Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev
Tilbage til bloggen

Postkort fra Færøerne

Af Iben Thriege, rejsekonsulent og partner hos DANexplore

Store naturoplevelser lige i “baghaven”

Hvor kan du få unikke naturoplevelser, men som du ikke behøver at rejse jorden rundt for at opleve og som samtidig er muligt i disse Corona-tider? Svaret er Færøerne.

Kun 2 timers flyvning fra Danmark ligger Færøerne. 18 øer forbundet af broer og tunneller med vild og rå natur, så forskellig fra den vi kender i Danmark og alligevel så tæt på.

Mandag eftermiddag d.7. december landede min kollega Jens og jeg på Færøerne. I lufthavnen fik vi foretaget den obligatoriske Covid-19 test, hvorefter vi forlod lufthavnen og tog til vores hotel for at afvente svar på testen. Allerede samme aften var resultatet klar – ingen smitte påvist. Det, sammenholdt med testen vi tog 4 dage tidligere i Danmark, betød, at vi nu måtte bevæge os frit rundt og udforske øerne.

Se hvordan en kør-selv ferie fra syd til nord på Færøerne kan sammensættes her

“Hold fast, hvor er her smukt!”

De første timer i bilen udbrød vi på skift: ”Hold fast, hvor er her smukt, se lige, wow og Stop! Vi skal have et billede”. Vi var blæst bagover. Tænk, at man, blot to timer fra Danmark, kan få sådanne naturoplevelser – så langt fra det vi er vant til i Danmark og alligevel så tæt på.

Vi vil anbefale Færøerne til alle naturelskere samt folk, som sætter pris på stilhed, vandreture og fordybelse. Her er ingen blinkende reklameskilte, kun en enkelt storby (Thorshavn) – og ordene stress og jag findes ikke.

Færøerne er oplagt at besøge i påsken eller efterårsferien, hvis man har skolebørn og ønsker en uges ferie. Sommerferien er helt oplagt, især hvis man vil kombinere opholdet med et stop på Island eller Nordnorge.

Helt alene på vejene, næsten

På vores 3 dage på Færøerne kørte vi godt 600 km og var stort set over alt. Dagene gik hurtigt, især fordi de på denne tid af året er korte. Det blev først lyst ved 9.30 tiden om formiddagen og mørkt igen ved 15.30 tiden.

Små snoede veje førte os fra den ene idylliske bygd til den anden, og uanset hvor vi kom frem havde fårene førsteret og gik frit omkring. Får kommer du bare ikke udenom på Færøerne, for der bor nemlig intet mindre end 70.000 af slagsen i dette lille ørige. Det er også værd at vide, at det koster cirka 5000 kroner i bøde at køre et får ned. Så vær opmærksom i trafikken, pas på og se dig for!

Der var ikke mange turister, faktisk følte vi os mange gange helt alene på vejene, hvilket klart var en fordel, da mange af vejene er enkeltsporede og snoede, og da meget af kørslen foregår i højderne.

På vores køretur passerede vi også 800 meter høje bjerge med sne på toppen, og lange tunneller førte os gennem bjergene eller under havet, som forbinder de mange øer.

Mødet med de lokale færinger

På flere måder minder Færøernes natur om New Zealand, men hvor man på New Zealand fremhæver New Zealændernes interesse i turisterne, er det lidt anderledes med færingerne.

Der bor ca. 50.000 personer på Færøerne. Langt de fleste taler dansk, men deres modersmål er færøsk. Vores førstehåndsindtryk af færingerne var, at de er reserverede og tilbageholdende, men smilende og imødekommende på deres helt egen måde. Der er ingen tvivl om, at de lige skulle se os an, inden vi kom for tæt på, men når vi havde fundet hinanden, var dem vi mødte på vores tur meget hjælpsomme og interesserede.

Noget om vejret og praktisk fodtøj

Vejret var meget skiftende. Det siges, at det ikke er usædvanligt, at man på Færøerne kan opleve 4 årstider på samme dag. Vi var ikke heldige at opleve sommeren, men efterårets rusken, vinterens kulde samt få minutter af forårets sol, fik vi under vores korte ophold på Færøerne. Hver årstid har sin charme, hvilket vi endnu engang er blevet bekræftet i på denne tur.

Uanset hvilken årstid du rejser til Færøerne, er det vigtigt at pakke praktisk tøj, og lade det pæne tøj blive hjemme. Pak masser af varmt tøj, lag på lag, regntæt og praktisk fodtøj. Kort sagt, vær klar på alt slags vejr og hav gerne ekstra tøj med i bilen, så du kan skifte i løbet af dagen. En madpakke er også en god ide – i hvert tilfælde på denne tid af året, da udvalget er meget begrænset.

Bonusinfo: Gennemsnitstemperaturen på Færøerne ligger mellem 3 og 13 grader.

Udvalgte færøske højdepunkter

Vi har nået meget på 3 dage, men vi vil klart anbefale længere tid (4-5 hele dage i sommerhalvåret), og hvis man som os, ønsker at rejse på den mørke tid af året, så anbefaler vi 5-6 dage.

Hvis du drømmer om at besøge Færøerne vil vi klart anbefale:

 • Sejltur (for de søstærke!) til fuglefjeldet
 • Vandfaldet Mulafossur
 • Kæmpen og Kællingen
 • Tidevandet på stranden i Saksun
 • Bygden Tjørnuvik

De mange tunneller, tørrede fisk og fårekød samt rideture på færøske heste i den storslåede er naturligvis også en stor del af oplevelsen på Færøerne.

Der findes desuden mange fantastiske vandreture på Færøerne – lige fra 1 time til flere dages vandring. Ruterne er markeret på kort, så de er lette at finde. Sværhedsgraden er svingende, men mange af ruterne går over bjergene, så det kræver en vis mobilitet og styrke.

Læs mere om rejser til Færøerne her

Ét svar til “Postkort fra Færøerne”

 1. Kristian Bendix + Martin Bendix, i bil siger:

  Vi skal til færøerne fra den 12 augst til 15 aug. vi lejer en lille bil og skal finde 3 overnatninger og en masse spændende natur (vi tager det som en oplevelses ferie)
  Hvad skal vi opleve, det ville være godt ideer fra lokale borgere.*
  På forhånd tak:
  Kristian Bendix 30499204

Skriv et svar