Få et tilbud på din rejse

Nord & syd

Længde: 17 dage / 15 nætter  •  Priser fra kr. 9.160,-

Oplev nord & syd USA på en kør-selv ferie med både storbyferie, sydstatsstemning og strandliv

Oplev både nord & syd USA på denne kør-selv ferie, der starter i New York og slutter i Miami, Florida.

Nyd New Yorks pulserende storbyliv samt Philadelphia og Washington D.C., der er spækket med amerikansk historie. Længere mod syd venter de stemningsfulde sydstatsbyer Charleston og Savannah, som du kommer til via Great Smokey Mountains. Turen slutter i solskinsstaten, Florida.

Bestil et tilbud på din rejse til USA her

Udvalgte højdepunkter

  • Gå tur i Central Park, besøg MoMa (Museum of Modern Art), shop amok og oplev et ægte Broadway show i New York.
  • Besøg Washingtons historiske monumenter, præsidentpalæer og hyggelige Georgetown.
  • Gå tur i Shenandoah National Park og besøg markerne, der lagde areal til Battle of Bull Run
  • Brostensbelagte gader, grønne haver, museer og historiske palæer i stemningsfulde Savannah
  • Walt Disney World Orlando, Daytona Beach og Kennedy Space Center i og omkring Orlando
  • Alligatorer og airboat ture i Everglades National Park
  • Miami’s strandpromenade, Art Deco-stil, hyggelige markeder og Little Havana

TIP! Ønsker du at forlænge rejsen, så overvej at udvide turen med et 5-dages krydstogt til Caribien og Key West.

Få også inspiration til 3 kendte, 3 ukendte og 3 lidt oversete oplevelser i New York, Washington og Florida på rejsebloggen.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
17 dage / 15 nætter
Start:
New York
Højdepunkter:

New York – Philadelphia – Washington D.C. – Charleston – Savannah – Orlando – Miami

Slut:
Miami
Priser fra:
DKK 9.160,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark og ankomst New York

Velkommen til the Big Apple

Ved ankomsten til New York sørger du selv for transport fra lufthavnen til hotellet. Der er mulighed for at køre med både bus, tog eller taxa. Hvad enten du har lyst til at gå tur i Central Park, overvære et live tv-program eller en koncert, nyde en god middag eller shoppe i de tusindvis af butikker, så har New York præcis det, du søger. Denne multietniske storby ligner ingen andre steder i verden, og når du først har fået byens puls ind under huden, er det umådelig svært at forlade den igen.

Dag 2: New York

Empire State Building, Central Park og Frihedsgudinden

Heldigvis har du endnu en dag i New York, der er fyldt med fantastiske bygninger, museer, monumenter, parker og seværdigheder. Flere af dem er velkendte for de fleste: One World Trade Center, Times Square, Empire State Building, Central Park, Frihedsgudinden og Metropolitan Museum for blot at nævne nogle få.

Mulighederne er uendelige i denne fantastiske by, der aldrig sover.

Dag 3: New York – Washington D.C. (ca. 390 km.)

I dag henter du lejebilen i New York og kører mod Washington.

Gør køreturen oplevelsesrig – besøg Philadelphia eller Gettysburg

Gør evt. stop i Philadelphia undervejs og udforsk byen, der anses for at være USAs fødested. Gå i historiens- og flere store amerikaneres fodspor og se nærmere på Liberty Bell.

Du kan også vælge at tage en afstikker Gettysburg, der var en af borgerkrigens helt store krigsskuepladser.

Washington D.C. – Det politiske hjerte

Fremme i Washington er det godt at få et overblik over byen fra starten. Centrum er lige nord for byparken The Mall, og her finder du eksklusive kunstgallerier, hippe natklubber og trendy tøjbutikker.

Området omkring Capitol Hill og The Mall rummer desuden nogle af landets mest prominente bygninger og monumenter. Heriblandt Kongressens bibliotek, Washington Monument, Lincoln Memorial og Det Hvide Hus. Byens sydvestlige del, som rent faktisk ligger i staten Virginia, rummer Arlington kirkegården, hvor nationens helte begraves, samt forsvarsministeriet Pentagon.

Dag 4: Washington D.C.

National Mall, The Capitol, shopping og Georgetown

Dagen er til fri disposition i Washington D.C. Et godt sted at starte kunne være ved National Mall, hvorfra du har en smuk udsigt til The Capitol. Lej evt. en cykel og tag hele turen rundt om den store park eller besøg et par af de mange museer i verdensklasse.

Hvis du vil shoppe eller finde en god café, bør du kigge forbi Georgetown. Denne bydel er kendt for sit sociale liv, den store katedral og sit universitet.

Dag 5: Washington D.C. – Shenandoah National Park (ca. 140 km.)

Få indblik i borgerkrigens historie

Ruten i dag bringer dig gennem Shenandoah National Park i staten Virginia. Undervejs er der mulighed for at gøre stop ved markerne, der lagde areal til Battle of Bull Run, som var det første af de større slag under den amerikanske borgerkrig i 1861.

Besøg også tidligere præsident (1801-09) Thomas Jefferson’s hjem, Monticello, som er afbilledet på den amerikanske fem cent mønt.

Dag 6: Shenandoah National Park – Roanoke (ca. 235 km.)

I dag venter en af turens smukkeste køredage, når ruten går ad Blue Ridge Parkway.

Dagen igennem domineres omgivelserne af Blue Ridge Mountains bjergkæden, enorme skovområder og bakkede landskaber. Ruten byder på masser af muligheder for stop ved de mange udkigspunkter undervejs, så alle ferieminderne ikke skal foreviges igennem en bilrude.

Dagens køretur slutter i byen, Roanoke, en af de største byer i staten Virginia.

Dag 7: Roanoke - Gatlinburg (ca. 400 km.)

Køretur fra Virginia til Tennessee

Turen fortsætter i dag ad Blue Ridge Parkway. Landskaberne bliver langsomt fladere og de bakkede landskaber fyldes af landbrugsområder, hyggelige farme og dyr på markerne.

Dårligt får du lagt Blue Ridge Parkway bag dig, før endnu et populært naturvidunder venter, nemlig Great Smoky Mountains National Park.

Målet for dagens køretur er byen Gatlinburg, som er ”porten” til netop Great Smoky Mountains National Park.

Dag 8: Gatlinburg - Charleston (ca. 420 km.)

Great Smoky Mountains og sydstatstemning i Charleston

Den første del af dagens køretur går gennem Great Smoky Mountains National Park, som er kendt for storslået natur og et rigt dyreliv. Det er ikke uden grund, at nationalparken er en af USA’s mest besøgte.

På turen mod Charleston kan du enten vælge den direkte vej ad Interstate 26 eller den seværdige rute langs Lake Marion. Charleston emmer af historisk sydstatsatmosfære, og det er en sand fornøjelse at udforske den hyggelige by til fods eller i hestevogn.

Mærk historiens vingesus

Charlestons bedste oplevelser finder du i midtbyen, omkring havnen samt i King Street-distriktet. Overalt dukker det gamle ‘Syden’ op med dets smukke arkitektur, flotte parker, haver og historiske hjem.

Dag 9: Charleston - Savannah (ca. 170 km.)

Mere end 100 huse der dateres tilbage til før revolutionen

Du fortsætter sydpå til endnu en sydstatsperle; Savannah. Byen har mere end 100 huse, der kan dateres tilbage til før revolutionen.

En tur gennem Savannahs beboelsesområder og et besøg i det smukke shoppingkvarter nær havnefronten er absolut anbefalelsesværdigt. Savannah er desuden kendt for sine lækre fiskeretter, så und dig selv et besøg til en af byens mange restauranter.

Dag 10: Savannah - St. Augustine (ca. 320 km.)

USA’s ældste by

Turen går i dag langs Georgias frodige og næsten tropiske kyst. Læg turen forbi de hyggelige og historiske byer, Brunswick og Jacksonville på vejen til St. Augustine.

St. Augustine, som er USA’s ældste by, bliver også meget passende kaldet for ”Ancient City”. Byens historie går helt tilbage til år 1565, hvor St. Augustine blev grundlagt af spanierne.

Byens forhistorie fornægter sig dog heller ikke når du bevæger dig rundt i gaderne. Læg vejen forbi det gamle fort Castillo de San Marcos, mærk historien vingesus når du shopper i St. Georg Street i den gamle bydel og nyd de mange gamle bygninger, som er tydeligt spanskinspirerede.

Dag 11: St. Augustine – Orlando (ca. 200 km.)

Velkommen til Orlando

Kontrasten bliver næppe større i Florida end i dag, hvor du udskifter Floridas historiske perle St. Augustine med temaparkernes mekka, Orlando.

Orlando er et sand slaraffenland for legebørn i alle aldre, så udvælg temaparkerne med omhu, da de er rigtig store og mere end en park pr. dag, vil nok være for ambitiøst.

Orlando er andet end temaparker og er du mere til shopping, så findes der to Outlet Malls, som ligger placeret i hver ende af hovedgaden, International Drive.

Dag 12: Orlando

Verdens største legeplads

Du har hele dagen til at opleve en af Orlandos mange temaparker. Walt Disney World, Universal Studios og SeaWorld er blot nogle få af mulighederne, der også tæller Animal Kingdom, et stort badeland og det det imponerende Wizarding World of Harry Potter.

Her kan du opleve den magiske verden kendt fra bøgerne og filmene om troldmandslærlingen Harry Potter.

Dag 13: Orlando - Sarasota (ca. 240 km.)

Hvide sandstrande og et rigmandspalæ

Turen går i dag på tværs af Florida, hvor dagens mål er strand- og velhaverbyen Sarasota ved Den Mexicanske Golf. Nyd golfkystens fine hvide sandstrande, som er nogle af de allerbedste strande i hele USA.

Besøg ”The Rigling”, et tidligere rigmandspalæ, som i dag huser bl.a. et kunst- og et cirkusmuseum samt en smukt anlagt park og rosenhave, hvorfra du kan nyde udsigten over Sarasota Bay.

Dag 14: Sarasota – Everglades National Park - Miami (ca. 370 km.)

Oplev alligatorer i Everglades

Floridas vestkyst og den Mexicanske Golf forlades nu til fordel for østkysten og storbyen, Miami. Inden du når så langt, bør du dog afsætte tid til et stop og en tur i airboat i Everglades National Park. Kom helt ind i Everglades’ sumpe og forsøg at spotte nogle af områdets mange alligatorer mellem sivene. Hold også øje med både skildpadder, slanger og de mange fugle, der lever i området.

Overvej at køreturen på tværs af Florida ad Highway 41, som løber gennem Everglades. Her er der mulighed for at opleve adskillige alligatorer, som ligger og soler sig i grøfterne langs vejen.

Sidst på dagen er du fremme i Miami.

Dag 15: Miami

Miami Beach: art deco-bygninger, strandstemning og shopping

Miamis berømte Miami Beach er en unik bydel med en farvestrålende blanding af moderne luksushoteller og pastelfarvede art deco-bygninger.

Langs stranden er der altid et vidunderligt leben af rulleskøjteløbere, aktive gadesælgere og solhungrende mennesker i alle aldre.

Det er hyggeligt at slå sig ned på en fortovsrestaurant med en kold drink og nyde synet af de mange forskellige typer, der defilerer forbi. Miami byder desuden på super shopping, så gem lidt plads i kufferten til de sidste indkøb.

Dag 16: Afrejse Miami Beach

God hjemrejse!

Der køres i lufthavnen, bilen afleveres og hjemrejsen påbegyndes.

Dag 17: Hjemkomst Danmark

Retur i Danmark efter en nat i flyet

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn i samme værelse
9.160,-
Pris pr. pers. ved 4 personer i samme værelse
9.790,-
Pris pr. pers. ved 2 personer i samme værelse
14.405,-
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - New York/Miami t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
Alle overnatninger på standard turistklassehoteller
15 dages billeje (se detaljer herunder)
Program iflg. dag-til-dag-beskrivelse
Ikke inkluderet i prisen
Envejsleje på bilen: USD 500 + lokal skat, der opkræves i New York
Afbestillings- og rejseforsikring
Eventuelle, lokalt opkrævede "resort fees" på hotellerne
GPS i udlejningsbilen
Forhåndsgodkendelse til USA (Den såkaldte ESTA-registrering, som p.t. koster USD 14,- pr. rejsende)
Overnatningsteder
Antal
New York 2
Washington D.C. 2
Shenandoah1
Roanoke1
Gatlinburg1
Charleston1
Savannah1
St. Augustine 1
Orlando2
Sarasota1
Miami2
Info om billeje
v/2 pers: Kategori Toyota RAV4 automatic e.lign. (større bil kan tilkøbes)
v/4 pers: Kategori Dodge Grand Caravan automatic e. lign. (større bil kan tilkøbes)
Alle relevante forsikringer
Fri kilometer
1 ekstra chauffør
En tankfuld benzin
Min. alder 25 år (pristillæg for personer i alderen 21-24 år)
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Iben og se hvor i verden hun har rejst

Iben Thriege

Rejsekonsulent / Partner

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.