Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev
Tanzania
Arusha

Arusha

Arusha er en by beliggende i det nordlige Tanzania. Arusha ligger ved foden af bjerget Mount Meru, i smukke frodige omgivelser. Mount Meru kan bestiges på 3-4 dage, hvis man vil prøve kræfter med bjergtrekking. Byen er et stort turistcentrum, med Arusha Nationalpark beliggende nord for byen. I parken kan du være heldig at spotte den sorte og hvide colobusabe. Desuden ligger Arusha også tæt på Mount Kilimanjaro og Kilimanjaro Nationalpark. Arusha Nationalpark omfatter Mount Meru, som er en markant vulkan der ligger i 4556 meters højde i Arusharegionen i det nordøstlige Tanzania. Nationalparken er ikke voldsom stor, men har et varieret og spektakulært landskab i tre afgrænsede områder. I sydøst finder du steppeland og i nordøst er den lavvandede sø Momella Lake, som er kendt for sine vadefugle, heriblandt den lyserøde flamingo. Mount Meru er den næst højeste bjergtop i Tanzania efter Kilimanjaro, som ligger kun 60 km fra Mount Meru og danner baggrunden for udsigten fra parken mod øst. Udover Arusha Nationalpark, finder du også Afrikas mest berømte nationalparker i Tanzania, nemlig Serengeti og Ngorongoro-krateret i vest til Kilimanjaro Nationalpark i øst.Arusha Nationalpark
I Arusha Nationalpark er der et rigt og varieret dyreliv, heriblandt den kendte fauna som giraf, bøffel, zebra, vildsvin, aber og meget mere. Fuglelivet er meget lettere at se her end i andre nationalparker, så hvis du er naturelsker er det oplagt at besøge nationalparken.

Safariturisme
Arusha var oprindeligt en handelsstation, men er nu et vigtigt økonomisk center og hovedby for Arusharegionen. Der ligger et stort farverigt marked i byen, hvor du kan bruge et par timer på at slentre rundt og købe lækre frugter, inden du skal ud og opleve naturen omkring Arusha. Byen er udgangspunkt for safariturismen til Serengeti og Ngorongoro, som har et imponerende landskab. Serengeti nationalpark grænser op til Kenya og når mod vest næsten ud til Victoriasøen, som er Afrikas største og verdens næststørste ferskvandssø. Landskabet veksler mellem åbne sletter, træbevoksede bakker og mod vest frodig skov. Her er et meget rigt dyreliv, som tæller op mod 1,5 million gnuer, som foretager årlige massevandringer. Udover gnuer findes der zebraer, elefanter, løver og geoparder på savannen. I floder og søer er der flodheste og krokodiller, og visse steder kan man med lidt held se den sjældne sortørn. Det vil være oplagt at besøge netop denne fascinerende park, når man er i byen Arusha.

Ring til DANexplore på 86 40 88 44 og få et godt tilbud på en rejse til Arusha, Tanzania. Du kan også sende en rejseforespørgsel.