Mt. Kilimanjaro – Lemosho ruten

Længde: 11 dage / 9 nætter  •  Priser fra kr. 22.240,-

Bestig Kilimanjaro via den smukkeste trekkingrute

Bestig Kilimanjaro af Lemosho ruten. Ruten er et otte dages trek, der fører til toppen af Afrikas højeste bjerg, Mt. Kilimanjaro. Der venter uforglemmelige og storslåede oplevelser undervejs.

Lemosoho ruten er den længste af trekkingruterne til Mt. Kilimanjaros top, og det er uden tvivl også den smukkeste. Forvent nogle af Afrikas mest enestående og varierede landskaber undervejs, hvor turen går gennem velbevarede skovområder, hede- og lynglandskaber samt ørken. Lemosho ruten byder også på vandredage med moderate stigninger, hvorved tilvænning til højderne forbedres og risikoen for højdesyge formindskes.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
11 dage/ 9 nætter
Start:
Londorossi Gate
Højdepunkter:

Mti Mkubwa Camp – Shira Two Camp – Barranco Hut – Uhuru Peak

Slut:
Moshi
Priser fra:
DKK 22.240,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark & ankomst Tanzania

Velkommen til Tanzania

Fra lufthavnen er der arrangeret transfer til hotellet.

Dag 2: Londorossi Gate – Mti Mkubwa Camp

Turen tager sin begyndelse

Dagen starter tidligt med briefing, morgenmad og efterfølgende to timers køretur fra Moshi til Londorossi Park Gate, hvor turen starter.

Efter ankomst pakker lokale guider og bærere diverse udstyr og bagage sammen, så det er klar til afgang. En frokostpakke udleveres, og turen går nu med 4WD køretøj til Lemosho Glades, beliggende i cirka 2.100 meters højde – turen er på omkring 11 kilometer og tager omkring 45 minutter.

Vandretur gennem skovområder

Halvvejs er der indlagt et frokoststop, og sidst på eftermiddagen er man fremme ved Machame området, hvorfra der skal vandres igennem skovområder, det sidste stykke frem til Mti Mkubwa campsite, hvor der overnattes. Mti Mkubwa ligger i 2.750 meters højde, og vandreturen hertil tager cirka tre timer.

Teltene sættes op og lejren gøres klar, mens kokken tilbereder aftensmaden. Efter middagen overnattes der i teltene – bemærk, at nattetemperaturen allerede nu kan være ned til frysepunktet.

Dag 3: Mti Mkubwa – Shira One Camp

Der vandres op over trægrænsen

I dag er der afsat fem til seks timer til at vandre 12 kilometer med en pæn højdemeterstigning, frem til næste overnatningssted, Shira One Camp. Efter nogle få timer nåes trægrænsen, og skoven erstattes af mere golde hedelandskaber.

Udsigt til et sammensunket vulkankrater

Lige inden ankomst til lejren passeres det vulkansk krater, Shira Caldera, som er et sammensunket vulkankrater. Shira One Camp, som ligger i 3.610 meter, er base for natten.

Dag 4: Shira One Camp – Shira Two Camp

Fem kilometers hike

Dagen i dag byder på et hike på blot fem kilometer og en stigning i højdemeter på knap 250 meter. Luften er blevet tyndere, så igen i dag er der afsat fem til seks timer til at vandre dagens rute på fem moderate kilometer. Turen går over Shira Plateauet, hvor der er mulighed (og tid) til mulige afstikkere til for eksempel Shira Cathedral, hvorfra udsigten til de omkringliggende bjerge og stejle klipper kan nydes.

Sidst på dagen slår man lejr i Shira Two Camp i 3.850 meters højde.

Dag 5: Shira Two Camp – Barranco Hut

Mere klatring end vandring

Nu begynder bestigningen af Mt. Kilimanjaro for alvor. Dagens rute på fem kilometer, byder på mere kuperet og udfordrende terræn end tidligere, så der skal klatres, mere end der skal vandres. Først på dagen klatres der langsomt op til Lava Camp, hvorefter der atter skal klatres nedad i to timer mod dagens camp, Barranco Hut, som findes i 3.950 meter. Dagens manøvre er vigtig for akklimatiseringen, og Climb-High-Sleep-Low princippet er fremgangsmåden, når man vil nå toppen af Mt. Kilimanjaro på dag syv.

Flotte udsigter og lejr for foden af Great Barranco Wall

Dagen igennem er der flotte udsigter til både Western Breach og Breach Wall, så hav kameraet ved hånden undervejs.

Lejren ligger placeret i en dal for foden af Great Barranco Wall, og herfra kan der nydes en smuk solnedgang, mens kokken tilbereder aftenens middag.

Dag 6: Barranco Hut – Karanga Valley Camp

Great Barranco Wall skal passeres

Efter morgenmaden går det opad, og det er den imponerede Great Barranco Wall, som skal passeres. Den stejle klippevæg kan, ved første øjekast, virke som en udfordrende ”forhindring”, men det viser sig dog ofte at være en lettere (ikke let!) klatretur end forventet.

Turen slutter ved bunden af Heim gletseren – et imponerende syn! Ruten fortsætter nu igennem Karanga Valley over højderygge og dale frem til lejren, Karanga Valley Camp, som ligger i 4.200 meters højde.

Dag 7: Karanga Valley Camp – Barafu Camp

Seks kilometers hike

Sidste dag inden forsøget på at nå Mt. Kilimanjaros top. Dagens tur byder på en seks kilometers hike og en højdestigning omkring 400 meter.

Ruten mødes nu med en anden Mt. Kilimanjaro rute, Mweka ruten. Stien, man følger herfra, er også den vej, man skal ned af bjerget dagen efter, når man har været på toppen af bjerget. Undervejs er der vandstop i Karanga Valley, som er sidste vandpost på ruten inden toppen.

Velkommen til din camp

Efter en times tid, hvor man vandrer langs højderyggen, når man Barafu Camp, som ligger i 4.600 meters højde.

Barafu betyder ”is” på swahili, og selvom campen ikke ligefrem er dækket af is, så er det et goldt og noget dystert sted. Teltene bliver slået op på et smalt sted og på et stenet og ujævnt underlag, og det er derfor vigtigt at orientere sig, mens der stadig er dagslys, så der ikke sker uheld efter mørkets frembrud.

Mt. Kilimanjaros top er tættere på end nogensinde, men der er stadig cirka 1.300 højdemeter og en otte timers vandretur til toppen.

Tidligt til ro

Der venter en lang og hård dag forude, så det anbefales at forberede både tøj, kamera og pandelampe (med nye batterier) og fylde vand på termoflasker, så man er klar til afgang. Når middagen er serveret, anbefales det at gå til ro allerede klokken 19:00, så man kan være bare nogenlunde udhvilet, når man bliver vækket igen.

Dag 8: Barafu Camp - Uhuru Peak – Mweka Camp

Turens måske sværeste stræk

Dagen starter allerede omkring midnat, hvor man efter et let mellemmåltid, påbegynder turen mod toppen i nattens mulm og mørke. Ruten går mod nordvest, mod Stella Point, som ligger cirka seks timers vandring længere fremme. Turen til Stella Point går ad ujævne stier og betragtes af mange som den hårdeste del af hele turen, både fysiske og mentalt, på grund af distancen, mørket og højden.

Solen står op og belønningen venter forude

Fremme ved Stella Point i 5.750 meters højde, er der tid til et lille hvil, mens solen står op.

På de sidste to timer mod Uhuru Peak, kan der forekomme sne og noget lavere temperaturer. Belønningen for nattens strabadser kommer ca. 45 minutter efter man har forladt Stella Point, da man nu kan spotte Uhuru Peak i det fjerne, og den sidste time til toppen, kan man nu fokusere på målet, der kun kommer nærmere og nærmere.

Velkommen til toppen!

Endelig oppe! Målet er nået, og der skal naturligvis tages de obligatoriske billeder foran det legendariske Uhuru Peak skilt, så missionen kan blive foreviget. Dog anbefales det ikke at blive hængende for længe (max. 10 – 15. minutter), da både kulden, den tynde luft og trætheden hurtigt rammer, og der er stadig mange timers hike forude.

Nedstigning

Nu går det nedad, og første stop på ruten er Barafu Camp, som man forlod midt om natten, omkring 11-12 timer tidligere. Her er der tid til et kort og velfortjent hvil og tid til at pakke ejendele sammen, inden turen fortsætter mod Mweka Hut, som findes i 3.100 meter. Turen fra Uhuru Peak ned til Mweka Hut, som ligger ved den øvre trægrænse, tager i alt syv til otte timer. Efter middagen er det tid til en god nats søvn.

Dag 9: Mweka Camp – Mweka Gate - Moshi

Du er nu helt i mål – tillykke!

Efter morgenmaden går turen, de sidste tre timer og 15 kilometer, igennem skoven ned til Mweka Gate, hvor der officielt ”tjekkes ud” af Mt. Kilimanjaro og Uhuru Peak guld-certifikatet overrækkes, efter en (forhåbentlig) succesfuld tur helt op på toppen af Mt. Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg.

Turen går herefter til Moshi, hvor det hele startede syv dage tidligere.

Aftenen og natten tilbringes i Moshi.

Dag 10: Afrejse Tanzania

Hjemrejse!

Tid til at tage afsked med Tanzania for denne gang.

Fra hotellet er der arrangeret transfer til lufthavnen.

Dag 11: Hjemkomst Danmark

Hjemme igen efter en nat i flyet.

Priser
Fra priser
DKK
Overnatning i telte
22.240,-
Prisen er pr. person
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Tanzania t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
Lufthavnstransfer t/r
Transport fra/til hotel i Moshi
Guide
Bærere/kok
Parkfee
Alle måltider under vandreturen
Indlogering i telte
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
Drikkepenge
Bemærkninger

Drikkepenge

Det er god stil og i øvrigt kutyme at belønne de folk, som gør oplevelsen mulig. Drikkepenge gives til både guider, bærer og kokke.

Husk at medbringe

Solhat, solcreme, varmt tøj/flere lag, varm hat, handsker, sovepose (til temperaturer under minus 5 grader), vandrestøvler (der er gået til), vandrestave (frivilligt), vand- og vindtæt tøj, pandelygte, kamera og kikkert. Nogle af tingene kan lejes på stedet. Meget udstyr kan lejes lokalt til priser fra 5 til 20 USD pr. enhed – kontakt DANexplore for info.

Vigtigt

Turen kræver udover god fysisk ikke nogen særlig bjergbestigerteknisk indsigt, men vær meget opmærksom på symptomer på højdesyge, som kan forekomme fra ca. 3.000 meters højde. Lokalguiderne er naturligvis fuldt ud kompetente og er vant til at “læse” deltagerne, så de vil selvfølgelig følge nøje med i deltagernes ve og vel i løbet af bestigningen.

Bestigningsture på Kilimanjaro fås i mange længder og kvaliteter. DANexplore fraråder at vælge en tur, der er kortere end 6 dage af hensyn til akklimatiseringen på bjerget. Ønskes mere tid til akklimatiseringen kan turens forlænges med én eller flere dage.

Det er ekstremt vigtigt at du sikrer dig, at du forlader Danmark med den bedst mulige rejseforsikring i rygsækken. Brug god tid på at sætte dig ind i, hvordan dækningen er skruet sammen.

Da der ikke forefindes forsyninger af nogen art på bjerget, skal alle fornødenheder bæres af turens bærere. Tag ikke flere personlige ting med på turen, end du har brug for. Vi anbefaler et sæt dagbeklædning og et rent sæt tøj til aftenerne. Medbring også et sæt skiundertøj.

Vi beder gæsterne om højst at pakke 15 kg pr. person/rygsæk. Eventuel ekstra bagage kan opbevares gratis på vores kontor i Nairobi eller på hotellet i Arusha / Moshi.

Soveposer kan lejes lokalt – dog kun ved forudgående bestilling.

Børn under 10 år må i henhold til lovgivningen ikke bestige bjerget.

Overnatningsteder
Antal
Hotel i Moshi2
Telt - Kilimanjaro trek7
Din rejsekonsulent

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Læs mere om Frederikke og se hvor i verden, hun har rejst

Frederikke Olesen

Rejsekonsulent - Aarhus

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.