Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev

Nordvestlige USA & lidt af Canada

Længde: 23 dage / 21 nætter  •  Priser fra kr. 17.450,-

Oplev det nordvestlige USA og lidt af Canada: Fra Seattle til Vancouver samt Banff og Yellowstone National Park

På denne kør-selv ferie, der kombinerer det nordvestlige USA og lidt af Canada, får du en unik mulighed for at udforske nogle af USA og Canadas mest imponerende nationalparker og spændende storbyer.

Turen er et eldorado for naturelskere, og tager dig igennem blandt andet Olympic National Park samt Banff, Glacier og Yellowstone National Park. Glæd dig til at se både gejsere, gletsjere og gletjsersøer, sneklædte bjerge, tæt skov og kulørte termiske søer.

Smag på streetfood, besøg vingårde og mikro-bryggerier i Portland og tag på byvandring i Seattle og Vancouver. Du kan også vandre på vulkanerne Mount St. Helene og Mount Rainier samt opleve westernstemning i Jackson Hole og indiansk kultur i Pendleton.

Bestil et tilbud på din rejse til USA her

Udvalgte højdepunkter

  • Charmerende storbyliv i Seattle og Vancouver
  • Storslåede nationalparker fra Rocky Mountains sneklædte bjergtoppe til Yellowstones spruttende gejsere, varme kilder og store bisonflokke.
  • Bjørnesafari, hvalsafari og spækhuggere i Canada
  • Vandretur på og omkring vulkanerne Mt. St. Helenes og Mt. Rainier

Tip! Få mere inspiration til din rejse til det nordvestlige USA og lidt af Canada på rejsebloggen.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
23 dage / 21 nætter
Start:
Seattle
Højdepunkter:

Seattle – Victoria, Vancouver Island – Vancouver by – Banff National Park – Yellowstone National Park – Mount Rainier

Slut:
Seattle
Priser fra:
DKK 17.450,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark og ankomst Seattle

Velkommen til Seattle

Du ankommer til Seattle, der ligger smukt mellem Cascade Mountains og Puget Sound. Efter ankomsten henter du bilen, som skal være din følgesvend de næste tre uger.

Dag 2: Seattle

Space Needle og verdens første Starbucks

Du har hele dagen til at udforske en af USAs smukkest beliggende byer. Tag turen til toppen af byens vartegn, Space Needle, og smag på kaffen i verdens første Starbucks.

Dag 3: Seattle - Lake Quinault (ca. 400 km)

Aberdeen – Nirvannas ‘fødested’

Kør vejen syd om Puget Sound eller tag en af de små færger over til Bainebridge Island og fortsæt til Lake Quinault på vestsiden af Olympic National Park. Du kommer bl.a. forbi Aberdeen, som betegnes som grungemusikkens vugge, og det var her bandet Nirvana blev dannet.

Dag 4: Lake Quinault - Port Angeles (ca. 150 km)

Regnskov, strande og Forks

Fra Lake Quinault går turen nordpå, og på vejen ad hovedvej 101 har du mulighed for at dreje fra og se regnskov, flotte strande og Forks, byen fra Twilight-serien. Et stykke af turen køres langs den smukke Lake Crescent.

Dag 5: Port Angeles - Victoria

Turen går til Canada

På den cirka 90 minutter færgetur fra Port Angeles til Victoria vil der undervejs, alt efter sæsonen, være en god mulighed for at se hvaler og delfiner. Men glem ikke at kigge sydpå under overfarten. I klart vejr kan du få en rigtig flot udsigt til Olympic Mountains.

Første nat i Canada skal du tilbringe i Victoria på Vancouver Island.

Dag 6: Victoria - Vancouver (ca. 195 km)

Sejltur i Canadas skærgård

Efter en kort køretur nordpå skal du med færge for at komme ind på fastlandet igen. Den utrolig smukke sejltur på omkring halvanden time, igennem hvad der er kendt for at være Canadas skærgård, går meget hurtigt. Fremme i Vancouver kan du nyde endnu en fantastisk storby.

Dag 7: Vancouver

Udforsk Vancouver

Tag på sightseeing i byen, der var vært for de Olympiske Vinterlege i 2010. Oplev de ægte totempæle i autentiske omgivelser ved Capistrano Suspension Bridge, eller gå en tur i Chinatown, og se Gastown, hvor Vancouver blev grundlagt for blot 125 år siden.

Dag 8: Vancouver - Kamloops (ca. 360 km)

Få en god nats søvn inden du skal i vildmarken

I dag går turen gennem Cascade Mountains til Kamloops. Her har du en enkel overnatning, inden turen går ud i vildmarken.

Dag 9: Kamloops - Banff (ca. 495 km)

Glacier National Park, Lake Louise og Banff

Fra Kamloops sletter kører du østpå via Canadas transkontinentale hovedvej. Undervejs har du mulighed for at stoppe i både Revelstoke National Park og Glacier National Park, hvor du bl.a. kan se Canadas højeste vandfald. På den anden side af passet kan du lægge vejen forbi smukke Lake Louise. Dagens slutdestination er Banff, hvor du har to overnatninger.

Dag 10: Banff National Park

Varme kilder, svævebane, dyreliv og skovsøer

Midt i de canadiske Rocky Mountains ligger resortbyen Banff, som tiltrækker masser af turister. Ikke pga. byen, som nu også er hyggelig, men derimod den omkringliggende nationalpark. Her er varme kilder, svævebane til bjergenes top, masser af dyreliv, smukke skovsøer og en uendelig fred og ro. Planlæg hvor du vil hen, før du tager ud, for parken er enorm stor – næsten lige så stor som Sjælland.

Dag 11: Banff - Waterton (ca. 500 km)

En dag bag rattet

Der er flere muligheder på dagens tur. Enten kan du tage den historiske rute via Bar U Ranch og Fort MacLeod, eller du kan tage den hurtige og mere direkte rute til Waterton Lakes National Park, som ligger på grænsen til USA.

Dag 12: Waterton - Missoula (ca. 255 km)

Glacier National Park

Hele dagen kan mere eller mindre bruges i Glacier National Park (den amerikanske del af Waterton). Kør ad parkens eneste hovedvej, Going-to-the-Sun Road og find passende afstikkere undervejs (bemærk: Køretøjer på over 21 fod (motorhomes) er ikke tilladte på denne vej). Nationalparken fik sit navn på baggrund af de oprindelige 150 gletchere i området. I dag er der blot 25 tilbage.

Dag 13: Missoula - Big Sky (ca. 390 km)

En dag bag rattet

I dag kører du sydpå til området Big Sky, der er beliggende lige nord for Yellowstone National Park, hvor du skal tilbringe natten.

Dag 14: Big Sky - West Yellowstone (ca. 80 km)

Varme kilder, imponerende kløfter og spændende dyreliv

Der er blot en times kørsel fra hotellet til Yellowstones vestlige indgang, og hele dagen har du til at nyde dette helt fantastiske område. Så forvent langt mere kørsel end de 80 kilometer, da landskabet er varieret, og nationalparkens areal svarer til Fyn og Sjælland til sammen. Du kan opleve varme kilder, geysere, imponerende kløfter og et fantastisk dyreliv. Her lever ulve, bisonokser, elge, bjørne, hjorte og mange andre dyr.

Dag 15: Yellowstone National Park

På eventyr i Yellowstone

I bor lige udenfor parken, så det er nemt at komme til- og fra de store oplevelser. I har hele dagen til at se mere af Yellowstone. Snyd ikke jer selv for gejseren Old Faithful, som nærmest er synonymt med Yellowstone. Lige syd for Yellowstone ligger Grand Teton. Denne park er væsentlig mindre end Yellowstone, men de vilde dyr har mere plads og vejene er ikke nær så befærdede.

Dag 16: Yellowstone - Twin Falls (ca. 535 km)

Nyd omgivelserne gennem bilruden

Hvis ikke du nåede Grand Teton i går, kan du nå at køre via denne i dag på turen til Twin Falls. Hvis du vælger denne rute, kommer du også gennem Jackson Hole, der er et særdeles populært ferieområde.

Dag 17: Twin Falls - Pendleton (ca. 570 km)

Gøre stop i Boise, Idahos hovedstad

I dag skal du blot følge motorvej I-84, som vil bringe dig hele vejen ind i Oregon og et godt stykke af vejen mod Portland, og undervejs kan du evt. stoppe i Boise, Idahos hovedstad.

Dag 18: Pendleton - Portland (ca. 335 km)

Byen hvor indbyggerne stortrives

Fra Pendleton kører du vestpå langs Columbia River. Frokosten kan meget passende spises i den charmerende “adventure” by Hood River, der ligger godt beskyttet af de store bjerge. Bedst kendt er nok Mt Hood. Inden du når ind til Portland, passerer du det meget fotogene vandfald Multnomah Fall. Der bor omkring to millioner i Stor-Portland, men byen er på trods af dette, overskuelig og bemærkelsesværdig grøn og økologisk. Byen er blandt verdens bedste, når det kommer til indbyggernes trivsel.

Dag 19: Portland

Besøg byens mikrobryggerier og destillerier

Portland er kendt for sine mange mikrobryggerier og destillerier. Brug dagen på at smage på de lokales foretrukne drikke – øl og whisky. Ud over de stærke drikke er byen også et forbillede for cykelentusiaster. Flere og flere cykel- og vandreruter dukker op i takt med, at der anlægges flere og flere parker.

Dag 20: Portland - Mount Rainier (ca. 310 km)

Vulkanstaterne

USA’s nordøstlige stater er kendt for sine vulkaner – nogle mere aktive end andre. En af de aktive er Mount St. Helens, der var i udbrud i 1980 og sendte en askesky mod himlen, som ville få enhver islænding til at blive målløs.

Ved samme udbrud blev en stor del af kraterets top sprængt bort. En anden vulkan er Mount Rainier, som rejser sig 4.400 meter i landskabet.

Dag 21: Mount Rainier - Seattle (ca. 140 km)

Seattle i vente

Du har formiddagen til at se nærmere på nationalparken og vulkanen. Du kan tage turen gennem nationalparken og se nærmere på de øvrige seværdigheder eller tage den direkte vej til Seattle, hvor det farverige Farmers Market skal opleves.

Dag 22: Afrejse Seattle

Turen går hjem

Du kører det sidste stykke vej til lufthavnen, hvor du også afleverer udlejningsbilen.

Dag 23: Hjemkomst Danmark

Hjemme igen efter en nat i flyet

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn i samme værelse
17.450,-
Pris pr. pers. ved 4 personer i samme værelse
19.365,-
Pris pr. pers. ved 2 personer i samme værelse
30.330,-
BEMÆRK!: Denne tur kan (som alle vores ture) naturligvis indholds- og tidsmæssigt ændres, så den passer til dine behov. Spørg eventuelt en af vores rejsekonsulenter.
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Seattle t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
Alle overnatninger på standard turistklassehoteller
21 dages billeje (se detaljer herunder)
Program iflg. dag-til-dag-beskrivelse
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
Eventuelle, lokalt opkrævede "resort fees" på hotellerne
GPS i udlejningsbilen
Forhåndsgodkendelse til USA & Canada (ESTA og ETA koster p.t. USD 21,- og CAD 7,- pr. rejsende)
Overnatningsteder
Antal
Seattle3
Lake Quinault1
Port Angeles 1
Victoria1
Vancouver2
Kamloops1
Banff1
Waterton2
Missoula1
Big Sky 1
West Yellowstone 1
Yellowstone National Park 1
Twin Falls1
Pendleton2
Portland 1
Mount Rainier 1
Info om billeje
v/2 pers: Kategori Toyota RAV4 automatic e.lign. (større bil kan tilkøbes)
v/4 pers: Kategori Dodge Grand Caravan automatic e. lign. (større bil kan tilkøbes)
Alle relevante forsikringer
Fri kilometer
1 chauffør (flere kan tilkøbes)
Første tank benzin opkræves lokalt
Min. alder 25 år (pristillæg for personer i alderen 21-24 år)
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent

Læs mere om Kristoffer og se hvor i verden han har rejst

Kristoffer Eriksen

Rejsekonsulent

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.

Gratis rejsetilbud (Blå content row)
Nyhedsbrev