Få et tilbud på din rejse

Tilbage til bloggen

Japan med børn og unge

Få hjælp til at navigere storbyernes mange seværdigheder og inspiration til hvilke oplevelser, der hitter, når du rejser i Japan med børn.

– Af Lærke Lindø, japanekspert

Japanerne er vilde med børn. Det betyder, at børnefamilier ofte har lettere ved at komme i kontakt med lokalbefolkningen. Desuden er der ofte børnepriser på transport og entré, og der er mange aktiviteter og underholdningstilbud rettet mod børn.

Der er ingen tvivl om, at landets varme kilder (onsen), blinkende og farverige Tokyo samt anderledes historiske Kyoto er et hit, når du rejser til Japan med børn.

Se hvordan en rundrejse i Japan kan se ud her.

Uden mad og drikke duer helten ikke

Mad kan (nogle gange) give problemer, når du rejser med børn i Japan, fordi maden ser anderledes ud, end de er vant til. Også voksne kan blive overvældet, når spisekortet læser søpindsvin, blæksprutte og tang.

Det kan du komme omkring ved at undersøge restauranter i forvejen. Har du kig på mere traditionelle restauranter, som tilbyder kaiseki, haute cuisine, kan du få dit hotel til at ringe i forvejen for at spørge til børnevenlige retter.

Japan har et væld af familierestauranter (Gusto, Jonathan’s, Saizeriya og Royal Host), og her er der ofte velkendte retter såsom pasta, pizza og bøf – om end med et japansk twist. Alle menukort er børnevenlige og med store billeder.

Det er dog ikke alle restauranter, der har de fine menukort, så nogle steder vises de forskellige retter i meget livagtig plastik i restaurantens vindue istedet for, så børnene nemt kan se, hvad de kan spise.

En anden mulighed er de mange gadeboder, du blandt andet finder i Asakusa. Her er det sjovt at se maden blive tilberedt foran dig, og der er heller ikke langt imellem de søde sager.

Japan for store og små børn

Der er noget for alle aldre, hvad enten du rejser med små børn eller teenagere. Her får du et bud på, hvilke oplevelser du kan dele med din familie.

Japan med børn: Oplev mulighedernes by Tokyo

Tokyo er fuld af muligheder og sjove oplevelser for børn. Foruden Tokyo Disneyland findes der adskillige forlystelsesparker. En af de mere specielle forlystelsesparker finder du på den kunstige ø Odaiba , nemlig Oedo Onsen Monogatari.

Temaparken har 14 varme bade, og en model i naturlig størrelse af en gade fra det gamle Tokyo. I gaden kan du blandt andet bestille sushi, ramen og yakitori kyllingespyd, spille festivalsspil såsom fiskedam, og kaste med ninja-stjerner, alt imens du går rundt i en sommerkimono, yukata.

Bliv klogere på hvordan du gebærder dig i en onsen her.

For en anderledes museumsoplevelse kan du tage børnene med til Odaibas fortryllende TeamLab Bordeless udstilling. Udstillingen giver de besøgende mulighed for at interagere med digital kunst, lys og billeder i konstant bevægelse. Blandt andet kan du opleve farverige vandfald, tredimensionelle bølger og digitale blomster.

Derudover er der adskillige tema-caféer som fx en katte-café, hvor du kan klappe og fodre dyrene. Der er også monster-café, hvor du kan spise dig mæt i farverige monster-retter, mens du ser caféens gakkede show i et Alice i Eventyr-artigt univers. Prøv også robot-restauranten, hvor der udkæmpes en farlig robotkrig og meget, meget mere.

Står den på shopping i børnehøjde, er der den 4-etagers høje legetøjsbutik Kiddyland, hvor legetøj bugner fra gulv til loft. Den ligger tæt ved Harajuku station, og området er et sandt shopping-slaraffenland for teenagere. Rund shoppingturen af med en dessert på en af områdets mange caféer eller madboder.

Robotter, automater og masser af elektronik for børn i Japan

Der er ikke mange steder i verden, hvor du kan opleve robotter, men det kan du i Tokyo. Tag dine børn med på Miraikan museet, hvor de kan møde robotter og androider, som de kan få lov at røre og lege med.

Museet ligger på Odaiba øen i Tokyobugten, og her kan I også opleve den 16 meter høje kæmpe Gundam tegneserie-robot. Den vækkes til live klokken 17 og 23 med lys og musik.

Eller tag dem med i elektronik mekkaet Akihabara, hvor de kan finde dingenoter og dippedutter. Svinger I forbi mobilselskabet Softbank i Ginza, har de også hjælpe-robotten Pepper, som du kan snakke med.

Tokyo er en verden af automater, hvor du kan købe både is, drikkevarer, paraplyer og legetøj. Lad dine børn kaste sig over de mange automater, og giv dem en sjov oplevelse med Japans teknologi.

En dyrepark, et slot og neonlys i det alsidige Kansai område

Nara er en guldgrube af smukke templer og pagoder, og så befinder verdens største Buddha figur sig også her. En lige så stor seværdighed er dyreparken, hvor tusinde vilde sikahjorte går frit omkring.

De kommer gerne tæt på for at bede om mad, og man kan købe hjortekiks rundt omkring i parken. De madglade hjorte kvitterer gerne med et buk, hvis du også bukker for den.

Rammer du Osaka, vil der også være rigeligt at give sig til. Spadser eventuelt ned at Dotonburi med sine mange neonlys og butikker og oplev de mange skilte bevæge sig mekanisk.

Eller tag børnene med på spilarkaderne, hvor de kan spille videospil i alle tænkelige afskygninger. For det kulturelle indslag er der Osaka slottet, hvor børnene kan få lov at slå sig løs og gå på opdagelse i den store borg fra samurai tiden og klæde sig ud!

Japan med børn i kulturelle Kyoto

Går børnene sur i templer og helligdomme, så leg et par cykler og cykel rundt i de små baggyder. Det er en alletiders måde at opleve byen på. Slå eventuelt et smut forbi den botaniske have.

Kyoto byder også på god souvenir shopping i Nishiki markedet og i de omkringliggende overdækkede shopping-arkader. Når klokken slår frokost, så køb lidt lækkert til en picnic ved Kamo-floden, der støder op til Gion området, hvis vejret tillader det.

I Gion området finder du også templet Kiyomizu-deram, som er meget børnevenligt. Udover den skønne udsigt over byen, er der meget at se og opleve her. Børnene kan ringe med de store klokker, drikke helligt vand, gå med øjnene lukkede mellem kærlighedsstenene og udforske den underjordiske passage Tainai meguri.

Selve vejen op til templet er også utrolig flot. Du går igennem de maleriske Ninen-zaka og Sannen-zaka skråninger, hvor souvenirbutikker ligger side om side med caféer med farvestrålende desserter. Fuldend oplevelsen med at leje en kimono for en magisk dag.

Det nordlige Japan med børn: Hokkaido sneparadiset for store, skivante børn

Er dine børn til ski? Så vil de elske Japans nordligste ø, Hokkaido, hvor sneen er den fineste puddersne! Børnene kan også leje en kælk og drøne ned af bakkerne, og runde dagen af med en tur i de varme kilder, onsens. Pisterne er ikke for nybegyndere, så rejser du med børn, skal de være øvede for at kunne få en god oplevelse i sneen.

Det er også i Hokkaido, at den imponerende snefestival finder sted, og børnene kan se is-og snefigurer blive skabt og lyst op på fortryllende vis. Et sandt vinterparadis.

Læs mere om skirejser til Japan her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *