Japan
Praktisk information om Japan

Praktisk information om Japan

Japan fakta, du gerne vil have styr på inden afrejsen til Japan

Denne side med praktisk information om Japan er til dig, der gerne vil blive klogere på alt fra visumregler til vacciner og ikke mindst de vigtige do’s & don’ts, når du rejser rundt i dette fantastiske land.

Siden her er giver dig et hurtigt overblik, og samtidig en masse nyttige tips og links til sider med mere uddybende info om Japan.

Se også, hvordan du kan sammensætte en klassisk rundrejse i Japan her

Visum

Danske statsborgere kan rejse på ferie til Japan i op til 90 dage uden visum. Dog skal man have et gyldigt pas i hele rejseperioden. Vær opmærksom på, at man som udlænding skal fotograferes og afgive fingeraftryk ved indrejse i Japan.

Se de gældende pas- og visumregler på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

Praktisk information om Japan vaccinationer

Der er ikke p.t. krav om særlige vaccinationer ved indrejse til Japan, men på Sikkervaccination.dk anbefales vaccination mod stivkrampe og difteri. Ved længere ophold i Japan eventuelt også vaccination mod hepatitis B og japansk hjernebetændelse. Vi anbefaler, at du kontakter egen læge eller en certificeret vaccinatør, og gennemgår rejsen med ham – eller hende.

Rejseforsikring

Husk, at det gule sygesikringskort kun gælder i Danmark og det blå kun i EU. Vi anbefaler derfor, at du tegner en rejseforsikring gennem Gouda Rejseforsikring inden afrejse. Alternativt, undersøg om du er dækket gennem dit forsikringsselskab inden særskilt rejseforsikring tegnes.

Påklædning i Japan, året rundt

Der er fire årstider i Japan, ligesom herhjemme, men årstiderne kan variere meget efter, hvor i landet du befinder dig. Generelt er det japanske forår mildt og lunt og forsommeren lettere regnfuld, hvorfor det er en god idé at have noget let regntøj eller en paraply med i bagagen. Sommeren er varm og luftfugtigheden høj, og vejret er tørt og mildt indtil november. Derefter bliver det koldere, og en lun jakke er nødvendig.

Læs mere om vejret i Japan her

Praktisk information om Japan: Valuta

Den japanske valuta hedder yen, og 100 yen svarer til ca. 5,00 DKK. Se gældende valutakurs her.

Pengesedlerne findes i 1000, 2000, 5000 og 10.000 yen, mens mønter i 1, 5, 10, 50, 100 og 500 yen. Vær dog opmærksom på, at du mange steder i Japan kun kan betale med kontanter, og kreditkort som regel tages imod i visse forretninger i større byer, hoteller og dyre restauranter.

Hav derfor altid et mindre kontantbeløb på dig. Man kan hæve penge i postvæsnets bank JT Bank eller i 7-Elevens døgnbutikker mod et lille gebyr. Bliv derfor ikke bekymret over, at bankautomater ikke tager imod dit kort, for 7-Eleven ligger på næsten hvert gadehjørne.

Vand

Det er forholdsvist sikkert at drikke vandet i Japan, men vi anbefaler at du køber vand på flaske, så du kan nyde din tur uden bekymringer.

Det japanske køkken

Det japanske køkken er utrolig varieret. Der er noget for enhver smag, og maden er mild og emmer af umami velsmag. Maden er veltilberedt, uanset om du spiser på gourmet restaurant eller benytter dig af muligheden for at prøve japansk gademad, mens du er på farten. Du kan også gøre som japanerne selv og købe en bento (japansk madkasse), som findes i alle døgnkiosker f.eks. 7-Eleven, Lawson og Family Mart.

I Japan går man højt op i, at maden er frisk, af høj kvalitet og at råvarerne behandles nænsomt. Så uanset hvad du vælger, bliver det en helt særlig oplevelse.

Japanerne selv spiser ofte ude, fordi et almindeligt måltid ikke er så dyrt og fordi deres arbejdsdage er lange. Der er noget for ethvert budget og kulinarisk ønske, og du bliver bestemt ikke skuffet. På en gennemsnitlig nudelrestaurant, også kendt som ramen, kan du for 800 yen (ca. 50 DKK), få en stor skål dampende nudler med æg, tang og langtidskogt kød. Komplementær vand eller te får du nogle steder med oveni.

Praktisk information om dine transport-muligheder i Japan

Skal du rejse langt i Japan, skal du højst sandsynligt med den højteknologiske Shinkansen. Toget kører med 300 km/t og gør rejsen til en leg. Det er også hér, du kan benytte Japan Rail Pass, som vi kan hjælpe dig med at ordne hjemmefra. Herved sparer du mindst 50% af dine rejseomkostninger. Rail Pass’et gælder 1, 2 eller 3 uger og kan benyttes til Japan Railways (JR) over hele landet.

Praktisk information om metronettet i Japan

I de større byer er der et solidt metronet og alle stationsnavne skrives på engelsk såvel som japansk. Det er også muligt at få en oversigt over de mange ruter på engelsk på de fleste stationer. Vil du forberede dig hjemmefra og sætte dig godt ind i praktisk information om Japan og transport, kan du downloade forskellige apps som Tokyosubway, så du altid har rejsen lige ved hånden. Billetter købes i automater og køres igennem en maskine ved ind- og udgang til perronen.

Planlægger du derimod at køre meget, anbefales det at anskaffe en billet, du kan bruge i flere dage – det kan vi også hjælpe dig med.

Taxa er billigere end i Danmark og de kan oftest prajes ved stationerne. Starttaksten er ca. 410 yen, og for dét beløb kan du køre 1,052 km inden taxameteret begynder at rykke sig.

Elektricitet

Strøm og stik i Japan er ikke ligesom i Europa. Her er spændingen 100 V og stikket ligner det Amerikanske – to flade ”ben”.

Praktisk information om Internet i Japan

Hvis du kunne tænke dig at være online under din Japan rejse, er det ikke noget problem. I større forretninger som Big Camera, eller sågar i lufthavnen når du lander, sælger de nemlig data-simkort til ethvert behov og enhver turlængde. Alternativt, kan du altid komme online i Starbucks, og de findes næsten over alt.

Ringer du hjem, kan det godt blive en dyr fornøjelse, så brug i stedet at ringe over Skype eller FaceTime.

Tidsforskel

Der er 8 timers tidsforskel, når vi har vintertid i Danmark, og 7 når vi har sommertid. Det vil sige, at når klokken er 12:00 i Danmark om sommeren, er klokken 19:00 i Japan.

Praktisk information om rejsetiden til Japan

Fra København til Tokyo tager det ca. 11 timer, og rejser du eksempelvis fra Hamborg forlænges rejsetiden til 13 timer. Husk at møde op i lufthavnen mindst to timer før afrejse, så du har nok tid til check-in og security.

Sikkerhed

Japan har et utrolig lavt kriminalitetniveau i forhold til sit indbyggertal. Sandsynligheden for at blive bestjålet er minimal, og flere japanere lader deres tasker og jakker ligge, når de er på café og går op for at bestille. Man kan også gå fredeligt på gaderne døgnet rundt. Skulle du have brug for hjælp, er der mini-politistationer, også kaldet koban, med jævne mellemrum, hvor du kan efterlyse tabte eller stjålne værdigenstande, spørge om vej eller få hjælp ved en ulykke.

Etikette, do’s and dont’s

En særlig praktisk information om Japan der er vigtig at have in mente, er etikette. Når man rejser til Japan, er det nemlig en fordel at være bekendt med landets skikke og etikette, så man ikke kommer til at sætte sig selv i et dårligt lys. Nogle af de vigtigste ting, man bør huske på som rejsende i Japan, er at man i Japan tager skoene af indendøre, og oftest får man udleveret et par indesko af værten.

Derudover er Japanerne et folkefærd der sætter pris på ro og orden, og kører du med metro eller lignende, er det uhøfligt at tale i telefon, snakke højlydt generelt og spise medbragt mad (dette er imidlertid acceptabelt på togene, der kører lange strækninger).

Læs også om onsen etikette her

Danmarks Ambassade i Tokyo (Danish Embassy)

29-6 Sarugaku-cho, 29, Shibuya City
Tokyo 150-0033
Telefon: (+81) 3-3496-3001
Email: tyoambcon@um.dk

Gratis rejsetilbud

Udfyld formularen og få hjælp fra en af vores rejsekonsulenter, der står
klar til at hjælpe dig med din næste rejse.