Få et tilbud på din rejse

Tilbage til bloggen

3 genveje til at planlægge din safari på rekordtid

Find ud af, hvilket land du skal vælge, hvordan du får mest mulig indflydelse på, hvad du vil opleve og hvornår det er lettest at spotte The Big Five

Der er tre ting, der altid ligger vores kunder meget på sinde, når de planlægger en gruppe- eller privatsafari i Kenya eller Tanzania.

Uanset om de rejser som par, familie eller en større gruppe, så er det ofte, at de gerne vil vide, hvordan de:

  • Oplever The Big Five
  • Får indflydelse på, hvad de oplever
  • Og helst ikke sprænger feriebudgettet fuldstændigt

Kan du nikke genkendende til ovenstående og tænker du, hvordan gør jeg det?

Så hæng i.

Her er nemlig tre ting, der hjælper dig med at tage en hurtig beslutning om lige netop det.

#1. Kenya eller Tanzania

Er du meget prisbevidst og står med valget mellem Kenya eller Tanzania?

Så vær opmærksom på, at prisen på safari i Tanzania er cirka 20% dyrere end i Kenya. Dette skyldes en turistskat, som blev indført i landet for år tilbage.

Et andet godt tip er at rejse udenfor højsæson, som primært er i skolernes sommerferie samt henover jul og nytår.

Både Kenya og Tanzania kan fint opleves året rundt, så overvej at rejse i august/september eller februar, hvis du har mulighed for det.

Se hvordan en safari i Kenya og Tanzania kan strikkes samme her.

#2. Den bedste årstid at tage på safari

Vil du gerne undgå for meget regn og have de bedste odds for at spotte The Big Five? Så rejs i tørsæsonen, som er fra januar til marts og igen fra juni til oktober.

Det er også i tørsæsonen, at græsset er tørrest og lavest, hvilket gør det nemmere at spotte dyrene.

#3. Vælg en privatsafari, når du selv vil bestemme

Privatsafari betyder, at du får dit eget køretøj og egen guide.

Det betyder også, at du hver dag kan aftale med din guide, hvilke dyr I skal forsøge at finde og om dagens safari skal deles op i én lang eller to kortere ture.

Den lange tur gør det muligt at komme længere omkring i nationalparken. Det er ofte den løsning mange børnefamilier vælger, så de er fri til at gøre, hvad de vil om eftermiddagen. De kortere ture er velegnet til dig, der foretrækker en pause i løbet af dagen, hvor du kan slappe af og spise din frokost tilbage på din lodge.

Det er også værd at bemærke, at når du vælger to ture, så undgår du de varmeste timer midt på dagen. Når solen er på sit højeste, foretrækker dyrene alligevel at blive i skyggen, og er ikke nær så aktive, som de er først og sidst på dagen.

Alternativet til en privatsafari er en gruppesafari.

Er I to personer og vælger at tage på en gruppesafari, så er der stor sandsynlighed for, at I vil dele køretøj med andre rejsende. Det kan selvfølgelig også være hyggeligt, og har I en god guide, vil han også tage højde for alles ønsker.

TIP! Uanset om du tager på en privat- eller gruppesafari, så husk altid at give din guide drikkepenge, når turen er omme. Der er god kutyme.

Få mere inspiration til din safari på rejsebloggen, hvor du kan læse om 5 udvalgte oplevelser på din rundrejse i Tanzania og højdepunkter i Kenya.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.