Tilbage til bloggen

5 seværdigheder på Bali der gør din rejse mindeværdig

Få Katrines 5 tips til seværdigheder på Bali. Find fx ud af hvor du skal hen for at opleve aber, templer og rismarker

5 seværdigheder på Bali der gør din rejse mindeværdig

Jeg hedder Katrine og er markeringmedarbejder hos DANexplore, og jeg vil gerne give dig min top 5 over seværdigheder på Bali.

Det her er mig og min kæreste.

Seværdigheder på Bali

 

I sensommeren 2018 rejste vi rundt på Bali. Det var vores sommerferie. Og Bali har masser af seværdigheder, som fuldender rejseoplevelsen.

Nogle af dem vil jeg gerne fortælle dig om nu. Nærmere bestemt 5 seværdigheder på Bali, som jeg har besøgt og vil anbefale dig.

Vi starter i Ubud:

1. Campuhan Ridge Walk: Tag på gåtur i det grønne – oplev Balis rismarker

Selvom Ubud blandt andet er kendt for sine mange gallerier, markeder og gode spisesteder, så er du aldrig langt væk fra grønne omgivelser.

Ubud er nemlig omgivet af frodige rismarker.

Campuhan Ridge Walk er en afmærket gåtur blandt rismarker og frodig skov. Selvom ruten ligger midt i byen, er du langt væk fra scootere og souvenir-butikker.

Turen tager et par timer og ind i mellem går det forholdsvis meget op af bakke, og i varmen giver gåturen sved på panden. Så sørg for at have vandflasker med.

Under vejs kommer du forbi små hyggelige spisesteder. Her nyder du din frokost med udsigt til rismarkerne, mens de lokale landmænd dyrker jorden.

Gåturen giver et autentisk billede af Balis smukke rismarker – som jeg personligt forbinder med Bali. Og den dag, vi gik turen, havde vi store dele af ruten for os selv. Så mit indtryk er, at den ikke er lige så turistet som nogle af de øvrige seværdigheder på Bali og i Ubud.

2. Monkey Forest: Junglen hvor der bor 700 nysgerrige aber

Midt i Ubud ligger, der en en grøn oase. Oasen huser 700 nysgerrige aber. Aberne er til stor glæde for turisterne – knap så meget for de lokale.

For aberne er aktive, og de springer også fra tag til tag, stjæler frugt og mad og går i vejkanten omkring skoven. Og du skal holde godt fast i dine ting.

En aften havde vi været i et supermarked, og gik derfor med en pose med vores nyindkøbte provianter. En abe løber målrettet mod min kæreste (der bærer posen), og aben tager fat i posen og hiver til.

Heldigvis var min kæreste opmærksom og holdt godt fast, så aben måtte give op og vende om – uden pose. Aberne er nærgående, og jeg så da også flere aber hoppe ned på folk, der kom gående på vejen (især kvinder med løst hængende hår), men så længe du forholder dig roligt, gør aberne ingenting.

Et godt råd er at besøge Monkey Forest så tidligt- eller sent på dagen som muligt. Så er der færre besøgende. Og regnskoven er altså meget mere end aber. De grønne omgivelser er flotte med små vandfald.

Seværdigheder på Bali

 

3. Mt. Batur: Se solen stå op fra en vulkantop

Bali har to aktive vulkaner: Mt. Batur og Mt. Agung. Mt. Batur er den mindste med 1700 meter. Og på en rejse til Bali har du mulighed for at nå toppen til fods.

Vi stod op klokken 02.30 og blev hentet på vores hotel i Ubud klokken 03.00. Løbeskoene var snøret og vandflaskerne fyldte.

Omkring klokken 04.00 startede vi vores trek – i bældragende mørke. Kun vores lommelygter og stjernerne lyste op.

Vores private guide førte an, og så er turen ganske populær, og i perioder står man i kø på de smalle stier.

Du går på løse og glatte lavasten, og hældningen er forholdsvis stejl. Så det kræver en vis mængde koncentration og gode ben at nå toppen. Heldigvis er din guide sød til at give en hjælpende hånd.

På toppen belønnes du med solopgangen, der bader himlen i orange farver, og en velfortjent morgenmad. Og så går turen ned igen.

Husk en varm trøje – det er koldt på toppen.

 

3. Gitgit vandfaldet: Velkommen til en lille, grøn lomme med et brusende vandfald

Okay – et vandfald kan du måske nok se mange steder i verden. Alligevel kommer Gitgit-vandfaldet altså på min liste over seværdigheder på Bali – for det ligger smukt i frodige omgivelser.

 

På vejen ned til vandfaldet går du ad flere trapper, forbi små souvenirs-boder. På vejen fristes man til at tænke: ‘Endnu en turistfælde’. Men fremme ved vandfaldet var vi helt alene i en lille, grøn lomme, hvor det eneste, man hører, er lyden af vandet, der brager ned.

Man føler sig ret lille, når man står og kigger op på vandfaldet.

Vi besøgte vandfaldet sidst på eftermiddagen, og havde oplevelsen for os selv. Vores lokale guide fortalte os, at det var et godt tidspunkt at komme på.

Seværdigheder på Bali

 

4. Besøg hellige templer hvor du oplever Balis autentiske kultur

Balineserne har et tæt forhold til religion – størstedelen af befolkningen er hinduer. Dagligt ofrer de til guderne med blomster, frugt og røgelse, hvilket du ikke undgår at opleve i bybilledet.

Noget af det jeg husker allerbedst fra rejsen til Bali, er et besøg ved Ulun Danu Beratan, der ligger smukt ved søbredden. Der er en helt særlig stemning ved templet, som både er kulturel og maritim. Og under en blå himmel tager templet sig ekstra smukt ud.

På en rejse til Bali må du ikke gå glip af et besøg i nogle af templerne. De er ganske enkelt indbegrebet af Balis kultur og historie.

 

Nu rykker vi fra fastlandet på Bali til øen Nusa Lembongan, der kun er en 45 minutter lang sejltur væk.

5. Devils Tears: Oplev havets enorme kræfter

På Lembongan må du ikke gå glip af at besøge Devil’s Tears. På lang afstand kan du høre havets kræfter.

Devil’s Tears er en klippeformation med grotter, hvor havets bølger slår ind med stor kraft for så at blive slynget ud igen i en stor hvirvelvind af brusende vand.

Derudover er der en smuk udsigt ud over bugten, og havets blå farve er ret fantastisk.

Det svært at fange de enorme bølgers bevægelser i et billede. Heldigvis har jeg en video, der klarer jobbet lidt bedre:

 

Listen over seværdigheder på Bali er lang. Det her er bare min top 5.

Hvis du vil læse mere om Bali og øens seværdigheder, kan du klikke her.

PS. Du får også 5 grunde til at du skal besøge Bali mindst én gang i livet. 

Skriv et svar