Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev
Tilbage til bloggen

Hvor og hvornår skal du tage på hvalsafari?

Hvalsafari er en oplevelse du sent vil glemme. Her er 3 steder, hvor du kan opleve de fantastiske skabninger på tæt hold.

Vil du opleve nogle af de mægtigste dyr, som vi har på kloden – så er hvalsafari et must!

Spækhuggere, kaskelothvaler og pukkelhvaler er bare nogle af de hvaler, som du kan møde på din hvalsafari.

At opleve hvalerne på i deres ”hjemmebane” er en unik oplevelse, som burde være på alles bucket list. Dyrelivet er forskelligt alt afhængig af, hvor og hvornår du vælger at tage på hvalsafari.

I dette indlæg får du vores bud på 3 destinationer, hvor du får de bedste hvalsafarier.

1. Canada

Hedder destinationen Canada, må du ikke snyde dig selv for et besøg til Vancouver Island. Ud over den fantastiske natur, er øen også kendt for at være et af de bedste steder at tage på hvalsafari.

Fra den sydlige del af Vancouver Island i byen Tofino kan du komme på ture, hvor du kommer helt tæt på det rige dyreliv i Stillehavet.

Udflugter til Clayoquot Sound varer som udgangspunkt mellem 2-3 timer. Turenes længde afhænger også af vejrforhold og hvor dyrene befinder sig. Det er overvældende, at se hvalerne ”ånde” og kaste deres enorme finne op til vandoverfladen, og det er en oplevelse du ikke må snyde dig selv for.

Hvornår kan du opleve hvaler i Canada?

Hvalsæsonen er fra start marts til slut oktober. Fra juli til midt-september har du mulighed for at se spækhuggernes jagt på laks. Vejret omkring Tofino er mildt det meste af året, hvilket egner sig rigtig godt til udflugter (gælder dog ikke om vinteren).

Book din hvalsafari i Canada her.

2. New Zealand

På New Zealands syd-ø, 2 timers kørsel nord for Christchurch, ligger Kaikoura. Byen har tusindvis af besøgende hvert år, og det er der en speciel grund til. For udover at være en charmerende lille by med de flotte Kaikoura Range bjerge i bagrunden, er Kaikoura kendt for at være et af de bedste steder i verden at tage på hvalsafari i.

På grund af det dybe vand tæt på kysten og den enorme mængde plankon, er havet udfor Kaikoura helt ideelt til hvalsafari. Navnet Kaikoura betyder på mauri (New Zealands oprindelig befolkning) – ”at spise hummer”, du skal derfor heller ikke snyde dig selv for de mange lækre fiskerestauranter i byen.

Hvornår kan jeg opleve hvaler i New Zealand?

En anden årsag til Kaikouras popularitet er, at du kan opleve hvaler hele året. Temperaturene svinger ikke meget i løbet af året – det gør dyrelivet til gengæld. Ud over kaskelothvaler, kan man fra december til marts også se spækhuggere. I juni og juli er det pukkelhvalsæson, og (hvis du er heldig) blåhvaler fra juni til september.

Vil du besøge Kaikoura, så kan vi hjælpe dig her.

3. USA

Ca. 2 timer syd for San Francisco finder du Monterrey Bay. Området er et mekka for hvalerne selv, men det er det i den grad også for hvalinteresserede, som gerne vil opleve de fantastiske skabninger på tæt hold. På hvalsafarierne får I også selvskab på båden af kyndige guides, der ved (næsten) alt om dyrelivet i bugten. Turenes længde varierer, men man skal regne med 3-4 timer.

Byen Monterey har også en række besøgsværdige attraktioner. Hvis du bare ikke kan få nok af vand og dyr, så har byen også Monterey Bay Aquarium, her kan du opleve alle de dyr, som du måske ikke fik set på din hvalsafari. Med deres gigantiske akvarier og shows, er Monterey Bay Aquarium et populært sted. Det er derfor en god idé at bestille billetter i god tid.

Hvornår kan jeg opleve hvaler i USA?

Ligesom i Kaikoura oplever du hvaler og fantastisk dyreliv året rundt i Monterey Bay. Sæler, pukkelhvaler og sågar hvidhajer. Det rige dyreliv omkring bugten, har også fået store tv stationer som National Geographic og BBC, til at bruge Monterey Bay som deres ”go to” bugt, når de skal optage deres udsendelser.

Book din hvalsafari i USA her!

Huskeliste til hvalsafari

Varmt tøj – Det er altid en god idé at medbringe noget varmt tøj. Det kan være koldt ude på det åbne hav, og det er ærgerligt at ikke at kunne nyde oplevelsen i fulde drag, fordi du fryser.

Søsygepiller – Hvis du har let ved at få søsyge, er det en rigtig god idé at skaffe søsygepiller, inden du hopper ombord på båden. Du kan aldrig vide med vejret, og båden bliver nemt ”rokkende”

Tålmodighed – Vær tålmodig. Der er som sagt ikke 100% garanti for, at du ser hvaler på din tur. De meget kompetente guider gør alt hvad der står i deres magt, for at du får mulighed for at se de utrolige dyr.

Vær ude i god tid – Det er populært at tage på at tage på hvalsafari, og det er derfor vigtigt, at du får booket din tur i god tid.

Kamera – Husk dit kamera! Det er et ”once in a lifetime” øjeblik, når hvalen endelig viser sig – det vil du gerne kunne kigge tilbage på i fremtiden. Men husk for guds skyld også at opleve hvalerne gennem dine egne ”linser”

PS. Har du set, at vi også har skrevet om safari på landjorden her 

Skriv et svar