Få et tilbud på din rejse

Tilbage til bloggen

4 af Hawaiis bedste strande

Hawaiis skønne sandstrande er dét tropedrømme er lavet af. Her introduceres du til 4 af de absolut bedste.

Når snakken falder på Hawaii, tænker de fleste automatisk på gyldne sandstrande, azurblåt vand og tropiske palmetræer. Med sine 6 hovedøer og vidstrakte kyster er der også uendelige muligheder for at realisere dine strandferie-drømme på Hawaii. Her får du 4 udvalgte af Hawaiis bedste strande.

O’ahus populære strand

Højt på listen er O’ahus Waikiki Beach. Ingen tur til Honolulu vil være komplet uden et smut forbi denne strand, som er stedet hvor surferbølgen startede og stadig lever i bedste velgående.

Den verdensberømte strand strækker sig ud mod Stillehavet og bruges flittigt af turister, men også de lokale bruger stranden som et samlingspunkt i Honolulu. Med det ikoniske Diamond Head bjerg, der troner i baggrunden, azurblå bølger og solbrune surfere er stranden en selvskreven must-go-to.

Waikiki er hurtigt blevet O’ahus mest populære område med pragtfulde historiske hoteller og resorts, der alle ligger på stranden. Men faktisk burde man kalde det Waikiki strandene, da stranden er opdelt i 8 sektioner, der har fået hvert sit navn. Fx finder du Kuhio Beach, der er omgivet af bølgebrydere og lokker med sit roligere vand.

Hawaiis bedste strande

Alt liv og aktivitet er koncentreret i dette område, og du kan surfe, sejle i kano, prøve kræfter med paddle-board, snorkle, svømme, slikke sol og nyde de smukke Waikiki solnedgange. Grundet de mange badene og surfende gæster er stranden bemandet med livredere og udsigtstårne, som kan komme badegæsterne til hjælp.

Ud over selve stranden, er der en hyggelig palmeskygget promenade, der ligger op til en smuk gåtur langs den 3 kilometer lange strandstrækning. Her kan du få skygge fra den bagende sol, og der er borde og bænke langs hele strækningen til fri afbenyttelse.

Snorkelstrand på Kaua’i

Makua Beach (Tunnels Beach)  på Kaua’i får sit navn fra de undersøiske lavaformationer og for bølgernes brydning, som surferne sammenligner med en tunnel. Strandens største trækplaster er det lave vand og revet, som både besøges af snorkel-glade lokale og turister såvel som dykkere. Vandet omkring stranden er roligt, og derfor er Tunnels Beach en god familie strand.

Tunnels’ havbund er en surrealistisk undersøisk perle, som er hjemsted til grønne havskildpadder, muræner, læbefisk, trompetfisk og Hawaiis farvestrålende statsfisk humuhumunukunukuāpuaʻa.
Medbring derfor snorkler og finner, for dette er et af de bedste snorkelsteder på øen, og du oplever et spændende tropisk dyreliv og en labyrint af koraller og lavaformationer.

Tunnels Beach, Kaua'i

Strandens smukke naturomgivelser er også som taget ud af den tropisk Hollywood-værdige film South Pacific, som da også blev filmet på øen. Vær dog opmærksom på, at du ikke kan holde lige ved stranden, men skal gå 800 meter fra parkeringspladsen.

Tip! Kom tidligt for at sikre dig en parkeringsplads ved Haena Beach Park. Vær også opmærksom på, at der på Tunnels Beach ikke er bruserfaciliteter, toiletter eller mulighed for at købe drikkevarer eller lignende. Skal du derfor være på stranden længe, er det en god idé at tage rigeligt med vand med og måske lidt let at spise. Medbragt madpakke kan spises ved en af strandens picnic-borde.

Mauis strandparadis

Endnu en af Hawaiis bedste strande er Maui’s Makena Beach, som er et gyldent strandparadis med turkisblåt vand. Her finder du god snorkling, god boogieboarding og surfing og så er stranden perfekt til afslapning og solbadning. Stranden ligger på syd-Maui kun 10 minutter fra Kihei området og er meget fredelig uden alt for mange mennesker selv i weekenderne. Du kan derfor føle, at du har stranden relativt for dig selv.

Strandens officielle navn er Makena Beach, men i folkemunde kaldes den Big Beach fordi stranden er så stor, som den er, og måler så bred som en fodboldbane er lang. Stranden leder op til sin lillebror ”Little Beach”, som også er at finde på strandstrækningen. Denne del af stranden er dog kendt for at være en nudiststrand – og her er det vigtigt at bemærke, at offentlig nøgenhed er forbudt på Hawaii.

Hawaiis bedste strande, Makena Beach

Noget at have in mente ved denne smukke strand er, at bølgerne godt kan gå højt, og derfor skal man være forsigtig, hvis man har børn med på stranden. For at hjælpe de badene med havsikkerheden er der livredere og udsigtstårne flere steder på stranden. Her er heller ikke et eneste picnic bord at finde, så gør som de lokale, og hold picnic på tæpper og håndklæder.

Big Island favoritten

Kauna’oa Beach, også kaldet Mauna Kea Beach, på Big Island er en af de lokale favoritter. Den flotte hvide sandstrand har nogle af de roligste bølger, og vandet er spejlblankt, hvilket gør det til en af de mest afslappende badestrande for strandgæster.

Om aftenen tænder det bagvedliggende Mauna Kea Beach Resort undervandsbelysning ud for stranden for at tiltrække plankton, hvilket tiltrækker djævlerokkerne – nogle gange op til 15 stykker ad gangen! Er du gæst på resortet, har du første banket til rokkerne fra en menneskeskabt lavaklippe.

Mauna Kea Beach

Alternativt kan du booke natsnorkling med de elegante kæmper og opleve dem på klods hold. Derudover er Mauna Kea Beach en familiestrand med god adgang til faciliteter såsom hotellets restaurant, og du kan leje udstyr som snorkler og boogieboards.

Der er nok strande at vælge imellem, og vores udpluk er bare et par stykker af Hawaiis bedste strande. Du skal bare huske at gøre som de lokale og ”hang loose”- med andre ord slappe helt af.

Strandsikkerhed

Livet på Hawaiis bedste strande er skønt, men vand kan være vildt, og strøm kan være drilsk. Det kan vi ikke gøre noget ved, men til gengæld er der nogle ting, du kan være opmærksom på, når du skal boltre dig i Hawaiis dejlige vand.

Vi har samlet 6 uundværlige tips:

• Vælg en strand med livreder
• Svøm aldrig alene
• Vend aldrig ryggen til havet – en uventet bølge kan slå dig omkuld og trække dig ud
• Undgå at svømme i høje bølger
• Lad aldrig børn svømme eller lege i vandet uden opsyn
• Vær opmærksom på vand- og vejrudsigt

Læs mere om rejser til Hawaii her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *