Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev

Lake Manyara, Serengeti & Ngorongoro

Længde: 5 dage / 4 nætter  •  Priser fra kr. 8.965,-

Oplev et mangfoldigt dyreliv på denne safari

Lake Manyara er kendt for et rigt fugleliv, Serengetis vidtstrakte savanne byder på klassiske safarioplevelser og Ngorongoro krateret har en enorm koncentration af dyr. Så der er gode muligheder for at opleve et mangfoldigt dyreliv. Er du heldig får du et glimt af “The Big Five”, som er løve, leopard, næsehorn, elefant og bøffel.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
5 dage/4 nætter
Start:
Kilimanjaro lufthavn
Højdepunkter:

Lake Manyara – Serengeti – Ngorongoro

Slut:
Kilimanjaro lufthavn
Priser fra:
DKK 8.965,-
Dag-til-dag
Dag 1: Kilimanjaro lufthavn - Lake Manyara

Velkommen til Lake Manyara National Park

Afgang fra Arusha og en kort køretur til Lake Manyara National Park. Du stopper i campen og spiser frokost, før der fortsættes til parken og eftermiddagens safaritur.

Lake Manyara National Park er en af Tanzanias bedst bevarede hemmeligheder. Et fantastisk beskyttet område med græsmarker, skove og den dominerende røde skråning mod vest, der er en fantastisk flot kulisse bag søen.

Løver der klatrer i træer og flodheste

Naturen her er ekstrem dramatisk, og mere end 380 fuglearter er registeret i parken. Deriblandt flamingoer der samles omkring søen. Nationalparkens virkelige specialitet er dog løverne, der, af uforklarlige årsager, klatrer i træer. Til tider sover de endda på grenene højt over jorden. Denne opførsel er dybt ualmindelig og ses praktisk talt ingen andre steder i Afrika. Lake Manyara er desuden et godt sted at opleve flodheste.

Sidst på eftermiddagen vender du tilbage til campen/lodgen, hvor der er middag og overnatning.

Dag 2: Lake Manyara - Serengeti

Den endeløse slette

Straks efter morgenmaden er der afgang mod Serengeti. En køretur på cirka tre timer. Der er picnicfrokost undervejs, og derefter fortsætter du direkte ud på eftermiddagens safaritur i Serengeti. Serengeti  kaldes, af masai-nomaderne, for “De endeløse sletter”, og det er en meget rammende titel for den 14.763 km2 store savanne, der vrimler med vilde dyr.

Over tre millioner pattedyr boltrer sig i Serengeti

Der bor over tre millioner pattedyr på det store område, og omkring to millioner af dem trækker hvert år i store flokke mod nord over Mara floden og videre til Masai Mara for at finde grønne græsgange.
 Med så mange byttedyr samlet på ét sted, bliver dyreflokkene tæt forfulgt af mange sultne rovdyr. Resultatet er et af naturens helt store dramaer, og antallet af dyr er imponerende.

Oplev ‘The Big Five’

Det samme er landskaberne i Serengeti, der primært består af savanne med de karakteristiske akacietræer, tørre græsområder, skovklædt højland og blandet skov. Området huser et stort antal dyr og fugle, og chancerne for at se både de “fem store” og mange af de andre ikoniske vilde dyr er i høj grad til stede.

Sidst på dagen ankommer du til Seronera camp/lodge for natten, hvor middagen serveres.

Dag 3: Serengeti

Heldags safari i Serengeti

Straks efter morgenmaden kører du ud på en spændende heldags safaritur i Serengeti. Du holder pause midt på dagen og spiser en picnicfrokost, men ellers er dagen dedikeret til områdets mange vilde dyr. Hvor guiderne tager dig hen afhænger af sæsonen og dyrenes vandring, men Serengeti er en overvældende oplevelse på alle tidspunkter af året.

Du vender tilbage til campen/lodgen til middag og overnatning.

Dag 4: Serengeti - Ngorongoro

Endnu en dag med oplevelser på savannen

Dagen starter med endnu en morgensafari, hvorefter du vender tilbage til campen/lodgen for at spise frokost. Efter frokost er der afgang til Ngorongoro National Park, hvor du indlogeres på Simpa camp/lodge.

Middag og overnatning i campen/lodgen.

Dag 5: Ngorongoro - Kilimanjaro lufthavn

Morgenmaden spises meget tidligt, så du kan være nede i Ngorongoro krateret i de tidlige morgentimer, når dyrene er mest aktive. Inde i parken kører du gennem den smukke skov og op ad de disede bjergsider til kanten af krateret. Her begynder den stejle nedkørsel i Ngorongoro krateret.

Nationalparken der en gang var en vulkan

Ngorongoro var engang en ung vulkan, indtil den styrtede sammen for omkring to millioner år siden og dannede en perfekt caldera på cirka 20 kilometer i diameter. Det enorme ‘hul’ er en kilometer dybt, og i bunden af dette græsser en mangfoldighed af dyr på en grøn slette omringet af vulkanens eroderede bjergsider.

Løver, leoparder, næsehorn og flodheste

Koncentrationen af dyr i Ngorongoro krateret overgår de fleste andre steder i Afrika, og chancerne for at komme tæt på Afrikas mest berømte dyrearter er i høj grad til stede. Løver, leoparder, næsehorn, flodheste, gazeller, eland-antiloper, hyæner, vandbukke og bøfler lever alle her, og de har selskab af et væld af andre dyrearter. Dette er safari i absolut verdensklasse, og du bruger det meste af dagen på at udforske krateret med et frokoststop undervejs.

Der er afgang tilbage mod Arusha omkring klokken 15.30

Priser
Fra priser
DKK
Telt (GRUPPE*)
8.965,-
Kombineret budget lodge og telt (GRUPPE*)
15.775,-
Kombineret turistklasse lodge og telt (GRUPPE*)
15.370,-
Luksus lodge (GRUPPE*)
16.895,-
*: ved "GRUPPE" forstås, at du eller I deltager som del af en gruppe med andre rejsende. Alle ovenstående ture kan mod tillæg i prisen købes som PRIVATE ture, hvor kun du eller I er med på den pågældende tur.
Inkluderet i prisen
Transport til/fra lufthavn
Park fee
Måltider på safariture
Guide
Ikke inkluderet i prisen
Flybillet fra Danmark til Tanzania t/r
Sovepose (v/teltsafari)
Drikkevarer
Drikkepenge
Bemærkninger

Prisbemærkninger:
Priserne er fra-priser (pris pr. person).
Ovenstående priser er lavsæsonpriser.
Der pålægges et pristillæg i perioden i og omkring påsken, jul og nytår. Spørg DANexplore.

Husk at medbringe:
Sovepose, solhat, solcreme, insektspray, varm fleece trøje til kølige aftener, lommelygte, kamera og kikkert.

Overnatningsteder
Antal
Telt / Lodge 4
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.

Gratis rejsetilbud (Blå content row)
Nyhedsbrev