Mt. Kenya

Længde: 9 dage / 7 nætter  •  Priser fra kr. 13.635,-

Trekking i Kenyas forskelligartede landskaber

Tag på trekking i Kenya. Denne trekkingtur til toppen af Mt. Kenya kunne meget vel være det bedste og mest varierede bjergtrek i hele Østafrika. Ruten starter ved Sirimon Gate og slutter med nedstigning ad Chogoria-ruten. Den maksimale højde er 4.985 meter over havet, så du kommer til at vandre gennem meget forskellige landskaber. Der er tilmed gode chance for at se dyreliv på vejen.

Vil du hellere kombinere safari og badeferie på en rundrejse i Kenya og Zanzibar så se her.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
9 dage/7 nætter
Start:
Nairobi
Højdepunkter:

Nairobi – Mt. Kenya – Point Lenana

Slut:
Nairobi
Priser fra:
DKK 13.635,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark & ankomst Nairobi

Velkommen til Kenya

Fra lufthavnen er der arrangeret transfer til hotellet.

Dag 2: Nairobi - Old Moses Hut

Køretur forbi familiefarme og ananasplantager

Afgang fra Nairobi med kurs nordpå mod det frodige højland. Det er en flot tur, der tager dig forbi små familiefarme og ananasplantager til Nanyuki. Efter frokost kører du de sidste ni kilometer til startpunktet ved Sirimon gate.

Opstigningen starter – Hold øje med elefanter, aber og zebraer

Herfra starter opstigningen til fods mod Old Moses Hut i 3300 meters højde.Gåturen til Old Moses Hut tager omkring 3-4 timer ad en grusvej, der fører dig gennem skovområder og åbent bjergterræn. Hold øje med bevægelser i landskabet, for du kan være heldig at se både elefanter, bavianer, aber, bøfler, zebraer og gazeller langs vejen.

Vel fremme ved Old Moses Huts er der tid til at slappe af og nyde det betagende landskab, inden en velfortjent middag serveres. Denne aften overnatter du i hytter med sovesale.

Dag 3: Akklimatisering ved Old Moses Hut

Tid i den tynde luft

Da du allerede er nået op i 3300 meters højde, bruges dagen på at vænne sig til den tynde luft. Dette er en god investering, for det forhøjer dine chancer for at nå toppen betydeligt. Samtidig giver det dig tid til at dvæle ved Mt. Kenyas smukke landskaber.

Udforsk området, læs en god bog eller tag et slag kort – tiden er din!

Under formiddagens vandretur kommer du kun lidt højere op, inden du vender tilbage til hytten for at spise frokost. Eftermiddagen er til fri disposition, så det er helt op til dig, om du ønsker at udforske området lidt på egen hånd eller bare slappe af ved hytten med en bog eller et spil kort. Middag og overnatning i hytter med sovesale.

Dag 4: Old Moses Hut - Shiptons Camp

Opstigningen fortsætter

Efter morgenmaden begynder opstigningen fra Old Moses Hut til Shiptons Camp. På vejen kommer du igennem smukke dale, hvor man kan se sommerasters vokse vildt. Måske møder du også den lille klippegrævling, der trods sin ringe størrelse er elefantens nærmeste slægtning. Der serveres frokost undervejs, og du belønnes med udsigt til Mt Kenyas toppe.

Velkommen i 4200 meters højde

Efter cirka 6-8 timers vandring når du frem til Shiptons Camp, der ligger i 4200 meters højde. Resten af dagen er fri til afslapning og til at nyde den formidable udsigt omkring dig. Middag og overnatning i hytter med sovesale.

Dag 5: Akklimatisering ved Shiptons Camp

Akklimatisering med tid til små vandreture

Endnu en dag med akklimatisering inden forsøget på at nå toppen i morgen tidlig. I løbet af dagen er der mulighed for forskellige vandreture i området omkring hytten. Du vælger selv, hvor langt du vil gå denne dag. Det afhænger i høj grad af, hvordan du har det.

Vandretur rundt om bjergtoppen

Har du luft til det, er det muligt at vandre hele vejen rundt om toppen. Det er en fantastisk flot tur med storslåede udsigter, der også giver dig en fornemmelse for bjergets enorme størrelse. Men området byder også på flere glimrende kortere vandreture, så du har tid til at slappe af inden nattens udfordringer. Aftensmaden serveres i Shiptons Camp, hvor du også overnatter i hytter med sovesale.

Dag 6: Shiptons Camp - Point Lenana - Bandas Hut

Tidligt ud af fjerene

Dagen starter allerede omkring klokken 02.00, så du er sikker på at nå helt til toppen tids nok til at opleve den fantastiske solopgang fra Point Lenana i 4.985 meters højde. Der serveres ikke en stor morgenmad ved afgangen fra Shiptons Camp. Kun te, kaffe og kiks. Herefter er der afgang mod toppen, hvilket typisk tager omkring fire timer.

Belønningen venter på toppen

Oplevelserne på toppen er dog til fulde den lange vandretur værd. På klare morgener belønnes du med en super udsigt over Kenyas højland, og på nogle dage kan du endda se helt til Mt. Kilimanjaro. Du tilbringer omkring en halv time på toppen, inden nedstigningen mod Mintos Hut begynder.

Ved Mintos Hut serveres et solidt morgenmåltid, hvorefter turen går videre ned ad Chogoria-ruten til Bandas Hut, hvor der er mulighed for et velfortjent bad, middag og overnatning.

Dag 7: Bandas Hut - Chogoria - Nairobi

Turens sidste stræk

Efter morgenmaden fortsætter du det sidste stykke gennem dybe slugter og frodige skove. Du er nu atter omringet af dyreliv, og hvis du er stille, kan du være heldig at opleve blandt andet elefanter og bøfler. I Chogoria by holdes der frokostpause, før turen går tilbage mod Nairobi omkring klokken 17.00.

Aftenen og natten tilbringes i Nairobi.

Dag 8: Afrejse Nairobi

Hjemrejse!

Tid til at tage afsked med Kenya for denne gang.

Fra hotellet er der arrangeret transfer til lufthavnen.

Dag 9: Hjemkomst Danmark

Hjemme igen efter en nat i flyet.

Priser
Fra priser
DKK
Hytte/camp
13.635,-
Prisen er pr. person
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Kenya t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
Lufthavnstransfer t/r
Transport til/fra Nairobi
Guide
Bærere
Parkfee
Måltider under vandreturene
Indlogering i hytter med sovesale
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
Drikkepenge
Bemærkninger

Drikkepenge:

Det er god stil og i øvrigt kutyme at belønne de folk, som gør oplevelsen mulig. Her er nogle retningslinjer for, hvad der normalt gives i drikkepenge til “personalet”:

Guiden: Minimum USD 20,- pr. dag (i alt)
Kokken: USD 10-15,- pr. dag (i alt)
Porter (bærer): USD 5-10,- pr. porter pr. dag (i alt).

Drikkepenge betales altid sidst på turen.

Husk at medbringe:

Solhat, solcreme, varmt tøj/flere lag, varm hat, handsker, sovepose (til temperaturer under minus 5 grader), vand-rensetabletter, vandrestøvler (der er gået til), vandrestave (frivilligt), vandtæt tøj, lommelygte, kamera og kikkert.

Bemærk: Nogle af tingene kan lejes på stedet.

Da der ikke forefindes forsyninger af nogen art på bjerget, skal alle fornødenheder bæres af turens bærere. Tag ikke flere personlige ting med på turen, end du har brug for. Vi anbefaler et eller to sæt dagbeklædning og et rent sæt tøj til aftenerne. Medbring også et sæt skiundertøj.

Vi beder gæsterne om højst at pakke 15 kg pr. person/rygsæk. Eventuel ekstra bagage kan opbevares gratis på vores kontor i Nairobi.

Advarsel: Højdesyge er en reel fare, når man vandrer i bjerge. Hvis du føler dig dårlig tilpas eller får hovedpine på turen, skal du informere guiden omgående. For din egen sikkerheds skyld kan det være nødvendigt at gå ned igen. Også selvom du er tæt på toppen.

Sørg også for god solbeskyttelse. Man bliver meget lettere forbrændt oppe i højderne, og hvis du tager malariapiller er huden yderligere ekstra følsom.

Bjergvandringer er ikke egnede for børn under 10 år, men den endelige vurdering ligger hos forældrene og guiden.

Overnatningsteder
Antal
Hotel, Nairobi2
Hytte5
Din rejsekonsulent

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.