Få et tilbud på din rejse

  Tryghed

  Personligt rejsebureau

  Hjælp på rejsen døgnet rundt

  Konkurrencedygtige priser

  Over 30 års rejseerfaring

Tokyo

Storby

Tokyo – Metropolen med knap 38 millioner indbyggere

Tokyo er verdens største by med sine knap 38 millioner indbyggere og et areal på størrelse med hele Sjælland. Besøg Tokyo og oplev et farverigt metropol fyldt med fascinerende kontraster, der veksler imellem japansk historie og tradition, og et topmoderne og effektiviseret Japan.

Tokyo består af 23 forskellige bydistrikter, som alle har noget forskelligt at byde på. Det er dog ikke alle distrikterne, der er lige interessant for besøgende.

Afstandene er store og du er afhængig af metroen for at komme rundt. Metroen og togene er de mest punktlige i hele verden, og det er både nemt og bekvemt at benytte den velsmurte maskine, der effektivt styrer trafikken rundt i Tokyos undergrund. Metrostationerne er naturligvis af forskellig størrelse, men mest imponerende er den store Shinjuku Station, som med sine mere end 200 udgange og hele 3,6 millioner daglige passagerer, er den suverænt største.

Trods Tokyos enorme størrelse og imponerende befolkningstal er der overraskende rent og pænt i gaderne og på metrostationerne, og ”Out of Order” skilte er noget du skal kigge langt efter, når du bevæger sig rundt – det er japansk effektivitet, når det er bedst.

Udover titlen som verdens største storby, kan Tokyo også bryste sig af en topplacering som en af verdens mest sikre byer. Kriminaliteten er forsvindende lav, og du kan trygt bevæge dig rundt langt de fleste steder i byen, også efter mørkets frembrud.

8 udvalgte bydistrikter i Tokyo

1. Shinjuku

Skal man udråbe et centrum i Tokyo, er  Shinjuku et godt bud. Den enorme Shinjuku Station er knudepunkt for imponerende 3,6 millioner togpassagerer, der dagligt passerer igennem. Når du først har fundet ud af én af stationens mere end 200 udgange, venter en moderne bydel med højhuse, neonskilte og masser af mennesker! Der er gode shoppingmuligheder i stormagasiner og de flere trendy butikker.

Ønsker du at trække dig lidt fra menneskemylderet i gaderne, kan du lægge vejen forbi Shinjuku Gyoen Park – et yndet åndehul midt i storbyen.

2. Ginza

Tokyos mondæne shopping område. Her findes alle de største modehuse side om side. Så er det Chanel, Prada og Louis Vuitton der trækker, er Chuo-dori Street i Ginza det helt rette sted.
Ginza bugner dog også af butikker til den lidt billigere pengepung. Der er masser af mindre butikker og større stormagasiner, som tilbyder både internationale og japanske mærkevarer.
Når du skal samle kræfter mellem indkøbene, er der desuden masser af caféer og restauranter at finde mellem alle butikkerne.

3. Asakusa

Den gamle Asakusa bydel er nok mest kendt for at huse et af Tokyos ældste templer, Sensō -ji templet. Den buddhistiske helligdom tiltrækker dagligt både japanere samt turister, der kommer for at opleve det imponerende og historiske tempelområde. Den lange tempelgade, Nakamise dori, som fører fra indgangsporten og op til selve templet, er anlagt med små traditionelle butikker, der sælger alt fra souvenirers og japansk kunsthåndværk til mad, drikke og japanske specialiteter.

4. Ueno

Bydelen er berømt for den store oase Ueno Park, som ligger lige ved siden af Ueno Station. Når kirsebærtræerne blomstrer i foråret, er Ueno Park et af de mest populære og flotte steder at opleve ”Cherry Blossom” i Tokyo.

Ameyoko markedet er også at finde i Ueno, her kan du købe japanske souvenirers i enhver kvalitet og prisklasse. Desuden er der flere butikker, der sælger f.eks. sko, sportssko, tasker, mærketøj og sportstøj, ofte til fornuftige priser. Der er også flere mindre lokale spisesteder, hvor du kan få velsmagende traditionelle japanske retter i selskab med de lokale.

5. Roppongi

Roppongi er kendt for at huse Tokyos farverige natteliv. Her findes et væld af barer, diskoteker og forskellige varianter af natklubber. Desuden er der en stort og varieret udvalg restauranter og spisesteder for enhver smag og pengepung.
Tokyos ”Eiffeltårn” (Tokyo Tower) er pejlemærket i Tokyos skyline, hvis du skal finde frem til Roppongi. Tager du metroen, er stationen Roppongi Station.

6. Shibuya

Endnu et hipt og farverigt shoppingområde i Tokyo. Shibuya er nok mest kendt for, Shibuya Crossing, verdens mest travle vejkryds, hvor op mod gennemsnitligt 2.500 personer krydser gaden, hver gang trafiksignalet skifter til grøn.
Det ikoniske vejkryds, der nærmest har fået attraktion-status i Tokyo, er da også at finde i de fleste internationale film, filmet i Tokyo.
Vil du opleve fænomenet lidt oppefra, skal du besøge den Starbucks der ligger med facaden ud mod krydset – dog kan der godt være rift om de populære vindues- og udsigtspladser på anden sal.

7. Sumida

Der er her du finder Tokyos Skytree, der med sine 634 meter er det højeste fritstående tårn i verden og verdens næsthøjeste bygningsværk, kun overgået af Burj Khalifa i Dubai.
I Sumida, som ligger i det nordøstlige Tokyo, finder du også små gader med ældre japanske træhuse, små lokale butikker og traditionelle japanske bade.
Et kontrastfyldt område, hvor det moderne og gamle Tokyo eksisterer side om side.

8. Akihabara

Bydelen Akihabara går under tilnavnet, Electric Town, endnu en farverig og neonoplyst bydel i Tokyo. Kun fantasien sætter grænser for hvad du kan finde af elektronik og it-grej samt computer og mobil tilbehør i de enorme mega-stores i Akaihabara. Selvom du ikke nødvendigvis er en målrettet elektronik-nørd, er Electric Town i Tokyo stadig et besøg værd.

Få hjælp til at sammensætte en (realistisk) rejseplan

Ring til os på 86 40 88 44 – det er helt uforpligtende – eller send en rejseforespørgsel via formularen nedenfor og vi viser dig, hvordan din drømmerejse til Japan kan se ud.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.