Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev
Tilbage til bloggen

8 ting din søgemaskine ikke fortæller dig om din næste rejse

Find ud af, hvad de (vigtigste) forskelle er på at bestille din rejse online eller hos et rejsebureau

”Hvad er egentlig forskellen på at bestille min rejse online eller hos et rejsebureau?”

Det er et helt reelt spørgsmål, og et jeg får rigtig tit.

Derfor har vi samlet 8 ting til dig her, som en søgemaskine sjældent fortæller dig, men som din rejsekonsulent til en hver tid kan (og i nogle tilfælde er forpligtet!) til at hjælpe dig med.

#1. Er jeg dækket af pakkerejseloven?

Et godt tip er, at hvis du booker din flybillet ét sted og dit hotel eller køretøj et andet, så er du IKKE dækket. Det vil sige, at du ikke er dækket, hvis du for eksempel booker dine flybilletter online og din autocamper hos et rejsebureau.

Du er fx heller ikke dækket, når du booker din flybillet i januar og dit hotel og/eller billeje i april. Heller ikke, hvis du bestiller begge dele hos det samme rejsebureau. For at være dækket af pakkerejseloven skal du nemlig bestille din flybillet og landarrangement samlet.

Endelig er det også vigtigt at sige, at du er dækket af pakkerejseloven i de situationer, hvor Udenrigsministeriet fraråder rejser til dit rejsemål i forbindelse med epidemier, terror eller naturkatastrofer.

Læs mere om pakkerejser og hvad det vil sige at rejse med Tryghedsgaranti her.

#2. Er jeg ordentlig dækket af min rejse- og afbestillingsforsikring?

Vær sikker på, at du ikke mister dine penge i tilfælde af sygdom før rejsen, og at du har den rigtige sygdomsdækning, når du er rejst afsted.

Når det kommer til din afbestillingsforsikring er det (især i disse corona-tider!) vigtigt, at du spørg dit forsikringsselskab om din afbestillingsforsikring dækker, hvis du køber en rejse så længe Udenrigsministeriet fraråder rejser til din kommende feriedestination.

Vær opmærksom på, at som rejsebureau giver vi fuld refusion på din pakkerejse såfremt rejser frarådes. Men nogle afbestillingsforsikringer dækker ikke, hvis du vil annullere din rejse pga. sygdom, som kan være alt fra corona til et brækket ben

Tjek også betingelserne på din rejseforsikring. Hvis du rejser til USA er det fx vigtigt, at du er ubegrænset dækket i tilfælde af sygdom, da en brækket arm let kan koste dig op til 400.000 kroner i USA!

Dækker din rejseforsikring ikke? Så anbefaler vi Gouda Rejseforsikring. Book den hos din rejsekonsulent eller direkte hos Gouda (prisen er den samme!).

#3. Dit hotels beliggenhed

De fleste vil gerne bo centralt, når de besøger San Francisco, Sydney eller Tokyo. Men hvad er centralt? I København kan centralt for eksempel betyde alt fra Kongens Nytorv til Istedgade.

Det samme er tilfældet i de storbyer, du besøger på din rejse. De er nemlig også delt op i bydele, der i princippet alle ligger centralt, men som henvender sig til vidt forskellige målgrupper.

#4. Hvilken autocamper skal jeg vælge?

Det kommer an på, hvor mange I er, hvor længe I skal rejse og hvornår på året I rejser.

Autocampere fås nemlig i mange størrelser, nye som brugte modeller og med forskellige forsikringsdækninger og ekstra udstyr. Derfor er det ekstra vigtigt at have styr på det med småt, så du ved, hvad du får for dine penge.

#5. Stopover i Reykjavik, Singapore eller Bangkok

Rigtig mange flyselskaber tilbyder et gratis stopover i den storby, hvor du mellemlander.

Det betyder ikke, at flyselskabet betaler for dit hotel i for eksempel Reykjavik, Singapore eller Bangkok, men det betyder, at du kan bryde flyrejsen op og få et par dage i en spændende storby, uden at din flybillet bliver dyrere.

#6. Gratis indenrigsfly i USA og Australien

Ofte er det sådan, at når du booker en flybillet til USA eller Australien, så er det muligt at få 2 gratis indenrigsflyvninger inkluderet i din billet.

Det er dog vigtigt at bemærke, at indenrigsflyvningerne kun er gratis, når du booker dem sammen med din oversøiske billet.

Det vil sige, at har du allerede købt og betalt din flybillet til Sydney og først bagefter finder ud af, at du gerne vil flyve til Ayers Rock, så betaler du fuld pris for indenrigsflyet.

#7. Er min rejseplan realistisk?

Har du for eksempel tid (nok) til at komme fra A til B? Er der flere autocampere tilbage i den størrelse, du skal bruge eller i den by, du lander? Er der plads på hotellet og er det nødvendigt at booke færgebillet eller et bestemt trek på forhånd, hvis du vil være garanteret en plads?

Den første og største fejl de fleste begår, når de bestiller online, er at booke flybilletter før der er styr på resten af rejsen.

Så pas på med at falde for knald-tilbud på flybilletter – især hvis det er lige op til afrejse.

Få hjælp til at sammensætte din rejse. Bestil et tilbud her

#8. Orkaner, haglbyger og helligdage

Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at have styr på vejr og helligdage, når du rejser. Hvorfor?

Fordi bjergpas og nationalparker kan være lukket på grund af sne, mens andre områder kan være ramt af orkaner, tropiske skybrud og oversvømmede veje.

Derudover er det vigtigt at tjekke op på helligdage og højtider. Ofte er hoteller og campingpladser godt booket op på helligdage, mens seværdigheder og attraktioner kan være lukkede.

Find dit næste rejsemål her eller vend tilbage til rejsebloggen.

Skriv et svar