Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev
Tilbage til bloggen

5 grunde til at du skal rejse til Bali mindst én gang i livet

Læs om alt fra kunstgallerier og rismarker i Ubud til vulkantrekking i højlandet og en 'overset perle' blandt turister

Bali er et møde med en grøn og frodig natur, hellige templer og en traditionsrig kultur. Og så har Bali gyldne strande med svajende palmer, der indbyder til afslapning og snorkling.

I sensommeren 2018 rejste jeg og min kæreste til Bali for første gang.

Det blev til en rejse spækket med:

  • Gåture i grønne rismarker
  • Besøg i hellige templer hvor vi blev inviteret med til ceremoni
  • Trekking på vulkaner ved solopgang
  • Snorkling og dykning i et sandt paradis
  • Udforskning af den lidt oversete nabo-ø Nusa Lembongan

Find din rundrejse på Bali her

Her får du mit bud på 5 grunde til, at du skal rejse til Bali

1. Ubud – byen jeg ikke blev færdig med at gå på opdagelse i

Okay. Jeg indrømmer blankt, at jeg havde tårnhøje forventninger til Ubud.

Jeg har set Julia Roberts cykle rundt blandt grønne rismarker og gå på markeder i Ubud i filmen Eat, pray & love. Faktisk er det i Ubud, at rollen, hun spiller, finder kærligheden og meningen med livet.

Så måske var min forventing til Ubud en lille smule romantiseret på den baggrund.

Ved første møde var Ubud mere hektisk end romantisk. Et virvar af biler og dyttende scootere suser gennem gaderne, og du skal se dig for (flere gange), inden du krydser vejen.

Men går du på opdagelse i byen, opdager du dens uimodståelige charme.

Hyggelige kunstgallerier, butikker og lækre restauranter ligger side om side i de små sidegader. Og går du lidt væk fra byens centrum, er du pludseligt omgivet af grønne rismarker og lokale landbrug.

Det er også i Ubud, du finder Monkey Forest, hvor der lever mere end 700 nysgerrige aber. En lille grøn oase – midt i byen.

I mine øjne er Ubud et must, hvis du besøger Bali. Og kommer jeg nogensinde tilbage til Bali, vil jeg med sikkerhed bo nogle dage i Ubud igen. Byen gemmer stadig på mange små skatte, jeg ikke fik med i første omgang.

Masser af oplevelser i Ubud – Ja tak!

2. Få et unikt indblik i lokalbefolkningens hellige ceremonier og ritualer i Balis smukke templer

Vi havde ikke kørt mange kilometer fra lufthavnen mod vores første hotel i Ubud, før min kæreste spørger vores guide:

“Hvad laver hun?”

Svaret var, at kvinden ofrede til guderne. Det gør de lokale hver morgen. Det foregår som regel ved hjælp af små ‘opsætninger’ af blomster og røgelse, der stilles uden for hjemmet. Du vil også opleve, at der står offergaver i restauranterne eller uden for butikkerne.

Du kan heller ikke gå mange meter uden at komme forbi hellige templer.

Vi besøgte tilfældigvis et af disse templer på en søndag, hvor der var fuldmåne. Og på Bali falder religiøse festligheder altid ved fuldmåne og nymåne.

Det betød også, at samtlige balinesere markerede denne begivenhed ved at møde op til ceremoni.

Vores lokale guide tog os med ind i templet og inviterede os til at deltage i ritualet, hvor han også lærte os at bede. Også dette indebærer forskellige blomster. Det var en autentisk og fin oplevelse at være en lille del af et stort ritual.

Kulturen og de smukke templer er alene grund nok til at rejse til Bali. I hvert fald hvis du spørger mig. For i mine øjne hænger rejser og kulturelle oplevelser uløseligt sammen.

Find ud af, hvilken sæson det er bedst at besøge Bali her

 

3. Oplev en af verdens (måske) smukkeste solopgange fra en vulkantop

Sæt vækkeuret til omkring klokken 02.30, snør vandreskoene og fyld vandflaskerne. Og så er du faktisk klar til at bestige vulkanen Mount Batur ved solopgang.

Trekkingturen slutter i 1700 meters højde og er af moderat sværhedsgrad. Du går i bældragende mørke og når toppen nogenlunde samtidig med, at solen står op. Vi tog turen på feriens anden dag. Og den kræver forholdsvis gode ben og en vis mængde koncentration, da du går på løse, glatte lavasten. Og så går det stejlt opad.

Men jeg vil alligevel tro, at langt de fleste kan nå toppen – så længe du er i en nogenlunde fysisk form og godt gående. Turen er alle anstrengelserne værd. Udsigten er fantastisk. Og vi var endda ikke specielt heldige med vejret, da det var overskyet. Men det betød ingenting. Smuk oplevelse!

Turen inkluderer en privat guide og morgenmad.

Et lille tip er at tage varmt tøj på. Det er koldt på toppen. Og så er det også en god ide at have pakket en lille snack. For turen op tager altså et par timer, og så skal du lige ned igen.

Bestil et tilbud på din Bali-rejse!

4. Mærk skuldrene sænkes og giv dig selv lov til at nyde ferie-tilværelsen på Kubu Indah Dive & Spa Resort

Ved fiskerlandsbyen, Kubu, ligger det skønneste resort – helt ned til vandet.

Atmosfæren er afslappet, og i resortets have ligger de små hyggelige bungalows.

Poolområdet, baren og restauranten ligger i første række til vandet, og alle dine måltider spises til lyden af bølgeskvulp.

Resortet har også private pool-villaer. Sådan en var vi heldige at blive opgraderet til. Og det var altså ret fantastisk at have egen pool. Villaerne har plads til fire-seks voksne, og kan klart anbefales, hvis du er på udkig efter lidt ekstra luksus.

Kubu Indah Dive & Spa Resort er der ikke meget andet at give sig til end at læse en god bog og nyde pool-livet. Spørger du mig, er det også dét, en rejse til Bali handler om – at komme helt ned i gear.

Du kan også besøge stedets spa-afdeling, hvor du tilbydes et bredt udvalg af dejlige og professionelle behandlinger.

Foruden afslapning, i tropiske omgivelser, har resortet et helt særligt trækplaster i form af stedets husrev og dykkercenter. Der tilbydes både snorkling og dykning.

Dykker du for første gang, starter du selvfølgelig med et prøvedyk i poolen. Det er også muligt at tage et helt dykkercertifikat, hvis du har 4-7 dage på resortet.

5. Nusa Lembongan – En overset perle blandt mange turister

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er blevet yderst populært at rejse til Bali de seneste år. Og det kan selvfølgelig mærkes.

Især i Ubud oplevede vi mange turister. Derfor var Lembongan også et dejligt afbræk fra den lidt mere hektiske stemning på Bali.

På Lembongan er der ingen biler, kun scootere og golfbiler. Og så er der færre turister.

Øens restauranter serverer den lækreste mad. Og spørger du mig – så var maden endnu bedre på Lembongan, end den var på Bali. Især restauranten “Lemongrass” kan anbefales. Men forbered dig på at skulle vente i baren med en drink, hvis ikke du har bestilt bord. Det er en populær restaurant.

Foruden maden lokker øen med hvide sandstrande og smuk natur. Vi besøgte blandt andet  Devil’s Tears, som jeg klart vil anbefale dig. Havet skyller med enorm kraft ind mod klippegrotten, og bliver med lige så stor kraft skubbet ud igen. Det skaber store hvirvelvinde af vand. Og bare lyden alene er imponerende.

Du kan også krydse Yellow Bridge og besøge naboøen Nusa Ceningan. Vi valgte at gå øen rundt, men det er også muligt at køre øen rundt på scooter.

Langs Nusa Ceningans kyst ligger flere hyggelige strandbarer – direkte ned til badestranden og flere af dem med swimmingpool. Vi nød frokosten og en kølig dukkert på en af barene. Skønt!

Bestil et tilbud på en rejse til den oversete perle Nusa Lembongan!

 

I mine øjne har Bali det hele. Naturen er smuk, frodig og varieret. Rismarkerne er lige så smukke som på billeder. Kulturen er anderledes og templerne flotte. Ubud er hektisk, men også yderst charmerende med en helt unik stemning, jeg ikke har oplevet andre steder.

Maden er lækker. Strandene på Lembongan er gyldne og i Kubu lokker et lille paradis.

Så jo – jeg vil klart anbefale dig at rejse til Bali mindst én gang i livet.

Hvad venter du på?

Vil du have mere inspiration til oplevelser på Bali? Så få vores top 5 seværdigheder på Bali her.

Skriv et svar