Få et tilbud på din rejse

Safari, Kilimanjaro & Zanzibar
Længde: 19 dage / 17 nætter  •  Priser fra kr. 25.640,-

Safari, trekking og badeferie på én og samme rejse

Rundrejse med tre helt store oplevelser inkluderet. Oplev tre af Tanzanias allerbedste nationalparker med et rigt dyreliv, bestig  Kilimanjaro og afslut ferien med et ophold på paradisøen Zanzibar.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
19 dage/17 nætter
Start:
Kilimanjaro
Højdepunkter:

Arusha – Tarangire – Lake Manyara – Ngorongoro  – Kilimanjaro – Zanzibar

Slut:
Zanzibar
Priser fra:
DKK 25.640,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmrk og ankomst Tanzania

Velkommen til Tanzania!

Ved ankomst til Kilimanjaro bliver du afhentet i lufthavnen og kørt ind til dit hotel i Arusha, hvordu bor to nætter.
Resten af dagen er fri til at slappe af ovenpå rejsen.

Overnatning: Mc. Ellys Hotel.

Dag 2: Dag i Arusha

Sightseeing i Arusha

I dag er der tid til at gå en tur i byen. Arusha er beliggende i det nordlige Tanzania, og ligger ved foden af bjerget Mount Meru, i smukke frodige omgivelser. Byen er en af Tanzanias hurtigst voksende byer, der betegnes som Tanzanias safari-hovedstad og et vigtigt turistcentrum. Her er et behageligt klima året rundt, og omgivelserne er frodige med majs-, hvede- og kaffe- plantager.

(M)
Overnatning: Mc. Ellys Hotel.

Dag 3: Arusha - Tarangire

Turens første safari

Fra Arusha tager det omkring to timer at køre til Tarangire. Campen etableres og derefter spises der picnicfrokost. Når temperaturerne begynder at falde sidst på eftermiddagen, er det tid til den første safaritur inde i parken.

Krogede baobab-træer langs floden

Tarangire er ikke Tanzanias mest berømte nationalpark, men dette bidrager kun til følelsen af at opleve det uberørte Afrika. Krogede baobab-træer står langs Tarangire-floden, hvor dyrene søger ned for at drikke. Vand er vigtigt i disse tørre landskaber, og der er stor forskel på Tarangire i tørtiden og i regntiden. Særligt i perioden fra august til oktober søger zebraer, gnuer og elefanter i stort antal til Tarangire, og lige i hælene på dem følger et væld af rovdyr.

Mere end 300 fuglearter

Parken er også et oplagt sted for fugleelskere, der kan søge efter parkens mere end 300 optegnede arter. Umiddelbart inden solnedgang vender du tilbage til campen, hvor middagen serveres.

Dag 4: Tarangire - Lake Manyara

Safari med picnicfrokost

Efter morgenmaden pakkes campen sammen, og du tager endnu en safaritur på vej ud af parken. Der er kun cirka 45 minutters kørsel til Lake Manyara National Park, hvor der venter en hel dags safaritur med picnicfrokost.

En af Tanzanias bedst bevarede hemmeligheder

Lake Manyara National Park er en af Tanzanias bedst bevarede hemmeligheder. Et fantastisk beskyttet område med græsmarker, skove og den dominerende røde skråning mod vest, der er en fantastisk flot kulisse bag søen. Naturen her er ekstrem dramatisk, og mere end 380 forskellige fuglearter er registeret i parken, bl.a. flamingoer, der samles omkring søerne.

Løver der klatrer i træer og flodheste

Nationalparkens virkelige specialitet er dog løverne, der, af uforklarlige årsager, klatrer i træer og til tider sover de endda på grenene højt over jorden. Denne opførsel er dybt ualmindelig og ses praktisk talt ingen andre steder i Afrika. Lake Manyara er desuden et godt sted at opleve flodheste.

Sidst på eftermiddagen kører du til campen, hvor der er middag og overnatning.

Dag 5: Tarangire - Ngorongoro -Arusha

Nationalparken der en gang var en vulkan

Efter tidlig morgenmad er der afgang til Ngorongoro National Park, der ligger mindre end en times kørsel fra Lake Manyara. Inde i parken kører du gennem den smukke skov og op ad de disede bjergsider til kanten af krateret. Her begynder den stejle nedkørsel i Ngorongoro krateret.

Ngorongoro var engang en ung vulkan, indtil den styrtede sammen for omkring to millioner år siden og dannede en perfekt caldera på omkring 20 kilometer i diameter.

Koncentrationen af dyr overgår de fleste andre steder i Afrika

Det enorme ‘hul’ er en kilometer dybt, og i bunden af dette græsser en mangfoldighed af dyr på en grøn slette omringet af vulkanens eroderede bjergsider. Koncentrationen af dyr i Ngorongoro krateret overgår de fleste andre steder i Afrika, og chancerne for at komme tæt på Afrikas mest ikoniske dyrearter er i høj grad til stede. Dette er safari i absolut verdensklasse, og du bruger det meste af dagen på at udforske krateret med et frokoststop undervejs.

Først ved 15.30-tiden er der afgang tilbage mod Arusha, hvor du bor en nat.

Overnatning: Mc. Ellys Hotel. (M+F)

Dag 6: Start på Kilimanjaro trekking - Arusha til Hibo - Mandara Hut

Turen op ad Kilimanjaro tager sin begyndelse

Efter morgenmaden afhentes du på hotellet og sætter kurs mod landsbyen Himo, der ligger omkring 40 kilometer øst for Moshi. Det er her, du møder guiden og bærerne.

Når alle er klar, og udstyret er kontrolleret, fortsætter du til startstedet ved Marangu Gate i 1.900 meters højde. Ved indgangen får du udstedt billetter til parken, og så begynder den 4-5 timers lange vandretur gennem skoven til Mandara Hut i cirka 2.700 meters højde. Hytten ligger to timers vandretur (tur-retur) fra Maundi krateret, hvor der er en flot udsigt mod Kilimanjaros højeste tinder. Du vender tilbage til hytterne til middag og overnatning. (M+F+A)

Det kræver forberedelse og god kondination at bestige Kilimanjaro!

Det er ikke nogen let opgave at bestige bjerget, og du skal være forberedt på, at det kræver både det rette udstyr og god kondition at klare turen. Selvom turen ikke er teknisk krævende, kan man blive fysisk påvirket af at opholde sig i højden. Derfor er der indlagt en hviledag undervejs, hvilket højner chancen for at nå toppen betydeligt sammenlignet med de 5-dages ture, der også udbydes. Endnu en nøgle til at nå toppen er at tage det stille og roligt.

Dag 7: Mandara Hut - Horombo Hut

Opstigning gennem regnskoven

Efter morgenmaden starter den stejle opstigning gennem regnskov, før du krydser det åbne hedeområde på Mawenzis sydvendte skråning. Du fortsætter cirka 1.000 højdemeter opad, inden dagen afsluttes ved Horombo Hut i 3.720 meters højde.

Dagens vandretur er på omkring seks timer og er 12 km. lang. Vel fremme ved hytterne er resten af dagen fri til afslapning, middag og overnatning.

Dag 8: Horombo Hut - Kibo Hut

Opstigning til Kibo Hut og ‘Sadlen’

Efter morgenmad begiver du dig ud på den dramatiske opstigning til Kibo Hut, der ligger i 4.300 meters højde. Turen tager dig gennem dalen bag Horombo Hut og op på det område, der kaldes Sadlen. Området er ret bredt og fladt sammenlignet med resten af ruten og ligger i cirka 4.200 meters højde. Du passerer den sidste vandpost og fortsætter til Kibo Hut, hvor der venter middag og overnatning.

Dag 9: Akklimatisering i Kibo Hut

Højde-tilvænning

Du er allerede højt oppe, og dagen er derfor afsat til at vænne sig til højden. Dette er en god investering, da det højner dine chancer for at nå toppen betydeligt. Desuden giver det mulighed for at udforske den smukke natur omkring hytten.

Gå ture eller slap af i lejren

Der er flere gode akklimatiseringsruter, du kan vælge at vandre i løbet af dagen. Men du er naturligvis også velkommen til bare at slappe af og forberede dig på opstigningen mod toppen i morgen tidlig. Også denne aften er der middag og overnatning i Kibo Hut.

Dag 10: Kibo Hut - Uhuru Peak - Horombo Hut

Turens styrkeprøve

Efter en hviledag er du klar til at starte meget tidligt på den sidste hårde tur mod toppen. Det er en lang dag, der meget vel kan vare 12-15 timer. Du tager af sted fra hytterne omkring midnat og påbegynder opstigningen mod toppen Uhuru Peak i 5.895 meters højde. Dette er turens virkelige styrkeprøve, og det skønnes, at kun 40% af trekkerne når helt til toppen. Men oplevelsen er alle anstrengelserne værd!

Belønningen kommer på toppen

Hvis du når helt op til toppen, og vejret i øvrigt tillader det, belønnes du med en formidabel udsigt ud over Tanzania og ind i Kenya. Langt under dig strækker de flade landskaber sig mod horisonten, og på nogle dage kan du endda få et glimt af Kenyas højeste bjerg, Mt. Kenya.

Husk at forevige øjeblikket med et billede

Selvom Kilimanjaro kun ligger 340 kilometer syd for ækvator er toppen året rundt dækket af sne, is og gletsjere. Men forskerne forudsiger, at gletsjerne vil være smeltet inden 2020 på grund af den globale opvarmning.
 Du har cirka 20 minutter på toppen til fotografering og til at få pusten.

Nedstigning

Herefter starter nedstigningen til Horombo Hut, der ligger cirka 2.200 højdemeter længere nede ad bjerget. Vel fremme i hytten venter et velfortjent hvil, en middag og en god nats søvn.

Dag 11: Horombo Hut - Hibo - Moshi/Arusha

Sidste del af nedstigningen

Turens sidste dag går med nedstigningen til Marangu Gate, hvor du kommer tilbage gennem nogle af de fantastiske landskaber, som du passerede på vejen op. Efter ankomsten til Himo er der transport videre til Arusha., hvor du bor en nat.

Overnatning: Mc. Ellys Hotel (M+F)

Dag 12-13: Fra Arusha til Zanzibar

Velkommen til Zanzibar

Du hentes på hotellet fra morgenstunden og køres til lufthavnen, hvor flyet til Zanzibar venter. Ved ankomst på Zanzibar afhentes du og køres til dit hotel i Stone Town, hvor du bor to nætter.

Oplev Stonetowns historise gader

I byen Stonetown oplever du de eksotiske, gamle gader, hvor man stadig fornemmer den levende historie. Tempoet i byen er afslappet, og nogle steder kan det næsten føles som om tiden står stille. Overnatning: Clove Hotel. (M)

Dag 14-17: Zanzibar

Læg dig til rette i liggestolen på dit strandhotel

Efter morgenmad afhentes du på hotellet og bliver kørt til dit næste hotel ved stranden. Brug resten af dagen på afslapning eller gå på opdagelse i de eksotiske omgivelser.

Strandliv og snorkling

De følgende dage er frie til at nyde de lækre sandstrande ved Zanzibar. Trænger du til en pause fra strandlivet, kan hotellet arrangere dykker- og snorkelture, massage og spa-behandlinger. Hvordan du bruger tiden i dette paradis er helt op til dig.

Overnatning: Sunset Bungalows (M)

Dag 18: Afrejse Zanzibar

God hjemrejse!

Efter morgenmaden checker du ud fra hotellet. Nyd eventuelt de sidste timer på stranden, inden du afhentes og køres til lufthavnen. Her begynder hjemrejsen mod Danmark. (M)

Dag 19: Hjemkomst Danmark

Atter dansk grund under fødderne

Priser
Fra priser
DKK
Ved 2 personer i samme lodge/telt
26.505,-
Ved 4 personer i samme lodge/telt
25.640,-
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Tanzania/Zanzibar t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
Indenrigsflyvning, inkl. gældende skatter og afgifter
Transfer
Alle nævnte måltider
4 nætter på Mc. Ellys Hotel
Safari (Tarangire, Lake Manyara & Ngorongoro) 3 dage / 2 nætter med måltider
Kilimanjaro trekking 6 dage / 5 nætter
2 nætter i Stonetown på Zanzibar - Clove Hotel
4 nætter på Zanzibar - Sunset Bungalow
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
Visum til Tanzania
Drikkepenge
Bemærkninger

Prisbemærkninger

Priserne er fra-priser (pris pr. person).
Ovenstående priser er lavsæsonpriser.
Rabat til børn i alderen 0 – 17 år. Spørg efter pris.
Der pålægges et pristillæg i perioden i og omkring påsken, jul og nytår. Spørg DANexplore.

Husk at medbringe

Sovepose, solhat, solcreme, insektspray, varm fleecetrøje, lommelygte, kamera, kikkert og drikkevand.

Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.