Mt. Kenya & safari

Længde: 13 dage / 11 nætter  •  Priser fra kr. 21.680,-

Trekking og safari i Kenya – Oplev et forskelligartet landskab

Tag på trekking og safari i Kenya og få en rejse fuld af store naturoplevelser.

Din trekkingtur til toppen af Mt. Kenya kunne meget vel være det bedste og mest varierede bjergtrek i hele Østafrika. Ruten starter ved Sirimon Gate og slutter med nedstigning ad Chogoria-ruten. Den maksimale højde er 4.985 meter over havet, så du kommer til at vandre gennem meget forskellige landskaber. Der er tilmed gode chance for at se dyreliv på vejen.

Bestil din rejse til Kenya

Af højdepunkter på dit trek kan nævnes:

  • Old Moses Hut i 3300 meters højde. Turen til Old Moses Hut er det første stræk på ruten og tager 3-4 timer. Strækket fører dig gennem skovområder og åbent bjergterræn. Hold øje med bevægelser i landskabet, for du kan være heldig at se både elefanter, bavianer, aber, bøfler, zebraer og gazeller langs vejen
  • Hviledage hvor du har tid til at vende dig til højderne. På hviledagene er tiden din. Nyd udsigten, en god bog eller en lille gåtur i området
  • Udsigt til Mt. Kilimanjaro, når du når toppen

Godt nede igen har du store safari-oplevelser i vente:

  • Flamingoer balancerer på et ben ved søbredden i Lake Nakuru
  • Løver daser dovent i skyggen
  • Leoparder sprinter hen over savannen i jagten på det næste bytte
  • Elefanter bevæger sig flok i deres søgen efter et vandhul

I dag-til-dag beskrivelserne kan du læse mere om din rejses oplevelser

Du kan også trekke i Tanzania på Mount Kilimanjaro

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
13 dage/11 nætter
Start:
Nairobi
Højdepunkter:

Nairobi – Mt. Kenya – Point Lenana – Aberdare – Lake Nakuru – Lake Naivasha – Masai Mara

Slut:
Nairobi
Priser fra:
DKK 21.680,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark & ankomst Nairobi

Velkommen til Kenya

Fra lufthavnen er der arrangeret transfer til hotellet.

Dag 2: Nairobi - Old Moses Hut

Køretur forbi familiefarme og ananasplantager

Afgang fra Nairobi med kurs nordpå mod det frodige højland. Det er en flot tur, der tager dig forbi små familiefarme og ananasplantager til Nanyuki. Efter frokost kører du de sidste ni kilometer til startpunktet ved Sirimon gate.

Opstigningen starter – Hold øje med elefanter, aber og zebraer

Herfra starter opstigningen til fods mod Old Moses Hut i 3300 meters højde.Gåturen til Old Moses Hut tager omkring 3-4 timer ad en grusvej, der fører dig gennem skovområder og åbent bjergterræn. Hold øje med bevægelser i landskabet, for du kan være heldig at se både elefanter, bavianer, aber, bøfler, zebraer og gazeller langs vejen.

Vel fremme ved Old Moses Huts er der tid til at slappe af og nyde det betagende landskab, inden en velfortjent middag serveres. Denne aften overnatter du i hytter med sovesale.

Dag 3: Akklimatisering ved Old Moses Hut

Tid i den tynde luft

Da du allerede er nået op i 3300 meters højde, bruges dagen på at vænne sig til den tynde luft. Dette er en god investering, for det forhøjer dine chancer for at nå toppen betydeligt. Samtidig giver det dig tid til at dvæle ved Mt. Kenyas smukke landskaber.

Udforsk området, læs en god bog eller tag et slag kort – tiden er din!

Under formiddagens vandretur kommer du kun lidt højere op, inden du vender tilbage til hytten for at spise frokost. Eftermiddagen er til fri disposition, så det er helt op til dig, om du ønsker at udforske området lidt på egen hånd eller bare slappe af ved hytten med en bog eller et spil kort. Middag og overnatning i hytter med sovesale.

Dag 4: Old Moses Hut - Shiptons Camp

Opstigningen fortsætter

Efter morgenmaden begynder opstigningen fra Old Moses Hut til Shiptons Camp. På vejen kommer du igennem smukke dale, hvor man kan se sommerasters vokse vildt. Måske møder du også den lille klippegrævling, der trods sin ringe størrelse er elefantens nærmeste slægtning. Der serveres frokost undervejs, og du belønnes med udsigt til Mt Kenyas toppe.

Velkommen i 4200 meters højde

Efter cirka 6-8 timers vandring når du frem til Shiptons Camp, der ligger i 4200 meters højde. Resten af dagen er fri til afslapning og til at nyde den formidable udsigt omkring dig. Middag og overnatning i hytter med sovesale.

Dag 5: Akklimatisering ved Shiptons Camp

Akklimatisering med tid til små vandreture

Endnu en dag med akklimatisering inden forsøget på at nå toppen i morgen tidlig. I løbet af dagen er der mulighed for forskellige vandreture i området omkring hytten. Du vælger selv, hvor langt du vil gå denne dag. Det afhænger i høj grad af, hvordan du har det.

Vandretur rundt om bjergtoppen

Har du luft til det, er det muligt at vandre hele vejen rundt om toppen. Det er en fantastisk flot tur med storslåede udsigter, der også giver dig en fornemmelse for bjergets enorme størrelse. Men området byder også på flere glimrende kortere vandreture, så du har tid til at slappe af inden nattens udfordringer. Aftensmaden serveres i Shiptons Camp, hvor du også overnatter i hytter med sovesale.

Dag 6: Shiptons Camp - Point Lenana - Bandas Hut

Tidligt ud af fjerene

Dagen starter allerede omkring klokken 02.00, så du er sikker på at nå helt til toppen tids nok til at opleve den fantastiske solopgang fra Point Lenana i 4.985 meters højde. Der serveres ikke en stor morgenmad ved afgangen fra Shiptons Camp. Kun te, kaffe og kiks. Herefter er der afgang mod toppen, hvilket typisk tager omkring fire timer.

Belønningen venter på toppen

Oplevelserne på toppen er dog til fulde den lange vandretur værd. På klare morgener belønnes du med en super udsigt over Kenyas højland, og på nogle dage kan du endda se helt til Mt. Kilimanjaro. Du tilbringer omkring en halv time på toppen, inden nedstigningen mod Mintos Hut begynder.

Ved Mintos Hut serveres et solidt morgenmåltid, hvorefter turen går videre ned ad Chogoria-ruten til Bandas Hut, hvor der er mulighed for et velfortjent bad, middag og overnatning.

Dag 7: Bandas Hut - Chogoria - Nairobi

Turens sidste stræk

Efter morgenmaden fortsætter du det sidste stykke gennem dybe slugter og frodige skove. Du er nu atter omringet af dyreliv, og hvis du er stille, kan du være heldig at opleve blandt andet elefanter og bøfler. I Chogoria by holdes der frokostpause, før turen går tilbage mod Nairobi omkring klokken 17.00.

Aftenen og natten tilbringes i Nairobi.

Dag 8: Nairobi - Aberdare

Afgang mod dit første lodge i Aberdare

Fra Nairobi køres der mod nord gennem landbrugsarealer og farmlandskaber, inden der gøres frokoststop og det sidste stykke mod nattens indkvartering tilbagelægges.

Eftermiddagen og aftenen nydes på lodgen, hvorfra du kan nyde udsigten til dyrene der besøger et nærliggende vandhul.

Dag 9: Aberdare - Lake Nakuru - Lake Naivasha

Rejsens første safari

Dagen starter med morgenmad på lodgen, inden turen går gennem Great Rift Valley til Lake Nakuru, hvor der skal spises frokost. Eftermiddagen byder på en game drive safari på vejen mod Lake Naivasha, hvor der skal overnattes.

Lake Nakuru er især er berømt for at huse et stort antal flamingoer, som farver søens bredder lyserød når de er flest.

Få et glimt af en lang række truede dyrearter

Lake Nakuru National Park har også haft held til at beskytte adskillige andre truede dyrearter. Deriblandt både det sorte og det hvide næsehorn, Rothchild giraffen og den sky leopard. Ud over disse sjældne beboere er der gode chancer for at opleve bøfler, løver, zebraer, vandbukke, gazeller, impalaer og flodheste.

Sidst på dagen er du fremme ved Lake Naivasha, en stor ferskvandssø på ca. 150 km2 (afhængig af nedbør og årstid). Omkring søen findes et mangfoldigt og varieret fugleliv og desuden, er den også hjemsted for et større antal flodheste.

Dag 10: Lake Naivasha - Masai Mara

Første safari i Masai Mara

Dagen starter tidligt med morgenmad på lodgen i Lake Naivasha og efterfølgende går turen mod Masai Mara National Reserve. Køreturen er ca. 250 kilometer og du ankommer til Masai Mara i tid til frokost.

Efter frokost og check-in, byder eftermiddagen på en game drive safari i Masai Mara.

Dag 11: Masai Mara

Tilkøb en ballonsafari og svæv lydløst hen over savnnen ved solopgang

Dagen starter før solopgang med endnu en safari inden morgenmaden. Alternativt kan du, mod tillægspris, tage med på en enestående ballonsafari, hvor du oplever savannen og dyrene oppefra, når ballonen lydløst bevæger sig hen over Masai Mara, mens solen står op. Turen har en varighed af tre timer og undervejs serveres der champagne-morgenmad i bushen.

Oplev The Big Five

Masai Mara og Mara-floden, som løber igennem reservatet, er opkaldt efter masaierne, som bor i og omkring området. Masai Mara er verdenskendt for sit varierede og mangfoldige dyreliv, et stort antal rovdyr og for at huse ”The Big Five” – som er løver, elefanter, næsehorn, bøfler og leoparder.

Den store vandringer – Et af naturens helt store dramaer

Desuden lægger Masai Mara årligt arealer til naturfænomenet, ”The Great Migration”, hvor op mod 1,5 millioner gnuer i følgeskab af et stort antal Thompsons gazeller og zebraer, i perioden fra juli til oktober krydser savannen på deres årlige vandring, med rovdyrene lige i hælene. Den store migration forbindes oftest med Serengeti i Tanzania, men krydser altså også Kenya og Masai Mara.

Dag 12: Masai Mara - Afrejse Nairobi

God hjemrejse!

Ikke mere safari i denne omgang. Efter morgenmaden sættes kursen mod Nairobi og en ca. fem timers køretur venter forude. Alternativt er det muligt at flyve turen fra Masai Mara til Nairobi – prisen er pr. forespørgsel.

En let frokost og snacks serveres i safari loungen ved lufthavnen, inden turen går hjem mod Danmark eller evt. fortsætter med flere eventyr i Afrika.

Dag 13: Hjemkomst Danmark

Hjemme igen efter en nat i flyet.

Priser
Fra priser
DKK
Pr. person - gruppetur*
21.680,-
Ved 2 personer - privat tur*
24.150,-
Ved 4 personer - privat tur*
22.020,-
Prisen er pr. person
* Mt. Kenya er gruppetur - Safari kan være gruppe/privat.
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Kenya t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
Lufthavnstransfer t/r
Transport til/fra Nairobi
2 hotelovernatninger i Nairobi
Mt. Kenya trek, inkl. engelsktalende guide, bærere og park fee
Indlogering i hytter med sovesale
Safari, inkl. engelsktalende guide
Måltider under trek/safari
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
Drikkepenge
Bemærkninger

*GRUPPE: Du deltager som del af en gruppe med andre/fremmede rejsende.
* PRIVAT: Mod tillæg bliver afgangen eksklusiv/privat.

Drikkepenge:

Det er god stil og i øvrigt kutyme at belønne de folk, som gør oplevelsen mulig. Her er nogle retningslinjer for, hvad der normalt gives i drikkepenge til “personalet”:

Guiden: Minimum USD 20,- pr. dag (i alt)
Kokken: USD 10-15,- pr. dag (i alt)
Porter (bærer): USD 5-10,- pr. porter pr. dag (i alt).

Drikkepenge betales altid sidst på turen.

Husk at medbringe:

Solhat, solcreme, varmt tøj/flere lag, varm hat, handsker, sovepose (til temperaturer under minus 5 grader), vand-rensetabletter, vandrestøvler (der er gået til), vandrestave (frivilligt), vandtæt tøj, lommelygte, kamera og kikkert.

Bemærk: Nogle af tingene kan lejes på stedet.

Da der ikke forefindes forsyninger af nogen art på bjerget, skal alle fornødenheder bæres af turens bærere. Tag ikke flere personlige ting med på turen, end du har brug for. Vi anbefaler et eller to sæt dagbeklædning og et rent sæt tøj til aftenerne. Medbring også et sæt skiundertøj.

Vi beder gæsterne om højst at pakke 15 kg pr. person/rygsæk. Eventuel ekstra bagage kan opbevares gratis på vores kontor i Nairobi.

Advarsel: Højdesyge er en reel fare, når man vandrer i bjerge. Hvis du føler dig dårlig tilpas eller får hovedpine på turen, skal du informere guiden omgående. For din egen sikkerheds skyld kan det være nødvendigt at gå ned igen. Også selvom du er tæt på toppen.

Sørg også for god solbeskyttelse. Man bliver meget lettere forbrændt oppe i højderne, og hvis du tager malariapiller er huden yderligere ekstra følsom.

Bjergvandringer er ikke egnede for børn under 10 år, men den endelige vurdering ligger hos forældrene og guiden.

Overnatningsteder
Antal
Hotel, Nairobi2
Hytte, Mt. Kenya5
Safari4
Din rejsekonsulent

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.