Ofte stillede spørgsmål om skirejser til Canada

Du har sikkert mange spørgsmål inden du beslutter dig for en skiferie til Canada. Derfor giver vi dig her svar på de mest typiske spørgsmål om skirejser til Canada.

Hvornår er det skisæson i Canada?

Du kan stå på ski i Canada hele vinteren og frem til det tidlige forår. November til marts er derfor de ideelle måneder for en skirejse til Canada.

Hvordan er sneen i Canada?

Sneen i Canada er mere tør end den, vi kender fra Europa, og den kan faktisk ikke beskrives, den skal opleves. Den tørre sne har fået tilnavnet Champagne Powder, og den er stærkt vanedannende. Så nu er du advaret – du vil med stor sandsynlighed få smag for mere canadisk skiløb efter dit første besøg.

Sneen giver optimale forhold for nybegyndere, fordi den er let og luftig. Det gør også, at du som nybegynder ikke skal bruge lige så mange kræfter på at svinge og køre igennem sneen, som du skal i en tung sne. Samtidig gør sneens tørhed, at den sjældent bliver iset, hvilket også er en fordel for nybegyndere, da det kan være svært at få greb i sneen, hvis overfladen er iset.

Hvordan er pisterne i Canada?

De fleste skiområder i Canada har pister for både begyndere og øvede. Du finder noget af verdens bedste off-pist skiløb, men der er også et utal af præparerede pister. Så alle kan være med på en skiferie til en af Canadas mange skiområder.

Hvor i Canada skal du tage hen med børn?

Canada har mange områder, hvor børnene også kan være med på ski. Whistler er Nordamerikas største, sammenhængende skiområde, og her finder du pister til alle niveauer. På bjergsiden ned mod byen strækker brede pister sig, og her er der masser af plads – også til familiens yngste.

Vi anbefaler også Panorama til børnefamilier, da denne destination har mange børnevenlige aktiviteter, og stedet har også børnerområder, hvor de mindste børn kan boltre sig med skiene på.

Hvilke oplevelser er der for børn i Canada?

Der er flere aktiviteter for børn i Canadas forskellige skiområder. Afhængig af hvilket skiområde du vælger, er der aktiviteter som langrend, skøjter, bobslæde, hundeslædekørsel og ture med snesko, som alle er sjove aktiviteter for børnene.

Hvilke oplevelser er der for de erfarne skiløbere i Canada?

Canada tilbyder en masse aktiviteter for erfarne skiløbere. Canada er for eksempel berømt for sin heliskiing, hvor du, i helikopter, svæver op over vinterlandskabet. Efter flyveturen sættes du af i terrænet, og her kommer du til at sætte de første spor i den uspolerede puddersne, og du får en uforglemmelig skioplevelse. Turen bliver ledet af erfarne guider.

Canada tilbyder også Cat-Skiing, hvor et køretøj på larvefødder (Caterpillar) fragter dig rundt i off-pistens landskab. Også på denne udflugt vil du mærke den dybe powder, og du vil opleve skiløb i verdensklasse. Du kan læse mere om alle vores canadiske skidestinationer og tilhørende udflugter her

Kan du stå på sommerski?

Whistler gemmer på tre gletsjere, så det er også her, at skisæsonen er længest i Canada. Faktisk kan du stå på ski langt ind i maj, så her er der mulighed for at kombinere ferien i foråret med lidt skiløb. Sæsonen er også lang i Banff, hvor du kan stå på ski indtil midten af maj, men for at få de optimale sneforhold anbefaler vi, at du tager afsted på ski i november-marts.

Hvordan er de canadiske skibyer?

De canadiske skibyer er generelt hyggelige. Serviceniveauet er højt og canadierene er utroligt imødekommende. Byerne har både forretninger, restauranter og barer, og der er gode afterski muligheder.

I Whistler vil du opleve gader tømt for biler, da store dele af byen er indrettet som bilfri-zoner. Whistler har flere aktiviteter, som du kan supplere skiløbet med. Du kan for eksempel besøge Whistler Museum, hvor du kan blive klogere på Whistlers historie og livet i bjergene, eller du kan tilbringe tid i en af byens mange wellness-steder.

I Banff er der også et bredt udvalg af restauranter, barer og forretninger. Byen har desuden uden- og indendørs skøjtebaner, og trænger du til at få kroppen helt ned i gear, har Banff også masser af wellness-tilbud og yoga. I Upper Hot Springs kan du hvile ski-benene i de varme kilder med udsigt til de sneklædte canadiske Rocky Mountains.

Kan du besøge flere ski-destinationer på samme skiferie?

Ja. I Canada er der gode muligheder for at besøge to, tre eller fire destinationer på samme skiferie. Book for eksempel en skisafari, hvor du kan kombinerer:

  • Banff, Revelstoke, Sun Peaks & Whistler
  • Banff, Kicking Horse & Panorama
  • Sun Peaks & Whistler

Læs mere om de skidestinationer, som du kan kombinere på en skisafari her

Whistler og Hawaii

Det tager kun 6 timer at flyve fra Vancouver i Canada til Honolulu i Hawaii. Så overvej at kombinere din skiferie i Canada med en badeferie, ø-hop eller kør-selv ferie på Hawaii. Læs mere om ski i Whistler & sol på Hawaii her

Hvad skal du pakke til en skirejse til Canada?

  • Husk pas, kreditkort og rejseforsikring.
  • Fyld kufferten med skitøj, skibriller og diverse skiudstyr. Det er også en god ide at medbringe almindelige solbriller og solcreme til de dage, hvor solen står højt på den canadiske himmel.
  • Mange hoteller har desuden swimmingpool, spa og fitnesscenter, så tjek hvilke faciliteter der er, så du kan få gavn dit hotel.
  • Medbring også lidt underholdning til om aftenen – fx spil, terninger, gode (lyd)bøger eller film til Ipad’en.
  • Skal du ud i Canadas offpist? Så er det vigtigt, at du har lavinebipper, sonde, skovl og en førstehjælps-kit med. Udstyret kan lejes, hvis ikke du selv vil investere i udstyret.

Rigtig god skirejse til Canada!

Du finder alle vores skiferier til Canada her

Få også svar på ofte stillede spørgsmål i forbindelse med skirejser til Japan og USA.

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.