Få et tilbud på din rejse

Tilbage til bloggen

72 timer i Tokyo

De fleste ture til Japan starter i landets hovedstad Tokyo. Byen er enorm og har i mange år været den største by i verden, målt på indbyggere. Tokyo er en farverig metropol, fyldt med fascinerende kontraster mellem japansk historie, kultur, højteknologi og moderne arkitektur.

Du kan ikke nå at opleve hele Tokyo på 72 timer, men du kan nå at mærke stemningen og opleve nogle af byens absolutte højdepunkter. Læs med og få inspiration til, hvordan du kan opleve alt fra historiske templer og lækre restauranter til et “fremtids-museum” og shopping på Takeshita Street på bare tre dage.

Se også, hvordan du kan sammensætte en rundrejse i Japan her

Dag 1

Kaffe og Yoyogi Park

Gårsdagens flyvetur sidder højst sandsynligt stadig i kroppen, og øjenlågene er måske tungere end de plejer. Start derfor dagen med en morgenkaffe fra Little Nap Coffee Stand. Cafeen serverer sublim kaffe og ligger meget belejligt lige over for en af Tokyos mest kendte parker – Yoyogi Park. Parken er en af de største i Tokyo og er et oplagt sted, at tage sin kaffe to go. De forskellige årstider ændrer parkens farver året rundt. Om foråret kan du være heldig at opleve de lyserøde kirsebærtræer (sakura), mens parken får en helt gylden farve i efteråret.

Parken er også et oplagt sted at holde picnic, hvilket japanerne også flittigt benytter sig af.

Se hvor du kan opleve sakura i Japan her

Kontraster på Takeshita Street

Efter du har besøgt Yoyogi Park fortsætter du ned til Takeshita Street. Hvis du synes, at Strøget i København kan være trængt med mennesker, så skal du overveje en ekstra gang, inden du tager ned langs gaden. Her er MANGE mennesker! Men hvis du kan abstrahere fra de mange mennesker, er det en sjov oplevelse at spadsere ned af gaden. Udover at have et hav af anderledes forretninger (såsom en butik, hvor de udelukkende sælger ansigtsmaling) er Takeshita Street også et sjovt sted bare at observere mennesker. Her ser du alt fra skæve typer i Pikaju kostumer til forretningsmænd i jakkesæt. Et sjovt sted at ose rundt, selvom du kun har 72 timer i Tokyo.

Efter shoppeturen på Takeshita Street trænger du til en god bid mad. Du kan selvfølgelig ikke besøge Japan, uden at prøve deres sushi. Heldigvis finder du et hav af gode sushirestauranter i byen. Tæt på Takeshita Street ligger et lækkert sushisted, hvor restaurantens navn er længere end menukortet – Edomaezushiaoyamasanaka.

Få inspiration til japansk mad: 11 lokale favoritter her

Det berømte vejkryds

Dagens slutter ved et af verdens mest kendte vejkryds – Shibuya Crossing. Forestil dig, at du skal krydse et fodgængerfelt. Prøv så at forestille dig at krydse det sammen med 3000 andre mennesker på samme tid. Det er, hvad du kommer til at opleve, når du krydser verdens travleste vejkryds. Find en cafe med udsigt over krydset, hvor du kan få et klart udsyn til det. Det er et fascinerende syn, når menneskehavet spreder sig som en travl myreture. Et syn som du SKAL opleve, når du besøger Tokyo.

Alle vores rundrejser i Japan starter i Tokyo, hvor du har mulighed for at opleve Shibuya Crossing.

 Dag 2

Denne dag står i teknologiens tegn. Som nævnt tidligere, er Tokyo kendt for at være en hypermoderne metropol. Du skal derfor på opdagelse i Tokyos teknologiske verden.

Kat og kaffe

Dagen starter dog på den knap så teknologiske cafe – Cat Cafe Calico. Denne cafe viser på mange måder, hvorfor Tokyo er en helt speciel by, som adskiller sig fra mange andre storbyer. Cafeens koncept går ud på, at du kan leje en kat, mens du sidder og nyder din kaffe. Det er et udbredt fænomen i Tokyo, og en sjov oplevelse, som du ikke får andre steder (hvis du altså er et kattemenneske).

Spar penge på elektronik

Når du har kælet med katten og fået din kaffe/morgenmad, skal du hen til dit første stop på din ”teknologiske rejse”.

Yodobashi Camera er en kæmpe elektronikforretning i bydelen Shinjuku. Du skal ikke lade dig snyde af navnet. Yodabashi Camera er meget mere end en kameraforretning. Du finder forretningen over hele landet, men forretningen i Shinjuku er den største i Japan. Så stor, at den er delt op i to bygninger. Så hvis du mangler en adapter eller andet elektronik, så kan du med 100% sikkerhed finde det her.

Der kan også være penge at spare, når du køber elektronik og andre ting i Japan. I flere forretninger slipper du nemlig for at betale moms, hvis du er udlænding og medbringer dit pas.

Fremtidsmuseum

Næste stop er museet Miraikan. Stedet går også under navnet National Museum of Emerging Science and Innovation. Du finder museet på den kunstigt skabte ø Odaiba, hvor du udover Miraikan også finder en række andre videnskabsmuseer og shoppingcentre.

Miraikan må betegnes som et mekka for nørder! Museet giver dig imponerende udstillinger, hvor du kan opleve det nyeste inden for teknologi, kunstig intelligens og meget mere. Museets mest kendte udstilling er en kæmpe jordklode bestående af hundredvis af LED skærme.

Museet har også flere udstillinger til børn, og generelt vil folk i alle aldre bliver imponeret over det spektakulære museum.

Det koster ca 38kr for voksne at besøge museet, og en flad 10’er for børn under 18 år.

Punktlig metro

Efter at have besøgt Miraikan, skal med du med metro.

Metroen bliver din bedste ven, når du bevæger dig rundt i den gigantiske metropol. Afstandene mellem de forskellige seværdigheder gør, at du ikke kan undgå at benytte dig af Tokyos undergrundssystem. Japanerne er kendt for deres punktlighed. Det kan tydeligt mærkes, når du benytter dig af offentlig transport. Metro, tog og busser kommer altid til tiden og bliver betegnet som den mest punktlige offentlige transport i verden.

Metroen er altid ren, og japanerne ser gerne, at du ikke taler eller spiser, når du rejser med metroen.  Med metroen tager du mod Shinjuku, hvor dagens sidste oplevelse venter.

Robot restaurant

Du slutter dagen af med aftensmad i omgivelser, som du kun troede fandtes i sci-fi film. Robot Restaurant er en unik oplevelse. Her får du serveret din mad af robotter, der udover at fungere som tjenere, også underholder med robotshows under maden. Du skal ikke besøge restauranten for madens skyld, men derimod for showet og omgivelserne.

Det skøre robotshow tager dig tilbage til barndommen, og det er svært ikke at blive fascineret af de mærkværdige robotter.

Hvis du lider af epilepsi, skal du ikke besøge restauranten. Strobelys er en fast del showet, og selv folk uden epilepsi kan føle sig en lille smule rundtosset, efter at have besøgt restauranten.

Dag 3

Tokyos ældste tempel.

Efter en højteknologisk dag i går, starter din tredje dag i en af byens mest historiske områder – Asakusa. I mange år var Asakusa kendt for at være den førende bydel inden for underholdning. Under 2. verdenskrig blev store dele af Asakusa ødelagt og skulle derfor gennemgå en større renovation . En af de bygninger, der blandt andet skulle restaureres var byens ældste tempel, Sensoji Temple.

Når du bevæger dig rundt i Asakusa, skal du besøge det berømte tempel, der udover at være det ældste også er det mest besøgte tempel i Tokyo. Templets arkitektur er ligeså interessant som dens historie, og det er svært ikke at blive imponeret over, at japanerne for tusinde år siden havde evnerne til at kunne bygge sådanne bygningsværker. Når du har besøgt templet, kan du fortsætte ned af gaden Nakamise, som ligger i forlængelse af templet. Her finder du en masse boder, hvor du med garanti kan finde en lokal souvenir.

Gå også på opdagelse i det gamle downtown Tokyo her

 

Afslapning i skønne omgivelser

Efter nogle oplevelsesrige dage med mange kilometer i benene, har du også brug for lidt afslapning. Selvom du “kun” har 72 timer i Tokyo giver  det næste stop giver dig mulighed for at koble helt af, og glemme alt om tid og sted.

Blandt skyskrabere og storbylarm finder du det fredfyldte resort Saya-No-Yudokoro. Stedet inviterer til ultimativ afslapning med ind- og udendørspools, ansigtsbehandlinger, traditionel japansk massage og meget mere. Udover den store palet af spafaciliteter, har Saya-No-Yudokoro også en restaurant, hvor de tilbyder traditionel japansk mad. Den eneste ulempe ved stedet er, at du ikke har lyst til at tage derfra.

Tokyo i fugleperspektiv

Efter selvforkælelsen ved Saya-No-Yudokoro, er du nu klar til sidste stop på dine 72 timer i Tokyo. Du har de sidste dage været rundt og set flere af byens højdepunkter og mærket, hvordan byen har førertrøjen på i forhold til teknologisk udvikling, men samtidig også har en unik historie.

Byens mange indtryk skal fordøjes, og det bedste sted at gøre det er på ”toppen af Tokyo” i Skytree. Det enorme tårn tordner hele 634 meter op i luften og er Japans højeste bygningsværk. Skytree er også verdens højeste tårn og fungerer både som tv, restaurant og observationstårn. Måske du kan spotte nogle af de steder, du har besøgt de foregående dage.

En god middag på toppen af Tokyo er den perfekte afslutning på nogle oplevelsesrige dage i Japans hovedstad.

Ps. Har du læst vores indlæg om 5 naturskønne områder i Japan?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *