Få et tilbud på din rejse

Det Bedste af Sydøen

Længde: 16 dage / 13 nætter   •  Priser fra kr. 18.705,-

Fra vandreture til hvalsafari og vinområder på New Zealands sydø

Oplev det bedste af New Zealands sydø på 14 dage. Rejsen starter og slutter i hyggelige Christchurch, og inkluderer højdepunkter som fx:

  • Hvalsafari i Kaikoura, hvor der er gode chancer for at spotte kaskelothvaler og delfiner
  • Nogle af New Zealands berømte vinområder
  • Vandre- og kajakture i Abel Tasman National Park
  • Franz Josef gletsjeren
  • Et mini-krydstogt ud i Milford Sounds ikoniske fjordlandskaber
  • Universitetsbyen Dunedin og den nærliggende Otago halvø
  • Den smukke (og lidt oversete) Lake Tekapo.

Få en mere detaljeret beskrivelse af kør-selv feriens rute og oplevelser i dag-til-dag beskrivelsen nedenfor.

Kontakt os og få et tilbud på din rejse til New Zealand her

Husk at ruteforslaget nedenfor også er relevant for dig, der vil rejse med autocamper i New Zealand.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
16 dage / 13 nætter
Start:
Christchurch
Højdepunkter:

Christchurch – Kaikoura – Nelson – Franz Josef Glacier – Queenstown – Milford Sound – Dunedin

Slut:
Christchurch
Priser fra:
DKK 18.705,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark

Turen går nu mod New Zealand

Dag 2: Ankomst Christchurch

Byen med de mange haver

Ved ankomsten til Christchurch afhentes bilen i lufthavnen, hvorefter du kører til hotellet. Brug dagen på at slappe af efter den lange flyvetur eller se nærmere på Sydøens største by. “The Garden City”, som Christchurch også kaldes, byder på et smukt sceneri af bugtede floder, en flot botanisk have og et væld af farvestrålende blomster. Havebyen er som skabt til afslapning, og en god måde at udforske byen er med sporvogn.

Dag 3: Christchurch - Kaikoura

Bestil din hvalsafari hjemmefra

Du lægger Christchurch bag dig og kører de cirka to timer nordpå langs kysten til Kaikoura. Den helt store attraktion i Kaikoura er hvalsafari, og der er gode chancer for at opleve havets kæmper på nært hold. Men det er også her, du kan komme ud at svømme med delfiner og sæler. Står en hvalsafari højt på ønskesedlen, bør den bestilles hjemmefra. Ellers kan du risikere, at alle pladserne er udsolgte.

Mad og languster – Kysten er kendt for sine skalddyr

Er du til skaldyr, så bør du unde dog selv en middag på White Morph Motel Inn. Kysten er kendt for sine skaldyr, og navnet Kaikoura er faktisk sammensat af de to Maori-ord: kai (mad) og koura (languster).

Dag 4: Kaikoura - Nelson

Grønne vinstokke og berømte druer

Fortsæt nordpå gennem Blenheim og Marlborough-området. Undervejs passerer du nogle af New Zealands mest berømte vindistrikter. Flere forskellige druesorter vokser her, men især hvidvinene på Sauvignon Blanc og Chardonnay er i sand verdensklasse.

Fortsæt langs nordkysten og de gyldne strande til Nelson, der danner base for morgendagens oplevelser.

Dag 5: Nelson eller evt. en tur til Abel Tasman

Flamboyant kunstnerliv

Nelson har længe været et populært tilholdssted for kunstnere af forskellig art. Området er rigt på godt ler til keramikere og skulptører, mens kunstmalere kan nyde godt af det fantastiske lys. Byen har derfor et flamboyant kunstnerliv, der er værd at udforske.

Tag for eksempel en afstikker til Abel Tasman National Park

Fra Nelson er der desuden kun en times kørsel til Abel Tasman National Park, hvor snoede og kuperede vandrestier fører gennem den frodige vegetation. Abel Tasman National Park byder også på mulighed for kajaksejlads i det rolige vand langs kysten, og er du heldig, får du måske selskab af delfiner og sæler.

Dag 6-7: Nelson - Franz Josef Glacier

“Pancake Rocks”

Dagen bringer dig gennem smukke og bjergrige landskaber langs den tyndt befolkede vestkyst til Punakaiki, der er kendt for sine unikke stenformationer, “Pancake Rocks”. Når havet slår mod klipperne, dannes et undertryk, og vandet sprøjter ud gennem store huller i klipperne.

Gletsjerlandskab

Fortsæt sydpå gennem rå kystlandskaber mod dagens mål: Franz Josef gletsjeren. Af Sydøens godt 60 gletsjere er Fox Glacier og Franz Josef Glacier de to mest imponerende. Området lokker med fantastiske vandreture, og det er muligt at booke en guidet tur op på selve gletsjerisen. En anden mulighed er at se området fra helikopter eller små fly på en såkaldt “flightseeing”. Fra flyet eller helikopteren kan du desuden betragte Mount Cook, som med sine 3.764 meter er New Zealands højeste punkt.

Dag 8-9: Franz Josef Glacier - Queenstown

Køretur med udsigt til bjerge, vandfald, sletter og himmelblå søer

Dagen byder på en ualmindelig flot køretur over passene til Queenstown. Er du tidligt oppe – og har du klart vejr – er det muligt at udforske Lake Matheson, hvor Mount Tasman og Mount Cook spejler sig i det blikstille vand. Der er godt syv timers kørsel videre til Queenstown gennem Haast Pass og Wanaka, hvor sceneriet konstant ændrer sig fra bjerge med masser af vandfald og skove, til sletter, floder og himmelblå søer.

Mærk adrenalinen pumpe

Undervejs passerer du også den gamle guldmineby, Arrowtown, samt den verdensberømte bungy jump bro. 
Folk fra hele verden kommer til Queenstown på jagt efter adrenalin-kick i form af bl.a. elastikspring, kajakture gennem vilde vandfald, river rafting, faldskærmshop, jetboating, para-gliding, hang-gliding og alle mulige andre dristige udfoldelser. Har du ikke selv modet til at tage springet, er det ganske fornøjeligt at se andre kaste sig ud i vildskaben.

Alt i Queenstown foregår dog ikke i højeste gear. Byen er i sig selv hyggelig, og uden for bygrænsen venter et fint udbud af smukke halv- og heldags vandreruter.

Turistkontoret har en gratis folder med turforslag og rutekort.

Dag 10: Queenstown - Milford Sound krydstogt med overnatning

Grotter og selvlysende glowworms

Der køres fra Queenstown via Te Anau, der bl.a. byder på grotter med selvlysende sankthansorme, til et af New Zealands smukkeste områder: Fiordland National Park og Milford Sound. Bilen stilles ved molen i Milford, hvorefter du går om bord på Milford Wanderer.

Sejltur på Milford Sound med 3-retters middag

Snart står du til søs og sejler ud i Det Tasmanske Hav gennem betagende fjorde prydet med regnskove og stejle bjergvægge, hvor brusende vandfald vælter i dybet. På vej mod Miltre Peak vil skibets guide beretter om turen og naturen. Efter en 3-retters middag kastes der anker i Harrison Cove, og når trætheden melder sig, er kahytterne klar.
 Overnatning på Milford Wanderer foregår i fælleskahyt uden bad og toilet.

Dag 11-12: Milford Sound - Dunedin

Velkommen til landets ældste universitetsby

Skibet vender tilbage til molen om morgenen. Herfra er der cirka 4-5 timers kørsel til Dunedin. Dunedin er landets ældste universitetsby og et livligt sted, hvor omkring 20.000 studenter og andre unge mennesker sætter deres præg på bylivet.

By med historie i bybilledet

Men også mange kunstnere har forelsket sig i Dunedin og slået sig ned her. Den victorianske byggestil, som skotterne i sin tid bragte med sig, er stadig velbevaret i mange af byens huse, hvoraf en del er mere end 150 år gamle – og det er meget på disse kanter.

Tag på udflugt til halvøen Otago

Ud over at nyde byens arkitektur og livet i gaderne, kan det anbefales at besøge den nærliggende Otago halvø, der byder på spektakulære kystscenerier. Her kan du som det eneste sted i verden opleve albatrossen yngle på beboet fastland. Men også pingviner og søløver boltrer sig langs disse kyster.

Dag 13: Dunedin - Lake Tekapo

Vandreture i bjergene

Fra Dunedin køres nordpå til New Zealands højeste bjerg, Mount Cook. Dette område er rigt på vandreture. Du kan også vælge at nyde det storslåede panorama i lunere og mere afslappende omgivelser fra baren på Hermitage Hotel.

Den klareste luft på  den sydlige halvkugle

Tilbage på hovedvejen er der ikke langt til Lake Tekapo. Luften i dette område siges at være den klareste luft på den sydlige halvkugle. Sikkert er det i hvert fald, at bjergene i det fjerne synes at være meget tættere på, end de i virkeligheden er.

Deres konturer trækkes skarpt op, og farverne står klokkeklare i den klare luft. Er der kræfter til overs, kan en vandretur langs søen anbefales. Søens turkisfarvede vand får sin specielle kulør på grund af mikroskopiske klippepartikler fra gletsjernes smeltevand. Kig også indenfor i den lille, pittoreske stenkirke, Church of the Good Shepherd, inden mørket sænker sig over området. Men vent med at gå i seng til du har betragtet stjernehimlen, som er helt enestående i den klare luft.

Dag 14: Lake Tekapo - Christchurch

Velkommen til Christchurch

Der er små 200 kilometer fra Lake Tekapo til Christchurch. Men til forskel fra de foregående dage er der ingen bjergkørsel. Du kan således være hurtigt fremme, så der vil være tid til at nyde byen. Lej for eksempel en af de gondollignende både på Avon floden og stag dig gennem de smukke omgivelser. Eller gør de sidste indkøb i denne hyggelige by, der også byder på mange glimrende caféer.

Dag 15: Afrejse Christchurch

God hjemrejse!

En stor og begivenhedsrig rejse gennem New Zealand er ved at være afsluttet. Bilen afleveres enten på kontoret i byen eller i lufthavnen.

Dag 16: Hjemkomst

Hjemme igen efter en længere flyrejse fra New Zealand

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn i samme værelse*
18.705,-
Pris pr. pers. ved 4 personer i samme værelse*
22.445,-
Pris pr. pers. ved 2 personer i samme værelse
24.365,-
*To værelser kan forekomme
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Christchurch t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
12 nætter på gode turistklasse hoteller
2 dage/1 nat Milford Sound Wanderer i fælles kahyt uden bad og toilet (måltider inkl.)
14 dages billeje (se detaljer herunder)
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
GPS i udlejningsbilen
Overnatningsteder
Antal
Christchurch1
Kaikoura 1
Nelson2
Franz Josef Glacier 2
Queenstown2
Milford Sound1
Dunedin2
Lake Tekapo 1
Christchurch1
Info om billeje
v/2 pers: Kategori Toyota Corolla manuel eller lignende (større bil kan tilkøbes)
v/4 pers: Kategori Toyota Camry eller lignende (større bil kan tilkøbes)
Fri kilometer
Ekstra chauffør
Alle skatter
Ansvarsforsikring på bil og ansvarsforsikring overfor 3. part
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Iben og se hvor i verden hun har rejst

Iben Thriege

Rejsekonsulent / Partner

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.