Tilbage til bloggen

Julerejser – Få en jul uden stress og jag

6 rejsemål der vil glæde både strandløven, skiløberen og safarientusiasten

Julefreden sænker sig juleaften, vi samles om juletræet, og vinduerne fyldes med julepynt og julelys. For mange er julen lig med traditioner og familiehygge, hvor vi kommer hinanden lidt nærmere. Og det er hyggeligt, men julen kræver også planlægning, timevis af madlavning i køkkenet, lange køer og julegaveindkøb.

Så måske er det i år, at juledagene skal nytænkes, og nissehue og juletravlhed skal skiftes ud med badeshorts eller skihjelm?

Julerejser for enhver smag

Vi giver dig her 6 julerejser, som giver julen et mindeværdigt pift, uden stress og jag.

1) Thailand – Tropisk juleferie

Thailand er for mange indbegrebet af et paradis med hvide sandstrande og krystalklart hav, og Thailand er blevet en eftertragtet destination for danskere, der vil væk fra de kolde og mørke vinterdage. Her kan du få julepulsen helt ned.

Men Thailand har meget mere end strand og badevand at byde på. I Thailand finder du nemlig også eksotiske jungler, pulserende storbyer, historiske templer og autentiske stammelandsbyer. Så julen krydres med varierende rejseoplevelser i Thailand.

Mangler du at købe de sidste julegaver, så er ingen skade sket. I Thailand finder du nemlig et utal af markeder og butikker i de små gader og stræder, hvor du kan købe thaisilke, håndværk og guldsmykker.

Årets julegave i Thailand: Giv en du holder af en snorkel-oplevelse han eller hun sent vil glemme. Omkring Koh Chang finder du nogle af de smukkeste koralrev, og området er et ægte snorkelparadis. Stig ombord på din speedbåd og sejl til smukke koraler.

Fra speedbåden springer du, med dykkermaske og snorkel, ned i det azurblå vand, og så er det bare med at nyde synet af koraller og farvestrålende fisk. Undervejs på turen vil du få serveret drikkevarer, snacks og en lækker thailandsk frokost.

julerejser thailand

 

2) USA, Canada eller Japan – Jul med ski under fødderne

For nogen hænger jul og varme ikke sammen, men måske vil du alligevel gerne have lidt luftforandring i den søde, travle juletid? Så er en skirejse til USA, Canada eller Japan formentlig noget for dig. Her får du vinter og sne, som mange danskere forbinder med juletiden. Netop derfor synes vi, at skirejser skal på listen over vores 6 julerejser.

På en skirejse tilbringer du juledagene ude i den friske bjergluft med ski under fødderne. Du suser ned af pisterne med udsigt til vinterbjerglandskabet, og en skirejse er indbegrebet af aktiviteter, der samler familien. Og er det ikke netop dét, julen handler om?

Efter en lang dag på ski er der gode muligheder for hyggelige stunder på hotellet, hvor man kan samles om et godt måltid, et spil eller måske en hyggelig julefilm.

Årets julegave på skirejsen: I Canada har du en unik mulighed for at give en skioplevelse ud over det sædvantlige i julegave. Alle dedikerede skielskere bør prøve heliskiing i Canada, og med sådan en julegave under juletræet er lykken gjort.

Du fragtes med helikopter op over trætoppene og snelandsskabet, hvilket i sig selv er en smuk oplevelse.

På toppen sættes du af i det uspolerede landskab, og på en guidet tur ned gennem den uberørte puddersne, sætter du de første spor.

julerejser ski

3) Florida – Jul i Solskinstaten

Florida går også under navnet ”Solskinstaten”, for her praler man med 300 solskinsdage om året. Derfor er Florida også et godt rejsemål for en julerejse, hvis du vil væk fra juledagenes mørke og kulde. Udover varme og sol byder Solskinstaten også på underholdning, der især er oplagt for børnefamilierne.

Du kan fx besøge Sea World, vandområdet The Everglades og ikke mindst Walt Disney World, og hvilket barn drømmer ikke om et juleeventyr i Disney World? I USA gør amerikanerne en stor dyd ud af at fejre julen med manér, og vi har nok alle set amerikanske julefilm, hvor husene er pyntet med farvestrålende lyskæder, julemænd og rensdyr. På en juleferie i Florida har du mulighed for at opleve en bid af den amerikanske jul.

Årets julegave i Florida: I Orlando kan du udforske Universal Studios, hvor du bl.a. kan opleve forlystelserne ”MEN IN BLACK, ”Alien Attack”, ”Revenge of the Mummy” og den splinternye “Hollywood Rip Ride Rockit”. En julegave til Universal Studios vil være en oplevelse for store og små, og her er du garanteret en dag med sjove aktiviteter.

julerejser florida

4) Kenya eller Tanzania – Juleferie blandt løver og giraffer

Skal juledagene piftes op med uforglemmelige oplevelser, så er en safari lige i øjet. På en safarirejse har du en unik mulighed for at opleve Afrikas særprægede kultur, natur og vilde dyr. I julemånederne er vejret tørt og varmt i Afrika, hvilket giver de ideelle forudsætninger for en safari.

Under den afrikanske himmel kommer du tæt på de dovne løver, elegante gazeller, stærke næsehorn, langhalsede giraffer, glubske krokodiller og mange andre vilde dyr. Så her er der grundlag for at gøre årets julebillede lidt vildere.

Årets julegave på savannen: Din safarirejse kan fuldendes med en ballonsafari, som også er den perfekte julegave til ham eller hende, der gerne vil krydre rejsen med ”dét lille ekstra”, som fuldender safarioplevelsen. Tidlig morgen svæver du op over savannen i luftballon, og du stiger til vejrs, mens solen knap er stået op. Fra luften ser du savannens dyr vågne, og et kort øjeblik glemmer du nærmest tid og sted. Når du igen får jord under fødderne, venter et champagne-morgenbord. Som ved et trylleslag er der dækket op med glas og sølvtøj midt på savannen. Det er ganske enkelt en oplevelse, du aldrig glemmer.

Vil du høre løvernes julebrøl? Så finder du vores safarirejser her.

julerejser safari

5) Australien – Jul down under

Australien er et land, der aldrig løber tør for oplevelser, og uanset rejsetidspunkt, behov og ønsker så indfrier Australien dine drømme om en rejse. Når vi har jul og vinter i Danmark, er der sommer i Australien, og på en juleferie down under er du garanteret sommervarme og mange solskinstimer. Derfor er Australien også en dejlig destination for julerejser.

Måske drømmer du om at opleve solopgangen over Ayers Rock, koralerne ved Great Barrier Reef, kænguruerne på Kangaroo Island, Utzons verdensberømte operahus i Sydney og de lækre tropestrande. Men Australien har meget mere end disse vartegn at byde på. Smag vin i Barossa Valley, udforsk den endeløse ørken i camper eller hvad med at opleve Tasmanien? Ja mulighederne er uendelige i mageløse Australien, og det er kun fantasien (og pengepungen), der sætter grænserne for dit juleeventyr down under.

Årets julegave i Australien: I Sydney har du mulighed for at give en gave til ham eller hende, der elsker at være aktiv på sin ferie. På en guidet cykeltur i Sydney kører du igennem byen og ser de mange seværdigheder. Cykel for eksempel forbi Operahuset og over Sydney Harbour Bridge.

julerejser australien

 

6) New Zealand – Juleferie i naturkulissen

New Zealand er på én og samme tid meget europæisk og vestligt, og alligevel er du havnet på den anden side af jorden i et land, hvor naturen er markant anderledes, end noget du oplever andre steder. New Zealand lokker med gletsjere og regnskove side om side, sneklædte bjerge og gyldne strande. For ikke at tale om mægtige fjorde, fantastiske vinområder og hyggelige byer.

Så går juleferien til New Zealand, er du garanteret unikke oplevelser i den imponerende naturkulisse, og mon ikke naturvidunderne giver julen et eventyrligt præg?

På din julerejse til New Zealand bør du overveje at lægge vejen forbi Hobittion landsbyen i de grønne bakker, som er hobbitternes tilholdssted i både Ringenes Herre og Hobbitten triologierne. Her kan du bevæge dig rundt mellem de små huse, som, med julebrillerne på, også kunne ligne en lille nisselandsby.

Årets julegave i New Zealand: Julegaver handler om at glæde andre, og har du en ægte natur- og dyreelsker i familien, er en hvalsafari i New Zealand den perfekte julegave. På denne udflugt sejles du i en katamaran, som er designet specielt til hvalsafari.

På turene oplever man ofte både kaskelothvalerne og delfinerne, som begge er faste beboere under havoverfladen, og i december til marts er spækhuggerne på vandring, så du kan være heldig at få et glimt af de store dyr.

julerejser new zealand

 

Rigtig god julerejse!

 

Ps. Fik jeg sagt, at vi også har skrevet om 5 steder, du får en nytårsaften, du husker?

Skriv et svar