Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev
Færøerne

Rejser til Færøerne

Oplev fantastisk natur, sjældne fuglearter og unik kultur på din rejse til Færøerne

Når du rejser til Færøerne venter en gammel vulkanøgruppe bestående af 18 øer i Atlanterhavet, smuk placeret mellem Norge og Island.

Flyveturen fra Danmark til Færøerne tager kun et par timer og på trods af at være et lille land, geografisk set, så er der stor variation i landskabet i landets regioner. De færøske landsbyer er placeret i frodige dale, omkranset af smukke fjelde og lige meget hvor du befinder dig på Færøerne, er der aldrig mere end 5 km til kysten.

Færøerne er skabt til fjeldvandring og har vandreruter i forskellige sværhedsgrader. Det er dog vigtigt at have planlagt turen godt hjemmefra, da vejret hurtigt kan skifte på Færøerne. Et lille tip er at få fat på Visit Faroe Islands’ vandrepjece, som er fyldt med nyttige tips til før og under vandreturen samt 23 nøje udvalgte ruter.

På grund af de relativt få biler og den gode infrastruktur, er Færøerne også oplagt at udforske på cykel. Sørg for at sætte dig ind i sikkerhedsreglerne eller spørg din rejsekonsulent, så du er klar til at opleve dine mange betagende ruter på to hjul.

Læs også om rejser til Norge her

Kør-selv ferie inkl. hotel og billeje på Færøerne

Fordi de fleste øer er forbundet af veje, broer og undervandstunneler er det nemt at komme rundt med bil på Færøerne.

Alle hovedvejene er asfalteret, imens nogle af vejene i de mindre byer er grusveje. Herudover skal du være opmærksom på, at alt off-road kørsel er forbudt i respekt for naturen.

Det er muligt at benytte to undervandstunneller på Færøerne. Vágatunnilin forbinder Vågø med Strømø, hvor henholdsvis lufthavnen og Thorshavn ligger. Den anden tunnel (Norðoyatunnilin) har forbindelse mellem Bordø og Østerø. Betalingen for at køre gennem tunnellerne er medregnet i billejen.

Vejret på Færøerne

På trods af Færøernes nordlige beliggenhed er vejret relativt mildt stort set hele året rundt, men lidt blæst undgår du næppe. De store forandringer i landskabet og i højderne gør, at vejret er meget foranderligt og skiftende alt efter, hvor du befinder dig. Det er ikke ualmindeligt at opleve alle fire årstider, når du bevæger sig rundt mellem øerne.

Somrene er kølige med en gennemsnitstemperatur på 13 grader, imens den om vinteren ligger på omkring 3 grader.

Fugleliv

Færøerne er et sandt paradis for fuglespottere. Her er cirka 300 fuglearter registret og hvert år trækker mange fugle over Nordatlanten for at slå sig ned på øerne. Den største chance for at se fugle er ved kysterne, da fuglene oftest slår sig ned der, hvor de først støder på land efter deres lange rejse.

De tre mest kendte fuglearter, du kan opleve når du rejser til Færøerne, er den majestætiske sule, lunden, også kendt som søpapegøjen samt strandskaden, Færøernes nationalfugl (Tjaldur).

Thorshavn, Færøernes hovedstad

Færøernes hovedstad er et miks af moderne storby i miniformat og gamle traditioner. Her finder du alt fra moderne bygninger, nynordisk gourmetmad, kunst og kultur.

Gå på opdagelse i de gamle bydele, Tinganes og Reyni og oplev de røde pakhuse, de snævre stræder og sorttjærede træhuse med græs på taget. Nyd udsigten fra den gamle fæstning, Skansin, der var byens fæstning mod sørøvere.

Det er også muligt at tage på en smuk østkystvandring fra Skansin, hvor fjordstranden er børnevenlig og der kan samles en masse fine skaller og fange krabber.

Rejser til Esturoy, Færøernes næststørste ø

På Færøernes næststørste ø finder du landets højeste fjelde og et fantastisk landskab for naturelskere.

  • Øens højeste punkt er ”Slættaratindur”, der med sine 880 meter rejser sig smukt i landskabet. Den første halvdel af turen kan klares i bil, hvorefter du forsætter til fods – de sidste par hundrede meter til toppen er nemlig stejl.
  • I vandreafstand fra byen Eiði, på Esturoys nordvestlige kyst, ligger det 343 meter høje forbjerg Eiðiskollur med de to sagnomspundne klipper Risin og Kellingin liggende foran sig. Her finder du en enestående udsigt over nordkysten.
  • Gjóvg er den nordligste landsby på øen, fredfyldt og idyllisk placeret omgivet af bjerge, blot en times kørsel fra Thorshavn. Her rager Færøernes største og flotteste fjeldkæde op og byder på masser af muligheder for at vandre i fjeldene og spotte Færøernes nationalfugl, Tjaldur. Den højeste klippe er Ennigberg, der strækker sig 700 meter over havets overflade på Færøernes nordligste punkt.

Faktisk er Færøerne omgivet af 3-400 meter høje klipper langs langt størstedelen af den 1.117 kilometer lange kystlinje, som indrammer øerne.

Mykines, hvor søpapegøjerne bor

Mykines er en af de højdepunkter, som du ikke vil gå glip af, når du rejser til Færøerne. Her vil du i sandhed opleve en stor del af den fantastiske natur og det fugleliv, som Færøerne er så kendt for.

Vandreturen fra Mykines bygd til fyrtårnet ved Mykineshólmur er fx der, hvor du har de bedste chancer for at se lunden – i folkemunde kaldet søpapegøjen – helt tæt på. Den bedste periode at opleve søpapegøjen er fra maj til september – højsæsonen er juli måned.

Der er to muligheder for at komme til Mykines – enten med færge eller med helikopter. Færgen afgår i perioden 1. maj til 31. august fra Sørvagur til Mykines. Da der kun er 40 pladser på færgen, anbefales det derfor at reservere plads i god tid.

Det er også muligt, at flyve med helikopter til Mykines. Helikopteren afgår mandag, onsdag, fredag og søndag – fredag er den eneste dag, hvor den afgår to gange på en dag. Helikopteren flyver hele året rundt, hvis vejret tillader det. Derfor anbefales det at besøge Mykines i starten af rejsen i tilfælde af, at vejret gør det umuligt at flyve eller sejle tilbage.

Gásadalur og Færøernes mest populære vandfald

Gásadalur, som er en af de mest afsides bygder på Færøerne ligger på vestsiden af øen, Vágar.

Gásadalur er bl.a. kendt fra Ulla Boje Rasmussens dokumentar “1.700 meter fra fremtiden”. En filmtitel, der henviser til længden på den tunnelforbindelsen, der i 2006 blev etableret mellem Gásadalur og det øvrige Vágar. Indtil 2006 var den eneste måde at nå Gásadalur nemlig kun en to timer lang vandretur over fjeldene fra nabobygden Bøur. Dette var en anstrengende tur som øens postbud dengang måtte gå tre gange om ugen. I dag er denne gamle “post-rute” mellem Bøur og Gásadalur en populær vandrerute spækket med eventyrlige udsigter.

Gásadalur er i øvrigt også kendt for udflugter til det beundringsværdige og massivt fotograferede vandfald, Múlafossur. Faktisk er vandfaldet så fotograferet, at det i folkemunde bliver kaldt ”Instagram-vandfaldet”.

Få hjælp til at planlægge din rejse til Færøerne i dag

Ring til os på 86 40 88 44 – det er helt uforpligtende – eller send en rejseforespørgsel via formularen nedenfor.

Bestil et tilbud på din rejse til Færøerne her

Vi glæder os til at vise dig, hvordan din drømmerejse til Færøerne kan se ud.

  Tryghed

  Personligt rejsebureau

  Hjælp på rejsen døgnet rundt

  Konkurrencedygtige priser

  Over 30 års rejseerfaring

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.

Gratis rejsetilbud (Blå content row)
Nyhedsbrev