Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev

Great Ocean Road

Længde: 9 dage / 6 nætter  •  Priser fra kr. 14.240,-

Great Ocean Road – en af verdens mest spektakulære kyststrækninger

Great Ocean Road er uden tvivl en af de mest spektakulære kyststrækninger i verden. Denne strækning mellem Melbourne og Adelaide byder på tempererede regnskove, hyggelige kystbyer, verdensberømte vinområder og levn fra guldgravertiden. For ikke at tale om enestående naturoplevelser på Kangaroo Island.

Vil du hellere på kør-selv ferie i New Zealand? Så se her.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
9 dage / 6 nætter
Start:
Melbourne
Højdepunkter:

Ballarat – Apollo Bay – Port Fairy –  Kangaroo Island – Adelaide

Slut:
Adelaide
Priser fra:
DKK 14.240,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark

Turen går nu mod Australien

Dag 2: Melbourne - Ballarat (kørsel ca. 115 km)

Kurs mod ‘guldbyen’

Du afhenter din bil i Melbourne og sætter kursen mod nordvest ad Western Freeway. Dagens mål er byen Ballarat, der blev berømt for Eureka Stockade; et blodige minearbejderoprør i 1854. I 1851 blev det område centrum for opdagelsen af guld, og det er her, at verdens næststørste guldklump i sin tid blev fundet.

Der er meget at se i Ballarat, hvor den ubetinget største seværdighed er temaparken Sovereign Hill, hvor man har genskabt stemningen fra de gamle guldgraverdage. Du har en overnatning i Ballarat.

Dag 3: Ballarat - Apollo Bay (kørsel ca. 200 km)

Stop i den smukke kystby, Torquay

Fra Ballarat kører du sydpå ad Midland Highway mod Geelong og den smukke kystby Torquay. Her er det muligt at gøre et godt køb, da nogle af de største mærker indenfor surfertøj og tilbehør har hjemme her. Fortsæt sydpå ad Great Ocean Road.

Strandene der ligger vand til internationale surfing-konkurrencer

Det kan anbefales at køre en lille omvej via Bells Beach, der er en af Australiens førende surferområder. Strandene her ligger ofte vand til internationale surfing-konkurrencer.

Velkommen til Apollo Bay!

Fortsæt ad den fantastisk smukke kystvej til den hyggelige, lille fiskerhavn Apollo Bay, der kan prale af nogle glimrende strande. 
Byen er tilmed en god base for udforskning af regnskovene i Otway Ranges og Otway National Park, der bugner af små vandfald og enorme bregner. Du har en overnatning i Apollo Bay.

Dag 4: Apollo Bay - Port Fairy (kørsel ca. 190 km)

Mindesmærket for faldne soldater

Dagens tur er ikke lang, men der er meget at se på vejen. Så du har en interessant dag foran dig. Great Ocean Road blev bygget af krigsveteraner efter Første Verdenskrig som et mindesmærke for de soldater, der faldt i krigen – og hvilket mindesmærke!

London Bridge og De 12 Apostle

Stop ved London Bridge og De 12 Apostle, som er de mest berømte klippeformationer i havet ud for kysten. Hvis du tager gåturen ned ad stien fra hovedvejen kommer flere af klippeformationerne til syne. Nogle af klippeformationerne er eroderet i løbet af årene, og der står nu kun otte tilbage over havets overflade.

På nogle dage er vandet roligt og fladt, mens vinden andre dage får havets bølger til at bruse mod klipperne. Ikke to dage ved Great Ocean Road er ens. Men ligegyldigt hvordan vejret arter sig, er kysten et storslået syn.

Yngleplads blandt hvaler

Længere mod vest kommer du til Warrnambool, der er en populær yngleplads blandt hvaler. Disse giganter vender tilbage til Logans Beach fra juni til september og kan ofte ses blot 100 meter fra kysten.

Hen på eftermiddagen ankommer du til Port Fairy, der er en hyggelig lille fiskeby ved udmunding af Moyne River. Her har du en overnatning.

Dag 5: Port Fairy - Robe (kørsel ca. 285 km)

Kystbyer og grotter på dagens køretur

Nær Port Fairy lægger du Victoria bag dig og kører ind i South Australia. Her fortsætter du til byen Mt. Gambier, der er berømt for sin unikke Blue Lake. Du fortsætter forbi Tantanoola grotterne og byen Milicent. Her kan du tage afkørslen mod Beachport, og kun yderligere 50 kilometer vestpå ligger Robe, hvor du har en overnatning.

Dag 6: Robe - Victor Harbor (kørsel ca. 350 km)

Retning mod Victor Harbor

Længere oppe ad kysten ligger Kingston, som er del af det såkaldte “Lobster Country”. Dagens mål er dog kystbyen Victor Harbor, der også er berømt for de mange hvaler, der kommer her for at yngle. Men selv udenfor hvalsæsonen er Victor Harbor et meget hyggeligt, lille sted.

Du har to overnatninger i Victor Harbor.

Dag 7: Dagtur til Kangaroo Island

Kangaroo Island med koalaer, næbdyr og kænguruer

Fra Victor Harbor er der kun 70 kilometer til Cape Jervis, hvorfra færgen afgår mod Kangaroo Island. Denne ø er vidt berømt for sin uberørte natur samt særdeles rige og varierede dyreliv.

Sæler, pingviner, koalaer, næbdyr og selvfølgelig kænguruen lever her. Du er i selskab med en lokalkendt guide, så der er gode muligheder for at opleve dyrelivet i dets naturlige omgivelser.

Dag 8: Victor Harbor - Adelaide (afrejse)

Vingårde og vinmarker

Dagens køretur på ca. 80 km. er lige til at overkomme. Så gør et stop i McLaren Vale, der er vidt berømt i vinkredse for sine gode kvalitetsvine. I Danmark har særligt Hardy og Seaview gjort sig bemærkede, men McLaren Vale byder på mere end 50 små og store vingårde. Mange er åbne for besøgende, så du kan møde vinmagerne og smage på den lokale produktion.

Det kan også anbefales at køre forbi Mt. Lofty, hvor du kan nyde den fantastiske udsigt over Adelaide, før du kører den korte tur til udlejningskontoret, hvor bilen afleveres.

Dag 9: Hjemkomst Danmark

Retur i Danmark

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn i samme værelse
14.240,-
Pris pr. pers. ved 4 personer i samme værelse
16.355,-
Pris pr. pers. ved 2 personer i samme værelse
17.650,-
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Melbourne/Adelaides t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
Alle overnatninger på standard turistklassehoteller
6 dages billeje (se detaljer herunder)
Dagstur til Kangaroo Island inkl. frokost
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
Turistvisum til Australien
Bemærkninger

Vigtigt:
I visse perioder kan der være minimumsophold (f.eks. 3-5 nætter) på nogle hoteller, samt højere priser grundet messer eller helligdage. Er dette tilfældet, oplyses det ved bekræftelse.

Overnatningsteder
Antal
Ballarat1
Apollo Bay1
Port Fairy1
Robe1
Victor Harbor2
Info om billeje
v/2 pers: Kategori Toyota Corolla e.lign. (større bil kan tilkøbes)
v/4 pers: Kategori Mitsubishi ASX e. lign. (større bil kan tilkøbes)
Alle relevante forsikringer
Fri kilometer
Ekstra chauffør
Alle skatter
Ansvarsforsikring på bil og ansvarsforsikring overfor 3. part
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.

Gratis rejsetilbud (Blå content row)
Nyhedsbrev