Få et tilbud på din rejse

Udflugter
Kibera slumkvarteret

Kibera slumkvarteret

Længde: 1 dag  •  Priser fra kr. 195,-

Få et levende og lærerigt indtryk af hverdagen i Kibera

Du bliver hentet af din guide på hotellet omkring klokken 10.00. Sammen tager I med offentlige transporter til Kibera. Her begynder en spændende guidet gåtur gennem Kibera, hvor du ser de forskellige kvarterer og de mest interessante steder. Navnet Kibera kender du sikkert ikke. Men alligevel synes du måske, at kvarteret virker bekendt. Det har nemlig optrådt i flere nyere film. Deriblandt den Oscar nominerede film The Constant Gardener. Et besøg her giver et lærerigt og levende indtryk af hverdagen i Nairobis største slumkvarter.

Det største slumkvarter i Afrika syd for Sahara

Med et indbyggertal på omkring 1 million er Kibera det største slumkvarter i Afrika syd for Sahara. Kvarteret ligger fem kilometer sydøst for Nairobi centrum. Det blev oprindeligt etableret af briterne til at huse soldater af nubia-stammen, der vendte tilbage fra krig i 1920’erne. I dag bor cirka hver fjerde indbygger i Nairobi her, og alle Kenyas 50 stammer er repræsenteret i Kibera. Så kvarteret er præget af en kulturel mangfoldighed.

Besøg hos små virksomheder, skoler og private hjem

Formålet med besøget i Kibera er at give et unikt indblik i den almindelige kenyaners tilværelse langt væk fra de gængse turistruter. Et andet formål er at rejse penge til værdige projekter. I løbet af dit besøg får du mulighed for at besøge nogle af de små virksomheder, skoler og organisationer. De er blevet etableret for at højne levevilkårene i bydelen. Du får også mulighed for at kigge forbi et “børnehjem” (det er en uofficiel skole, for der er kun tre officielle skoler i Kibera) og et smykkeværksted, der fremstiller smykker af okseknogler. Desuden trakteres du med en traditionel kenyansk frokost i et privat hjem.

Turen er en enestående mulighed for at komme ind under huden på nutidens Kenya og opleve sider af landet, der er de færreste turister forundt. Turen tilbage til hotellet foregår også med offentlige transportmidler.

Priser
Din rejsekonsulent
Priser
Fra priser
DKK
Donation
195,-
Prisen er pr. person
Inkluderet i prisen
Guidet tur med en projektrepræsentant som guide
Ikke inkluderet i prisen
Frokost 200 Kenyanske Shilling
Drikkevarer
Transport 100 Kenyanske Shilling
Bemærkninger

Prisebemærkninger: 
Prisen er en donation, der betales lokalt og direkte. Pengene indgår i en fond, der yder månedlige udbetalinger til Kibera-projekterne. Pengene investeres i de igangværende projekter samt i etablering af nye.

Turen koster 2500 Kenyanske Shilling pr. person (betales lokalt).

Husk at medbringe:
Solhat, solcreme, drikkevand, kamera og din sunde fornuft. Formålet med besøget er at skaffe penge til projekter, der arbejder på en langsigtet udvikling af kvarteret. Medbring ikke gaver, slik eller andre ting til at dele ud. Hvis du har ting, du ønsker at donere eller andre ønsker om at yde et bidrag til projekterne i Kibera, er du velkommen til at drøfte det med vores ledelse. Vi vil gerne hjælpe dig med at hjælpe befolkningen i Kibera. Husk passende påklædning. Holdningen til påklædning er mere konservativ i Kenya end i Europa.

Din rejsekonsulent

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.