Få et tilbud på din rejse

Tilbage til bloggen

5 grunde til at rejse til Queensland i Australien

En rejse-beretning om Great Barrier Reef, Aboriginal kultur, surfing og meget mere

I april 2018 gik min drøm om et Australien-eventyr i opfyldelse – og Australien skuffede bestemt ikke.

Jeg ved ikke med dig, men Australien har altid stået højt på min drømme-rejse-liste. Måske fordi Australien ligger på den anden side af jorden, og derfor ikke er et land, som alle og enhver har besøgt.

Som ung teenager så jeg tv-serien Mccloud’s Daughters, som handler om to australske søstre, der driver en gård i Kingsford, nord for Adelaide. Formentligt startede drømmen om en rejse til Australien allerede her – jeg blev i hvert fald fascineret af livet Down Under.

Her får du mine fem bedste grunde til at rejse til Queensland.

Få ruteforslag til din kør-selv ferie i Australien her

1. Great Barrier Reef: en underverden af fisk og koraller

Jeg tror ikke, det er muligt at sige Queensland uden også at sige Great Barrier Reef. Og derfor kommer det enorme koralrev også øverst på min liste. Revet strækker sig over 2300 kilometer, og det er det største koralrev-system i verden. Og min dag på revet er da også noget af det, jeg husker tilbage på som en af de store oplevelser.

Med en bådtur på revet får du, for det første, en dejlig dag på dækket. Der er masser af tid til at nyde solen, havbrisen og udsigten. Undervejs gøres der stop for at snorkle. Og alle kan være med!

Ombord får du udleveret snorkeludstyr og våddragt. Jeg vil klart anbefale dig at benytte dragten. Allermest fordi den beskytter dig mod solen, men også fordi den beskytter mod stingers (brandmænd). Jeg så heldigvis ikke en eneste stinger hele den dag, vi var på vandet, men visheden om, at jeg var beskyttet mod dem, var betryggende.

Under havoverfladen venter en verden af rev-vægge, skildpadder og farvestrålende fisk. Det er svært at beskrive, hvor enorme revene er – de skal simpelthen bare opleves.

Er du ikke den stærkeste svømmer, kan det anbefales at spørge efter en svømme-nuddel, som hjælper med at holde dig oppe. Med den kan du plaske rundt uden at bruge kræfter på at holde dig ovenvande.

Et andet lille tip er at tage en søsygepille, inden du stiger ombord. For båden kan altså godt gynge en del, og vi var flere, som fik brug for søsygepillens hjælp.

Få flere gode idéer til udflugter i Queensland her

Se hvordan du kan komme på udflugt til Great Barrier Reef.

2. Fisk med spyd som The Aboriginals

Okay, det lyder måske ikke, som det mest sexede i verden at skulle fiske med spyd. Til gengæld er det en autentisk oplevelse i stilfærdige naturomgivelser, hvor du ikke står i en mængde af store turistgrupper.

Og faktisk er det nok den, af alle mine oplevelser i Queensland, som jeg vil anbefale andre, som det første.

Fiskeriet finder sted på Cooya Beach (Kuyu Kuyu), og her lærer et medlem af Kuku Yalanji stammen dig at fiske i bedste Aboriginal-stil. Lincoln var vores læremester. Han introducerede os til fiske-teknikken, og vi lærte blandt andet, hvordan man kaster med spyd mod sit bytte. Spyddet bruges hovedsageligt til at fange krabber i lavvandet. Og de er store! Så det er med at holde øjnene åbne, når du bevæger dig gennem vandet i bare tæer – i hvert fald hvis du gerne vil hjem igen med alle ti tæer.

Men det er også her dit spyd bliver din bedste ven og tro følgesvend. Med det baner du dig nemlig vej gennem sandet i det lave vand. Får du øje på en krabbe, er det bare om at få den spiddet, for så er aftensmaden i hus.

Efter dagens jagt koges krabberne, og din lokale fisker fortæller mere om stammens fangster og livsstil. Og så smager du selvfølgelig dagens fangst.

3. Kuranda Scenic Railway: Kør i veterantog forbi vandfald, regnskov og bjerge

Det gamle veterantog tromler ind på perronen med sine mange, gamle trævogne, og allerede ved første øjekast ved man, at togturen bliver en autentisk tur. Toget kører fra Cairns til Kuranda gennem regnskoven (The Wet Tropics), som er over en million år gamle.

Undervejs kører du forbi sukkerrørsplantager, vandfald, udsigtsposter, grønne trætoppe og bjerglandskaber, samtidig med at du kører dybere og dybere ind i regnskoven.

Du sidder i en af de stemningsfulde togvogne, og over højtalerne fortælles der om jernbanens historie, området og de højdepunkter, du kører forbi. Der gøres et par stop på turen, hvor der er tid til at tage billeder fra udsigtsposter.

Ved Kuranda kan du besøge Australian Butterfly Sanctuary, hvor de opdrætter farvestrålende sommerfugle. Du finder også flere små boder/butikker, hvor du kan forevige turen med en souvenir.

Skal den søde sult stilles, ligger der også en lille isvogn, som sælger den lækreste, italienske is.

4. Catch a wave på Gold Coast, Surfer’s Paradise

Gold Coast er et verdensberømt surferparadis, så er du på de kanter, er det oplagt at kaste sig ud i bølgerne på et surfbræt. Det er sværere end man tror, men det er drønsjovt – og alle kan være med.

Du bliver godt klædt på, inden du bevæger dig ud i bølgerne. Instruktører gennemgår både sikkerhed og surfing-teknik. Og de er hele tiden i vandet sammen med dig.

Det er ikke en nem øvelse at komme op at stå på boardet, men når det lykkes, er det en fantastisk følelse. Og jeg kan da også skrive under på, at jeg slugte store mængder havvand, jeg blev væltet omkuld af bølgerne, og det så da nok heller ikke lige så overskuds-agtigt ud, som det kunne have gjort for andre. MEN – jeg kom op at stå på mit board, og fik et langt ride helt ind til strandkanten. Og det var fedt!

5. Svæv op mod Queenslands himmel i luftballon

Forestil dig at svæve lydløst op mod himlen, mens solen står op, og kænguruerne tager dagens første hoppetur hen over markerne.

Jeg behøver vist ikke give yderligere forklaringer på, hvorfor det er en oplevelse, jeg husker og vil anbefale andre…

Se hvordan du kan flyve i luftballon op over Cairns.

 

Har du fået lyst til et besøg i Queensland? Så se hvad du kan opleve på ruten fra Sydney til Cairns her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.