Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev

Mt. Kilimanjaro & Zanzibar

Længde: 15 dage / 13 nætter  •  Priser fra kr. 22.020,-

Kilimanjaro og Zanzibar: Få både trekking og badeferie

På denne rundrejse starter du ved Kilimanjaro – Afrikas højeste bjerg. Uanset om du bestiger Kilimanjaro for at prøve dig selv af eller for at opleve den smukke natur, der omslutter bjerget, så får du en stor oplevelse. Det snedækkede bjerg ligger tæt på ækvator med grønne skove omgivet af tør savanne, hvor du kan være heldig at få et glimt af områdets vilde dyr. Og da du vandrer gennem 5 kilmazoner præger dramatiske ændringer i naturen din trekkingtur.

Det er dog ikke nogen nem opgave at bestige Afrikas højeste bjerg, da der er risiko for blandt andet højdesyge. De lokale guider og bærer hjælper dig (forhåbentligt helt) til toppen, og undervejs er der indlagt en hviledag. En hviledag øger nemlig dine chancer for at akklimatisere og dermed nå Uhuru Peak i 5.895 meter. På toppen er der naturligvis afsat tid til de obligatoriske billeder, inden turen går nedad igen.

Når du igen er kommet ned fra Kilimanjaro venter en videre rejse til Zanzibar. Her kan du hvile kroppen efter de mange strabadser. Zanzibar er nemlig et sandt paradis med hvide bountystrande og svajende palmer. Zanzibar lokker desuden med historiske Stone Town, snorkling og et spændende køkken.

Læs mere om dit trek og din badeferie på denne Kilimanjaro og Zanzibar rejse i dag-til-dag beskrivelserne.

Vil du opleve endnu mere af Tanzania, kan du også kombinere din trekking med safari i nationalparkerne: Se alle vores safari ture i Tanzania her.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
15 dage/13 nætter
Start:
Arusha/Moshi
Højdepunkter:

Hibo – Mandara Hut – Horombo Hut – Kibo Hut – Uhuru Peak – Zanzibar

Slut:
Zanzibar
Priser fra:
DKK 22.020,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark & ankomst Tanzania

Velkommen til Tanzania

Fra lufthavnen er der arrangeret transfer til hotellet.

Dag 2: Arusha/Moshi - Hibo - Mandara Hut

Turen tager sin begyndelse

Afgang fra enten Arusha eller Moshi med kurs mod landsbyen Himo, der ligger omkring 40 kilometer øst for Moshi og er udgangspunt for Marangu ruten. Det er her, du møder guiden og bærerne. Når alle er klar, og udstyret er kontrolleret, fortsætter du til startstedet ved Marangu Gate i 1.900 meters højde.

Vandringen begynder

Ved indgangen får du udstedt billetter til parken, og så begynder den 4-5 timers lange vandretur gennem skoven til Mandara Hut i cirka 2.700 meters højde. Hytten ligger omkring to timers vandretur (tur-retur) fra Maundi krateret, hvor der er en flot udsigt mod Kilimanjaros højeste tinder. Du vender tilbage til hytterne til middag og overnatning.

Dag 3: Mandara Hut - Horombo Hut

Opstigning gennem regnskov og åbne hedeområder

Efter morgenmaden starter den stejle opstigning gennem regnskov, før du krydser det åbne hedeområde på Mawenzis sydvendte skråning. Du fortsætter 1.000 højdemeter opad, inden dagen afsluttes ved Horombo Hut i 3.720 meters højde. Dagens vandretur er på cirka seks timer og er omkring 12 kilometer. lang. Vel fremme ved hytterne er resten af dagen fri til afslapning, middag og overnatning.

Dag 4: Horombo Hut - Kibo Hut

Opstigning til Kibo Hut og ‘Sadlen’

Efter morgenmad begiver du dig ud på den dramatiske opstigning til Kibo Hut, der ligger i 4.300 meters højde. Turen tager dig gennem dalen bag Horombo Hut og op på det område, der kaldes Sadlen. Området er ret bredt og fladt sammenlignet med resten af ruten og ligger i cirka 4.200 meters højde.

Du passerer den sidste vandpost og fortsætter til Kibo Hut, hvor der venter middag og overnatning.

Dag 5: Akklimatisering i Kibo Hut

En dag hvor du vænner dig til højderne

Du er allerede højt oppe, og dagen er derfor afsat til at vænne sig til højden. Dette er en god investering, da det højner dine chancer for at nå toppen betydeligt. Desuden giver det mulighed for at udforske den smukke natur omkring hytten. Der er flere gode akklimatiseringsruter, du kan vælge at vandre i løbet af dagen.

Men du er naturligvis også velkommen til bare at slappe af og forberede dig på opstigningen mod toppen i morgen tidlig. Også denne aften er der middag og overnatning i Kibo Hut.

Dag 6: Kibo Hut - Uhuru Peak - Horombo Hut

Turens virkelige styrkeprøve

Efter en hviledag er du klar til at starte meget tidligt på den sidste hårde tur mod toppen. Det er en lang dag, der meget vel kan vare 12-15 timer. Du tager af sted fra hytterne omkring midnat og påbegynder opstigningen mod toppen Uhuru Peak i 5.895 meters højde. Dette er turens virkelige styrkeprøve, og det skønnes, at kun 40% af trekkerne når helt til toppen. Men oplevelsen er alle anstrengelserne værd!

Udsigt over Tanzania og Kenya

Hvis du når helt op til toppen, og vejret i øvrigt tillader det, belønnes du med en formidabel udsigt ud over Tanzania og ind i Kenya. Langt under dig strækker de flade landskaber sig mod horisonten, og på nogle dage kan du endda få et glimt af Kenyas højeste bjerg, Mt. Kenya.

Tid til at forevige udsigten fra toppen

Selvom Kilimanjaro kun ligger 340 kilometer syd for ækvator er toppen året rundt dækket af sne, is og gletsjere. Men forskerne forudsiger, at gletsjerne vil være smeltet inden 2020 på grund af den globale opvarmning.
 Du har cirka 20 minutter på toppen til fotografering og til at få pusten.

Nedstigning

Herefter starter nedstigningen til Horombo Hut, der ligger cirka 2.200 højdemeter længere nede ad bjerget. Vel fremme i hytten venter et velfortjent hvil, en middag og en god nats søvn.

Dag 7: Horombo Hut - Hibo - Moshi

Det sidste stræk ned

Turens sidste dag går med nedstigningen til Marangu Gate, hvor du kommer tilbage gennem nogle af de fantastiske landskaber, som du passerede på vejen op. Efter ankomsten til Himo er der transport videre til enten Moshi eller Arusha.

Turen kræver det rette udstyr og god kondition

Det er ikke nogen let opgave at bestige bjerget, og deltagerne skal være forberedt på, at det kræver både det rette udstyr og god kondition at klare turen. Selvom turen ikke er teknisk krævende, kan man blive fysisk påvirket af at opholde sig i højden. Derfor er der indlagt en hviledag undervejs, hvilket højner chancen for at nå toppen betydeligt sammenlignet med de 5-dages ture, der også udbydes nogle steder. Endnu en nøgle til at nå toppen er at tage det stille og roligt. Lad være med at skynde dig.

Aftenen og natten tilbringes i Moshi.

Dag 8: Afrejse Moshi & ankomst Zanzibar

I dag går turen fra fastlandet til Zanzibar, hvor der venter nogle dage i afslappende og eksotiske omgivelser.

 

Dag 9-13: Zanzibar

Fra lufthavnen er der arrangeret transfer til hotellet.

Fem hele dage til at opleve Zanzibars unikke kultur og historie samt havet og bounty-strandene der omgiver øen.

Brug evt. en af dagene i hovedstaden, Zanzibar City, med den verdensberømte gamle bydel Stone Town. Oplev byens multikulturelle sjæl og gå på opdagelse i de gamle og historiske gader.

Det er havet og strandende der lokker besøgende til Zanzibar, så snyd ikke dig selv for nogle dage på de hvide palmestrande ved det azurblå hav. Flere steder ud for kysterne findes rige koralrev, som er hjemsted for blandt andet skildpadder, delfiner og hvalhajer.

Dag 14: Afrejse Zanzibar

Hjemrejse!

Tid til at tage afsked med Tanzania og Zanzibar for denne gang.

Fra hotellet er der arrangeret transfer til lufthavnen.

Dag 15: Hjemkomst Danmark

Hjemme igen efter en nat i flyet.

Priser
Fra priser
DKK
Overnatning i hytter/camp
22.020,-
Prisen er pr. person
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Tanzania t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
Lufthavnstransfer t/r
Transport til/fra Moshi
Guide og bærere
Måltider under vandreturen
Indlogering i simple hytter/camp
Parkfee
6 overnatninger på hotel på Zanzibar
Transfer på Zanzibar
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
Drikkepenge
Bemærkninger

Drikkepenge

Det er god stil og i øvrigt kutyme at belønne de folk, som gør oplevelsen mulig. Drikkepenge gives til både guider, bærer og kokke.

Husk at medbringe

Solhat, solcreme, varmt tøj/flere lag, varm hat, handsker, sovepose (til temperaturer under minus 5 grader), vandrestøvler (der er gået til), vandrestave (frivilligt), vand- og vindtæt tøj, pandelygte, kamera og kikkert. Meget udstyr kan lejes lokalt til priser fra 5 til 20 USD pr. enhed – kontakt DANexplore for info.

Vigtigt

Turen kræver udover god fysisk ikke nogen særlig bjergbestigerteknisk indsigt, men vær meget opmærksom på symptomer på højdesyge, som kan forekomme fra ca. 3.000 meters højde. Lokalguiderne er naturligvis fuldt ud kompetente og er vant til at “læse” deltagerne, så de vil selvfølgelig følge nøje med i deltagernes ve og vel i løbet af bestigningen.

Bestigningsture på Kilimanjaro fås i mange længder og kvaliteter. DANexplore fraråder at vælge en tur, der er kortere end 6 dage af hensyn til akklimatiseringen på bjerget. Ønskes mere tid til akklimatiseringen kan turens forlænges med én eller flere dage.

Det er ekstremt vigtigt at du sikrer dig, at du forlader Danmark med den bedst mulige rejseforsikring i rygsækken. Brug god tid på at sætte dig ind i, hvordan dækningen er skruet sammen.

Da der ikke forefindes forsyninger af nogen art på bjerget, skal alle fornødenheder bæres af turens bærere. Tag ikke flere personlige ting med på turen, end du har brug for. Vi anbefaler et sæt dagbeklædning og et rent sæt tøj til aftenerne. Medbring også et sæt skiundertøj.

Vi beder gæsterne om højst at pakke 15 kg pr. person/rygsæk. Eventuel ekstra bagage kan opbevares gratis på vores kontor i Nairobi eller på hotellet i Arusha / Moshi.

Soveposer kan lejes lokalt – dog kun ved forudgående bestilling.

Børn under 10 år må i henhold til lovgivningen ikke bestige bjerget.

Overnatningsteder
Antal
Hotel Moshi2
Kilimanjaro camp/hytter5
Zanzibar6
Din rejsekonsulent

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Få et tilbud på rejseforsikring

Udfyld formularen og få et uforpligtende tilbud på din rejseforsikring fra en af vores rejsekonsulenter.
Vi glæder os til at hjælpe dig.