Få et tilbud på din rejse

Kenya

Trekking

  Tryghed

  Personligt rejsebureau

  Hjælp på rejsen døgnet rundt

  Konkurrencedygtige priser

  Over 30 års rejseerfaring

Trekking

Trekking i Kenyas frodige omgivelser med mangfoldig flora og dyreliv

Snør vandrestøvlerne og tag på trekkingtur i Kenya. Mt. Longonot er et perfekt dagstrek i sig selv eller som opvarmning til Mt. Kenya eller Kilimanjaro.

Mount Kenya er Afrikas andenhøjeste bjerg, og på trods af en højde på over 5.000 meter er det stadig i skyggen af det mægtige Mount Kilimanjaro. Hvad Mount Kenya mangler i højden, gør det op for i skønhed. Rå snedækkede tinder, gletsjerdale, og varieret vegetation gør Mount Kenya til en eftertragtet trekking destination. Et af de mange højdepunkter er dens unikke terræn med bjerget der troner op i baggrunden.

“Hvad Mount Kenya mangler i højden, gør det op for i skønhed”

Mount Kenya er en imponerende vulkan, tæt på ækvator. Det er Kenyas højeste bjerg med tre toppe, som troner 5.000 meter op i himlen. De tre toppe hedder Batian (5.199 meter), Nelion (5.188 meter) og til sidst Lenana (4.985 meter). Mount Kenya er beskyttet af en nationalpark af samme navn. Bjerget leverer vand til omkring 50 % af Kenyas befolkning og producerer 70 % af Kenyas vandkraft.

Den højeste top er Batian med 5.199 meter, men den er svær at komme frem til, da der er mange udfordringer derop. Vejen op er præget af kløfter og ufarbar veje, som kun erfarne, tekniske klatrere kan klare. Derfor er Lenana ofte mål for mange trekkere. Opstigningen er på ingen måde mindre, da Lenana står stolt og uafhængigt af de to toppe Batian og Nelion med en flot 360 graders udsigt. Det er et udfordrende højdepunkt med den relativt stejle vej til punktet, Lenana. Når du tager sidste skridt til toppen, vil du få en fabelagtig udsigt ud over landskabet, som strækker sig over de afrikanske sletter, de nærliggende aberdares og ikke mindst til Mount Kilimanjaro i det fjerne.

Flora & Fauna på Mt. Kenya

Bortset fra det fantastiske bjerglandskab er et af højdepunkterne på Mount Kenya det mangfoldige dyreliv og flora. De lavere skråninger af Mount Kenya har tyk skov, og huser elefanter og bøfler. De øverste skråninger har en sjælden Afro Alpint landskab med hede, gletsjerdale og et usædvanligt stort planteliv, som tiltrækker mange forskellige slags fugle, mus og klippegrævlinger.

Der er flere forskellige trekking ruter på Mt. Kenya, som varierer fra fire dage til syv dage. Den nærmeste by og udgangspunkt er Nanyuki, hvorfra det er forholdsvis nemt at organisere og planlægge en trekking tur. De mest organiserede ture inkluderer transport til og fra Kenyas hovedstad, Nairobi, som tager mellem tre og fire timers kørsel. Alle trekkere, kan vælge enten at bo i en lejr på udpegede steder eller bo i bjerghytter. Når du bestiller en trekkingtur til toppen, er det ofte inklusiv guide, kok og bærer. Husk derfor drikkepenge, da det er deres primære løn på turen til bjergets top.

Bedste tidspunkt at trekke i Kenya

De tidlige morgener på bjerget er solrige og tørre, og skyer kommer ofte ved middagstid. Det er muligt at trekke på Mount Kenya hele året, men det bliver svære i løbet af regntiden fra medio marts til medio juni og oktober til midten af december.

Nyd en fantastisk oplevelse i Kenya med en storslået trekking tur på det mægtige Mount Kenya. Find alle trekking destinationer her.

Få hjælp til at sammensætte en (realistisk) rejseplan

Ring til os på 86 40 88 44 – det er helt uforpligtende – eller send en rejseforespørgsel via formularen nedenfor og vi viser dig, hvordan din drømmerejse til Kenya kan se ud.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.