Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev

Tarangire, Lake Manyara, Ngorongoro og Kilimanjaro

Længde: 13 dage / 11 nætter   •  Priser fra kr. 25.760,-

Spændende rundrejse, hvor du oplever tre af Tanzanias bedste nationalparker, som alle ligger tæt på Arusha. Rejsen afsluttes med en uforglemmelig trekking på Kilimanjaro.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
13 dage/11 nætter
Start:
Arusha
Højdepunkter:

Arusha – Tarangire – Lake Manyara – Ngorongoro – Kilimanjaro trekking

Slut:
Arusha
Priser fra:
DKK 25.760,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark og ankomst Tanzania

Der er afrejse fra Danmark tidligt om morgenen. Ved ankomst til Kilimanjaro bliver du afhentet i lufthavnen og kørt ind til dit hotel i Arusha, hvordu bor 2 nætter.
Resten af dagen er fri til at slappe af ovenpå rejsen.
Overnatning: Mc. Ellys Hotel.

Dag 2: Dag i Arusha

I dag er der tid til at gå en tur i byen. Arusha er beliggende i det nordlige Tanzania, ligger ved foden af bjerget Mount Meru, i smukke frodige omgivelser. Byen er en af Tanzanias hurtigst voksende byer, der betegnes som Tanzanias safari-hovedstad og et vigtigt turistcentrum. Her er et behageligt klima året rundt, og omgivelserne er frodige med majs-, hvede- og kaffe- plantager. (M)
Overnatning: Mc. Ellys Hotel.

Dag 3: Arusha - Tarangire

Fra Arusha tager det ca. to timer at køre til Tarangire. Campen etableres og derefter spises der picnicfrokost. Når temperaturerne begynder at falde sidst på eftermiddagen, er det tid til den første safaritur inde i parken.

Tarangire er ikke Tanzanias mest berømte nationalpark, men dette bidrager kun til følelsen af at opleve det uberørte Afrika. Krogede baobab-træer står langs Tarangire-floden, hvor dyrene søger ned for at drikke. Vand er vigtigt i disse tørre landskaber, og der er stor forskel på Tarangire i tørtiden og i regntiden. Særligt i perioden fra august til oktober søger zebraer, gnuer og elefanter i stort antal til Tarangire, og lige i hælene på dem følger et væld af rovdyr. Parken er også et oplagt sted for fugleelskere, der kan søge efter parkens mere end 300 optegnede arter. Umiddelbart inden solnedgang vender du tilbage til campen, hvor middagen serveres.

Dag 4: Tarangire - Lake Manyara

Efter morgenmaden pakkes campen sammen, og du tager endnu en safaritur på vej ud af parken. Der er kun ca. 45 minutters kørsel til Lake Manyara National Park, hvor der venter en hel dags safaritur med picnicfrokost.

Lake Manyara National Park er en af Tanzanias bedst bevarede hemmeligheder. Et fantastisk beskyttet område med græsmarker, skove og den dominerende røde skråning mod vest, der er en fantastisk flot kulisse bag søen. Naturen her er ekstrem dramatisk, og mere end 380 forskellige fuglearter er registeret i parken, bl.a. flamingoer, der samles omkring søerne. Nationalparkens virkelige specialitet er dog løverne, der, af uforklarlige årsager, klatrer i træer og til tider sover de endda på grenene højt over jorden. Denne opførsel er dybt ualmindelig og ses praktisk talt ingen andre steder i Afrika. Lake Manyara er desuden et godt sted at opleve flodheste. Sidst på eftermiddagen kører du til campen, hvor der er middag og overnatning.

Dag 5: Tarangire - Ngorongoro -Arusha

Efter tidlig morgenmad er der afgang til Ngorongoro National Park, der ligger mindre end en times kørsel fra Lake Manyara. Inde i parken kører du gennem den smukke skov og op ad de disede bjergsider til kanten af krateret. Her begynder den stejle nedkørsel i Ngorongoro krateret. Ngorongoro var engang en ung vulkan, indtil den styrtede sammen for omkring 2 millioner år siden og dannede en perfekt caldera på ca. 20 km i diameter. Det enorme ‘hul’ er 1 km dybt, og i bunden af dette græsser en mangfoldighed af dyr på en grøn slette omringet af vulkanens eroderede bjergsider. Koncentrationen af dyr i Ngorongoro krateret overgår de fleste andre steder i Afrika, og chancerne for at komme tæt på Afrikas mest ikoniske dyrearter er i høj grad til stede. Dette er safari i absolut verdensklasse, og du bruger det meste af dagen på at udforske krateret med et frokoststop undervejs. Først ca. kl. 15.30 er der afgang tilbage mod Arusha, hvor du bor en nat. (M+F)
Overnatning: Mc. Ellys Hotel.

Dag 6: Start på Kilimanjaro trekking - Arusha til Hibo - Mandara Hut

Efter morgenmaden afhentes du på hotellet og sætter kurs mod landsbyen Himo, der ligger omkring 40 km øst for Moshi. Det er her, du møder guiden og bærerne. Når alle er klar, og udstyret er kontrolleret, fortsætter du til startstedet ved Marangu Gate i ca. 1.900 meters højde. Ved indgangen får du udstedt billetter til parken, og så begynder den 4-5 timers lange vandretur gennem skoven til Mandara Hut i ca. 2.700 meters højde. Hytten ligger ca. 2 timers vandretur (tur-retur) fra Maundi krateret, hvor der er en flot udsigt mod Kilimanjaros højeste tinder. Du vender tilbage til hytterne til middag og overnatning. (M+F+A)

OBS!: Det er ikke nogen let opgave at bestige bjerget, og deltagerne skal være forberedt på, at det kræver både det rette udstyr og god kondition at klare turen. Selvom turen ikke er teknisk krævende, kan man blive fysisk påvirket af at opholde sig i højden. Derfor er der indlagt en hviledag undervejs, hvilket højner chancen for at nå toppen betydeligt sammenlignet med de 5-dages ture, der også udbydes. Endnu en nøgle til at nå toppen er at tage det stille og roligt.

 

Dag 7: Mandara Hut - Horombo Hut

Efter morgenmaden starter den stejle opstigning gennem regnskov, før du krydser det åbne hedeområde på Mawenzis sydvendte skråning. Du fortsætter ca. 1.000 højdemeter opad, inden dagen afsluttes ved Horombo Hut i 3.720 meters højde. Dagens vandretur er på ca. 6 timer og er omkring 12 km. lang. Vel fremme ved hytterne er resten af dagen fri til afslapning, middag og overnatning.

Dag 8: Horombo Hut - Kibo Hut

Efter morgenmad begiver du dig ud på den dramatiske opstigning til Kibo Hut, der ligger i 4.300 meters højde. Turen tager dig gennem dalen bag Horombo Hut og op på det område, der kaldes Sadlen. Området er ret bredt og fladt sammenlignet med resten af ruten og ligger i ca. 4.200 meters højde. Du passerer den sidste vandpost og fortsætter til Kibo Hut, hvor der venter middag og overnatning.

Dag 9: Akklimatisering i Kibo Hut

Du er allerede højt oppe, og dagen er derfor afsat til at vænne sig til højden. Dette er en god investering, da det højner dine chancer for at nå toppen betydeligt. Desuden giver det mulighed for at udforske den smukke natur omkring hytten. Der er flere gode akklimatiseringsruter, du kan vælge at vandre i løbet af dagen. Men du er naturligvis også velkommen til bare at slappe af og forberede dig på opstigningen mod toppen i morgen tidlig. Også denne aften er der middag og overnatning i Kibo Hut.

Dag 10: Kibo Hut - Uhuru Peak - Horombo Hut

Efter en hviledag er du klar til at starte meget tidligt på den sidste hårde tur mod toppen. Det er en lang dag, der meget vel kan vare 12-15 timer. Du tager af sted fra hytterne omkring midnat og påbegynder opstigningen mod toppen Uhuru Peak i 5.895 meters højde. Dette er turens virkelige styrkeprøve, og det skønnes, at kun 40% af trekkerne når helt til toppen. Men oplevelsen er alle anstrengelserne værd! Hvis du når helt op til toppen, og vejret i øvrigt tillader det, belønnes du med en formidabel udsigt ud over Tanzania og ind i Kenya. Langt under dig strækker de flade landskaber sig mod horisonten, og på nogle dage kan du endda få et glimt af Kenyas højeste bjerg, Mt. Kenya.

Selvom Kilimanjaro kun ligger 340 kilometer syd for ækvator er toppen året rundt dækket af sne, is og gletsjere. Men forskerne forudsiger, at gletsjerne vil være smeltet inden 2020 på grund af den globale opvarmning.
 Du har ca. 20 minutter på toppen til fotografering og til at få pusten. Herefter starter nedstigningen til Horombo Hut, der ligger ca. 2.200 højdemeter længere nede ad bjerget. Vel fremme i hytten venter et velfortjent hvil, en middag og en god nats søvn.

Dag 11: Horombo Hut - Hibo - Moshi/Arusha

Turens sidste dag går med nedstigningen til Marangu Gate, hvor du kommer tilbage gennem nogle af de fantastiske landskaber, som du passerede på vejen op. Efter ankomsten til Himo er der transport videre til Arusha., hvor du bor en nat. (M+F)
Overnatning: Mc. Ellys Hotel.

Dag 12: Afrejse Tanzania

Efter morgenmaden checker du ud fra hotellet. Nyd eventuelt de sidste timer inden du afhentes og køres til lufthavnen. Her begynder hjemrejsen mod Danmark. (M)

Dag 13: Hjemkomst Danmark

Hjemme i Danmark igen

Priser
Fra priser
DKK
Ved 2 personer i samme lodge/telt
18.100,-
Ved 4 personer i samme lodge/telt
17.755,-
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Tanzania t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
Transfer
Alle nævnte måltider
4 nætter på Mc. Ellys Hotel
Safari (Tarangire, Lake Manyara & Ngorongoro) 3 dage / 2 nætter med måltider
Kilimanjaro trekking 6 dage / 5 nætter
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
Visum til Tanzania
Drikkepenge
Bemærkninger

Prisbemærkninger:
Priserne er fra-priser (pris pr. person).
Ovenstående priser er lavsæsonpriser.
Rabat til børn i alderen 0 – 17 år. Spørg efter pris.
Der pålægges et pristillæg i perioden i og omkring påsken, jul og nytår. Spørg DANexplore.

Husk at medbringe:
Sovepose, solhat, solcreme, insektspray, varm fleecetrøje, lommelygte, kamera, kikkert og drikkevand.

Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.

Gratis rejsetilbud (Blå content row)
Nyhedsbrev