Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev

Det sydøstlige Australien & Fiji

Længde: 22 dage / 19 nætter  •  Priser fra kr. 21.975,-

Det sydøstlige Australien og Fiji – kør-selv ferie i Australien kombineret med badeferie på Fiji

Rejsen “Det sydøstlige Australien og Fiji” byder på en to ugers kør-selv tur i det sydøstlige Australien, hvor du kommer rundt med både tog og bil. Din rejse starter i Adelaide og slutter i Sydney, og går derefter til stillehavsparadiset, Fiji.

Udover Adelaide og Sydneys mange seværdigheder, findes der en lang række nationalparker, smukke kyststrækninger og strande som du også kan glæde dig til at opleve på din rejse gennem det sydøstlige Australien og på Fiji.

Læs mere om rejser til Australien her

Højdepunkter på rejsen

  • Første stop efter Adelaide er byen, Halls Gap, hvor du finder Grampians National Park. Der er afsat en hel dag til at opleve og udforske nationalparken, og det er ikke uden grund! Snør vandrestøvlerne eller lej en mountain bike, der er masser af storslået natur i vente.
  • Se klippeformationerne De 12 Apostle, som du finder langs Great Ocean Road, en af verdens smukkeste kyststrækninger! Vi anbefaler, at du parkerer bilen og går ad stierne langs kysten, så du oplever området allerbedst!
  • Læg også vejen forbi Cape Otway og Cape Otway Lightstation på turen mellem Warrnambool og Apollo Bay. Det er en lille omvej, men sandsynligheden for at spotte vilde koalaer i træerne langs vejen er rigtig gode.
  • På rejsens sidste kør-selv dag når du den frodige Great Otway National Park, hvor regnskov, bregner, vandfald og gode vandrestier venter på at blive udforsket. Senere samme dag passerer du surfparadiset, Bells Beach og strandbyen, Torquay, hvor surfere valfarter til fra nær og fjern for at fange den perfekte bølge.
  • Rejsen til det sydøstlige Australien og Fiji afsluttes naturligvis med nogle afslappende dage på en paradisø på Fiji, hvor strandene er hvide, vandet er azurblåt og stemningen er tilbagelænet!

Få et tilbud på din rejse til det sydøstlige Australien og Fiji her

OBS! I rejsens pris er der inkluderet en guidet byvandring i det ukendte Melbourne samt en rundvisning i Operahuset i Sydney

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
22 dage / 19 nætter
Start:
Adelaide
Højdepunkter:

Adelaide – Grampians National Park – Great Ocean Road – Apollo Bay – Melbourne – Sydney – Fiji

Slut:
Fiji
Priser fra:
DKK 21.975,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse fra Danmark

Flyrejsen mod Australien påbegyndes.

Dag 2: Ankomst Adelaide

Velkommen til Australien!

Efter mellemlanding og en overnatning på flyet er du fremme i Australien i byen, Adelaide. Fra lufthavnen går turen til hotellet i centrum af byen.

Dag 3: Adelaide

Oplev Adelaide by

En hel dag til at opleve og udforske Adelaide, som er hovedstad i delstaten, South Australia. Adelaide er en charmerende lille storby, men masser af hyggelige gader og et væld af restauranter og caféer.

Besøg byens store marked, Adelaide Central Market, hvor der sælges friske og lokale råvarer af den højeste kvalitet. Uanset om du skal handle eller ej, er markedet et besøg værd. Bemærk, der er lukket søndage og mandage. Læg vejen forbi Rundle Street, hvis der skal shoppes, her ligger mode- og specialbutikkerne side om side og frister de mange handlende.

Foretrækker du at opholde dig uden for byen og væk fra centrum, kan du besøge forstaden Glenelg, hvor du finder både badestrande og en hyggelig marina. Du kan også søge ind i landet til vinområdet Barossa Valley, som ligger i Adelaides baghave.

Dag 4: Adelaide - Halls Gap (ca. 500 km.)

Store afstande i Australien

I dag venter der en længere køredag ind i landet, når de 500 kilometer mod Halls Gap skal tilbagelægges. Dagens mål er den lille by Halls Gap, som ligger placeret i hjertet af den smukke Grampians National Park, ofte omtalt som The Grampians. Det er nu vandreskoene skal findes frem!

Der er ikke så meget at se undervejs, men derfor kan køreturen godt være en oplevelse. Du kører gennem vidtstrakte landskaber, hvor du kan møde de kæmpe store roadtrains (lastbiler) og de imponerende kilometerlange godstog, der fragter gods rundt på det enorme australske kontinent.

Det er også i dag der er rigtig langt mellem tankstationerne, så det anbefales at tanke når muligheden byder sig, så du ikke løber tør midt i ingenting.

Dag 5: Halls Gap/Grampians National Park

Vandreture i Grampians National Park

En hel dag til at udforske Grampians National Park. Der findes et utal af kilometerlange vandrestier og –ruter rundt i nationalparken, som bl.a. byder på storslåede udsigter, et rigt dyreliv og MacKenzie vandfaldet.
The Grampians gemmer også på den største samling af hulemalerier i det sydøstlige Australien, men da de fleste anses for at være hellige, er kun ganske få af den tilgængelige for offentligheden. Af samme årsag står The aboriginals også for store dele af driften af nationalparken.

I Halls Gap by kan der også lejes mountain bikes, hvis du vil lidt længere omkring end du kan nå til fods.

Dag 6: Halls Gap - Warrnambool (ca. 160 km.)

Turen går ud til kysten

Turen går nu igen ud mod kysten, til kystbyen Warrnambool, som bl.a. er en populær yngleplads for hvaler. I månederne juni til september kan giganterne ofte opleves blot 100 meter fra kysten ved Logans Beach.

Dag 7: Warrnambool - Apollo Bay (ca. 160 km.)

De 12 Apostle og Great Ocean Road

I dag venter en helt fantastisk køretur forude, nemlig ruten på Great Ocean Road, som går forbi klippeformationerne, De 12 Apostle og London Arch – tidligere London Bridge, som kollapsede i 1990. De berømte klippeformationer, finder du i havet ud for kysten.

Både De 12 Apostle og London Arch er eroderet i tidens løb og i dag står kun 8 af de 12 Apostle tilbage. Parker bilen og gå ad stierne langs kysten, så får du den allerbedste udsigt. Ikke to dage er ens på Great Ocean Road, nogle dage er havet roligt og andre er det i oprør, men uanset, er kysten er storslået syn!

Inden du ankommer til Apollo Bay, anbefales det at tage en afstikker til Cape Otway og Cape Otway Lightstation. Vejen dertil er noget ganske særligt og holder du rigtig godt øje, er der meget store chancer for at opleve vilde koalaer i træerne langs vejen, så kør forsigtigt og pas godt på områdets mange vilde dyr!

Dag 8: Apollo Bay – Melbourne (ca. 225 km.)

Kystbyer og Great Otway National Park

Turen ad Great Ocean Road fortsætter nu det sidste stykke mod Melbourne.

Når du forlader Apollo Bay anbefales det at gøre stop i Great Otway National Park, hvor du finder regnskov, bregner, vandfald og gode vandrestier.

Herefter går turen forbi byerne Torquay og Geelong. Strandbyen, Torquay og surfparadiset, Bells Beach er stedet, hvor surfere fra nær og fjern strømmer til. Skal du shoppe surfgrej eller –tøj, er det også stedet at gøre det. Lidt længere mod nord finder du havnebyen Geelong, som du finder ca. 75 km. syd for Melbourne er delstatens Victorias næststørste by og efter en gennemgribende modernisering de senere år er byen i dag et besøg værd, også for turister.

Dag 9-11: Melbourne

Oplev Melbourne og omegn på tre dage

Melbourne er hovedstad i delstaten Victoria og Australiens næststørste by, så der er meget at se og gøre. Byen er rig på kunst, kultur og spændende arkitektur og er du til sport (og i byen på det rigtige tidspunkt) er det også her der årligt spilles Australia Open i tennis og køres Formel 1.

Afsæt en enkelt formiddag til at udforske nogle af Melbournes spændende bydele. I følgeskab med max. syv andre og en lokal guide går turen til gennem stemningsfyldte gader, smalle smøger og hyggelige arkader i en del af byen, som turisterne ofte forbigår.

Opdag Melbournes skjulte skatte i form af små lokale special- og modebutikker og oplev byens finurlige cafékultur. Undervejs vil der også være fortællinger om Melbournes historiske gader, den moderne street art og arkitekturen der omkranser det hele. Ca. tre timer og to kilometer senere afsluttes turen.

Melbourne er omgivet af storslået natur, et rigt dyreliv og forskellige nationalparker. Så vil du ud af byen for en dag og stifte bekendtskab med naturen der omgiver Melbourne, tilbydes der flere forskellige og anbefalelsesværdige dagsture.

Dag 12: Melbourne - Sydney

Togrejse fra Melbourne til Sydney

I dag tager du turen fra Melbourne til Sydney med tog. Toget afgår fra Melbourne på Southern Cross Station og efter ca. 10 ½ time på skinnerne er du fremme i Sydneys Central Station, beliggende centralt i byen.

Dag 13-15: Sydney

Tre hele dage til at opleve Sydney og omegn på egen hånd

Gør sightseeingen nem og bekvem og oplev Sydney fra vandsiden. Ombord på en af “Captain Cook Cruises Hop-On Hop-Off” både, kommer du til og forbi mange af byens seværdigheder. Billetten er gyldig i 24 timer og du vælger selv, om du vil stå af båden undervejs og opleve attraktionerne eller om du vil læne dig tilbage og nyde en 90 minutters havnerundfart. Du kan du stå af, og naturligvis på igen, når det passer dig.

Operahuset er et must når du besøger Sydney. Oplev Jørn Utzons verdensberømte Operahus på allernærmeste hold på en indendørs rundvisning. Turens guide tager dig med på en rejse gennem operahusets dramatiske historie, fra de første linjer på papiret til det færdige varetegn, som stod færdigt i 1973. En fængslede historie om, hvordan den danske arkitekt Jørn Utzon, mod alle odds, fik opført det arkitektoniske mesterværk, der den dag i dag er den mest berømte og anerkendte bygning i hele Australien.

Sydneys seværdigheder kan opleves på mange måder og en nem, effektiv og hurtig måde at gøre det på, er på cykel. Tag med på cykeltur rundt i Sydney og se de største attraktioner.

Blue Mountains National Park finder du ca. en times kørsel fra Sydney, så vil du en dag ud af byen, er en tur til Blue Mountains værd at overveje.

Dag 16: Sydney - Fiji

Fiji venter forude

I dag går turen fra Australien til Fiji-øerne ude i Stillehavet, som du kommer til efter en ca. fire timers flyvetur.

Fiji består af ni større øer samt hele 300 mindre øer og atoller, hvoraf omkring 100 af dem er beboet.

Fra Nadi Lufthavn på hovedøen, Viti Levu, går turen nu videre med båd til resortet i Yasawa-øgruppen, hvor de næste dage skal tilbringes. Bemærk, afhængig af din flyforbindelse fra Australien, kan det blive nødvendigt med en nat i Nadi, da bådene til øerne oftest sejler ud først på dagen.

Dag 17-20: Fiji

Stillehavsparadis med bounty strande

Fire hele dage til at slappe af på nogle af Stillehavets smukkeste øer. Yasawa øerne byder på tropisk klima, hvide sandstrande med palmer, azurblåt hav samt små laguner der bare venter på at blive udforsket. Forholdende er perfekte til både dykning og snorkling, hvis verdenen og livet under havets overflade skal opleves. Mange af øerne byder også på frodig regnskov, som indbyder til vandreture i de grønne omgivelser.

Uanset hvilket resort du bor på og hvilken standard det har, ændrer det ikke på at Yasama øerne er et sandt Stillehavsparadis med masser af bountystande.

Dag 21: Afrejse Fiji

Tid til afsked og hjemrejse

I dag påbegyndes hjemrejsen. Fra resortet går turen retur med båd til Port Denarau ved Nadi, hvor den internationale lufthavn ligger. Afhængig af bådens ankomst og flyets afgangstidspunkt, kan det være nødvendigt med en overnatning på hotel i Nadi.

Dag 22: Hjemkomst Danmark

Atter dansk grund under fødderne efter en overnatning på flyet.

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn i samme værelse
21.975,-
Pris pr. pers. ved 4 personer i samme værelse
24.935,-
Pris pr. pers. ved 2 personer i samme værelse
26.860,-
BEMÆRK!: Denne tur kan (som alle vores ture) naturligvis indholds- og tidsmæssigt ændres, så den passer til dine behov. Spørg eventuelt en af vores rejsekonsulenter.
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Adelaide/Fiji t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
14 overnatninger på turistklassehoteller i Australien
Billeje fra Adelaide til Melbourne - se info. nedenfor
Guidet byrundtur i Melbourne - Lanes & Arcades
Togrejse fra Melbourne til Sydney - Economy Class
Guidet rundvisning i Operahuset i Sydney
Fiji - lufthavnstransfer med båd t/r
5 overnatninger på strandresort på Fiji
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
Turistvisum til Australien
Overnatningsteder
Antal
Adelaide 2
Halls Gap2
Warrnambool1
Apollo Bay1
Melbourne4
Sydney 4
Fiji5
Info om billeje
v/2 pers: Kategori Standard - VW Jetta automatic eller lignende (større bil kan tilkøbes)
v/4 pers: Kategori Intermediate SUV - Ford Escape automatic eller lignende (større bil kan tilkøbes)
Alle relevante forsikringer
Fri kilometer
Én ekstra chauffør
Alle skatter
Ansvarsforsikring på bil og ansvarsforsikring overfor 3. part
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Iben og se hvor i verden hun har rejst

Iben Thriege

Rejsekonsulent / Partner

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.

Gratis rejsetilbud (Blå content row)
Nyhedsbrev