Efterår i Canada

Længde: 26 dage / 24 nætter   •  Priser fra kr. 35.650,-

Den ultimative kør-selv ferie i det vestlige Canada i september/oktober 2024 – oplev anmelderroste lodges, storslået natur og hyggelige bjergbyer

På denne kør-selv ferie i Canada har vi inkluderet det absolut bedste, det vestlige Canada har at byde på.

Bo på håndplukkede lodges (se fx indkvartering i Ucluelet og Madeira Park) beliggende i naturskønne omgivelser langt fra alfarvej og besøg de både kendte, ukendte og lidt oversete nationalparker i det vestlige Canada.

Glæd dig til:

  • Stanley Park, smukke gallerier og den hyggelige havnefront i Vancouver
  • Hval- og bjørnesafari på Vancouver Island
  • Sunshine Coast
  • Banff og Jasper Nationalpark midt i de canadiske Rocky Mountains
  • De mere end 100 gletsjere, vandfald og bjergsøer langs Icefields Parkway
  • Rafting, kanosejlads og rideture i Wells Gray Provincial Park
  • OG MEGET MERE!

Kontakt os og få et tilbud på din rejse til Canada her

Du finder alle vores anmelderoste lodges her.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Unik indkvartering
Udflugter
Rejsen
Længde på tur:
26 dage / 24 nætter
Start:
Vancouver
Højdepunkter:

Vancouver – Vancouver Island – Ucluelet – Jasper og Banff National Park – Lake Louise – og meget mere…

Slut:
Vancouver
Priser fra:
DKK 35.655,-
Dag-til-dag
12/9: Afrejse Danmark og ankomst Vancouver

Velkommen til Vancouver

Efter ankomsten i Vancouver går turen på egen hånd til hotellet i Vancouver downtown. Brug eftermiddagen og aftenen på at kigge nærmere på en af verdens, måske nok, smukkest beliggende storbyer, omgivet af Georgia Strædet på den ene side og storslåede bjerge på den anden.

13/9: Vancouver

Sightseeing i Vancouver

En hel dag til at opleve Vancouver, der er vidt berømt for sin smukke beliggenhed og de mange udendørs aktiviteter. Et godt sted at starte kunne være Stanley Park, der også er hjemsted for det flotte Vancouver Aquarium, der er blandt byens mest populære seværdigheder. Køb evt. en 24-timers billet til en ”hop-on hop-off” trolley, som kører mellem alle byens attraktioner og bydele som f.eks. Gastown og Chinatown. Besøg det store udvalg af etniske restauranter og opleve de mange forskellige etniske kulturer, der forenes i storbyens mylder.

Oplev f.eks. også MacMillan Planetarium, Robson Street, Granville Island, Capilano Suspension Bridge og Grouse Mountain.

14/9: Vancouver - Victoria

Færgetur til Vancouver Island

Efter tjek ud fra hotellet går turen atter til lufthavnen, hvor udlejningsbilen skal afhentes. Herfra går ruten nu syd for Vancouver, mod færgelejet i Tsawwassen, hvorfra færgen mod Vancouver Island afgår. Sejlturen fra Tsawwassen på fastlandet til Swartz Bay på Vancouver Island tager omkring halvanden time. Turen over det smukke Strait of Georgia kan nydes fra dækket på færgen.
Turen fra Swartz Bay til Victoria er cirka 30 kilometer.

Frodige skove, brede strande og barske klipper

Vancouver Island er på størrelse med Jylland med imponerende bjerge, frodige skove, brede sandstrande, smukke fjorde og barske klipper. Dette, kombineret med et rigt og unikt dyreliv, tiltrækker besøgende fra hele verden.

Fremme i hyggelige Victoria by kan du besøge Inner Harbour, Bastion Square eller Beacon Hill Park. En kop afternoon tea på det ikoniske og eksklusive Fairmont Empress Hotel, kan også anbefales.

15/9: Victoria
16/9: Victoria – Ucluelet (ca. 290 km.)

Velkommen til dit resort på klipperne helt ud til vandet

Fra Victoria går turen nu mod nord langs Vancouver Islands flotte østkyst og efterfølgende på tværs af øen frem til Ucluelet, som er at finde på Vancouver Islands vestkyst. Undervejs går ruten igennem Nanaimo, som er Vancouver Islands næststørste by, efter Victoria.

Resortet, Black Rock Oceanfront Resort, ligger opført på klipperne helt ud mod vandet i rå og fascinerende omgivelser af forrevet kystlinje og nåleskov.

17/9: Ucluelet

Golf, mountain bike og vandretur

En hel dag til at udforske Ucluelet halvøen, som indbyder til udendørsaktiviteter og naturoplevelser af den helt store skuffe. Til lands kan du blandt andet prøve kræfter med et slag golf, en tur på mountain bike, spektakulære vandreruter eller de populære wildlife- og bjørnesafari ture.

Hvalsafari, dykning og fisketur

Til vands er mulighederne også mange, her er der bl.a. kajak, fisketure, dykning, sejlture eller de populære hvalsafarier. Vil du opleve herlighederne fra luften, er dette også muligt på en flightseeing – sightseeing med fly.

Ucluelet er omgivet af vand og derfor er her mange strande, ikke nødvendigvis badestrande, men smukke og varierede strande, som også er et besøg værd.

18/9: Ucluelet – Campbell River (ca. 240 km.)

Flot køredag forude

Køreturen fra Ucluelet til Campbell River fører dig gennem en naturskøn rute langs Vancouver Islands kystlinje. Du vil opleve flotte udsigter over Stillehavet, skovklædte bjerge og små hyggelige samfund undervejs.

19/9: Campbell River

Sæson for bjørnesafari

Efteråret er højsæson for bjørnesafari ved Campbell River spændende, hvor du kan opleve grizzly- og sortbjørne i deres naturlige habitat. Det anbefales at booke en guidet tur, hvor bjørnene kan opleves på sikker afstand.

Desuden er der også hvalsæson i det tidlige efterår og fra Campbell River er der gode muligheder for hvalsafari.

20/9: Campbell River – Madeira Park (ca. 130 km.)

Færgesejllads og køretid

Tid til at lægge Vancouver Island bag dig og fortsætte turen tilbage til fastlandet. Turen går nu ca. halvanden time med færge fra Comox til Powell River. Efter endnu en flot køretur langs kysten ad Sunshine Coast Highway, venter endnu en kort færgesejlads fra Saltery Bay til Earls Cove. Efter en meget kort køretur er du fremme ved Painted Boat Resort Spa & Marina, som ligger idyllisk placeret i den lille by, Madeira Park, på the Sunshine Coast. Fra hotellet er der udsigt ud over vandet og den hyggelige lokale marina.

21/9: Madeira Park

Natur, dyreliv og afslapning

Dagen er fri til at nyde de smukke omgivelser, lodgen og området. Der er flere muligheder for at komme ud i naturen, bl.a. på en zodiac tur, hvor du kommer forbi småøerne i fjorden, små vandfald og tæt på områdets rige og varierede dyreliv. Vil du gerne ud på egen hånd, er det også muligt at leje både kano, kajak, mountain bikes og fiskeudstyr. Lodgen har en stor træterrasse helt ned mod fjorden. Så der er også mulighed for en stille stund, hvor du bare læner sig tilbage og nyder udsigten.

22/9: Madeira Park – Whistler (ca. 180 km.)

Tid bag rattet

Der tages afsked med Painted Boat Resort Spa & Marina, og turen går atter med færge. Denne gang er ruten Langdale – Horseshoe Bay og sejltiden er begrænset til kun 40 minutter.

Fra Horseshoe Bay går turen nordpå ad Sea-to-Sky (Highway 99). Det er en helt fantastisk køretur, som byder på smukke udsigter, dramatiske bjerge, høje vandfald og rig mulighed for at gøre fotostop undervejs – afsæt tid til dette.

Velkommen til Whistler

Fremme i Whistler kan der spilles golf i skyggen af bjergene, hikes langs de endeløse stier og høje alpine enge. Oplev spektakulære gletsjere på hesteryg eller prøvkræfter med vild white water rafting. Slut dagen af med at nyde de hyggelige omgivelser i Whistler by.

23/9: Whistler

Svævebane til toppen

En hel dag til at opleve Whistler, som var centrum for Vinter OL i 2010. Den nærliggende Lost Lake er et flot område med mulighed for vandsport, vandreture og observation af vilde dyr. Blandt de mest populære aktiviteter i Whistler er svævebaneturen til en nærliggende bjergtop, markedet i byen, bungee jump og vandring ad områdets mange stier.

24/9: Whistler – Wells Gray Provincial Park (ca. 420 km.)

Cowboystemning i Kamloops

Turen fortsætter nu længere mod nord, mod Wells Gray Provincial Park. Undervejs går turen gennem western byen Kamloops, hvor Stenton-hatte og cowboystøvler i bybilledet ikke er et særsyn. I højlandet udenfor Kamloops ligger den enorme Douglas Lake Ranch, som med sine 20.000 kvæg har været Canadas største kvæg ranch siden 1884. Kamloops er desuden overnatningsby for rejsende med luksustoget Rocky Mountaineer, så det er en yndet by at lægge vejen forbi.

Ranchen, Nikiska Ranch Lodge & Cabins, hvor der skal overnattes ligger mere eller mindre i Wells Gray Provincial Park, så naturen og sceneriet du omgiver dig med her, er helt fortræffeligt.

Har du tiden, kan du alternativt opgradere til et 3-nætters ophold på Pyna-tee-ah Lodge. Opholdet inkluderer 2 heldags bjørnesafari med guide samt alle måltider. Læs mere om Pyna-tee-ah Lodge her

25/9: Wells Gray Provincial Park

Udforsk Wells Gray Provincial  Park

Tilbring dagen med at udforske denne fantastiske naturpark med klippeskråninger, store søer og høje vandfald, bl.a. det smukke Helmcken Falls med sine 140 meter. Wells Gray Provincial Park kan opleves til fods på adskillelig afmærkede vandrestier, men det er også muligt at komme rundt f.eks. på hesteryg. Parken kan også opleves til vands, enten i kano på søerne eller river rafting på en af floderne.

26/9: Wells Gray Provincial Park – Jasper (ca. 315 km.)

Passér dybe kløfter, høje vandfald og brusende floder

Turen fortsætter i dag ad Yellowhead Highway, endnu en af Canadas naturskønne vejtrækninger. Her passeres dybe kløfter, høje vandfald, brusende floder og imponerende bjerge i de canadiske Rocky Mountains. Undervejs går turen også forbi Mt. Robson, som rejser sig næsten 4.000 meter over havets overflade, og dette er dermed det højeste bjerg i de canadiske Rockies.

Kort før Jasper forlader du British Columbia og krydser grænsen til Alberta, hvor resten af turen skal køres.

27/9-28/9: Jasper National Park

Tag på eventyr i Jasper National Park

Jasper er en mindre by, som er omkranset af en smuk nationalpark. Jasper National Park er næsten 11.000 km² stor, hvilket svarer til omkring en fjerdedel af Danmarks areal. Her er mindst 1.000 kilometer vandreruter at vælge imellem, så der er rig mulighed for at opleve områdets dybe kløfter, brusende floder og fantastiske bjerge. Få et overblik over herlighederne ved The Whistlers, der nås med en kort tur i svævebane til 2.500 meters højde. Et andet godt mål for en tur kunne være Maligne Canyon, der er den længste kløft i bjergkæden. Eller hvad med en gåtur langs Maligne Lake, der er dannet af smeltevand fra gletsjere? Mulighederne er mange.

29/9: Jasper – Lake Louise (ca. 230 km.)

Kør med Lake Louise af verdens allersmukkeste vejstrækninger

Turen fortsætter nu mod Lake Louise mod syd, og det er ikke hvilken som helst køretur, der venter forude. Det er nemlig Icefields Parkway, som er en af verdens allersmukkeste vejstrækninger. Undervejs er der masser af muligheder for at gøre stop og forevige de smukke omgivelser af bjerge, floder og søer. På ruten kan du også opleve Nordamerikas største samling af gletsjere, Columbia Icefields, hvor adskillige gletsjere løber sammen og danner et område, der dækker et areal på cirka 325 km². På en udflugt kan du opleve den ene, Athabasca gletsjeren, helt tæt på. Udflugten foregår med et specialdesignet køretøj. Afslutningsvis er der en udsigtstur i en Glacier Skywalk.

Udsigt til den dybblå Lake Louise

Dagens slutdestination, den dybblå Lake Louise, er måske en af de mest ikoniske seværdigheder i det vestlige Canada, og det er ikke uden grund. Det er virkelig et flot syn, der venter her. Kør evt. også til den mindst ligeså smukke, Moraine Lake, som ligger kun en kort køretur herfra.

30/9: Lake Louise – Banff (ca. 60 km.)

Nyd naturkulisserne bag rattet

Fra Lake Louise går turen nu det sidste stykke til Banff. Tag evt. Bow Valley Parkway (rute 1A) i stedet for den store Trans-Canada Highway. Turen er måske en smule længere og tager lidt længere tid, men det er en flottere tur at køre på vejen ned igennem Banff National Park på vej frem mod Banff by.

1/10: Banff National Park

Bjergstier, svævebane og varme kilder

Omkring Banff ligger Canadas ældste nationalpark, der bl.a. byder på Bow Falls og svævebanen til Sulphur Mountain. Bjergtinden kan også nås til fods ad en seks kilometer lang bjergsti, der starter bag det seværdige Banff Springs Hotel. I Upper Hot Springs kan du efterfølgende hvile benene i det 45 grader varme kildevand og samtidig beundre den eventyrlige udsigt mod bjergene.

2/10: Banff - Radium Hot Springs (ca. 135 km.)

Endnu en flot køretur

Køreturen fra Whistler til Radium Hot Springs fører dig gennem smukke bjerglandskaber og naturskønne dale. Du krydser Coast Mountains og Kootenay Rockies og passerer forbi søer og skovklædte områder.

3/10: Radium Hot Springs - Kelowna (ca. 450 km.)

Køretur med anbefalelsesværdige stop undervejs

Køreturen fra Radium Hot Springs til Kelowna fører dig gennem det frodige landskab i det sydlige British Columbia. Du vil køre gennem Kootenay National Park og Kootenay Valley, derefter passere Okanagan Valley, berømt for sine vinmarker og søer. Undervejs vil du opleve betagende udsigter og muligheder for stop langs vejen.

4/10: Kelowna

Kelownas vinmarker

Kelowna er en livlig by beliggende i Okanagan Valley. Byen er omgivet af smukke bjerge, søer og vinmarker. Kelowna er desuden kendt for sine solrige og varme somre, vandaktiviteter på Okanagan-søen og vinture til lokale vingårde. Kelowna tilbyder også en række udendørs aktiviteter året rundt, herunder vandreture, cykling, og skiløb om vinteren i de nærliggende skisportssteder.

5/10: Kelowna - Harrison Hot Springs (ca. 270 km.)

Harrison Hot Springs venter forude

Dagens køretur fører dig gennem flotte landskaber i det sydlige British Columbia. Du vil passere frodige dale, bjerge og køre langs floder, der fører dig til det naturskønne område omkring Harrison Hot Springs.

Harrison Hot Springs er beliggende ved Harrison-søen og er kendt for sine varme kilder, der tiltrækker besøgende på udkig efter afslapning og helbredelse. Udover de varme kilder tilbyder Harrison Hot Springs en smuk natur med muligheder for vandreture, vandsport og afslapning ved søen.

6/10: Harrison Hot Springs - afrejse fra Vancouver (ca. 135 km.)

Tid til at vende snuden mod Danmark

Der tages hul på turens sidste del, denne gang er det mod lufthavnen i Vancouver. Udlejningsbilen afleveres, der tjekkes ind og flyrejsen hjem mod Danmark påbegyndes.

7/10: Hjemkomst Danmark

Hjemme i Danmark efter en nat i flyet


Aktivitetspakke

Dag 5: Hvalsafari
Enestående mulighed for at opleve både gråhvaler, pukkelhvaler, spækhuggere og det øvrige rige dyreliv i den betagende Clayoquot Sound, på vestkysten af Vancouver Island. Turen har en varighed af 2-3 timer.
Dag 13-14: Jasper Wildlife Viewing
Oplev storslået og uspolert natur i Maligne Valley i Jasper National Park. Området har et mangfoldigt og varieret dyreliv, med både fiske- og havørne, bjerggeder, elge, hjorte og naturligvis de sorte bjørne. Turen tager ca. 3 timer og er inkl. guide.
Dag 15: Athabasca Glacier
Første del af turen foregår med "Ice Explorer", et speciallavet køretøj der er designet til gletsjerkørsel. Der gøres stop ved Athabasca gletsjeren. Efterfølgende går turen til Glacier Skywalk, en platform med glasgulv der rækker ca. 30 meter ud over Sunwapta Canyon.
Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 personer i samme værelse
35.650,-
Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn (2-11 år) i samme værelse
21.995,-
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Vancouver/Calgary t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
24 overnatninger på hoteller eller lodges
22 dages billeje (se detaljer herunder)
Færgeoverfarter som beskrevet i dag-til-dag-beskrivelse
Program iflg. dag-til-dag-beskrivelse
Ikke inkluderet i prisen
Evt. envejsleje på lejebil
Afbestillings- og rejseforsikring
Eventuelle, lokalt opkrævede "resort fees" på hotellerne
GPS i udlejningsbilen
Overnatningsteder
Antal
Vancouver2
Victoria2
Ucluelet2
Campbell River2
Egmont2
Whistler2
Wells Gray Provincial Park2
Jasper National Park3
Lake Louise1
Banff National Park2
Radium Hot Springs1
Kelowna2
Harrison Hot Springs1
Info om billeje
v/2 pers: Kategori Toyota RAV4 automatic e.lign. (større bil kan tilkøbes)
v/4 pers: Kategori Dodge Grand Caravan automatic e. lign. (større bil kan tilkøbes)
Alle relevante forsikringer
Fri kilometer
Én ekstra chauffører
En tankfuld benzin
Min. alder 25 år (pristillæg for personer i alderen 21-24 år)
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Unik indkvartering

Black Rock Oceanfront Resort

Bo i moderne og eksklusive omgivelser helt ud til Vancouver Islands rå vestkyst ved Ucluelet, kun 40 kilometer fra Tofino.

Resortet er opført på klipperne helt ud til vestkysten på Vancouver Island. Omgivelserne er rå, men et dybt fascinerende syn, når det nydes inde fra resortets eksklusive rammer. Læs mere…

Der kan arrangeres mange forskellige udflugter i området, f.eks. kajak, sejlture, hvalture, surfing og flightseeing – sightseeing med fly.

De lyse og moderne værelser er alle indrette med store gulv-til-loft vinduer og møbleret balkon, så omgivelserne også kan nydes, når du opholder dig på værelset. Derudover er alle værelser indrettet med et mindre fuldt udstyret køkken, (gas)pejs, badeværelse med kar, TV samt adgang til gratis wifi.

Restauranten serverer retter af friske og lokale råvarer, nøje afstemt efter sæson. I resortets spa tilbydes der et væld af afslappende og afstressende behandlinger.

Painted Boat Resort Spa & Marina

Udflugter

The Mail Run

Priser fra: DKK 1.560,-

Hvalsafari

Priser fra: DKK 855,-

Jasper Wildlife Viewing

Priser fra: DKK 480,-

Athabasca Glacier

Priser fra: DKK 640,-

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.