Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev

Trekking i Kenya

Få en unik vandreoplevelse, gennem tæt skov og gletsjerdale til sneklædte bjergtoppe, på din vej til toppen af Mount Kenya

Snør vandrestøvlerne og tag på trekking på Mount Kenya. Mount Kenya er det højeste bjerg i Kenya, og Afrikas andenhøjeste bjerg, kun overgået af Mount Kilimanjaro i Tanzania. Mount Kenya kan prale af 5.199 højdemeter og et landskab, der spænder fra rå snedækkede bjergtinder, gletsjerdale og tæt skov.

Læs også om, hvad du kan opleve på en safari i Kenya her

Et trek til toppen af Mount Kenya varierer fra fire dage til syv dage, og du kan vælge at bo i en lejr på udpegede steder eller bjerghytter undervejs.

Den nærmeste by og udgangspunkt er Nanyuki, hvorfra det er forholdsvis nemt at organisere et trek. De fleste organiserede ture inkluderer transport til og fra Kenyas hovedstad, Nairobi, som tager tre til fire timer.

OBS! Vælger du et trek i Kenya, der inkluderer både guide, kok og bærer, er det en god idé at huske drikkepenge, da det ofte er deres primære løn.

Mount Kenyas tre “toppe”

Mount Kenya har tre “toppe”. Den højeste hedder Batian (5.199 meter), så er der Nelion (5.188 meter) og til sidst Lenana (4.985 meter).

Batian er svær at nå, da der er mange udfordringer derop. Vejen er præget af kløfter og ufarbar veje, som kun erfarne, tekniske klatrere kan klare. Derfor er Lenana ofte mål for mange trekkere. Trekket til Lenana er ikke uden udfordringer og går via relativt stejle veje. På toppen venter en fabelagtig udsigt over de afrikanske sletter, den nærliggende Aberdare National Park og ikke mindst Mount Kilimanjaro i det fjerne.

Bestil et tilbud på din rejse til Kenya her

TIP! Mount Longonot er et perfekt dagstrek, som fungerer rigtigt godt som opvarmning til Mount Kenya eller Kilimanjaro.

Flora & Fauna på Mount Kenya

Mount Kenya er beskyttet af en nationalpark af samme navn. Bjerget leverer vand til omkring 50 % af Kenyas befolkning og producerer 70 % af Kenyas vandkraft.

Bortset fra det fantastiske bjerglandskab er et af højdepunkterne på Mount Kenya den mangfoldige flora og fauna. De lavere skråninger af Mount Kenya har tyk skov, og huser elefanter og bøfler. De øverste skråninger har et sjældent alpint landskab med hede, gletsjerdale og et usædvanligt stort planteliv, som tiltrækker mange forskellige slags fugle, mus og klippegrævlinger.

Trekking på Kenya: Det bedste tidspunkt

De tidlige morgener på bjerget er solrige og tørre, og skyer kommer ofte ved middagstid. Det er muligt at trekke på Mount Kenya hele året, men det bliver svære i løbet af regntiden fra medio marts til medio juni og oktober til midten af december.

Se også, hvordan du kombinerer trekking på Mount Kenya med safari og badeferie i Kenya her

Få hjælp til at sammensætte din rejse til Kenya i dag

Ring til os på 86 40 88 44 – det er helt uforpligtende – eller send en rejseforespørgsel via formularen nedenfor og vi viser dig, hvordan din drømmerejse til Kenya kan se ud.

Vi glæder os til at høre fra dig!

  Tryghed

  Personligt rejsebureau

  Hjælp på rejsen døgnet rundt

  Konkurrencedygtige priser

  Over 30 års rejseerfaring

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.

Gratis rejsetilbud (Blå content row)
Nyhedsbrev