Kirkenes nordlysrejse

Længde: 3 dage / 2 nætter  •  Priser fra kr. 13.995,-

Fisk efter kongekrabber og bo på ishotel på Kirkenes nordlysrejse

Rejsen “Kirkenes nordlysrejse” starter og slutter i den lille by Kirkenes med knap 9.000 indbyggere i det nordøstlige Norge. Kirkenes er beliggende tæt på den russiske grænse, men også nær den finske. Byens indbyggere har et miks af norsk, russisk, finsk og samisk oprindelse, hvilket f.eks. også kan ses på skiltningen i byen, som ofte er både på norsk og russisk.

Grundet sin beliggenhed på de nordnorske breddegrader er Kirkenes et yndet sted at opleve nordlys i vinterhalvåret. Ligesom både snescooter og hundeslæde er et udbredt transportmiddel på disse kanter – du kan sågar booke hundeslædetransfer fra lufthavnen.

Den norske vildmark ligger placeret lige uden for Kirkenes by, hvor du også finder Snowhotel Kirkenes, som du køres direkte til (i bil) efter ankomsten til den lille Kirkenes lufthavn.

Bestil et tilbud på Kirkenes nordlysrejse her

Udvalgte højdepunkter

  • Snowhotel kirkenes. Du tilbringer den første nat på ishotellet i Kirkenes, hvor du finder is i lange baner og i mange kunstnerisk udførte afskygninger. Hotellet og omgivelserne er i sig selv en af turens helt store oplevelser. Sidste nat tilbringes i en Gamme Cabin, hvor du kan være heldig at opleve nordlyset gennem hyttens panoramavindue.
  • King Crab Safari. Vær med til at fange de langbenede kongekrabber gennem isen på fjorden og nyd fangsten på frokostbordet efterfølgende.
  • Oplev vinterlandskaberne i og omkring Kirkenes og omegn på en guidet snescooter safari, hvor du også selv kan sidde bag rattet.
  • Nordlys udflugt med en lokal guide. Den “magnetiske vejrudsigt” bestemmer om ruten går i retning mod den russiske eller den finske grænse.
  • En afsluttende tur med hundeslæde gennem områdets smukke vinterlandskaber.

Se flere nordlys-rejser her og husk, at du også kan opleve Norge i en autocamper

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
3 dage / 2 nætter
Start:
Kirkenes
Højdepunkter:

Tromsø – Snowhotel Kirkenes

Slut:
Kirkenes
Priser fra:
DKK 13.995,-
Dag-til-dag
Dag 1: Ankomst Kirkeness

Velkommen til Kirkenes!

Fra Kirkenes lufthavn er der arrangeret transfer til Snowhotel Kirkenes. Efter ankomsten bliver du udstyret med et sæt varmt vintertøj og efterfølgende venter turens første udflugt, King Crab Safari. I en slæde trukket af en snescooter bliver du kørt ud til en frossen fjord, hvor der skal fiskes efter de langbenede kongekrabber gennem huller i isen. Efter fisketuren kan du se frem til en sen frokost, som naturligvis har frisk kongekrabbe på menuen. Restauranten er indrettet i hyggelige og varme omgivelser i en traditionel norsk træhytte beliggende tæt ved fjorden.

Tilbage på Snowhotel Kirkenes kan du nu tjekke ind på dit noget atypiske hotelværelse, nemlig en af is-suiterne, som er udskåret i is fra gulv til loft. Besøg også isbaren, hvor du kan varme dig på en lille skarp i et glas af is serveret ved bardisken, også af is. De eventyrlige omgivelser minder mest af alt om en rigtig krostue i en bjælkehytte, men her er alt bare kunstnerisk udskåret i is.

Aftenen byder på en 3-rettes middag, som også inkluderer en præsentation af, hvordan du skal tilbringe natten i din arktiske sovepose i is-sengen i dit hotelværelse af naturligvis, is!

Dag 2: Snowhotel Kirkenes

Snescooter og nordlys

Endnu en dag, hvor områdets sne- og islandskaberne skal udforskes på en 3-timers guidet snescooter safari (eller hundeslæde). Denne gang skal du dog selv føre snescooteren (to personer pr. køretøj), som bringer dig rundt. En guide hjælper med udstyr og instruktioner inden turen går afsted.

Natten tilbringes i en hyggelig Snowhotel Gamme Cabin. Hytterne, som er inspireret af traditionelle fiske- og jagthytter er opført i træ og er alle udstyret med et stort panoramavindue, hvorfra du kan være heldig at opleve nordlyset?

Dag 3: Afrejse Kirkenes

Ishotel, nordlys og vinterlandskaber

Eftermorgenmaden er det tid til at opleve område for sidste gang i denne omgang. Du skal endnu engang iføre dig dit varmeste vintertøj inden du skal på tur med hundeslæde. Hver hundeslæde har plads til to personer ud over kusken.
Midt på eftermiddagen er der arrangeret transfer tilbage til Kirkenes lufthavn.

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 voksne i samme værelse
13.995,-
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Kirkenes t/r inkl. gældende skatter og afgifter
Lufthavnstransfer t/r
2 overnatninger på Snowhotel Kirkenes, inkl. morgenmad og middag (Snowhotel is-værelse & Gamme Cabin)
Guidet King Crab Safari, inkl. frokost
Guidet tur med snescooter eller hundeslæde (sæsonafhænig)
Lån af varmt vintertøj og støvler
Program iflg. dag-til-dag-beskrivelse
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
Overnatningsteder
Antal
Snowhotel Kirkenes2
Din rejsekonsulent

Læs mere om Alberte og se hvor i verden hun har rejst

Alberte Nicolajsen

Rejsekonsulent - Aarhus

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent - Randers

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.