Trails of Modern Explorers

Længde: 16 dage / 14 nætter  •  Priser fra kr. 13.135,-

Oplev det bedste af Canadas østkyst – Fra store naturoplevelser til historiske byer

Det østlige Canada emmer af historie, kultur og bevaringsværdige seværdigheder. Her er internationale storbyer og hyggelige små kystbyer samt nationalparker strøet med vandrestier, vandfald og smukke søer som du kan udforske til lands og til vands.

Glæd dig til (blandt andet) at opleve:

  • Verdensberømte Niagara Falls
  • Kano- og vandreture i Algonquin Park
  • Parliament Hill i Canadas hovestad Ottowa
  • Den gamle bydel i Montreal og Quebec City
  • Adskillige seværdigheder på UNESCOs verdensarvsliste
  • Vandfald og smukke strande i La Mauricie National Park
  • (Blå)hvalsafari ved Tadoussac
  • Lake Sacacomie og Mastigouche Naturreservatet

Med andre ord er dette en kør-selv tur, der på bedste vis kombinerer naturoplevelser med storbyliv på Canadas østkyst.

Kontakt os og få et tilbud på din rejse til Canada her

Vil du gerne opleve det bedste af Canadas vestkyst? Så læs mere om kør-selv ferien West Canada Deluxe her

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
16 dage / 14 nætter
Start:
Toronto
Højdepunkter:

Toronto – Niagara Falls – Algonquin Park – Ottawa – Montreal – Quebec City

Slut:
Toronto
Priser fra:
DKK 13.135,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark og ankomst Toronto

Velkommen til Toronto

Ved ankomsten til Toronto lufthavn afhenter du din lejebil og kører ind til hotellet. Afhængig af ankomsttidspunktet har du evt. tid til at gå på opdagelse i byen, der byder på gode restauranter, et varieret natteliv og rigtig god shopping.

Dag 2: Toronto - udflugt til Niagara Falls (ca. 260 km)

På bådtur ved Niagara Falls

Nyd køreturen gennem et af Canadas bedste frugt- og vinområder til de storslåede Niagara Falls. Det er værd at gøre stop i den hyggelige landsby Niagara-on-the-Lake, der er fyldt med små delikatessebutikker, eksklusive restauranter og lokale vingårde. Niagara Falls tager pusten fra de fleste, når de ser de kolossale vandmasser, der kommer væltende ud over klippekanten og styrter ned i Niagara-floden for foden af vandfaldet med en øredøvende lyd. På bådturen med “Maid of the Mist” kommer du helt tæt på det hesteskoformede vandfald, inden du returnerer til hotellet i Toronto.

Dag 3: Toronto - Huntsville (ca. 215 km)

Køretur gennem charmerende landsbyer

Fra Toronto fortsætter du nordpå mod Huntsville, der er beliggende i udkanten af Algonquin Park. På køreturen vil du komme gennem charmende landsbyer, og har du tid og lyst, er Muskoka Pioneer Village et besøg værd. I dette levende udendørsmuseum, der er genskabt som en tro kopi af en nybyggerlandsby, får du et godt indtryk af livet som nybygger på disse kanter. Hele Muskoka-distriktet er kendt for sin naturlige skønhed, der domineres af frodige skovområder, granitklipper og smukke søer.

Dag 4: Huntsville / Algonquin Park

19 afmærkede stier, kanosejlads og dyreliv

Dagen i dag er afsat til at udforske Algonquin Park, der er et populært område for udendørsaktiviteter året rundt. Størstedelen af Algonquin Park er kun tilgængelig til fods eller til vands. Parken har 19 afmærkede stier, der spænder fra en kilometer til 13 kilometer, så her er noget for enhver smag og lyst. Det er også muligt at leje kano og opleve parkens dyr og planteliv fra søsiden. Du kan endda være heldig at se bævere og vaskbjørne – eller måske høre en ulv hyle i det fjerne.

Dag 5: Huntsville - Pembroke (ca. 245 km)

En dag på landevejen

I dag fortsætter du yderligere nordpå ad Highway 60 gennem Algonquin Park, hvor der er masser af muligheder for at gøre stop undervejs. Du har én overnatning i den “typiske” canadiske by Pembroke, der er en livlig, mindre by med en smukt beliggenhed ved Ottawa River.

Dag 6: Pembroke - Ottawa (ca. 150 km)

Turen går til Canadas hovedstad

Fra Pembroke er der ikke langt til Canadas hovedstad Ottawa, som er beliggende i provinsen Ontario ved grænsen til Quebec. Beliggenheden ved grænsen mellem de to provinser gør, at der tales både fransk og engelsk i byen. Tag evt. en bådtur på Ottawa River, hvorfra du kan se byens attraktioner fra vandsiden. Eller se nærmere på Parliament Hill, som huser Canadas parlament samt en række af Canadas andre nationale monumenter og museer.

Dag 7: Ottawa - Montreal (ca. 200 km)

Velkommen til Montreal

Du forlader hovedstaden og kører østpå langs Ottawa River mod Canadas næststørste by Montreal. Byen har 3,5 millioner indbyggere, hvilket gør den til den næststørste fransktalende by i verden. Montreal føles på mange måder som en fransk by. Men så alligevel ikke. På forunderlig vis formår Montreal at forene den franske og den engelske kultur, der her bliver tilsat et canadisk særpræg og en unik atmosfære, der gør byen til helt sin egen. Centrum er koncentreret omkring havnen og den gamle bydel. Vi vil foreslå dig at besøge nogle af byens seværdigheder såsom den blå katedral (Notre Dame Basilika), havnepromenaden, den gamle bydel, Underground City og måske museerne MAC og MOMA.

Dag 8: Montreal - Quebec City (ca. 250 km)

Der hvor floden snævrer ind

Du kan stadig nå at få kigget lidt på Montreal, inden du kører de 250 km langs St. Lawrence River til Quebec City, der blev grundlagt i 1608 som den første by i Ny Frankrig. Ordet ‘quebec’ stammer fra en lokal indiansk dialekt og betyder “der hvor floden snævrer ind”, med henvisning til netop St. Lawrence River.

Dag 9: Quebec City

Besøg den gamle bydel og havnekvarteret, Petit champlain

Quebec er en utrolig charmerende by, og du bør bestemt besøge den gamle bydel og det nedre havnekvarter, Petit Champlain, der summer af liv med sine caféer, butikker og gallerier. Den gamle bydel er omkranset af Nordamerikas eneste tilbageværende bymur og er fredet af UNESCO som en del af verdens kulturarv.

Se byen fra vandsiden

Det er også værd at se den gamle bydel fra vandsiden på et guidet cruise på St. Lawrence River. På kanten af klipperne over Quartier du Petit Champlain ligger den 700 meter lange promenade, Dufferin Terrace, hvor der er underholdning og masser af små boder. I tilgift får du endda en god udsigt over havnen, det historiske Quebec City og St. Lawrence River.

Dag 10: Quebec City - L'Île-Aux-Coudres (ca. 115 km)

Gør stop i Baie St. Paul og nyd frokosten i hyggelige omgivelser

I dag går turen langs nordkysten af St. Lawrence River mod Baie St. Paul. Undervejs er der flere muligheder for at stoppe og nyde udsigten – f.eks. i St. Ferreol eller Mont-Ste-Anne.  Men gem også lidt tid til byen Baie St. Paul, der indbyder til en hyggelig gåtur i de små gader. Se kirken eller byens gallerier og nyd en god frokost på en af de mange caféer og restauranter.

Velkommen til L’Île-Aux-Coudres

For at komme til L’Île-Aux-Coudres skal du med færgen fra St. Joseph de la Rive lidt nord for Baie St. Paul. Øen blev opdaget i 1535 og blev genfødt i 1960’erne, da den blev skildret i en række programmer på canadisk tv. I dag er L’Île-Aux-Coudres et yndet udflugtsmål for alle med hang til fred og ro. Det er muligt at leje cykler eller kajakker og udforske øen på den måde.

Dag 11: L'Île-Aux-Coudres - Saguenay regionen via Tadoussac (ca. 255 km)

Canadas ældste by som også er hjemsted for adskillige hvalarter

På den smukke tur til Chicoutimi i Saguenay-regionen foreslår vi, at du gør et stop i Tadoussac, der ligger hvor Saguenay-fjorden flyder sammen med St. Lawrence River. Byen er med sine 400 år Canadas ældste, og den er under UNESCOs beskyttelse som verdens kulturarv. Tadoussac tiltrækker hvert år hvalkiggere i tusindvis, da området er hjemsted for adskillige hvalarter.
 Deriblandt blåhvalen.

Dag 12: Saguenay regionen - St. Alexis-des-Monts (ca. 440 km)

En gammel papirmølle og chokoladeovertrukne blåbær

Byerne Jonquiere og Chicoutimi byder på et par mindre seværdigheder såsom Chicoutimis gamle papirmølle og byens blåbær med chokoladeovertræk. Trappist-munkene laver de bedste af slagsen. Har du mod på at stifte bekendtskab med de lokale beboere, kan du tage en drink eller to på en af Jonquieres mange caféer på hovedgaden, Rue Saint Dominique.

Spøgelsesby og nationalpark med vandfald, klipper og strand

Omkring Lac-St-Jean, der er kilden til Saguenay-fjorden, finder du et indianerreservat nær Roberval, og ikke langt fra reservatet kan du opleve spøgelsesbyen Val-Jalbert, inden du sætter kursen sydpå ad Hovedvej 155. Inden byen Shawinigan kommer du til den lille La Mauricie National Park, der er et stop værd. Særligt naturen omkring Lake Wapizagonke er betagende smuk med sine vandfald, høje klipper og sandstrande krydret med et rigt dyreliv.

Efter en lille pause i nationalparken fortsætter du forbi Shawinigan til St. Alexis-des-Monts.

Dag 13: St. Alexis-des-Monts

En dag med tid til eventyr

Hele dagen kan du bruge i området omkring Lake Sacacomie og i Mastigouche Naturreservat. En række forskellige ture kan arrangeres direkte på hotellet. Alternativt kan du tage ud på egen hånd, men du bør færdes med agtpågivenhed og passe på de mange elge og bjørne, der ofte ses i området.

Vil du se naturen lidt fra oven, kan du booke dig ind på et vandfly, der letter fra Lake Sacocomie.

Dag 14: St. Alexis-des-Monts - Belleville (ca. 500 km)

En dag bag rattet

Det er nu tid at forlade Quebec og vende tilbage til Ontario. Fortsæt turen langs St. Lawrence River og Lake Ontario, der udgør grænsen til USA. Gør stop nær Kingston – et område med utallige små øer, som meget passende kaldes for Thousand Islands. Du overnatter i den charmende by Belleville, der er smukt beliggende ved Lake Ontario.

Dag 15: Belleville - Toronto (ca. 190 km)

Tid til hjemrejse

Så er turen ved at være slut, og du kører til lufthavnen i Toronto, hvor bilen afleveres.

Dag 16: Hjemkomst Danmark

Retur i Danmark efter en overnatning i flyet

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn i samme værelse
13.135,-
Pris pr. person ved 4 personer i samme værelse
14.490,-
Pris pr. person ved 2 personer i samme værelse
20.810,-
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Toronto t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
Alle overnatninger på turistklassehoteller
15 dages billeje (se detaljer under billeje)
30 minutters sejltur med Maid of the Mist ved Niagara Falls på dag 2
1½ timers sejltur i Quebec City på dag 9
Ikke inkluderet i prisen
Evt. envejsleje på lejebil
Afbestillings- og rejseforsikring
Eventuelle, lokalt opkrævede "resort fees" på hotellerne
GPS i udlejningsbilen
Overnatningsteder
Antal
Toronto 2
Huntsville2
Pembroke1
Ottawa1
Montreal1
Quebec City2
L'lle-Aux-Coudres1
Saguenay1
St. Alexis-des-Monts2
Bellevilla1
Info om billeje
v/2 pers: Kategori Toyota RAV4 automatic e.lign. (større bil kan tilkøbes)
v/4 pers: Kategori Dodge Grand Caravan automatic e. lign. (større bil kan tilkøbes)
Alle relevante forsikringer
Fri kilometer
Ekstra chauffør
En tankful benzin
Min alder 25 år (pristillæg for pers. i aldere 21-24 år)
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.