Vejret i Japan

Uanset hvornår på året du planlægger dit Japan eventyr, vil du kunne opleve et helt særligt Japan.

Japan er et ørige med fire hovedøer og mange små. Landet er over 8 gange større end Danmark og strækker sig over flere klimabælter. Det betyder, at Japan har meget at byde på, og man taler i Japan om, at der ikke bare er fire årstider, men hele 72. Derfor kan det godt betale sig at sætte sig ind i vejret i Japan.

Se hvordan en rundrejse i Japan kan sammensættes her

Det milde japanske forår

Mange vælger at rejse til Japan i foråret for at opleve de skønne sakura, lyserøde og perlehvide kirsebærblomster, som japanerne også selv er begejstrede for. Blomsterne er et symbol på forgængelighed og skønhed, og det betyder også, at de afhænger af temperaturen og om der falder meget regn.

Denne årstid byder altså på et mere regnfuldt Japan, men bygerne varer sjældent mere end et par timer. Blomsterne blomstrer generelt i marts og tidlig april, men det kan godt betale sig at holde øje med blomstringstiden her.

Kirsebærblomstturismen er faktisk så stor, at marts til maj betegnes som højsæson. Temperaturen befinder sig her imellem 10 og 20 grader, alt efter hvor du befinder dig.

Den hede sommer

Sommeren begynder så småt i juni, og temperaturen og luftfugtigheden begynder at stige. Det er også her regnsæsonen, tsuyu, begynder. Perioden kan variere fra år til år.

Sommeren er hed, og temperaturene i løbet af dagen ligger mellem 20-32 grader. Det gode vejr holder længe, og frem til november er vejret lunt og tørt. Sommeren kan dog ikke frasige sig lidt blæsende vejr, da tyfoner særligt folder sig ud i august og september.

Det tørre, lune efterår

Det japanske efterår er en af de skønneste sæsoner, og japanerne får det bedste ud af den, ved at nyde ture i skoven for at opleve de smukke momiji, orange-røde blade, der farver skoven i de ildrøde ahornblades skær. Fortryllelsen ved denne sæson er næsten til at sammenligne med kirsebærblomsterne. Dagstemperaturene ligger i denne tid mellem 15 og 25 grader.

Vinterens sneparadis

Vinteren rammer Japan i december og varer til februar. Her kan temperaturen godt komme under frysepunktet, men dagstemperaturene ligger generelt omkring 10 grader. På trods af at være den koldeste tid på året, formår japanerne igen at udnytte sæsonskiftet til deres bedste evne.

De gør brug af de dampende varme onsen, naturlige varme kilder, har sne-festivaller og pynter med julelys. Særligst er denne årstid for skientusiasterne, da vinteren bringer den fineste puddersne til den nordlige ø Hokkaido, og de japanske pister forvandles til et vinterparadis.

Nedenunder kan du danne dig et overblik over, hvordan vejret i Japan er, og hvordan temperaturen afhænger af, hvor du befinder dig i landet.

Vejrkalender for Japan i grader

Måned Tokyo (central) Hokkaido (nord) Okinawa (syd)
Januar 10 -1 20
Februar 10 0 20
Marts 14 4 22
April 19 12 24
Maj 23 17 27
Juni 26 22 29
Juli 29 25 32
August 31 26 32
September 27 22 30
Oktober 22 16 28
November 16 8 25
December 12 2 21

 

Få mere praktisk information om din rejse til Japan her

Gratis rejsetilbud

Udfyld formularen og få hjælp fra en af vores rejsekonsulenter, der står
klar til at hjælpe dig med din næste rejse.