gennem de nordlige japanske alper i op til 2.450 meters højde. Undervejs varierer transportformen mellem kabel- og svævebane, bus og tog – desuden skal en kortere distance tilbagelægges til fods. Tager du turen først på sæsonen i april og maj (cirka), kører du også gennem Tateyama Snow Corridor, hvor vejen løber mellem meterhøje snevægge.

Rejsen byder også på meget andet: 

  • Tokyo, hvor du får storby for alle pengene.
  • Den tidligere OL-by Nagano beliggende i de japanske alper og hjemsted for sneaberne i Jigokudani Monkey Park.
  • Byen Matsumoto, der huser det imponerende Matsumoto Castle.
  • Historiske Takayama med en velbevaret gammel bydel og Hida Folk Village.
  • Japans 4. største by, Nagoya, hvorfra en udflugt til Kiso-dalen varmt kan anbefales.
  • Helligdomme, templer og bambusskov i Japans skattekammer, Kyoto.

Bestil et tilbud på rejsen her

Læs om mere om rundrejsen i dag-til-dag beskrivelsen nedenfor.

Vidste du, at Japan har noget af verdens bedste puddersne? Vil du opleve det, så klik her: Skirejser i Japan.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
17 dage/15 nætter
Start:
Tokyo
Højdepunkter:

Tokyo – Nagano – Matsumoto – “Tateyama Kurobe Alpine Route”  – Takayama – Nagoya – Kyoto

Slut:
Kyoto
Priser fra:
DKK 18.110,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark

Japan venter forude – flyrejsen påbegyndes.

Dag 2: Ankomst Tokyo

Velkommen til Japan og Tokyo!

Efter en natflyvning lander du i en af Tokyos to store lufthavne, hvorfra turen går til Tokyo by. Afstandene mellem seværdigheder og attraktioner er store i den enorme by, men med et metrokort til Tokyos omfattende metrosystem ved hånden, er du rigtig godt hjulpet.

Dag 3-4: Tokyo

På eventyr i Tokyo

To hele dage til at udforske og opleve Tokyo og storbyens 23 bydele. Oplev Tokyos fascinerende kontraster, når du bevæger dig mellem historiske bydele og hellige templer, og moderne og hippe dele af byen.

Læg vejen forbi Sensō–ji templet i den historiske bydel, Asakusa eller tag turen til tops i Tokyo Skytree, som er verdens højeste fritstående tårn på hele 634 meter. Besøg byparken, Uono Park, hvor kirsebærtræerne blomstrer i foråret og snyd ikke dig selv for at passere gaden ved det berømte Shibuya Crossing. Skal der shoppes, byder Shibuya og Ginza på shopping i verdensklasse.

Mulighederne er mange i Tokyo og det er en god idé at forberede dagene på forhånd, så du får så meget som muligt med.

Dag 5: Tokyo – Nagano

Nagano og de japanske alper venter forude

Turen går nu med lyntog fra Tokyo mod den tidligere vinter OL by, Nagano. Togrejsen med Shinkansen er en oplevelse i sig selv og et fascinerende studie i japansk effektivitet og præcision. Fra den pulserende Tokyo Station accelererer toget til imponerende hastigheder, når det passerer gennem tunneller og skiftende landskaber, og slynger sig over bjergene. Efter et par timer ankommer du til Nagano, en by rig på historie og hjemsted for det ikoniske Zenkoji-tempel.

Dag 6: Nagano

Templer, natur og sneaber i Jigokudani Monkey Park

Nagano byder på en fusion af traditionel japansk tradition og smuk natur. Byen, der for alvor på verdenskortet i 1998 da den var vært for vinter-OL, tilbyder desuden historiske templer, som Zenko-ji, og maleriske naturlandskaber, herunder de japanske alper. Forkæl dig selv med varme kilder, nyd lokal velsmagende mad og oplev charmen ved en kulturelt rig by omgivet af betagende bjerge.

Læg også vejen forbi Jigokudani Monkey Park, hvor du finder Naganos berømte vilde sneaber. I de kolde vintermåneder (cirka december – marts) kan aberne opleves mens de opholder sig i områdets naturlige varme kilder. Aberne huserer dog i området året rundt og er altid et besøg og en oplevelse værd.

Dag 7: Nagano – Matsumoto

Ny dag og endnu en ny by

Rejsen fortsætter i dag med tog gennem de japanske alper. Undervejs er der ikke meget andet at gøre end at læne sig tilbage og nyde landskaberne. Opad dagen ankommer du til Matsumoto, som er områdets næststørste by.

Dag 8: Matsumoto – Omachi

Én af fem “National Treasures of Japan”

Brug dagen på sightseeing i Matsumoto. Et must på dagens program er det sorte Matsumoto Castle, ét af blot fem slotte, som er udpeget til ”japansk nationalskat” og det ældste seks-etagers slot i Japan. Opførelsen af det historiske Matsumoto Castle blev påbegyndt i 1592.

Sidst på dagen går turen med tog til byen, Omachi, hvor natten skal tilbringes.

Dag 9: Omachi - Takayama via ”Alpine Route”

Uforglemmelig rejsedag på ”Tateyama Kurobe Alpine Route”

I dag venter en af rejsens højdepunkter ”Tateyama Kurobe Alpine Route” eller ”Roof of Japan” ruten, en naturskøn rute, som går gennem de japanske alper i op til 2.450 meters højde.

NB! Alpine Route er tilgængelig fra medio april til og med november måned.

Transporten i dag gør den ca. 90 kilometer lange dagsrejse endnu mere unik, du skal nemlig både rejse med kabel- og svævebane, bus, tog og tilbagelægge et kort stykke til fods. Den imponerende Kurobe dæmning skal krydses, og rejser du i april og maj (cirka!) går ruten også gennem Tateyama Snow Corridor, hvor vejen er gravet fri mellem op til 20 meter høje snevægge.

Afsæt god tid i dag, så der er tid til nogle afstikkere i løbet af dagen. Naturen, bjergene og omgivelserne er helt enestående og fortjener mere end blot en gennemrejse.

Anbefaling! Start dagen tidligt, så de største turistflokke er bag dig.

Alpine Route slutter i byen, Toyama, hvorfra du tager toget frem til bjergbyen, Takayama, hvor der overnattes.

Dag 10: Takayama

Historiske huse og gamle bydele

Takayama er en yderst charmerende by beliggende i de japanske alper. Oplev byens autentiske atmosfære og udforsk de velbevarede gader med historiske huse i den gamle bydel, der vidner om en svunden tid.

Besøg også Hida Folk Village, som du finder lige udenfor Takayama. Hida Folk Village er et udendørsmuseum, hvor du kan opleve de traditionelle Gassho-zukuri huse, som er velbevarede bondehuse med karakteristiske stejle stråtage. Oplev autentiske bygninger, traditionelt kunsthåndværk og smuk natur i denne kulturelle skat, som giver et historisk indblik i livet på landet i Japan.

Dag 11: Takayama – Nagoya

Videre mod Nagoya

Turen fortsætter med toget til Nagoya, Japans fjerdestørste by. Nagoya by, som er en harmonisk blanding af japansk tradition og innovation, byder på seværdigheder som Nagoya Castle og Atsuta Shrine. Det pulserende Osu Kannon-distrikt tilbyder livlige markeder og lokale delikatesser.

Dag 12: Nagoya

Anbefaling: Kiso-dalen!

Fra Nagoya anbefales det at tage en dagstur med tog til Kiso-dalen. Her får du både naturskønne japanske landskaber og de historiske landsbyer, Magome og Tsumago, som du finder langs den historiske ”Nakasendo Samurai Trail”. Gå ad velholdte naturstier og smalle gader, og oplev historiens vingesus på Edo-periodens (år 1603 til 1867) gamle rejserute, som forbandt Tokyo og Kyoto, inden jernbanen blev etableret. Fra Magome til Tsumago er vandreruten ca. otte kilometer.

Sidst på dagen går turen atter retur til Nagoya by, hvor der overnattes.

Dag 13: Nagoya – Kyoto

Kyoto i sigte

Rejsen fortsætter i dag med tog til Kyoto, en rejse på omkring 1 time og 45 minutter. I Kejserbyen Kyoto venter en imponerende samling af historiske bygningsværker, kulturelle perler og velbevarede templer. Kyoto står uden tvivl som Japans enestående skatkammer af historie og kultur.

Dag 14-16: Kyoto

Kyoto, eller måske Nara eller Hiroshima?

Tre dage til at udforske Kyoto og omegn. Med hele 17 seværdigheder på UNESCOs Verdensarvliste, hundredvis af helligdomme og mere en tusind templer, er der masser at se og opleve i selve Kyoto.

Blot en togrejse fra Kyoto, finder du byerne Nara og Hiroshima, som begge er et oplagt vælg for en heldagsudflugt fra Kyoto.

Nara, endnu en historisk perle i Japan, der byder på mere end 1.200 års kulturarv samt en helt særlig naturoplevelse. Byens berømte dådyr strejfer frit rundt i Nara Park og ved templerne, og tilføjer en særlig charme til besøget i Nara. To af byens mest imponerende og ikoniske templer, Todai-ji og Kasuga Taisha, er begge et besøg værd.

Hiroshima, en by med stærk historisk genlyd. Besøg Peace Memorial Park, et rørende sted dedikeret til ofrene for atombomben i august 1945. Læg også vejen forbi ruinen, Genbaku Dome (Atomic Bomb Dome) der i dag er en vidnesbyrd om byens genrejsning og få hele den hårrejsende og gribende historie på Peace Memorial Museum.

Tillader tiden det, fortsæt efterfølgende til Itsukushima Shrine, den ikoniske ”flydende” torii-port, som er placeret i vandet udfor byen, Hatsukaichi.

Dag 17: Afrejse Kyoto, hjemkomst Danmark

Eventyret i Japan er slut for denne gang

Hjemrejse fra lufthavnen i Osaka.

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 personer i dobbeltværelse
18.110,-
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Tokyo/Osaka t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
15 hotelovernatninger i h.t. dag-til-dag-beskrivelsen
14 day JR Rail Pass - Ordinary Seat
Ikke inkluderet i prisen
Billet til Tateyama Kurobe Alpine Route - købes lokalt (ca. 12.000 yen/575 kr.)
Afbestillings- og rejseforsikring
Bemærkninger

Bemærk! Priserne er baseret på lavsæson, der tages derfor forbehold for prisstigninger.

Overnatningsteder
Antal
Tokyo3
Nagano2
Matsumoto1
Omachi1
Takayama 2
Nagoya2
Kyoto4
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Kasper og se hvor i verden han har rejst

Kasper Schmidt

Rejsekonsulent - Aarhus

Læs mere om Mille og se hvor i verden hun har rejst

Mille Kjeldal Raun

Rejsekonsulent - Randers

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.